Jump to content

Moto Zajednica

Opet ta visina..

Recommended Posts

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 GT 2022

Hola,

Gledam po net-u vec neko vreme, i sto vise gledam to mi vise dodje da poludim :)

Trazim 250-300cc motor koji bi mi odgovarao. Motor bi najvise vozio po gradu i bitno mi je da malo trosi (zameni auto), i povremeno bi vikendom isao na izlete (do 90km u jednom pravcu)

Imam 2m i 100kg i vozio bih u oko 20% sluchaja sa devojkom koja ima 180cm i 60kg (znaci 63kg posto stalno lazu za oko 3kg 1jezik.gif) To je odprilike 165kg na motoru + kofer.

Takodje sam pogledao sajt http://cycle-ergo.com/ ali ne pomaze bas nesto preterano.

Tako da mi treba neki motor koji ce se videti kada oboje sednemo na njega 1jee1.gifako uopshte postoji takav 250cc motor :)

Da nisam ovoliko visok uzeo bih Ninja 250R ili CBR250R, ali su mi ti motori verovatno mali, tako da dolaze u obzir i ostali..

1. Kawasaki Ninja 250R- ovaj motor mi se najvise svidja od svih 250cc motora, a pogotovo 300cc verzija koja treba da izadje
  2. Honda CBR250R - honda mi je slicna Ninji, procitao na vise mesta da za visoke vise odgovara cbr250r nego ninja 250
  3. Suzuki GW250 Inazuma - isto dolazi u obzir ali mi se manje svidja od ova dva iznad, mada navikao sam da zbog visine ne mogu da imam neke stvari tako da sam okey sa time, sta je tu je :) Samo sam procitao da se pravi u Kini i dosta ljudi ga zove kineski motor samo ne znam sto ako je vec Suzuki, u kini se samo pravi? kao i mnoge druge stvari velikih firmi pa nikom nista :)
  4. Yamaha Fazer 250cc - Ovaj motor kolko sam video nema kod nas da se prodaje (nov). I on mi je na 4. mestu po izgledu.

Dolaze u obzir svi motori koji su 250-300cc i koji ne izgledaju kao dirt bike i koji nemaju okrugao far napred jer mi je to extra ruzno i izgleda mi kao na starinske motore i farove od traktora :) Choperi isto ne dolaze u obzir. Otprilike nesto kao ova cetri sto sam naveo.

Zima je pa nema moto skupova.. inace bih otisao na neki i uzivo pogledao motore. Kada budem isao za BG oticicu i pogledati sta mogu

Napominjem (opet) da bi mi odgovarao samo neki 250cc motor zbog potrosnje a i cene posto planiram da uzmem nov (budzet do 5000e). ili eventualno (ali bas bas u kranjem slucaju) ako postoji neki veci motor a da isto malo trosi pa bi mozda i uzeo neki polovan da je star 2 do 3 godine.

Inache imam 28god i ovo bi mi bio prvi motor. Vozio sam do sada samo neke 50cc skutere. Veci motori od 250cc ne bi mi odgovarali, ne zato sto bi mi bio prvi motor pa bih ludeo ili sta vec nego zbog cene motora i potrosnje. A za oko recimo 3god ako mi zatreba veci motor, zamenice se :)

Mislim da ako ne nadjem neki koji bi mi odgovarao, uzmem lepo skuter Yamaha x-max 250cc i zavrsim posao... Mada bih rado imao neko motorce :)

Gledao sam i ovde na forumu i 'svuda' po net-u teme 'motor za pocetnike' slicne ali to nije problem, problem je visina i tezina.. a i nekako nikada dovoljno komentara/saveta. Tako da ce mi svaki savet biti od koristi, hvala unapred :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

afrika twin 750. bilo koja 250-ka em se nece vidjet pod vama em ce umirat :-) mada ako ne trazis dual sport bike onda savjetujem hondu varadero. 1000 to je pravi motor ali tek od 2004 na ovamo jer imaju direct injection pa znatno manje trose. kle 500 zaboravi jer je preslab. nekvalitetan i jako neudoban sic ima. ruku na srce. ne trosi nista to stoji. i da rezimiram. uzmi sta hoces al moj savjet je ako si tako krupan da ne gubis vrijeme s tim motorcicima nego odma uzmi pilu i to je to. ah da. honda cbf 600 ili jos bolje 1000 je super. takodje pogledaj i yamahu fazer 1000. mada bi po meni najradije uzeo yamahu x660z aliena....:rolleyes: eto nadam se da sam ti bar malo pomogao

Honda Africa Twin proud rider! hello from Banja Luka

• MK Nameless Riders, 106 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750s '06

Pogledaj Suzuki V-Strom, mislim da će ti se svideti, imaš mali i veliki. Mali će ti biti dovoljan ali ne bi pogrešio ni sa velikim (650 vs 1000). Imaš jako dobre i mlade primerke koje ti se uklapaju u budžet. 650ica troši jako malo, miran je motor i ima dosta snage u celom opsegu pa ne moraš da ga vrtiš do neba da bi nešto izvukao iz njega već se komotno voziš na 3K obrtaja i tu troši ko upaljač. Ne trza i lak je za vožnju što će tebi kao početniku odgovarati. Nemoj da se plašiš veće kubikaže, 250ica će ti više trošiti od 650tke kada je pod takvim opterećenje koje ti pominješ.

• Zainteresovan, 501 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Stvarno nemoj da se plasis potrosnje kod vecih kubikaza ja sam imao kawasaki zzr 250cc i trosio mi je 4L/100km na otvorenom, ali sam ga sam vozio imam 90 kg, po gradu ide 4.5-5l/100.Nezgodan motor za voznju ne dalje od 50 km, previse nizak bole ledja nas visoke ja sam 190cm. Sada imam Yamahu XJ600S diversion(2003), na otvoreno trosi 4-4.5L, u gradu 5.5L, ali odlcan polozaj za sedenje i udoban, i nije skup imas i Fazera600cc, jos bolji je amlo skuplji mada ti se ne svidja Yamaha evo link:

http://www.google.rs/imgres?imgurl=http://www.totalmotorcycle.com/photos/2005models/2005-Yamaha-FZ6b.jpg&imgrefurl=http://www.totalmotorcycle.com/photos/prototype-spy-concept/Yamaha-2004-Fazer600-FZ6.htm&h=300&w=450&sz=23&tbnid=KdCF-NuOHRVrsM:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__cBlVGswD4Z38PzAcPBx4ff8bMRQ=&docid=5bwSa7_AHdZUwM&sa=X&ei=WCuzUJijNIX2sgbH9IHQCA&ved=0CC4Q9QEwAA&dur=420

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

afrika twin 750. bilo koja 250-ka em se nece vidjet pod vama em ce umirat :-) mada ako ne trazis dual sport bike onda savjetujem hondu varadero. 1000 to je pravi motor ali tek od 2004 na ovamo jer imaju direct injection pa znatno manje trose. kle 500 zaboravi jer je preslab. nekvalitetan i jako neudoban sic ima. ruku na srce. ne trosi nista to stoji. i da rezimiram. uzmi sta hoces al moj savjet je ako si tako krupan da ne gubis vrijeme s tim motorcicima nego odma uzmi pilu i to je to. ah da. honda cbf 600 ili jos bolje 1000 je super. takodje pogledaj i yamahu fazer 1000. mada bi po meni najradije uzeo yamahu x660z aliena....:rolleyes: eto nadam se da sam ti bar malo pomogao

Kle 500 sa promenom dizne i filtera ima skoro 60ks.A tezina mu je 180kg.Dakle jako dobro ide mala je potrosnja,mala registracija.A sto se tice sedista za 100e ili 150 sa silikonom imace ladju od motora. I to da je nekvalitetan govori sama cinjenica da se samo 17 godina pravio bez promene na agregatu i ostalim delovima zato molim te sledeci put zadrzi misljenje za sebe ako ne znas o cemu pricas.

• Podržavam 3

• U prolazu, 37 postova

Moram da vam priznam, kada sam pisao temu pretpostavljao sam da nema nista od 250cc motora ali se ipak potajno nadao da postoji neki :)

Nista, onda neki od 500+, jbg manji i da ne troši nista, ne bi odgovarao pa ne bi..

Kada budem bio za kompom pogledaću ove sto ste preporučili posto sam do sada najviše gledao 250cc.

E bas mi je drago što ne mogu ove manje pa moram da uzmem veci motor :D

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Druze ne gledaj ti da li ima 250 ili 318 kubika, vec da ti motor odgovara sto se tice visine, polozaja ruku, generalno da ti lepo lezi.

Za tvoju tezinu i kao sto si rekao da vozis i devojku cesto, gledaj neki enduro, tipa kle500, transalp, afrika...

To su dobri pouzdani i motori, uzivacete oboje u voznji.

Jeste ova nindzica simpaticna ali to su bre motorici za decu ... :)

• U prolazu, 37 postova

Coveku je ovo prvi motor i "najvise ce voziti po gradu".

Afrika, Strom... malo veci zalogaji i nikako gradski motori.

Znaci odpisujem afriku i stroma. Ne bih veliki motor, neki osrednji za grad najvise, a da nije maleni kao ninja 250.

A sta kazete za Suzuki sv650. On mi se jako svidja, mozda i najvise od ovih 600+ sto sam gledao, i kazu da malo trosi.

Isto i Fazer 600 mi ima super oblik, on mi je odma posle sv650, samo ne znam njegovu potrosnju u odnosu na sv650. Pogledacu jos po net-u.

Ne treba mi neki veliki motor da bijem ko zna kolike marsute odjednom. Kao sto rekoh najbitnije za grad i po neki izlet do 90km u jednom pravcu. A ako se odlucim na neki duzi put, nije problem i da se svrati na neko pice i deset upola s lukom :)

edit: mislim na Suzuki SV650 S

• Svrati ponekad, 262 postova

druze mnogo si visok , posebno nisi po japanskom standardu! ne odbacuj olako savete iskusnijih kolega - jer sa 2m nijedan motor ti nije prevelik , a velika vecina ispod 500-600ccm ce ti zaista biti premala! sretno...

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

250 je jako malo za dvoje i prtljag, ume da bude mali i 600...

:stabre:

...jos ste i prilicno visoki...neki maksi skuter??? to ne bi bilo lose.

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

alsksandar sh

i jugo se pravio 30 godina pa je qurac od auta. to nema nikakve veze. imao sam klea i prodo tako da vrlo dobro znam o cemu govorim. sama cijena klea dok je bio nov sve govori. jeftino prevozno sredstvo i meni se licno ne svidja.

• Podržavam 1

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Pa dobro evo idemo sistemom eliminacije :

500 kubika motor sa 60ks nzm kako moze da bude preslabo. Sa fabrickim ubrzanjem od 0 do 100 za 5.5 kada ima 50ks. Novu kle 650 versys ima 65 ks i svi noviji enduro motori imaju konjazu spram kubikaze.Ja opet verujem da je i ovaj agregat od 65ks ustrojen.

Sediste kao sto rekoh za 100e eventualno 150 imas ladju pa cak i sa silikonom.

Delova ima kao za golf 2 i ruku na srce kvarovi na tim motorima jeste samo magnet. Retki su slucajevi sa nekim drugim kvarovima.

Poredis Yuga i KLE,a pritom je KLE najprodavaniji motor na svetu sto se opet odnosi na kvalitet/cenu.

I da se razumemo ti si vec u nekoj drugoj temi slicno pricao i ja ne znam da li si ti vozio verziju od 25ks ili si qpio motor koji se nije odrzavao ali bilo koji KLE od 50ks da ne spominjem 60ks moze svuda gde i Afrika pa cak rame uz rame sa novijim motorima. I taj KLE od 60ks tvoju Afriku prepisa u ubrzanju i maximalnoj brzini.

Cisto da sumiramo celu pricu.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Igore, pricas gluposti. Kladim se da je KLE bolji u ubrzanju od Africe 650. I da, vozio sam oba ;) Naravno da KLE i Africa nisu ista klasa motora (u korist Africe) ali daleko od toga da je KLE los motor.

@teach

Batali motore za decu i kupi normalan motor ako mislis da se vozis normalno i da se ne grcis na njemu.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Pre nekoliko godina bio sam u sličnoj nedoumici. Visina, težina i namena motora je takođe bila slična, samo što sam ja već imao iskustava sa motorima, (mada sam u poslednjih par godina bio malo "zarđao" pa nisam bio siguran šta odabrati).

Moj ti je savet da ne gledaš ništa ispod 500-600 kubika (količina konskih snaga nije mnogo bitna).

Imao sam sreće da je u komšiluku bila moto mehaničarska radnja pa sam mogao da za par dana "testiram" prilčno modela.

Veoma brzo se ispostavilo da (zbog mojih gabarita) u obzir dolaze isključivo enduro motori pa je dalja potraga okrenuta na tu stranu.

Dominator, Tenera, Afrika, Super Tenera, Transalp, DR 750Big, XL 600, KLE, ... .

Zatim su jednocilindraši otpali (em tresu, em su ergonomski neudobni za vožnju sa suvozačem).

Pre konačnog "testiranja" Afrika je bila moj san, međutim na njoj nema mesta za moja kolena (štrče preko ulegnuća na rezervoaru), a takođe je prilično nepraktična za grad.

Super Tenera me oduševila po svemu i to je nešto što mi je po ergonomiji i udobnosti "leglo" najbolje, ali opet malo nezgodna za grad (a kažu da ume malo više da potroši).

Na KLE sam sedeo kao na drvenoj klupici i nikako mi nije "legao" po bilo čemu.

A Transalp ni u čemu nije bio najbilji, ali je odneo ukupnu pobedu! Po gradu se vozi lagano kao skuter, prilično stabilan i udoban na putu, relativno mali potrošač, podnosi greške vozača, može i da se natovari, može i po lošem putu, ... . Za prethodne tri godine prešao sam njime oko 37.000 km (bez kvarova i gotovo bez održavanja).

Nemoj da te plaši velika kubikaža. Ove mašine se lepo i elegantno voze i na niskim obrtajima (što kad manjih kubikaža nije moguće).

Dakle, moj ti je savet: Enduro motor 600-650 kubika. (Obavezno probaj Transalp).

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Igore, pricas gluposti. Kladim se da je KLE bolji u ubrzanju od Africe 650. I da, vozio sam oba ;) Naravno da KLE i Africa nisu ista klasa motora (u korist Africe) ali daleko od toga da je KLE los motor.

@teach

Batali motore za decu i kupi normalan motor ako mislis da se vozis normalno i da se ne grcis na njemu.

Imao Afriku 4 godine i o njoj sve najbolje. Prodao i sad vozim KLE 500 i opet zadovoljan. Dok mi je trebao motor za 600-700 km za vikend, afrika bila odlicna. Trenutno ne treba, pa je kle dobar za grada i okoline :). Zavisi sve od potreba.

Dolaze u obzir svi motori koji su 250-300cc i koji ne izgledaju kao dirt bike i koji nemaju okrugao far napred jer mi je to extra ruzno i izgleda mi kao na starinske motore i farove od traktora Choperi isto ne dolaze u obzir. Otprilike nesto kao ova cetri sto sam naveo.

Generalno, s obzirom na budzet od 5000 eura, ja bi se prije opredijelio za neki noviji model sa el. ubrizgavanjem i po mogucnosti ABS-om. Svaka cast nasim matorim ragama, dobri su to motori, ali tehnoloski pregazeni. Covjek sad kupuje prvi motor, vozice ga par godina, mislim da je noviji motor bolja opcija.

Takodje, nisam siguran da li u ovu 'dirt bike' kategorizaciju upadaju i dual sport motori, u tom slucaju dzaba sva nasa prica o enduracama i broju cilindara :).

Ako ne spadaju, onda bi pogledao Kawasaki Versys i Yamahu MT-03, oba jako simpaticna motora, novije generacije, a upadaju u cjenovnu kategoriju kao polovni. Ili Kawu ER-6, dijeli masinu sa Versysom.

Mislim da bi ti SV650 bio malen, doduse to isto vazi i za ER-6.

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Posto ti je ovo prvi motor ozbiljnije kubikaze, ti ako Bog da nadjes ono sto ti odgovara, malo se upoznas sa njim pa pravac na kurs bezbedne voznje :takoje:

• prisutan, 1157 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

ne kupuj nista ispod 600 ccm,jer otp za sezonu skontas da ti je ispod toga sve slabo,pa onda gungula dok ga prodas...,ne boj se snage motora vec teske ruke na gasu,sta god da ti neko preporuci gledaj da probas sto vise motora prije no sto ista kupis,i ako je moguce sto mladji motor sa ubrizgavanjem i abs-om.

• U prolazu, 37 postova

Ovako :)

Kle mi se ne svidja.. Ne volim te kao dirt bajkove a pogotovo sa visokim blatobranom, i ne svidja mi se ravno sediste (nekako mi kvari ceo izgled motora)

XL 600 i DR 750Big - izgleda mi katastrofa :(

Vstrom mi izgleda oke ali je nego pomenuo da je to veliki motor za grad.

Kawasaki Versys - ne znam da li mi je lep ili ruzan.. nekako je ruzan a to mu stoji lepo :D tako nesto :)

E ovako, stavicu u dve kategorije. Prva je motori koji mi se bas svidjaju, a druga bi bila neka artenativa ako BAS mora tj ako ni jedan iz prve kategorije ne odgovara.

1. SV650 , Fazer 650, xj diversion, Bandit 650
  2. Kawasaki Versys, Vstrom (veliki za grad?). Super Terene (isto veliki?)

Znaci ne bih mnogo veliki motor, ne bi pocket rocket :D

2-3 puta godisnje bi mozda isao ja + devojka + kofer.. Uglavom bi se vozili po gradu i krace relacije vikendom. Mislim da su ovi neki motori sto ste mi preporucili mnogo veliki tj da su vise za duzi put i da se natovare po 2-3 kofera i tako to, kazem opet mislim jer ne znam :)

Sto se tice fazera procitao sam da ga dosta visokih ljudi vozi. Neki su radili i customatization pa im jos vise odgovara.

Motor bi da izgleda sto vise sportski, da nije mnogo tezak zbog grada, i da malo trosi upravo zbog gradske voznje. Naked modeli od ovih motora sto sam nabrojao mi se manje svidjaju, znaci vise volim sa 'oklopom' :)

Neki realan budzet bi bio oko 4500e a ako bas zapne onda do 5000e.

Motor bih voleo da bude oko 3 godine star. Uzeo bi motor koji bi koristio duze vreme, nisam u fazonu da vozim 2-3god pa da menjam.

Interesuje me ova 4 sto sam naveo kakva bi bila sa moju visinu?

Sto se tice kursa bezbedne voznje, oticicu nije problem, nisam u fazonu sada sam seo i sada odmah sve znam.

Hvala na postovima :)

edit: necu ove od 250cc, gledam neki od 600 tj 650, sa ubrizgavanjem i abs, da :)

• U prolazu, 37 postova

Mislim da nema potrebe da se bude ironican.

Dosao sam ovde da pitam i da se bolje upoznam. Rekao sam da sam procitao da su to neki radili, nisam rekao da to treba da se radi ili sta vec, nego je vise bilo kao pitanje.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Da si u BGDu rekao bi ti da dodjes na DedaMraz akciju (gde ce biti masa motora) pa mozes da pitas, sednes, vidis sta i kako... Ja sam znacajno nizi od tebe 192cm i moj odabir je ST (ali te necu ubedjivati da ga uzmes - ima ona dva okrugla koja se tebi odvratna a meni super i voli da popije (u zavisnosti od težine ruke i stanja emulzionih tuba)). Ja lično sam prezadovoljan i da se vratim unazad sve bi isto uradio (dobro, skoro sve ;) )

Cenovni rang koji si stavio ti omogućava da BAŠ biraš (pošto je kriza i cene su dosta pale). Koliko vidim, uzeo bi nešto novije ja bi ti preporučio

iz razloga što znam vlasnika ( što bi rekli englezi "mint condition" ili ti fabrika) a ni vlasnik nije sitan :moto3:

Osim gledanja motora (svi oni lepo izgledaju) dok ne sedneš na njih, ne može se doneti odluka jel ćeš primetiti da ti je za vožnju nekih motora potrebno da vežbaš jogu jedno godinu dana ili će ti iskočiti kukovi (to je moj osećaj).

Generalno, to da malo troši a da može da povuče vas dvoje.... ili neki skuter :stabre: ili uzmeš neki ljudski motor... i moj ti je savet 600+ccm.

• Podržavam 1

• Flying wolf, 404 postova
  • Motocikl: R1200GS ; vespa px200e

Coveku je ovo prvi motor i "najvise ce voziti po gradu".

Afrika, Strom... malo veci zalogaji i nikako gradski motori.

Znaci odpisujem afriku i stroma. Ne bih veliki motor, neki osrednji za grad najvise, a da nije maleni kao ninja 250.

A sta kazete za Suzuki sv650. On mi se jako svidja, mozda i najvise od ovih 600+ sto sam gledao, i kazu da malo trosi.

Isto i Fazer 600 mi ima super oblik, on mi je odma posle sv650, samo ne znam njegovu potrosnju u odnosu na sv650. Pogledacu jos po net-u.

Ne treba mi neki veliki motor da bijem ko zna kolike marsute odjednom. Kao sto rekoh najbitnije za grad i po neki izlet do 90km u jednom pravcu. A ako se odlucim na neki duzi put, nije problem i da se svrati na neko pice i deset upola s lukom :)

edit: mislim na Suzuki SV650 S

Ja vozim Stroma, i vrlo cesto ga vozim po gradu. Svojevremeno sam vozio Beverly 250CC i ako mene pitas u gradu se lepse osecam na Stromu. Prvo, kada se prilagodis Stromu posle malo vezbe na poligonu i po gradu, on je kao skuter, moze sve! Drugo kao visok i veliki motor, svi te vise respektuju na raskrsnici i u saobracaju uopste. Druze, ti si veoma visok za bajkera, manji motor za tebe nije jer imam drugara koji ima 2 m i znam koje je muke imao sa malim motorima. Srecno! :zdravo:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja