velimirjevtic 470 Napisano Octobar 29, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, nisam ranije imao iskustva sa ovim pa ako neko jeste nek pomogne, imam kinroad xt250-16, poslednji put je vozen u petak nesto malo po gradu itd, zbog ovog vremena ovakvo kakvo je jos pogotovu u Uzicu je nenormalno hladno preko vikenda sto zbog zime sto zbog kise nisam vozio motor, malopre sam sisao ispred zgrade cisto da vidim moze li da upali, i posle duzeg verglanja nije hteo, voltaza na akomulatoru pokazuje 12V sa upaljenim svetlima, medjutim kad stisnem dugme za paljenje kazaljka opadne skroz, probao sam i sa saugom da palim i nista, onda sam se setio da nisam odvrnuo slavinicu za gorivo (iz neke navike stalno zavrnem dotok goriva kad ne vozim) i taman se ponadao kad ono nista, E da da napomenem kad sam dao kontakt bila su mi upaljena svetla i zmigavci, ima puno dece u okolini pa vole da pipkaju po motoru, da nije to moglo da prouzrokuje izvesnu stetu? Sacekacu sutra pa cu po danu videti sta mi je ciniti, u medjuvremenu bi mi dobrodosla vasa misljenja, da li sam u nekom vecem problemu? Uzdravlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Octobar 29, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znas sta malo su ovi nasi kinezi zimomrzni, pa cim udari malo hladno oni postanu teski na paljenju. Najbolje resenje za hladne dane je kurbula (ako je ima). Mada uzrok za tesko paljenje mogu biti i dotrajale karike i svecica. Moj ujutru pali tek iz trece na kurbulu, cak iako je u garazi na oko 15°C. A sto se tice dece, jedino su mogli da isprazne akumulator nista drugo, ali moto-cerada bi lako resila taj problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Octobar 29, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam kurblu temperatura veceras je bila 1-2 stepena po termometru, bio je napolju ovih dana nisam ga garazirao, jer treba da ga sanosim niz neke stepenice a nije bas lak posao inace tu obicno drzim motore zimi, jer sam mislio da cu uhvatiti koji lep dan da se provozam jos. Kako najavljuju bice petak, akomulator jeste slab jer nikad nije menjan tako da cu videti da ga malo dopunim, svecice su skoro stavljene bošove tako da sumnjam da je do njih. Ceradu ovih dana treba da narucim jer ovde nema gde da se kupi jbg. Al' ono nadam se da je samo do hladnoce. Pre neki dan sam oprao apriliu bilo je mozda15 stepeni napolju jedva sam je upalio ovaj imam tek od cetvrtka pa malo ne znam kakav im je princip rada itd, nadam se da panicim bez razloga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sokobgd 500 Napisano Octobar 30, 2012 Svrati ponekad, 312 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, resi taj akumulator ili presopji kablovima sa akumulatora od auta. Kada je aku slab, anlaser sporo vrti, pada napon sto verovatno ne odgovara ni bobini, CDI-u (nagadjam) Obavezno saug, ja kod mene ne povlacim bas do kraja vec nekih 4/5 hoda i pali bez problema. Meni motor stoji u garazi, negrejanoj, izdvojenoj od kuce tako da je unutra toplije jedva stepen ili 2 nego napolju ali ne kisne. Pricam o Qingqi-u 200GY, jednocilindrasu sa Mikuni karburatorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale1996pwo 0 Napisano Octobar 30, 2012 U prolazu, 23 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint Max 80cc Prijavi odgovor kao problematičan mog kineza ...Sprint Max...sam palio u sred zime...na prvu drugu.. prosle zime sam mu stavio 80c..i dalje krese.. cak sam ga ''vozio po snegu'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Octobar 30, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Malopre sam izproveravao sve, pri treptanju pokazivaca pravca skala je skakutala, pri paljenju svetla je drasticno opadala, alnaser je jedva vrteo, skinuo sam akomulator u njemu je jedva bilo vode u celijama tj bilo je samo u jednoj ostale su manje vise bile suve, dosuo sam destilovane vode, nakacio sam ga na punjac pokazivao je da je prazan, pocelo je da puni normalnim tempom tako da akomulator jos nije za bacanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Octobar 30, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, jednostavan problem. Al polako trazi gde ces i za koliko da kupis nov akumulator. A aku su mali, jos ako su neodrzavani... mene kad zeza ja se malo zaletim i upalim na gurku u 3-oj brzini, ako mi se zuri. Lak motor, lako se zatrcim sa njim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Octobar 30, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dok sam vozio princa imao sam isti problem. Resenje je bilo novi Varta akumulator u Ap sportu Da, naravno varta je varta, na ranijim motorima kad god sam menjao akomulator uzimao sam vartu, tako da ovaj ce verovatno sledece sezone morati da se menja, dok radi radi, kad ne bude vise mogao Varta i gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M i r k o 36 Napisano Novembar 1, 2012 TT Monter, 118 postova Lokacija: Silbaš-Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube Prijavi odgovor kao problematičan Ako merite aku sa unimerom i pokaže vam 12V to znači da je akumulator prazan.Akumulator sa 6 ćelija mora da pokaže napon od 12.5 do 12.7V .Svaka ćelija ima 2.12V. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Decembar 16, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti svog kinrouda nisi mogao da upalis krajem oktobra!?Ja sam mog qm-a ( kum-a ) palio i vozio u petak a sneg je pao u subotu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 18, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti svog kinrouda nisi mogao da upalis krajem oktobra!?Ja sam mog qm-a ( kum-a ) palio i vozio u petak a sneg je pao u subotu. Pa nisam mogao da ga upalim jer je bio prazan akomulator, napunio, sad pali k'o mina, palim ga svaki 3 dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veronas.64 1 Napisano Decembar 18, 2012 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Cerevic Motocikl: QINGQI QM 250 - od 2008 god. Prijavi odgovor kao problematičan Ako merite aku sa unimerom i pokaže vam 12V to znači da je akumulator prazan.Akumulator sa 6 ćelija mora da pokaže napon od 12.5 do 12.7V .Svaka ćelija ima 2.12V. Evo sada mereno 13,48 v, i nikada nije pao ispod 13,20 v a imam ga 4 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Decembar 18, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za akumulator, moj ne verujem da je u tom stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spaske 197 Napisano Decembar 18, 2012 Prošao, 184 postova Lokacija: Kotor Varoš (Republika Srpska) Motocikl: Kawasaki Ninja 250R Prijavi odgovor kao problematičan E za te stvari kurbla je majka, upalim iz prve i nemam brige za akumulator, ali nazalost uskoro druga masina pa nece vise da bude kurble Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 18, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan E za te stvari kurbla je majka, upalim iz prve i nemam brige za akumulator, ali nazalost uskoro druga masina pa nece vise da bude kurble Vaistinu, po meni posle tocka najkorisniji pronalazak, na zalost nisam je imao ni na apriliji, ni na kinroadu sada, malopre u podrumu pronadjoh kurblu od BT-a i gomilu nekih delova jos, koji je davno otisao u penziju puce me neka nostalgija xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Decembar 18, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si naci nekog kineskog copera i sa kurblom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Decembar 19, 2012 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si naci nekog kineskog copera i sa kurblom. Pa tada kad sam kupovao nisam imao bas neki izbor od 250cc sa kurblom a da je registrovan, bez ulaganja itd, mislim nije kao da mi predstavlja problem to sto nema kurblu samo konstatujem da nije na odmet imati je. Ako bas dodje dotle, ubacis u drugu malo zaletis i eto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Decembar 19, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema ni jedan od ovih copera kurblu a da ima 250cc.Koliko sam citao i trazio kurblu imaju ovi manji 150cc i mozda neki od 125cc, a ovi nasi trebaju da imaju dobar akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 20, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Имају и "двоцевке", али ретко. Ја сам не тако давно окачио фотку једног таквог мотора. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M i r k o 36 Napisano Januar 17, 2013 TT Monter, 118 postova Lokacija: Silbaš-Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube Prijavi odgovor kao problematičan 125-ica nema potrebe za kurblom .Ako neće na dugme vrlo lako se gurne samo u drugu i ko dobri stari apn.A tako i 250-ica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...