Alexandar137 12 Napisano Septembar 28, 2012 U prolazu, 33 postova Lokacija: Belgrade, Lipovica Motocikl: '03 Honda CBR600rr Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre sam prosao pored Rusnja i mesta nesrece i video sam da su tragovi guma poceli tek, ako neko zna kakav je onaj prelaz (spoj) na mostu, sto imaju uzasne upe od 10cm dubine, sto propada non stop i svako razvaljuje svoje vozilo. 100% je to uzrok pada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 28, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ni trunke cinizma, samo normalno pitanje. Pretpostavljam da Icatenej ima decu pa me cisto zanima da cujem kako je to on uradio. U medjuvremenu nismo dobili od njega odgovor nego frazu koja nista ne govori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Septembar 28, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan po meni dve su pogresne varijante.Ne uzeti detetu ako zeli motocikl. Prvo slabiji,pa ga lepo nadzirati,pa postepeno na jaci,kako raste iskustvo tako da raste i kubikaza.Klincima je 125 kubika EEXTRA,a momku od 20 i vise te makine nisu interesntne.Roditelji nece da kupe deci recimo 50,pa 125,nego ovi cim pocnu da rade,ili se docepaju novca kupe mrcine od 600 do 1000 kubika,a nikad nisu seli na motor.To je ovaj slucaj recimo,ako ne gresim.Drugi je kupovanje deci jakih motora,kao vid kupovine nepruzene paznje i ljubavi.E ove dve kategorije su naj zastupljenije kod poginule mlade populacije cini mi se.Kolega sad navodi i prebacuje krivicu na los put,sto jeste mozda razlog.Ali sa 160 na sat,sa neiskusnim pa i iskusnim vozacem,ruski je rulet,i pokazatelj da isti nije preduzeo mere predostroznosti,vec se poneo adrenalinskim naletom,koji svi mi motociklisti jako dobro poznajemo.Brzina je djavolja rabota. Jedan apel.Drzava bi zaista trebala da stimulise moto drustva i pomogne im da se organizuju besplatne skole bezbedne voznje,gde bi svi mi konstantno ispravljali greske pri voznji,i obnavljali znanja,narocito mladi vozaci.Podrzavam novi sistem kategorija polaganja,jer su mnogo kompleksnija.Bolje i platiti 3 puta vise,nego stradati u neznanju. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mihajlo Bg 50 Napisano Septembar 28, 2012 U prolazu, 78 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: thundercat i sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo,nigde u gradu se ne vozi 150+,nema uslova za to...a koliko vidim 90% nesreca je to razlog...na NAVAKU se vozi max 160-170....mislim da se kupuju motori iz pogresnog razloga i tu cenu deca skupo placaju.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 28, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja ljudi ne pamtim da je ovoliko mlađarije stradalo kao ove godine - što na motorima što u automobilima. Ništa mi više nije jasno - kakvo je to ludilo u mladima - kome i šta pokušavaju da pokažu i dokažu??? Pa majku mu jebem, može li se biti šmeker bez "200 na sat u krivinu", mora li se ginuti i sakatiti da bi pokazali da imaju veću pišu??? Gde su i šta rade pusti roditelji??? Molim te, kazi mi recept sta bi roditelji trebali da rade? Mogu roditelji da urade više nego bilo ko drugi ! Moraju da posvete pažnju svom detetu, da prate kako se dete razvija i da ga usmeravaju na prav put. Primera radi, moj pokojni otac je nekad vozio motor ( NSU Prima V ). Kad sam ja počeo da se interesujem za motore, nije hteo da mi kupi motor jer je smatrao da sam nezreo za to. Kad sam ja sakupio novac i kupio neki krš od Jawe, gledao je šta radim i kako sam se posvetio motoru i njegovom sredjivanju, i jednog dana mi je jednostavno rekao : " idi u Crveni Signal i vidi koliko košta obuka i polaganje i šta ti sve treba za to " . Ja otišao, rekao mu i on mi je odmah uplatio obuku i polaganje. Položio sam pre nego što sam motor sredio. Kad je motor bio sredjen, otac je seo da ga proba, proverio dal sve radi kako treba i dao mi novac da ga registrujem uz reči " Imaš dozvolu, evo ti da registruješ motor da ne bežiš od milicije kad te zaustavljaju " . I tako je počelo, putujemo negde, obidje nas neko sa motorom, otac odmah prokomentariše " evo vidiš kako nas je ovaj obišao, tako treba, il tako nije dobro . . . " . Znači delio mi je savete i upućivao me kako treba da se ponašam u saobraćaju. Dešavalo se da neki moj drug ima saobraćajku ili pad, otac, kad bi saznao za to, seo bi u kola i otišao tamo zajedno samnom, pa bi napravili neku analizu dogadjaja i izveli neke zaključke kako je došlo do nesreće. Jednostavno, on je bio moj otac i brinuo je za svog sina. Moje lično mišljenje je da je otac po tom pitanju uradio sve što je trebalo. Evo, položio sam za " A " kategoriju još 1979 godine, saobraćajki sa motorom nisam imao, padova jesam i to uglavnom mojom greškom , al bez nekih bez nekih posledica ! Danas imam osećaj da roditelji uopšte nebrinu o svojoj deci, il misle da su njihova deca najpametnija i da nikad neće pogrešiti, čak i kad im dete samo zaradi i kupi sebi motor il auto - verovatno misle da ako je bio sposoban da ga kupi - da će biti sposoban i da ga vozi ! 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 28, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Lijo, odlican primer. E sada zamisli da je ne daj Boze jedan tvoj pad losije zavrsio i neko negde napise da tvoj otac snosi odgovornost, kako nisi vaspitan itd. To je bio sekund nepaznje i mi o tome pisemo jer se nazalost to dogodilo. Stotine mladih dnevno jurcaju pa se sve srecom dobro zavrsi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mića011 60 Napisano Septembar 28, 2012 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd - Arena Motocikl: Freewind Prijavi odgovor kao problematičan znam ga sa zarkova... motor neispravan 100%.. pre 2 dana ga kupio.... uzas... saucesce.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 28, 2012 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ni trunke cinizma, samo normalno pitanje. Pretpostavljam da Icatenej ima decu pa me cisto zanima da cujem kako je to on uradio. U medjuvremenu nismo dobili od njega odgovor nego frazu koja nista ne govori. Imam decu... Dva dečaka od 7 i 3 godine. Ovo je stariji sa mnom na poslednjoj BJB akciji za decu ometenu u razvoju. Šta mi je cilj. Prevashodno da izrastu u samosvesne i stabilne osobe koje znaju šta žele u životu. A recept - puno posvećenog vremena. Odgovori na bezbroj pitanja. Konkretna kritika kad nešto zabrljaju. Konzistentnost u svemu - to je najbitnije. Ako se nešto obeća mora da se ispuni i sa naše strane kao roditelja i sa njihove kao dece. Svesno sam odlučio recimo da u velikoj meri batalim privatne poslove pored redovnog (bavim se informatikom, rukovodilac sam u velikoj firmi pa nije baš da ću gladovati ako ne radim sa strane). Mogu da vozim stari motor, bitno je da je tehnički ispravan. Mogu da vozim Daciu kupljenu pre par godina - ne mora da bude "zvučnije" ime. Ne moram da imam najnoviji ajfon. Ne moram da po svaku cenu beskonačno jurim za materijalnim što nam se inače nameće kao ultimativni model ponašanja. Ne moram ni da idem tri puta sedmično sa "društvom" na mali fudbal... Bitno mi je da imam za ratu kredita za stan i da se normalno prehranimo i obučemo. A toliko ću UVEK da nakupim jer mi nikakav rad nije stran.. Ali zato ne da MORAM nego HOĆU da uspavam klince svako veče, da im pevam i pričam priču. Hoću da ih potrpam u auto i odvedem na Drinu. Hoću da ih stalno iznenadim nečim novim, nečim što će podsticati njihovu maštu i kreativnost. Suština je da oni sada prate model ponašanja nas kao roditelja i identifikuju se sa nama. Doći će i trenutak kada će biti suprotno - kada će početi da negiraju roditelje i da se identifikuju sa svojom starosnom grupom, ali ako je "temelj" dobro postavljen i taj period proći će u uzajamnom poverenju i poštovanju. Kad dođe vreme da požele motor - dobiće ga. Sve što prethodno budem radio kao roditelj treba da predupredi situaciju u kojoj bi moje dete zavrnulo gas toliko da svesno ugrozi sebe i druge. Vreme će pokazati da li ću u tome uspeti. Lijo, odlican primer. E sada zamisli da je ne daj Boze jedan tvoj pad losije zavrsio i neko negde napise da tvoj otac snosi odgovornost, kako nisi vaspitan itd. Nemoj mi trpati u usta ono što nisam rekao... Osvrnuo sam se na činjenicu da je ove godine nenormalno mnogo mladeži izginulo i osakaćeno u saobraćaju. Najkrivlji su roditelji - nego ko drugi - nisu ih naučili najosnovnije - da cene sopstveni život. Svakome se može desiti da nastrada u saobraćaju, nisam ni o tome pričao, već o činjenici da mladić od 20 godina prvi put sedne na R motor od 750ccm, stavi maloletnog druga pozadi i onda sebe ubije a njega osakati za ceo život. Znači pusti demagogiju. 28 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan u jebem mu misa....stvarno tuga!ali sta kao roditelj ti mozes detetu da dokazes i objasnis,mozes mu pricati ali svoju pamet mu ne mozes usaditi... da li je to sudbina takva ili ko zna sta?ja vozim i volim motore ali vec sad razmisljam da li cu sinu ikada dati da kupi motor...uhhh! iskreno saucesce porodici preminulog a povredjenom zelim brz oporavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan Tužno!!!! Saučešće porodici i prijateljima.brz oporavakkoliko je to moguće povrađenom mladiću. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gola 104 Napisano Septembar 28, 2012 (promenjeno) Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: H Novi Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Za kolegu icatanej-a Slažem se s tobom kolega i ja imam troje dece(dvoje po 5,5 i jednog od 9) i oni su ludi za motorima.A znajući da je zakonom zabranjeno prevoziti na motorciklu lica mlađa od 12 godina,mislim da i nisi baš dao neki primer prvo svojoj pa i drugoj deci.Nemoj me pogrešno razumeti jer je meni bilo dovoljno,kao klincu od 8 godina da me stric provoza na motoru jedno 100 metara i da mi od tada motor potaje opsesija i strast.Pre dve godine sam imao strahovit udes motorom(supruga je bila sa mnom) i jedva sam pretekao iako smo išli 47,50 km/h.Bilans:tri pršljena na 4 mesta,7 rebara,karlica,probijeno plućno krilo,slomljena potkolenica...........i bili smo ispravni 100%.E sad,poenta svega je............šta da sam tada vozio neko od dece?????Pošto si i sam roditelj nadam se da ćeš me razumeti na pravi način i ne zameriti na ovom postu. Saučešće porodici i prijateljima nastradalog kolege i ne ponovilo se. Promenio Septembar 28, 2012 član gola 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninalara 429 Napisano Septembar 28, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 9 Prijavi odgovor kao problematičan Molim te, kazi mi recept sta bi roditelji trebali da rade? Kako je lepo objasnio icatenej, deca se ne vaspitavaju kako da voze ili ne voze. U njima treba graditi prave vrednosti, praviti ljude koji će donositi ispravne odluke. To je sve što roditelj može i treba da uradi. Ostalo zavisi od sreće, sudbine, karme ili kako već ko to voli da nazove. Lijo, odlican primer. E sada zamisli da je ne daj Boze jedan tvoj pad losije zavrsio i neko negde napise da tvoj otac snosi odgovornost, kako nisi vaspitan itd. To je bio sekund nepaznje i mi o tome pisemo jer se nazalost to dogodilo. Stotine mladih dnevno jurcaju pa se sve srecom dobro zavrsi. Lov na veštice je star koliko i ljudski rod. Kada neko dobro odradi neku veštinu onda je taj faca i masa se na to lozi. Ako taj isti neko omane, a svi koji voze motore malo oštrije znaju da relativno lako i često može da se pogreši, onda isti biva izložen kritikama. Ne znam što te to i dalje čudi. Decu treba vaspitavati zbog njih samih, a neki ljudi će uvek imati "pametne" komentare, naročito ako se nešto loše desi. Ono što se desilo ovim momcima je strašno. Drago mi je što postoji crna hronika zato što je ovo mesto pravi sudar sa stvarnošću, za sve nas na motorima. Siguran sam da će i ovaj slučaj poslužiti svima nama da još više poštujemo ozbiljnost našeg hobija, koji se u trenutku može pretvoriti iz sreće u haos. I to je jedna od stvari koje roditelj može da uradi. Majstore, hoćeš motor, čitaj redovno crnu hroniku. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 28, 2012 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan ...Pošto si i sam roditelj nadam se da ćeš me razumeti na pravi način i ne zameriti na ovom postu. Naravno da neću zameriti - čak šta više, kritika je na mestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 28, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo je roditelja koji uspijevaju djetetu da usade/ugrade pamet starca. Kazu "nedao bog nikome" i to mi pada na pamet, a s druge strane bog dijeli li dijeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 28, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lijo, odlican primer. E sada zamisli da je ne daj Boze jedan tvoj pad losije zavrsio i neko negde napise da tvoj otac snosi odgovornost, kako nisi vaspitan itd. To je bio sekund nepaznje i mi o tome pisemo jer se nazalost to dogodilo. Stotine mladih dnevno jurcaju pa se sve srecom dobro zavrsi. Pa mogao bi neko svašta da kaže, al bi moj otac znao da je uradio sve što je mogao da me uputi u vožnju motora. Svaki dan vidjam roditelje kako vode decu, dodju na pešački prelaz, stanu i deci objašnjavaju svetla na semaforu i kad se sme preći, a kad nesme . Takodje vidjam i roditelje koji sa svojom decom prelaze na crveno, van pešačkog . . . Šta mislite čije dete ima veće šanse da nastrada u saobraćaju . E sad, za sve vas koji imate malu decu jedan savet za njihovo vaspitanje. Ja neznam dal je ovu igru moj pokojni otac sam osmislio il mu je neko to savetovao da radi, al mislim da je bila dobra. Kad god smo negde išli sa kolima, otac je nama deci objašnjavao saobraćajne znakove - koji je koji i kakvo mu je značenje. Kad nam je otprilike sve znakove objasnio po nekoliko puta, onda nam je zadao takmičenje, kad negde podjemo - ja i sestra smo se trudili sa zadnjeg sedišta kola - ko će pre da vidi znak i pogodi šta on znači. Majka je lupala recke, i na kraju puta smo nagradjivani ( sladoled, čokoladica i slično ) . Da napomenem, kad smo to radili, ja još nisam bio krenuo u osnovnu školu, al sam znakove sve znao ! 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Septembar 28, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Lijo, odlican primer. E sada zamisli da je ne daj Boze jedan tvoj pad losije zavrsio i neko negde napise da tvoj otac snosi odgovornost, kako nisi vaspitan itd. To je bio sekund nepaznje i mi o tome pisemo jer se nazalost to dogodilo. Stotine mladih dnevno jurcaju pa se sve srecom dobro zavrsi. Pa mogao bi neko svašta da kaže, al bi moj otac znao da je uradio sve što je mogao da me uputi u vožnju motora. Svaki dan vidjam roditelje kako vode decu, dodju na pešački prelaz, stanu i deci objašnjavaju svetla na semaforu i kad se sme preći, a kad nesme . Takodje vidjam i roditelje koji sa svojom decom prelaze na crveno, van pešačkog . . . Šta mislite čije dete ima veće šanse da nastrada u saobraćaju . E sad, za sve vas koji imate malu decu jedan savet za njihovo vaspitanje. Ja neznam dal je ovu igru moj pokojni otac sam osmislio il mu je neko to savetovao da radi, al mislim da je bila dobra. Kad god smo negde išli sa kolima, otac je nama deci objašnjavao saobraćajne znakove - koji je koji i kakvo mu je značenje. Kad nam je otprilike sve znakove objasnio po nekoliko puta, onda nam je zadao takmičenje, kad negde podjemo - ja i sestra smo se trudili sa zadnjeg sedišta kola - ko će pre da vidi znak i pogodi šta on znači. Majka je lupala recke, i na kraju puta smo nagradjivani ( sladoled, čokoladica i slično ) . Da napomenem, kad smo to radili, ja još nisam bio krenuo u osnovnu školu, al sam znakove sve znao ! Isto ja radio sa mojim klincima...znaci nisam jedini lood... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 28, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan @Icatenej, masis poentu mog posta a usput skaces sam sebi usta. Govoris o vaspitanju a postavljas sliku na motoru sa sedmogodisnjim sinom. U razvijenim zemljama bi za to isao u zatvor a svako ko bi te video zvao bi policiju. Ja potpuno isto radim i ovo ti dajem kao primer, nikako kritiku. Da nam se nesto desi pisalo bi kako je kreten od oca vozio dete i proglasili me za monstruma. To sto ja zivim za njih, vodim na Drinu, Vrnjacku banju, more niko nebi pricao. Mozda to znaci da smo mi nevaspitani. Zato mi je zasmetalo tvoje pominjanje roditelja i vaspitanja a inace se slazem sa svim onim sto si napisao. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Septembar 29, 2012 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Mile je sjajno objasnio.Bog djeli ili deli........ Sudbina braco moja draga ne postoji.Ona je .........Ovo nesmem objasnjavati,jer bi nekoga povredio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Septembar 29, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Jezivo. Ibarka je odnela jos jedan zivot... Zasto tako brzo voziti? Saucesce porodici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2514 Napisano Septembar 29, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se ovako nešto desi šta napisati - jedan mlad život izgubljen a drugom uništen u deliću sekunde. Jedna je činjenica pored svega ovoga što je do sada napisano.Motori su sve jači i jači a omladina seda na njih sve mlađa i mlađa sa vrlo malim ili nikakvim iskustvom za vožnju takvih zveri.Uz to dodamo i neodgovorne postupke,tj sulude poteze vozača automobila i dobijamo ovo što danas čitamo u crnim hronikama.Ako se nešto ne preduzme po ovom pitanju,nije dovoljno samo doneti zakon,svake sledeće godine crna hronika će biti bogatija i bogatija. I na kraju i meni je ćale branio da imam motor pa sam ga ja ipak kupio i krio godinu dana kod drugara dok mu nisam rekao ali za razliku od današnje omladine mi smo prvo krenuli sa biciklom od malih nogu pa preko matika i jawe babete polako išli korak po korak i sticali neophodno iskustvo za prave motore.Doduše imali smo tada i jednu veliku prednost u odnosu na današnju omladinu bilo je manje saobraćaja,ludaka za volanom a i vozači su bili mnogo obučeniji i pažljiviji nego ovi danas jer svi negde žurimo i jurimo kao da nam od toga život zavisi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Septembar 29, 2012 Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Govoris o vaspitanju a postavljas sliku na motoru sa sedmogodisnjim sinom. U razvijenim zemljama bi za to isao u zatvor a svako ko bi te video zvao bi policiju. Gledam nekog lika pre neki dan posle trka u Batajnici. Stavio ćerkicu od 3-4 godine (naravno bez ikakve zaštitne opreme) na skuter i govori je samo da zavrće gas do daske. Mislim šta reći? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Septembar 29, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi vreba opasnost sa svih strana sta vam je...poginu i ne duzni,koji su vozili polako zbog drugih ne pazljivih, ne mora da padne sa motora dete,recimo izadje pokace se deca izbodu se... recimo prolazi pored zgrade i padne mu blok na glavu,sudbina je to jebem li ga!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Septembar 29, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan @Icatenej, masis poentu mog posta a usput skaces sam sebi usta. Govoris o vaspitanju a postavljas sliku na motoru sa sedmogodisnjim sinom. U razvijenim zemljama bi za to isao u zatvor a svako ko bi te video zvao bi policiju. Ja potpuno isto radim i ovo ti dajem kao primer, nikako kritiku. Da nam se nesto desi pisalo bi kako je kreten od oca vozio dete i proglasili me za monstruma. To sto ja zivim za njih, vodim na Drinu, Vrnjacku banju, more niko nebi pricao. Mozda to znaci da smo mi nevaspitani. Zato mi je zasmetalo tvoje pominjanje roditelja i vaspitanja a inace se slazem sa svim onim sto si napisao. Mada smo već skrenuli sa teme, trebalo bi nešto i razjasniti da se ne bi širile dezinformacije. Pre nego što se generalno pozivaš na "razvijene" ne bi bilo loše i da se raspitaš, jer se propisi po tom pitanju razlikuju od zemlje do zemlje. Dovoljno je da se zadržimo na primeru Nemačke: Odluka, da li će i u kojem uzrastu dete da bude suvozač na motoru, je u osnovi prepuštena roditeljima i njihovoj odgovornosti ukoliko su ispunjeni glavni kriterijumi koji važe generalno za transport suvozača - ako je motocikl registrovan za 2 osobe, neophodno je da suvozač može sugurno stopalima da dohvati nogostupe i da ima mogućnost da se rukama drži za za to predvidjen rukohvat na motociklu. Ukoliko dete ima manje od 7 godina i ne doseže nogostupe, neophodna je instalacija specijalnog sedišta koje ima držače za noge ili oklop na motociklu (može i serijski) koji onemogućava zaglavljivanje stopala/noge u točak. Formulacija "manje od 7 godina" je inače malo zbunjujuća, jer i ako dete ima 8 godina, a zbog kraćih nogu ne može da dohvati nogostupe, moraće ili da sedi u specijalnom sedištu (ako još uvek može da se smesti u njega) ili neće smeti da se vozi. Toliko o cisto zakonskim odredbama. Ne zelim ovde da diskutujem o ostalim pitanjima koja se otvaraju, a posebno onom glavnom: Da li kao odgovoran roditelj mogu i hoću da prihvatim značajno povećan rizik od udesa?!? @Icatenej po nemačkim propisima nije napravio nikakav prekršaj. Kako se na fotografiji vidi, klinac stopala sigurno drzi na nogostupima, a ima i gde da se drzi na motociklu (mozda nisu pravi rukohvati, ali u praksi je to to). Jedino sto bih mogao da mu zamerim je pitanje sigurnosne odece za klinca. p.s. u Švajcarskoj važi sličan propis kao u Nemačkoj, u Austriji mislim da je dozvoljeno samo deci iznad 12 g.... inace su propisi šaroliki, a za prevoz dece na motociklu u nekim zemljama EU ne postoje nikakvi posebni propisi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 29, 2012 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan icatenej je vozio klinca na BJB Dedamrazijadi do Sremčice gde se vozi 30 na sat u organizovanoj koloni koju obezbedjuje policija i redarska služba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8255 Napisano Septembar 29, 2012 Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako Nidžo Bog je svakome namenijo svoju sudbinu,još kad sam neki dan gledao Nika Vuičića sada sam siguran u to, Strašno, u Blicu navode da je dečko izgubio nogu i ruku . Neka mi Bog oprosti, bolje da je otišao sa svojim drugom. ufff Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...