NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari skuterasi, molim za pomoc posto sam neznalica u ovom vasem svetu kao i moj drug koji je kupio gorepomenuti skuter. Ono sto znamo o njemu je da je 2008 godiste, 50 cc i da je presao 450 km Ono sto nas zanima: - na koliko se menja ulje na ovim skuterima i koje ulje se sipa? - da li postoje neki osiguraci i gde se nalaze (posto ne rade lampice za kontakt,migavce, dugo svetlo i rezervu) ili mora da se otvara cajger? - da li je neko pokusavao da montira kofer na ovu spravicu? - da li ima jos nesto sto spada u redovnu zamenu na odredjenim kilometrazama? Izvinjavam se na glupim ili smesnim pitanjima, ali ne poznajemo ovaj vas svet Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 2, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imam dvotaktnog Zipa od 50 ccm iz 2002 godine. Imam ga par godina, al sam ga ukupno vozio samo par meseci ( Imam puno motora - pa Zip nikako da dodje na red ). Tako da za ulje - neznam šta da ti kažem, ali imam par osigurača i nalaze se odmah pored akumulatora ( kad podigneš sedište, skineš plastični poklopac sa akumulatora - vide se ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 160 Napisano Novembar 2, 2012 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je skuterce dvotaktno (2T) onda samo dolivas ulje, uglavnom trose 1l na 1000km, preporucujem Motul Scooter expert ili Power. Ulje u reduktoru se menja na 10 000km (moze i manje), i to bi trebalo da pise na dnu dekle za zadnje strane koliko se sipa. Ostala potrosna roba, rolnice, kais, plocice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledacu ponovo, al' pored akumulatora sam nasao samo jedan od 10 ampera i nista vise ... pogledacu ponovo Jos neka informacija.... slobodno ne ustrucavajte se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Lima, ako mozes detaljnije oko tih rolnica i kaisa... na koliko se to menja? Jbg, znas kako je kad nemas nikakav podatak... intervali i to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 160 Napisano Novembar 2, 2012 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Pa jbm li ga sad, kais recimo na 10000, zaboravio sam A rolne, sta znam, nesto manje, zavisi od kvaliteta. Ako znas otvori pa pogledaj u kakvom je stanju sta, mada sa 450km je novo verovatno, jedino kais mozda zbog stajanja, mada sumnjam, za rolne nema brines, to je od plastike Nemoj kupovati kao zamensku potrosnu robu RMS marku, NIKAKO, niti bilo koju drugu kinesku! Ili original Piaggio ili Motoforce, Stage6, Malossi, Polini, jesu skuplje stvari, ali ne mislis. RMS je unistitelj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Lima za info. Ako jos neko zna odgovore na ostala pitanja slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Novembar 2, 2012 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i ZIP 50 cetvorotaktni. Pored oznake Zip sa strane obicno pise "Quattrotempi". Na takvom skuteru se ulje menja obicno na oko 5000, a ako ga i ranije zamenis nista mu nece faliti Pravila oko kaisa i rolnica su ista kao i za dva takta i tu pre 10000 zaista nema sta da se gleda. Barem ne bi trebalo. Ako je vozac tezak i kais star (iako nije vozen) moze da mu se skrati vek. Ako je zaista 4t, to je super spravica. Jes' da se vuce k'o crevo, al' zato jako malo trosi, pa je jako veliki prijatelj dzepu. Naravno da moze da se stavi kofer, poznate marke tipa Kappa, Givi i to... imaju sigurno tako nesto u ponudi. Moze naravno i samo-rezija, ali ne treba preterivati sa velicinom. Mislim da je 35 litara sasvim ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Pronto Iskreno ne znam dal je 4t ili 2t, a i ne razumem se nekako cemo proveriti ali cini mi se da ne pise nista osim "zip". Nije ni planirao nista ogromno sto se kofera tice... shodno velicini skutera cisto da moze jaknu i rukavice da odlozi negde A za kofer sam pitao, posto kol'ko sam video, ne znam gde bi ga zbudzili... pretpostavljam da ide bez nosaca samo ploca i kofer i to je to?? Mada mu je stop svetlo na samom vrhu onog zadnjeg dela... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Novembar 2, 2012 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti ideja za nosac kofera... http://www.kappamoto.com/attachfile/content/moto_padre/109690/0.0.1.acc_man_kr56.pdf Slikaj auspuh i sve ce biti jasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Usput nadjoh jos neke slike kacenja kofera... ludilo Hvala svima na pomoci, ako bude jos nesto zatrebalo eto teme opet na vrhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dushman 1 Napisano Novembar 7, 2012 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se javim i ja :-) Ja sam taj drugar koji je kupio zipa.Četvorotaktni je,i stvarno se vuče ko crevo :-) E sad moje pitanje je šta može da se uradi po tom pitanju?Čačkao sam po nekim forumima,piše da ima dve blokade,elektronsku i mehaničku ako se dobro sećam.Dal neko zna nekoga ko može da skine te blokade,i isplati li se uopšte da ih skidam?Stvarno malo troši,ali maximalna brzina od 45km/h je...Ne znam kako bih se odrazio :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Novembar 7, 2012 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako je kako kazes presao tih + - 500km, vrlo verovatno nije skinut prsten sa varijatora koji mu ogranicava sirenje. To je jednostavna operacija i to mozes sam. Sto se tice elektronike postoji jedan stos da se skine ta nazovimo je blokada, ali ako se ne uradi precizno moze da se zaebe paljenje skroz i onda mozes samo da ga bacis. Trebalo bi da se malo cacne i auspuh, ali onda to sa sobom povlaci i neke intervencije na filteru vazduha i karburatoru...i uz svu tu zajebanciju docices do 70 (u idealnim uslovima, bez nizbrdice ) Evo ti link da vidis kako su se druga deca igrala , a ja ti preporucujem da ga sto manje drndas...duze ce da potraje...a super je prevoz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Novembar 7, 2012 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan zaboravih link http://www.scooternos.net/forums/index.php/topic/124753-guida-discussione-come-elaborare-un-50-4tempi/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Novembar 7, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Moja neka analiza je da kod cetvorotatnih motora slaba vajda oko skidanja blokade,mislim da u principu nista neces dobiti mozda nekih 5km/h vise, ja sam negde procitao da se obicno blokade, mehanicka nalazi se na auspuhu a elektronska zavisi od proizvodjaca a sam agregat ce trpeti vece opterecenje i samim tim skratices mu vek trajanja. Najbolje kako je fabrika propisala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1726 Napisano Novembar 7, 2012 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CCUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.mojskuter.com%2Fforum%2Findex.php%3Ftopic%3D1854.0&ei=-qOaULW_L8XGtAaxv4G4DA&usg=AFQjCNGvNCzcAFLmpENPztxwDVpp-5NE8w&sig2=im70As7bfun2hiMTUnl2vA&cad=rja na ovo dodaj kit 70ccm+nova(tuning)bregasta+karburator većeg usisnog prečnika(možda prođe i šira dizna,ali teško)....sve u svemu mnogo para...sa svim ovim ćeš dobiti realnih 80Km/h...nađi ti lepo Zip-ovu mašinu od 100 ili 125ccm kompletić sa sve točkom filterom,karburatorom...odvrneš i zavrneš četiri šrafa i Bog da te vidi!!!To ne bi trebalo da te košta preko 200-tinak evrašinovića. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dushman 1 Napisano Novembar 11, 2012 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala puno na savetima i azurnosti,sjajni ste Ako se setim jos neceg,pitacu Izvinjavam se sto kasno odgovaram,u poslu sam nekom,pa kad stignem ja pisem. Inace imam uzasan problem sa elektrikom,rade mi samo zmigavci. Sirena,instrument tabla,svetlo ic ne radi. Probacu sutra sa ortakom da rasklopim sve,a ako ne bude islo,moram da nadjem nekog elektricara,pa ako neko zna nekog,pisite slobodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Novembar 11, 2012 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj mnogo da rasturas... Prvo probaj bateriju (akumulator) i pogledaj jel' ispravan glavni osigurac.....ja i dalje ne mogu da se nacudim da je sprava presla samo 500km....to je neka glupost u pitanju i ne treba mnogo rasturati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dushman 1 Napisano Novembar 11, 2012 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vec smo krenuli danas da cackamo,rasklopili smo instrument tablu,kupio sam novu sijalicu probali je i dalje ne radi... Sirena kao da gubi kontakt,cas radi cas ne radi... Osigurac smo gledali ja mislim jedno 3-4 puta,on je u redu... Akumulator sam punio sada sljaka ok,sve i da je slabiji,ne kapiram kako rade zmigavci a sirena i svetlo na instrument tabli ne... Stvarno nemam pojma sta bi moglo biti... A sprava je tolko presla zato sto je ortak dobio na Bingu 2008 i nije je vozio uopste Bila garazirana u ulazu zgrade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 11, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Treba naci tu glupost, moj Pronto.... Kazes da ne rasturamo mnogo, mi stigli do prednjeg tocka Nesto nas zeza, a ne znamo sta...nije mi jasno sve stoji na mestu, sutra cu da ga sklopim pa da vidim onda sta se desava... ako ne uspemo teramo kod Rajka Inace one lampice za migavce, ulje, dugo svetlo i rezervu nisu radile zato sto nema sijalica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Novembar 12, 2012 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ima li vece gluposti...da nema sijalica . Mozda je trebalo da se doplati za sijalice, to dobitak na Bingu ne pokriva . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam okrenuo cajger i video cetri rupe umesto sijalica, usledile su kletve Inace montirano sve radi ko sat, sledeca operacija prsten na varijatoru i sirena da se sredi Hvala drugari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fiuman 41 Napisano Novembar 12, 2012 U prolazu, 82 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Na sireni imaš jedan šrafić koji dodiruje membranu. Ako je jako zategnut neće da svira, a ako se odvrnuo onda ne dodiruje membranu i isto neće da svira. Probaj da ga malo zavrneš ili odvrneš pa vidi šta će biti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Novembar 30, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini na kasnom odgovoru... hvala ti kolega na informaciji, al' tu operaciju ce cekati prolece posto nemamo alata da skidamo onu prednju plastiku... malo je zeznuto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca92 1 Napisano April 1, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan drugari nov sam na forumu ,imam piaggio zip i interesuje me da neko ko ima ovaj model slika akumulator i taj relej pored akmulatora i osigurac sta je vec tu,posto sam ja povezao akumulator i ima neke 2 zice pored akumulatora sa dzekovima ali nigde nisu obodene,akumulator je nov,migavci i starter mi ne rade,sirena jedva...ako bi neko mogao izbaciti sliku i izgled njegovog celog gepeka i dela za akumulator sa tim dzekovima,ja cu sutra postaviti moj pa da uporedimo i vidimo sta tu meni fali i treba.pozdrav i unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...