Jump to content

Moto Zajednica

Policija nemoćna protiv ovog moto Cluba???

Recommended Posts

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2002 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Hajde da stvari nazovemo pravim imenom. Najkrace receno rec je o organizovanom kriminalu kome su motori samo scenografija. Posle svega sto se izdesavalo na ovim nasim prostorima ex - YU drzave su idealne za sirenje bandi i mozemo mi da se kuropecamo koliko hocemo oni su neminovnost sa kojom cemo morati da se suocimo. Da li se nama to svidja ili ne potpuno je irelevantno ovde je upravo rec o tome da li ce se drzava tome suprostaviti ili ne. Medjutim kada se osvrnemo oko sebe i vidimo sta se desava kada je rec obandama koje sebe nazivaju navijaci jasno je da za tako nesto nema politicke volje, a od nje u Srbiji mnogo toga zavisi. Koliko se secam 2010. godine u Dubrovniku je odrzan skup policija iz regiona upravo na ovu temu, ali izgleda da se nije maklo dalje od pocetka. Naravno kad nam mecka bude zaigrala pred vratima, a tu je, onda ce se svi iscudjavati otkud sad to, pa kako to...

To sto su kako neki kazu na ovom forumu cepteri Angelsa i ostalih fini i uljudni samo je neko nase zavaravanje, jer i kancer ume da bude simpatican mladez a onda podivlja. Nazalost neki zajednicki imenitelj nas koji zivimo na prostorima bivse Juge je da po pravilu zatvaramo oci, a kada progledamo obicno biva kasno. Upostalom koliko vas je pocetkom osamdesetih verovalo da jeu Jugi moguca onakva klanica kakvu smo doziveli. I tada kao i sada sprdali smo se sa tamo nelim budalama koje su sve to zagovarali i verovali da ce razum pobediti.

I da ne smaram, sada kao i onda malo toga zavisi od nas obicnih koji samo mogu da se zavaravaju da ce nas ovo kao i mnoga druga zla zaobici.

• Podržavam 13

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 952 postova

Mogu pripadnici motoklubova da budu i kriminalci ali pravi organizovani krimunal nema običaj da se šepuri u javnosti i obeležava svoje pripadnike smešnim uniformama, bar ne u mirnodopskim uslovima. Ovo je fora "držte lopova" , ovi likovi su prepoznatljivi, izgledaju zajebano i idealni su da ih oni koji zaista vuku konce optuže za sve i skrenu pažnju javnosti.

• Podržavam 2

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: BMW R65

Pazi...iako inicijalni sastav ove organizacije ranije kod nas nije imao reputaciju kojom bi privukao nove clanove, "Bandidosi" su za relativno kratko vreme, uspeli da postignu znacajnu masovnost ovde u Srbiji. (sto bandidosa, sto suport klubova). Razlog tome je, prvenstveno, novac, i to mnogo novca. Onda tu su i sve ostale materijalne podrske koje uzivaju clanovi ove organizacije zvane MC BANDIDOS ili koja vec druga postoji...nije ni bitno. Tako da sada kada pogledamo njih...sta mozemo da vidimo....mozemo da vidimo neke prioritetne aktivnosti pripadnika ovih grupa u zastrasivanju drugih bajkera i ljudi. Njihov moto je u sustini "Sila Boga ne moli"!!! Odnose u okviru kluba odlikuje stroga unutrasnja disciplina, koja se postize sistemom kaznjavanja za svako odstupanje od internih pravila, tako da strah garantuje bespogovornu lojalnost klubu, pri cemu se pozitivni zakonski propisi tretiraju kao sekundarni, odnosno nebitni i neobavezujuci. S obzirom da se

klubovi zasnivaju na "bratskoj" povezanosti, to je faktor koji ogranicava broj clanova, tako da su veze medju njima veooooma cvrste!!!!

Ne bih ulazio u to da li vole ili ne vole motore, da li su masine tu radi estetike, ali u jednom se svi slazemo. To su prave kriminalne organizacije.

Ne znam sta bih vise dodao. Eto, to je moje misljenje. A mozda i gresim...mozda samo vole da izgledaju ako bad guys! 0namigivanje.gif

Ne bih da polemisem, ali mi nije jasno sta je to pravi a sra krivi organizovani kriminal, i upravo u tome je nas sustinski problem, nespremnost da stvari nazovemo pravim imenom. Ko to kaze da se organizovani kriminal ne sepuri u javnosti, pa sta su onda tolike "navijacke" grupe i pod grupe, za koje je fudbal samo paravan.

• Podržavam 1

Navijaci su organizovani kriminal? to su neki bednici koje pravi kriminalci povremeno koriste, cak ih i ne agazuju jer to podrazumeva da ih plate i da ovi znaju sta i zasto rade nego ih napujdaju sa svega par svojih saradnika insajdera. Za vas je pravi organizovani kriminal ono sto na tv-u kazu da jeste, za mene su to oni koji imaju najveci market share na ileganom trzistu. Kojim se poslovima bave te motobande i koliki je obrt novca? Uostalom ne vidim svoj interes da vam dokazujem da su 2+2=4, verujte u sta hocete.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

nevidim razlog da neko na samu pomenu moto-kriminala ili huliganskih-kriminalaca,pada u vatru.Glava u pesku je izlaz samo u crtanim filmovima.

• Zainteresovan, 974 postova

Kakva glupost, neko rece zivi se za klub i boje kluba. Koja lakrdija. A sta su to boje kluba? Neka 3-4 pijana ortaka su sedela jednom dokona i resila da naprave neki klub i smislili su neke boje i grb. Ok neke od tih organizacija su postale velike i jake u krimi vodama. Bambi za njih. Vecina ostaje na lokalnom nivou i mastanju.(mnogo je lepse kada deca mastaju, matori ljudi su bez ideja i umisle da je sve to pravo :lol: ) Ali to lozenje je smesno, oni su se svi skupili oko lopovluka a ne oko neke druge ideje. Navijaci su se okupili oko neke ideje a to je neki klub koji vole i za koga navijaju i raduju se njegovom uspehu. Ali i tamo ima brdo krimosa i lopova, sta da se radi.

• Podržavam 4

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pustite navijače i sport, nije to tema :) I molim vas da ne omalovažavate Moto Klubove u Srbiji.

Vrlo je indikativno da su za ovaj kongres Bandidosa došli delegati iz cele Evrope i to baš u našu malu Srbiju? Očigledno da se mreža stranih klubova širi i kod nas i samo naivan čovek će reći da to neće ugroziti naše Moto Klubove.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Jel moze neko da postavi mapu Evrope,ili barem neki link,gde bi se videlo ko komanduje kojom teritorijom i gde nije pozeljno zalaziti motorom? Onako,za nas ne upucene.

Svih klubova ima svuda. Možeš ići motorom gde god želiš i niko ti neće ništa, al samo ako nemaš nikakve oznake na ledjima .

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

Pustite navijače i sport, nije to tema :) I molim vas da ne omalovažavate Moto Klubove u Srbiji.

Vrlo je indikativno da su za ovaj kongres Bandidosa došli delegati iz cele Evrope i to baš u našu malu Srbiju? Očigledno da se mreža stranih klubova širi i kod nas i samo naivan čovek će reći da to neće ugroziti naše Moto Klubove.

Kaže mi kolega da su pretpošlog vikenda njih par stotina bila u nekom klubu u centru ( valjda Koloseum?) Kaže da su bili ok i da su sve platili i nikog ni pogledali popreko..

Ja sam video njih trojicu i jednu ribu u Knezu oko 17h u pretprošlu subotu.

kako da tako nešto nije prošlo zapaženo u medijima?

I baš taj dan je bila akcija DDK i dosta naših klubova sa bojama je bilo u BG, slučajno?

Uveče na ušću boje Noćnih vukova, isto slučajno?

Kuva se nešto...

• Podržavam 1

kako da tako nešto nije prošlo zapaženo u medijima?

I baš taj dan je bila akcija DDK i dosta naših klubova sa bojama je bilo u BG, slučajno?

Uveče na ušću boje Noćnih vukova, isto slučajno?

Kuva se nešto...

Nocni vukovi su svi primer čojstva i junaštva, o njima mediji uvek pozitivno a o nato plaćenicima onako kako zaslužuju... kuva se isti pasulj stalno, kontinuitet jedne politike nije zaobišao ni ovo.

• Podržavam 1

Kako procitah u dnevniku Press Bandidosi su se bratimili sa Nocnim vukovima, pa mu sad to dodje nesto kao detant ili ti ga miroljubiva koegzistencija Istoka i Zapada.0zbunjen.gif

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Jel' ta sranja neko stvarno video ili ste samo culi pricu o tome? Jel moze neko da kaze ovde javno koji su to "opasni" klubovi u regionu od kojih se treba sklanjati?

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Jel' ta sranja neko stvarno video ili ste samo culi pricu o tome? Jel moze neko da kaze ovde javno koji su to "opasni" klubovi u regionu od kojih se treba sklanjati?

Samo ti druze moj uzivaj i ne strahuj od klubova . Posto cini mi se nisi ni u jednom klubu uvek ces biti dobrodosao na svim "teritorijama" u celom svetu ..

Problem nastaje ako si clan nekog kluba koji podrzava recimo Banditose pa se zakacis sa ljudima iz kluba (lupam) HA , e onda je ceo tvoj klub na etiketi i opet ne znaci da treba da se pazis vec da izbegavas konflikt sa njima sto ne znaci da u istoj kafani ne mozete da pijete pice ..

trenutno se svasta nesto desava na moto sceni a vezano je za klubove ali to je vec politika ne klubova vec citavih organizacija pa i drzave .

Posto takva prica nije za forum i za ljude koji znaju sve o klubovima mogu sve na tenane da ti objasnim uz ladnu fantu kad se sretnemo negde ..

ps.

podela na domace i strane itekako postoji

• Podržavam 1

• U prolazu, 20 postova

Na zapadu ne postoje MC i MK klubovi. Svi su MC ili su već neka udruženja ljubitelja motorcikala, da bi izbegli obeležja kluba i eventualne probleme koje bi to moglo da im donese. Ta podela sa MK i MC je naša lokalna izmišljotina i logično bi bilo da ako je naziv nečijeg kluba na engleskom stoji ispred MC, i obrnuto a ne ovako, pomešali smo i babe i žabe. To je opet sve zbog toga što je naš moto svet mladji od onog na zapadu i nema jasno izdefinisana pravila.

Što se tiče tih klubova gore koje ste naveli, moj klub nikada nije imao problema ni sa kim, a sretali smo se.

Pa da! Lepo si rekao! Kad Srbin to zabiberi... ahahha :D

Ej a ako mozes samo da kazes, gde ste se sretali, jel to bilo kod nas( na nasim putevima) ili negde po inostranstvu. Zato sto sam cuo da se oni bore za svoju teritoriju/rejon i kad se izbore onda je vec problem ako prodjes tuda sa drugim bojama....msm ne znam....tako sma ja procitao. Ako ti ili neko drugi zna neka napise jebiga da budemo malo u toku.

E, ovako: prosli smo savezne drzave: CA AZ NM TX FL NY NJ, Ontario i Quebec; Grcku, Tursku, Bugarsku, Rumuniju, Madjarsku, Nemacku, Francusku, Svajcarsku, Italiju... nikad, nigde, nikakav problem; boje iz del8va, MC oznaka. Facebook pun slika sa tih putovanja i susreta sa raznim klubovima, procenite sami?...

Al opet, kako god da okrenes, ovde ih ceka kuka i motika ako dodju! 1hej.gif

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: R1200RT, Versys 650, XSR 900

Ima li naljepnica BJB i mogucnost da se kupi, onako samo znak bez ikakvih slova (premda su to slova !) bas mi se svidja i super ide na kacigu ili kofer.

Ako nema da pravimo i clanovima damo pa kad negdje stanes vidis kolegu ha? hvala na pomoci, inace nisam clan ni mk ni mc niti mislim da cu biti" ja pevam svoj bluz bez namere bitne..." kako kaze Djordje i meni je sve dobro sto je drugima dobro ai dok nikome nista ne namece, kao sto je i u skladu sa nasim pravilima. Pozdrav

• Podržavam 4

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

dizete paniku zbog kriminalnih organizacija koje kao prevozno sredstvo koriste motore, vidite li ove u komsiluku koji ne koriste, zivite li u saksiji?

svakom sa druge strane zakona kome zasmetate imacete probleme, bilo da vozi motor ili je obican klinac iz kraja koji bleji u lokalu i pokusava da zavrsi ket gudre, jednostavno nemojte da se kacite i vozite svoju voznju. sto pretekne iz njihovih medjusobnih obracuna na kraju pocisti policija i kraj price.

druga je prica ako pokusate da uzmete pravdu u svoje ruke, u smislu vas 200 normalnih kukom i motikom premlatite 30 pripadnika krimi MC ili MK (ili kako god vec), tada budite spremni na velika sranja. jednostavno nemate kapacitete da izgurate kao pobednici.

Nije pitanje kapaciteta vec proste racunice. Ja nisam u tom krimi-dzimi fazonu niti imam problem sa zakonom ali mogu reci samo jedno. Da neko ugrozi moju porodicu nece mu pomoci nekakva skupina debila na motorima. Ja bih bio spreman da idem do kraja i ubijem i umrem za to a da li su ti debili spremni na isto samo zbog kurcenja!

• Podržavam 1

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

vecina je spremna da ide do kraja da zastiti svoju porodicu, ali da li spreman da ides do kraja zbog novca, zbog imidza, zbog kluba, da li si spreman da ides do kraja da bi odbranio eki moto skup da li bi isao do kraja samo iz zabave? naravno da nisi, a mnogi od njih jesu. I do sad sam vidjao to junastvo, svi jaki dok se nezakuva, pa posle bezite oge da vas ne userem. Ne kazem da nema normalnih momaka koji bi mogli da se ponesu ali ih je premalo cak i da 20 njihovih odabranih dodje sa idejom da nesto razjebu. Uspevali su to da urade svuda po svetu pa nismo ni mi drugaciji. Samo verujem da do toga neci jer im od nasih moto klubova ne preti nikakva opasnost niti konkurencija.

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Honda XL1000VA

Koliko vidim ti si iz Šapca pa nam pojasni šta se to dešava sa Bandidosima (ako imaš neku informaciju?), jel su to sa air-max patika i crnih audia krimosi prešli na čopere ili je neko sa strane počeo da vrbuju klince po gradu?

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

vecina je spremna da ide do kraja da zastiti svoju porodicu, ali da li spreman da ides do kraja zbog novca, zbog imidza, zbog kluba, da li si spreman da ides do kraja da bi odbranio eki moto skup da li bi isao do kraja samo iz zabave? naravno da nisi, a mnogi od njih jesu. I do sad sam vidjao to junastvo, svi jaki dok se nezakuva, pa posle bezite oge da vas ne userem. Ne kazem da nema normalnih momaka koji bi mogli da se ponesu ali ih je premalo cak i da 20 njihovih odabranih dodje sa idejom da nesto razjebu. Uspevali su to da urade svuda po svetu pa nismo ni mi drugaciji. Samo verujem da do toga neci jer im od nasih moto klubova ne preti nikakva opasnost niti konkurencija.

Izuzedno ispravan komentar! Jedino se ne slažem sa zadnjom rečenicom u komentaru. Da nemaju interesa ne bi ni dolazili kod nas, a ako imaju interesa trudiće se da počiste sve druge! Uostalom ni Jugoslavija nije predstavljala opasnost i konkurenciju zapadu pa je ipak rasturiše! Srpska privreda, ekonomija, .... je verovatno bila jako opasna i konkurentna u svetskim razmerama pa se potrudiše da je dokrajče, ... .

Ne budimo naivni, ništa se ne događa slučajno ili nezavisno! Niko ne pravi logistiku niti ulaže pare i trud bez razloga. Sve ima svoj cilj.

• Podržavam 3

To se manje vise slazem, ali ja sam upravo to u nekom od predjasnjih postova i napisao. Meni najiskrenije nije najjasniji pojam tih boja i klubova niti bih se ja tu nesto preterano udubljivao. A ponajmanje sa nekim svadjao a jos teze nedaj boze i zakrvio oko toga. Ali mozda sam ja budala pa ne kapiram, bice da je to. Za mene su jedine vrednosti moja porodaica i moji bliznji. Sve ostalo su zanimacije za dokone ljude.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja