đunta 4180 Napisano Octobar 20, 2012 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Auu, meni se to dešava mnogo gore nego na snimku koji je Kepo postavio. Doduše Anakee koje imam su pretrčale 18000 km kad zamenim videću dal će biti voblovanja. Prednji točak na KTM-u i F-800 su mahom jednaki, Behr ili ti Mahle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Octobar 20, 2012 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi nije jasno... Hoces da kazes da plivajuci disk ne treba se pomera na cim rukom (levo desno) ili ne treba da se cuje? Meni se kada kocim cuje kao neko zapinjanje, ne znam ni sam i diskovi se drmaju pod rukom... Kontam da to normalno, ovo zapinjanje kontam da je do plocica ili do gume, bas cu premeriti diskove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 20, 2012 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi nije jasno... Hoces da kazes da plivajuci disk ne treba se pomera na cim rukom (levo desno) ili ne treba da se cuje? Meni se kada kocim cuje kao neko zapinjanje, ne znam ni sam i diskovi se drmaju pod rukom... Kontam da to normalno, ovo zapinjanje kontam da je do plocica ili do gume, bas cu premeriti diskove... Vidi, disk može da radi tvrdo levo desno, aksijalno u odnosu na pravac točka, recimo nekih 3 desete i ako su opruge dobre ne čuje se klik. Ako ga rukom cimneš levo desno, kako se okreće točak, tu ne treba da se mrda a ako se čuje klik, to je početak problema. Bolcne se pojedu od udara pri kočenju i pojavi se zazor koji se sve više povećava jer se pored njega i rupa na disku polako proširi. Bolcne i pritisne podloške se menjaju redovno. Sam disk naleže na čist aluminijum glavčine i kad se rasklati on stalno brusi oslona mesta i sve više se povećava zazor aksijalni u samom bolcnu, tako da disk ploča ima povećan hod i u nekom trenutku se postavi ukrivo jer šajbne ne mogu uvek da pokriju toliki hod i na stisak kočnice zavibrira ili se odmakne od pločice pa ručica malo propadne. (Rešavao sam fabrički propust, tako ga smatram) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Octobar 20, 2012 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozes da mi das neki opis sta su te bolcne i podloske i kako se menjaju, mozda i neki link za nabaviti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 20, 2012 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozes da mi das neki opis sta su te bolcne i podloske i kako se menjaju, mozda i neki link za nabaviti? Nem vremena ovog časa, to traži zasebnu temu. Ajd doveče da ti malo pojasnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Octobar 20, 2012 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajd... objasni u ovoj temi, kakve veze ima, sve je to vezano za temu "o kako trese lupa udara"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Octobar 20, 2012 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Eto danas uzmem da vidim sta se desava na prednjem tocku jer mi se nesto cudno ponasa od kada sam uzeo motor i vidim da je guma okrenuta u kontra smeru :staa2: Ima nas raznih... ko zna koliko je lik tako vozio, sada mogu da bacim novu gumu... Da odlepish... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 20, 2012 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ajd... objasni u ovoj temi, kakve veze ima, sve je to vezano za temu "o kako trese lupa udara"... Eto danas uzmem da vidim sta se desava na prednjem tocku jer mi se nesto cudno ponasa od kada sam uzeo motor i vidim da je guma okrenuta u kontra smeru :staa2: Ima nas raznih... ko zna koliko je lik tako vozio, sada mogu da bacim novu gumu... Da odlepish... Poštede me truda, hvala.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Octobar 23, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Aksijalno, radijalno tangencijalno, bolcne, glavčine, :neznam: Jel ima neko da mu oteram motor pa on to opravi ali bih da platim. Ja sam duduk za tehniku (i za još dosta oblasti) pa mi ne vrede ovi opisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Octobar 23, 2012 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dođi na klocne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Octobar 23, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Dođi na klocne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Octobar 26, 2012 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Prljav ili deformisan senzor ABS-a hoce tako da se manifestuje, a dijgnostika ga ne prijavljuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Octobar 26, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Prljav ili deformisan senzor ABS-a hoce tako da se manifestuje, a dijgnostika ga ne prijavljuje. veruj mi, da takav senzor na bmw-ju diagnostika odmah prijavljuje...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 26, 2012 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Prljav ili deformisan senzor ABS-a hoce tako da se manifestuje, a dijgnostika ga ne prijavljuje. veruj mi, da takav senzor na bmw-ju diagnostika odmah prijavljuje...... Senzor bi trebalo da bude induktivni i mislim da mu ne smeta prljavština, a u ostalom, isključi se na dugme i eliminiše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Octobar 26, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Prljav ili deformisan senzor ABS-a hoce tako da se manifestuje, a dijgnostika ga ne prijavljuje. veruj mi, da takav senzor na bmw-ju diagnostika odmah prijavljuje...... Senzor bi trebalo da bude induktivni i mislim da mu ne smeta prljavština, a u ostalom, isključi se na dugme i eliminiše. ako se ne varam, radi se o hall senzoru sa magnetnom kotvom.....ne smeta mu prljavština , ali je izuzetno osetljiv na rastojanje od senzora do ABS obruča.....i prljav senzor diagnostika ne prijavljuje (osim ako se nakupi metalnih ostružaka na njemu, obično na zadnjem diferencialu), ali zato deformisan ili oštečen senzor odmah prijavljuje (obično ga "sjebu" kada menjaju prednju gumu, pa ga udare diskom...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Octobar 26, 2012 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Prljav ili deformisan senzor ABS-a hoce tako da se manifestuje, a dijgnostika ga ne prijavljuje. veruj mi, da takav senzor na bmw-ju diagnostika odmah prijavljuje...... Senzor bi trebalo da bude induktivni i mislim da mu ne smeta prljavština, a u ostalom, isključi se na dugme i eliminiše. ako se ne varam, radi se o hall senzoru sa magnetnom kotvom.....ne smeta mu prljavština , ali je izuzetno osetljiv na rastojanje od senzora do ABS obruča.....i prljav senzor diagnostika ne prijavljuje (osim ako se nakupi metalnih ostružaka na njemu, obično na zadnjem diferencialu), ali zato deformisan ili oštečen senzor odmah prijavljuje (obično ga "sjebu" kada menjaju prednju gumu, pa ga udare diskom...) Čim ima nazubljeni venac, indukcioni, magnetni. Pomeranjem rastojanja mu se smanjuje ili povećava osetljivost ali ne verujem da može izazivati "pumpanje" kočnice ako je na granici očitavanja, pre udaljen pa usled bacanja venca radi- ne radi, u polju- van polja. (Lično vozim sa zazorom preko mere.) Moje skromno znanje i iskustvo me navodi ipak na problem sa plivajućim diskovima. U Labos na kanal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...