Jump to content

Moto Zajednica

Izborna skupstina MAS-a 24.11.2007. u Majilovcu.

Recommended Posts

• U prolazu, 33 postova

Pablo, ja ne dizem tenziju i nemam nameru da se svadjam. Ja sam covek, seljak koji kad nesto nezna to prizna a ne kad nesto nezna on ispravlja drugog u tome. MAS cemo odrzati ja, Deki i jos dosta klubova i videcete da ce to biti dobra prica.  

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5405 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pablo, ja ne dizem tenziju i nemam nameru da se svadjam. Ja sam covek, seljak koji kad nesto nezna to prizna a ne kad nesto nezna on ispravlja drugog u tome. MAS cemo odrzati ja, Deki i jos dosta klubova i videcete da ce to biti dobra prica. 

Rado cu doci na vasu sednicu, rekao sam sstruji. Jako puno dobrih ideja, u vezi organizacije moto skupova recimo, je bilo na forumu. Sigurno mozemo pomoci jedni drugima tako da pre svega pomognemo motoristima u Srbiji i okruzenju.

Guest gordanmg

imamo mi BJB, nama netreba MAS da upravljaju iz senke!!!

Ko su ti ljudi i odakle su uopste me neinteresuje. Oni da ugovaraju sponzore pa da dele pare klubovima, nisam nista smesnije cuo!!!!

• Zainteresovan, 981 postova

Pa po meni i treba da postoji MAS, koji ce da okuplja sve moto klubove , gde ce upravo taj MAS da se bori za sve motoriste u Srbiji da im bude bolje

Ja i ne kazem da sam protivnik ideje postojanja mas-a, ali ovakav kakav je do sada bio, takav nam i ne treba. Premalo da ne kazem nista nisu uradili za moto svet Srbije a jako ime nose. Ime sa dosta obaveza.

istina jeste da se nisu nesta pokazali,e tu se javlja ona, da nema nazalost sloge kod nas

mada nemora da znaci da mora tako i da ostane ,mozda dodju neki ljudi koji ce istinski da se bore za nas

Od srca: Srecno Vam zelim!

Neznam odkuda toliko zle krvi? I najvise pljuju ljudi koji nisu i nece u MAS?

Nije zla krv Trifune, nego ne poverenje, a poverenje slozices se samon ipak treba da se zasluzi.

Guest gordanmg

Ja nemam razlog da se ljutim ali da MAS postoji da samo odredjuje kad ce koji skup biti odrzan to je premalo od njih.

Voleo bih da vidim jedan pisani dokument o zastiti nas motorista i pokretanju bilo kakvih akcija u nasu zastitu od strane Moto asocijacije Srbije. Posto se bavim uvozom znam kakve dazbine padaju na ledja nas koji uvozimo i na ljude koji te iste motore kupuju. Kad bi neko nas i vas zastitio svi bi mnogo lakse dosli do motocikla i cena bi bila daleko pristupacnija.

• U prolazu, 5 postova

mi masu zelimo sve najbolje, ali za ove tri godine sam video ko sta radi i kako(NERADI) TAKO DA MI NEPADA NAPAMET DA SE BAVIM SA TIM KLUBOVI NISTA NISU PROSPERIRALI U MASU TAKO DA MEDJUTIM

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Neverovatno je da mali broj ljudi zna sta Moto Asocijacija Srbije treba da bude i cime da se bavi.  Po vecini sa ovog foruma MAS treba da vodi racuna o skupovima, obezbedjuje pivo itd.

Pre svega MAS mora biti VANKLUPSKA i NEVLADINA organizacija SVIH motorista Srbije.  Zadaci MAS-a moraju biti edukacija ucesnika u saobracaju, zastupanje interesa moto zajednice pred drzavnim i medjunarodnim organima, da sa osiguravajucim zavodima regulisu pitanja obaveznog i osnovnog osiguranja, itd.

Sekundarna uloga MAS-a moze biti posrednistvo izmedju klubova ali nikako mesanje u unutrasnje stvari klubova i organizovanje skupova.

Mi u USA imamo AMA ciji sam ja clan. Clanarina je 78 dolara godisnje uz koju imam besplatno slepovanje do 200 milja, pretplatu na njihov magazin, popust od 10% kod osiguranja (50 dolara godisnje), i mnogo drugi malih beneficija.  Oni lobiraju u vladi i takodje uspeli su da kompletno preokrenu image motorista u Srbiji.

MAS mora da zameni ono sto je nekad AMS Srbije radio a vezano je za motocikliste.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Oni lobiraju u vladi i takodje uspeli su da kompletno preokrenu image motorista u Srbiji.

Verovatno si mislio imidž motorista u Americi  ;)

Slažem se sa tobom, od prve do zadnje reči. Voditi Asocijaciju je kompleksan posao kojeg su se u Srbiji dohvatili ljudi koji očigledno ne mogu da ponesu taj teret. Jednom godišnje se napravi skupština na kojoj se odredi kalendar moto-skupova, a moto-skup organizuju i klubovi koji nisu u Asocijaciji. To znači da po tom pitanju Asocijacija ne treba ni da postoji.

Asocijacija ne radi ništa za motocikliste koji nisu članovi klubova, zašto ???

U temi o registraciji motocikla raspisali smo se o tome ko treba da povede akciju potpisivanja peticije, u kojoj formi treba da bude, ...sve to treba da radi Asocijacija, baš tako kako si naveo da se radi u Americi. Bonusi prilikom registracije motocikla za članove Asocijacije, časopis,...

Ne treba izmišljati toplu vodu, treba pogledati kako to rade oni koji imaju iskustva u tome ( u ovom slučaju recimo Amerika ).

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V
mi masu zelimo sve najbolje, ali za ove tri godine sam video ko sta radi i kako(NERADI) TAKO DA MI NEPADA NAPAMET DA SE BAVIM SA TIM KLUBOVI NISTA NISU PROSPERIRALI U MASU TAKO DA MEDJUTIM
Mislim da je MAS (bar bi trebao da bude) nešto mnogo starije i važnije od kluba, na državnom nivou, nema šta tu klubovi da ''prosperiraju'' od MAS-a, nego da svi zajedno nekako pomognu MAS-u, a ne samo da traže ustupke i usluge. Pa zar u 21.-veku  MAS treba da juri pivare radi jeftinijeg piva na skupovima, STRAHOTA!!! Uozbiljite se malo, treba nam priča o bezbednosti na 2 točka, treba nam saradnja sa ''organima'' reda radi uopšte ''primećivanja'' 2točkaša u saobraćaju od strane ostalih, osiguranje-registracija, ''A'' kategorija- iliti BILO KAKVA edukacija novih i potencijalnih vozača. Posao je u pitanju i to veoma ozbiljan, a ne kalendar skupova i cena piva i štandova na blatnjavoj livadi! Dok neko ne skapira 'potencijalnu' ozbiljnost tereta pod imenom MAS, džaba krečimo :(

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Neverovatno je da mali broj ljudi zna sta Moto Asocijacija Srbije treba da bude i cime da se bavi.  Po vecini sa ovog foruma MAS treba da vodi racuna o skupovima, obezbedjuje pivo itd.

Pre svega MAS mora biti VANKLUPSKA i NEVLADINA organizacija SVIH motorista Srbije.  Zadaci MAS-a moraju biti edukacija ucesnika u saobracaju, zastupanje interesa moto zajednice pred drzavnim i medjunarodnim organima, da sa osiguravajucim zavodima regulisu pitanja obaveznog i osnovnog osiguranja, itd.

Sekundarna uloga MAS-a moze biti posrednistvo izmedju klubova ali nikako mesanje u unutrasnje stvari klubova i organizovanje skupova.

Mi u USA imamo AMA ciji sam ja clan. Clanarina je 78 dolara godisnje uz koju imam besplatno slepovanje do 200 milja, pretplatu na njihov magazin, popust od 10% kod osiguranja (50 dolara godisnje), i mnogo drugi malih beneficija.  Oni lobiraju u vladi i takodje uspeli su da kompletno preokrenu image motorista u Srbiji.

MAS mora da zameni ono sto je nekad AMS Srbije radio a vezano je za motocikliste.

Zašto svaki put otkrivati "toplu vodu". Skinuti par statuta najpoznatijih motoasocijacija na svetu eventualno ih prilagoditi lokalnim prilikama i to je to.

Uz svo duzno postovanje pivopijama ali dobijanje većeg rabata od pivara za moto skupove nije i ne može biti osnovna funkcija budućeg MAS-a

• Zainteresovan, 599 postova

Mislim da je MAS (bar bi trebao da bude) nešto mnogo starije i važnije od kluba, na državnom nivou, nema šta tu klubovi da ''prosperiraju'' od MAS-a, nego da svi zajedno nekako pomognu MAS-u, a ne samo da traže ustupke i usluge. Pa zar u 21.-veku  MAS treba da juri pivare radi jeftinijeg piva na skupovima, STRAHOTA!!! Uozbiljite se malo, treba nam priča o bezbednosti na 2 točka, treba nam saradnja sa ''organima'' reda radi uopšte ''primećivanja'' 2točkaša u saobraćaju od strane ostalih, osiguranje-registracija, ''A'' kategorija- iliti BILO KAKVA edukacija novih i potencijalnih vozača. Posao je u pitanju i to veoma ozbiljan, a ne kalendar skupova i cena piva i štandova na blatnjavoj livadi! Dok neko ne skapira 'potencijalnu' ozbiljnost tereta pod imenom MAS, džaba krečimo :(

Apsolutno se slazem sa ovim sto je rekao Dexterr.  MAS  mora da bude  vrh piramide. Gosspodo koja birate clanove za skupstinu MAS-a,vodite racuna za koga dizete ruku,sta taj predstavlja,ko je,kakav je,sta ima uglavi,sta ima od skole,kakav je domacin i na kraju kakav je covek. Cilj svake organizacije je masovnost. Ne mozete da idete na pregovore sa vlastima,osiguranjem,policijom ako niste zvanicno registrovani. Sta znaci kada predstavljate 30-tak ljudi--ne znaci nista.  A kada predstavljate 5000 ljudi to je vec nesto,niko iz grada ne zeli da mu 1000 motorista zatvori saobracaj (pogledajte taksiste) ,nego vas ozbiljno shvata i sa paznjom vas slusa.  Sta je sa nasim advokatom koji bi morao biti angazovan od nasih clanarina,da nas predstavlja,zastupa---krivica za masu udesa se automatski svaljuje na nas zato sto smo bajkeri?????  Osiguravajuca drustva prilikom isplate stete maksimalno zakidaju,dok se ne pojavi advokat i zapreti tuzbom---svota se odmah povecava za 30% (licno iskustvo).

Da skratim,MAS ne da je potreban nego je neophodan. Toliko nadleznosti moze da ima,toliko stvari moze da zavrsi  gde pojedinci ne mogu ni da udju. Prema tome potrebna je organizacija a ne dobra volja pojedinaca. Ko ne zeli ne mora da bude clan MAS-a i GOTOVO.

• U prolazu, 5 postova

Sve je to lepo sto vi kazete i tacno je sve ali dali je neko od vas bar jednom bio na skupstini MAS-a,sto se tice PROSPERIRANJA nisam mislio na kintu vec na sledece dosa nemac u nas klub i ja mu kazem da postoji asocijacija na nivou srbije bajkerska naravno i dam mu sajt posle 5 dana dobijam mejl da to nepostoji,sta sad ,jel treba da vecina klubova iz asocijacije ima sajt a MAS .Stose piva tice zna se ko je natocio i kako ,samo znam da je vrlo tesko dovesti u red nesto sto je ispusteno

• U prolazu, 33 postova

Za par dana bice pozvani svi klubovi clanovi MAS-a a i klubovi koji nisu a to zele na izbornu skupstinu ciji su domacini  M.K.Stiski orlovi iz Majilovca!

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Virago 1100 custom

da li je obaveza biti clan MAS-a u koliko se planira moto skup?

i ako je obaveza,kako da se odradi registracija i gde?

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja