Jump to content

Moto Zajednica

necu jos da se konzerviram :)

Recommended Posts

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Princ Sprint 125

Jeste malo hladnije, ali, ko se boji zime jos, clanovi ove komune ne verujem. Tako ja pre neki dan, odjavim se iz kuce, "odoh ja na neki krug" bese popodne, malo i sunca, predjem pancevac, aj jos malo , jos malo, zavrsim u Vrscu, pao mrak,. Trg, lepo osvetljen, ima i ljudi, udjem u prvi topli kafe, bas ukusan enterijer, produzena kafa sa mlekom 90 din :takoje:, popijm kafu, malo "meditiram", prosetam trgom, fantomku ispod kacige i nazad za BG, mozda je bilo i prohladno (bio u patikama) ali lepo novembarsko popodne, barem meni. Ko razume shvatice :moto3: POZDRAV

post-25976-0-21513500-1353617414_thumb.jpg

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7332 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

nemoras da se konzerviras, ali definitivno treba da nabavis cizme, i ostalu opremu za voznj u po hladnom vremenu, jer posledice znaju biti zahebane :(

sve najbolje :takoje:

• Podržavam 1

• U prolazu, 96 postova

nemoras da se konzerviras, ali definitivno treba da nabavis cizme, i ostalu opremu za voznj u po hladnom vremenu, jer posledice znaju biti zahebane :(

sve najbolje :takoje:

Hvala, nesto mi rano za cizme jos je + a posle nocenja na - u satoru vise puta, samo defekt, moze da pokvari voznju :aha:

• U prolazu, 96 postova

e to je kad nesto volis! A ovi fenseri sto se voze samo kad sija sunce mogu da ti zavide! :zdravo:

bas tako volim, pa sta ako zebu noge u adidaskama, kad je dusa topla voznjom kroz tihe sumarke Deliblata, a plus krenes bez cilja, stignes do Rumunije skoro, narocito sto je polusunuli Vrsac izgledao kao osvezenje ili nezanemljivi osecaj kontrasta od lencarenja uz TV dnevne sobe, a spondiloza ionako nece nigde, ko je J. :takoje:

Promenio član 11zodiac11

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Mrzim sto nemam garazu u NS samo u ZR i onda odvezem 150 km pocetkom novembra i parkiram u ZR u garazu,kao to mi je bio poslednji voz, ako me uhvati minus u NS, osta motor u dvoristu! Nastavim u NS bez motora (jer su najavili sneg, sekire i minus 650) i onda propustim bar jos 5-10 lepih novembarskih dana! :(

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Iskreno, meni je STara i u toku zime kao i preko cele godine, svakog trenutka spremna da napusti garažu, a tako je sa većinom bajkera koje ja poznajem i koja sebe smatra ozbiljnim ljubiteljima motora. Na stranu kada nemaš uslova za držanje motora , pa mora da odstoji.

U svakom slučaju......konzerviranje je za sardinu i mesni narezak 0takoje.gif

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 375 postova

Od ove godine sam poceo da vozim motore da mi je neko pricao prosle da cu u novembru voziti motor reko bi' sta ovaj prica!

Ali evo i dan danas ja se provozam makar pomalo ne znam dal je to sto me mrzi da idem autobusom ili sto volim da vozim ali nesto od ta 2 jeste! 0takoje.gif

• Podržavam 2

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

e to je kad nesto volis! A ovi fenseri sto se voze samo kad sija sunce mogu da ti zavide! 1zdravo.gif

A šta si ti toliko zapeo za fensere i za definisanje pravog bajkera? Juče si seo na motor...

Zodiac, obavezno nosi čizme sledeći put, ne sme nigde da te produva, možeš da nagrabusiš samo tako :/ Nije poenta u tome što će ti trenutno biti hladno, trajne posledice se brzo osete.

Nego, gde baš Vršac, mislim da si se osušio od dosade dok si stigao :D

• Hronični Motociklopata, 7332 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Andreja ima pravo, netreba se zajebavati sa zdravljem, jer treba i za 10-20 godina da vozimo :takoje:

Ja sebe smatram bajkerom, vozim vec 15 godina, vozio sam po svakakvom vremenu, i skontao sam da ako je ispod 10 stepeni NE sedam na motor, nije mi vise uzivancija kad moram tonu odece da nosim na sebi dok vozim...

• ENDURO, 1344 postova

Moja poslednja vožnja pred parkiranje motora (rasp'o se, skupljam kintu da ga sredim :D ) je bila oko 40km, imao sam čizme, dva para farmerki (da, da), štitnike za noge, majicu, dva duksa, jaknu sa protektorima, debelu zimsku jaknu preko (verovali ili ne), nazovikožne rukavice koje su u raspad stanju a i kratke su, produvalo me kroz rukave što je bilo dovoljno da se prehladim :D

• U prolazu, 96 postova

e to je kad nesto volis! A ovi fenseri sto se voze samo kad sija sunce mogu da ti zavide! 1zdravo.gif

A šta si ti toliko zapeo za fensere i za definisanje pravog bajkera? Juče si seo na motor...

Zodiac, obavezno nosi čizme sledeći put, ne sme nigde da te produva, možeš da nagrabusiš samo tako :/ Nije poenta u tome što će ti trenutno biti hladno, trajne posledice se brzo osete.

Nego, gde baš Vršac, mislim da si se osušio od dosade dok si stigao :D

Andrej

Slazem se sa svima, nije zima za igranje, ali posto adrenalina imam za "izvoz", i nije mi strano ni kampovanje na debelim minusima, pentranje po planinama, a na biciklu sam godinama vozao po snegu, pa bilo je i spavanja u zemunicama, debele carape i patike na plusu i 100kmh u proseku, rukavice, dobra kaciga i jakna, podnose i voznju u novembru. Vrsac je bio na putu :moto3: kojim sam vozio, a kao ljubitelju prirode nije bilo ni dosadno. Malo i hemije, 2 puta dnevno C vitamin i ujutru B kompleks, i nema prehlade :aha:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

posle 25godina za volanom motorcikla,shvatih da ipak pored svemirske opreme meni vise ne prija da se vozim kad je ispod 10c...kolena popustaju,zglobovi na rukama...hladne gume ono ovo...

nekad sam se i na minusu vozio,sad ...popustam polako na svim savovima...ko voli samo napred razumecu,ja,,,neka,neka potraju zglobovi jos malo....kazu ne postoji lose vreme postoji losa oprema...

ipak posto i pihtije idu s godinama....ide i reuma i kostobolja...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: suzuki dr 650

andrej brate ja mislim da si se pretrpao malo...

ja isto vozim jos uvek i na sebi imam jaknu sa zimskom postavom duks,majcu,dole kozne pantalone,vojne cizme,potkapu i rukavice letnje...i kad se vozim ne osecam nista,kao da sedim u kolima!

ali slazem se da se netreba zezati sa ovakvim vremenom...

• ENDURO, 1344 postova

Andreja, moliću :)

Nisam se pretrpao, nije mi pomoglo... Vraćao sam se u deset uveče, bilo je prilično hladno, potkapu nemam, bez štitnika za kolena ne sedam na motor, sutradan osećam bol u njima kad vozim bez...

Opremiću se u skorije vreme a onda vožnja 365 dana godišnje! :)

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Verovatno sam već dosadan ali (za one koji nemaju 100+eu za pantalone) - po hladnom vremenu preko ostaloga nosim jake skijaške pantalone. Jak spoljašnji materijal, ne propuštaju vazduh (što ne eliminiše potrebu za protektorima kolena), tople su, visoke (štite dobro i krsta), imaju podnogavicu koja ide u čizmu, i jeftine su, na buvljacima 500-600 din. Sasvim dobro izdržavaju, prošle nedelje tamo-vamo u dva dana oko 500km. Čizme zimi obavezne, potpuno druga dimenzija u odnosu na 'civilnu' obuću. Ali ne mogu da kažem da nije zima, iako se vozim. To prošle nedelje kad sam putovao već posle oko 180km sam morao da stanem na čaj i kafu (bilo 10-11 stepeni). Kafu sam pio, šolju čaja držao međ šakama, da se prstići ponovo razrade. Odmah posle kupio nove kožne rukavice. Pošto moj motor nema vizir, na grudima nikad dosta zaštite. I tako, tera se još, posle Deda mrazova i Sremčice odmoriće se motorče 2-3 nedelje, osim ako ne bude baš baš lepo suvo vreme.

• Podržavam 2

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Iskren da budem, vozio sam na -10C i od opreme sam imao sledeće: Enduro jaknu(ispod majcu i duks), farmerice(ispod trenerka, naravno i gaće :D), rukavice (letnje), kaciga (full face) i poluduboke patike(+ zimske čarape). Najgore mi je bilo nogama, jer je hladan vazduh direktno ulazio u patike, zbog položaja nogu. Rukavice su me spasle smrzotina, ali nisu bile adekvatna zaštita. Sad sam naručio zimske rukavice, pa videćemo... Što se tiče čizama, čekam da grane proleće, pa da se provozam do neke radnje da uzmem šta mi odgovara. Ustvari, ko zna, možda odem i ovih dana do prodavnice. :)

• Drug član, 1224 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Posle 45 godina voznje motorom moj savet je da se drzite one nase stare izreke; Ko se cuva i Bog ga cuva, zato sto bolju opremu {i leti i zimi} i uzivajte. :zdravo:

• Podržavam 1

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Posle 45 godina voznje motorom moj savet je da se drzite one nase stare izreke; Ko se cuva i Bog ga cuva, zato sto bolju opremu {i leti i zimi} i uzivajte. :zdravo:

ja za ljeto preporucujen NIKE japanke ali one mekane od pjenaste spužve mada nakon stotinjak km. zabole tabani na držacima za noge.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja