Jump to content

Moto Zajednica

Apenac i kako su ih nekad budzili vojvodjanski majstori tuninga :)

Recommended Posts

• Drug član, 2806 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...

Kako se nije do sad javio bar jedan koji je (kao ja) skroz skinuo hilznu na prelivnim kanalima? :lol:

Ideja je dosla od Pucha sa nikasil cilindrom, Monkey see, monkey do! :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

E tako se nekad budzio Apenac sve kako rekose :takoje:

a 80 je isao ladno bez problema :lol:

Moj APN 6 je isao 105km/h mjereno uporedo sa drugim motorom,a sa istim sam isao tri puta ( 83. - 85. godina ) iz Tuzle u Zapstrog na more, dok mi je Suzuki GS 850 G ostajao u garazi. :moto3:

• motoras, 2553 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

E90 je ustvari Tomos sa licencom od Ducati-eve masine i konstrukcije... Nikakvih dodirnih tacaka sa dotadasnjim tomos motorima nema...

Nije bas tako kako kazes. Ako pogledas 14,15slc,i e90 videces da su to u stvari identicni ramovi. Razlikuje ih oprema i to ne u potpunosti. Tako npr. 15 i e90 imaju iste tockove,domino rucke,a razlicite viljuske,rezervoare... Svi blokovi Tomosa su isti /apn4-6-7,14,15,bt,atx /,a malo se razlikuju e90 i ctx. Elektronikova mana i jeste to sto je u nejake Tomosove blokove stavljena masina od 9 konja...

• Drug član, 3087 postova

E90 je ustvari Tomos sa licencom od Ducati-eve masine i konstrukcije... Nikakvih dodirnih tacaka sa dotadasnjim tomos motorima nema...

Ош резервни реденик?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

:staa:

Moram da priznam, da nešto ovakvo nisam čuo, odkad znam za sebe. Odakle ti to?

A za sve ljubitelje i poznavalce Tomosa evo jedne knjige u pdf-u o Tomosima. Ja se izvinjavam, što je knjiga na slovenskom jeziku. Nisam našao prevoda Nadam se, da če ipak biti razumljena .

Evo i linka ispod.

Motorji iz Kopra

Uživajte :takoje:

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

:staa:

Moram da priznam, da nešto ovakvo nisam čuo, odkad znam za sebe. Odakle ti to?

Tako su meni govorili i tako sam ga ja i upamtio... Ali ok, moze biti da gresim... U svakom slucaju, nije mi zla namera...

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

Zorge je u pravu E 90 je imao "Dukati"struju 15ce su imale "Bosh" a apn4 je imao standardno ugrađivanu "Iskrinu" struju.Mnogo toga sam budjio na mojoj 4ki i jako puno km prešao sa njom.Davno bilo ali se ne zaboravlja.:moto3:

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Moj ujak i dan danas vozi elektronik 50,luda masina,sa marcoki(ili kako se vec zovu ) viljuskama,a drugar je imao e 90.Vozio sam i jedan i drugi i stvarno sam uzivao u voznji sa njima :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja