B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan imam vec skracene teleskope , ako te interesuje nisam bas pri parama,sad razmisljam da prodam zvucnike iz kola da registrujem mz.... sad mi je vazno ovo oko kurble da sredim i rep kad stigne.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 12, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan kao sto rece bokilic.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan nije kvacilo sigurno...otvoricu ja pa cu da vidim...samo da prodje slava.... reci cu i sta je tacno..sumnjam da nisam okrenuo oprugu naopako ili je ona omeksala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 12, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pretegao si kvacilo!! stisni kvacilo pa zakurblaj, ako je isto tako sad onda si pretegao.. kad opruga zaglavi-oslabi kad upalis motor cuje se jaaaaaaako krcanje zupcanika.. a moze biti da ti je kvacilo ponovo proklizalo, to je najgora opcija.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan pretegao si kvacilo!! stisni kvacilo pa zakurblaj, ako je isto tako sad onda si pretegao.. kad opruga zaglavi-oslabi kad upalis motor cuje se jaaaaaaako krcanje zupcanika.. a moze biti da ti je kvacilo ponovo proklizalo, to je najgora opcija.. nije kvacilo! ..kad preskace kurbla ja je rukom nategnem malo od motora ka meni i spuistam i uhvati zub onda stavim nogu i sve je ok,ali nmg vise tako da namestam..za svako kurblanje..kad resim problem reci cu sta je tacno bilo,to ce da bude odprilike prekosutra jer sutra slavim,ne ide da gosti sede a ja oko motora..da cackam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan a to za krcanje....cuje se pomalo na foru cak cak cak....ne bas krcanje....oko opruge je milion posto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 12, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pa sto pitas kad sve sam znas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 12, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan kupi novu oprugu nije skupa!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan pa sto pitas kad sve sam znas? hteo sam da vidim da li je neko imao takvo iskustvo,da budem siguran.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Decembar 12, 2012 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi ti izgubio neku sajbnicu?Nadji uputstvo za mz pa pogledaj,nemoj da nagadjas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 12, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan hteo sam da vidim da li je neko imao takvo iskustvo,da budem siguran.... dosta nas popravljamo sami svoje MZ-ove, a tu su i dobri majstori koji ti daju savet... Valja nekad poslusat, ne skodi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan hteo sam da vidim da li je neko imao takvo iskustvo,da budem siguran.... dosta nas popravljamo sami svoje MZ-ove, a tu su i dobri majstori koji ti daju savet... Valja nekad poslusat, ne skodi.. na to sam i ciljao..hvala tebi i svima na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi ti izgubio neku sajbnicu?Nadji uputstvo za mz pa pogledaj,nemoj da nagadjas! provericu....od kada sam rasturao pa spakovao to se desava al nisam hteo opet da rasturam da ne sjebem dihtung al kad mora mora..i ovako ga ne vozim sad... hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 12, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan umesto diktunga posao vrši i dikt-masa(silikon).. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan umesto diktunga posao vrši i dikt-masa(silikon).. kad sam stavljao dihtung sa obe strane sam ga premazao hermetikom..onaj crveni silikon,bas za tu namenu..znaci moze samo on da ne stavljam drugi dihtung posto ce ovaj da se pocepa kad skinem...... samo da prodje slava ubacujem ga u kucu u toplo i radim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 13, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan kad sam stavljao dihtung sa obe strane sam ga premazao hermetikom..onaj crveni silikon,bas za tu namenu..znaci moze samo on da ne stavljam drugi dihtung posto ce ovaj da se pocepa kad skinem...... samo da prodje slava ubacujem ga u kucu u toplo i radim.... Za tu deklu je predvidjen samo dihtung. Prilikom montaže poželjno je namazati dihtung tovat mašću - da ako bude potrebno da se nekad skine - da se lakše skine. Hermetik se stavlja tamo gde nema dihtunga ( srednji blokovi ) . Mazanje tog dihtunga hermetikom se radi samo ako postoje oštećenja na dekli ili bloku ( tu gde naležu na dihtung ), a ta oštećenja nastaju uglavnom od nestručnog rasklapanja motora ( zabijanje šrafcigera ili sekača izmedju dekle i bloka . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 13, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan sutra ga rasturam...pa cu da vidim sta i kako i zbog cega...a stize sutra i rep od R1 ,on se radi odmah posle kurble.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 13, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan i daj bre po neku sliku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 13, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan hocu,hocu..los mi telfon...imao sam bolji al sam ga dao za kacigu..vaznija mi glava od slika ....uradicu sutra par slicica pa cu da okacim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 15, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan hahhaha...da se vratim na problem sa kurblom...ja ubacio motor u kucu u toplo da ga radim...prenocio u toplom i kurbla radi...ali i pre zime je htelo da ponekad omasi...da ja to ipak otvorim,istegnem oprugu i sipam redje ulje? Posto je kao po pravilu SAE 80,a ja sipao SAE 90,nije imalo sae 80.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Decembar 15, 2012 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pretego si kvacilo.. sad se ulje ocedilo sa kvacila pa kurbla ne kliza.. ako ponovo pocne skini onu malu deklicu od obrtomera(3safa m6) pa probaj, ako ne kliza onda lepse nasteluj kvacilo, a ako kliza skidaj deklu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Decembar 15, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan jos jednom..nije kvacilo...i sada preskoci 2-3 zuba pa uhvati kurbla,ali kad je bio napolju nije hteo nikako..oseca se bas kako zupcanici prelaze jedan preko drugog pa uhvati negde na pola (polozaj kurble na 3 sata)..stavicu mu ja redje ulje za pocetak..da ne rasturam,pa cu da vidim kasnije ako zeza da rasturim... mozda zbog gustog ulja ne klizi zupcanik po osovini,jos bilo i hladno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Decembar 15, 2012 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan hahhaha...da se vratim na problem sa kurblom...ja ubacio motor u kucu u toplo da ga radim...prenocio u toplom i kurbla radi...ali i pre zime je htelo da ponekad omasi...da ja to ipak otvorim,istegnem oprugu i sipam redje ulje? Posto je kao po pravilu SAE 80,a ja sipao SAE 90,nije imalo sae 80.... Bojane Negde sam ranije vec napisao da u MZ menjace Ne ide Nikako SAE90 ili 80 ulje !!! , jer to nije ni MZ Fabrika svojevremeno propisala niti predvidela ! , Nego ide Obicno Motorno Multigradno ulje viskoziteta 15W40 ! koje je predvidjeno za upotrebu tokom svih godisnjih doba , odnosno za sve spoljne temperature , Za striktno koriscenje MZ motocikla samo u Zimskim uslovima ide redje mineralno ulje ili polusintetsko - 10W30 - , dok za koriscenje MZ motorcikla iskljucivo u Letnjem periodu ide gusce Motorno ulje 20W50 ili 10 W 60 ! U nedostatku gore navedenih ulja dobro je i obicno motorno SAE 30 ulje ! , sa time da se mora cesce menjati , recimo jedanput godisnje pred prolecnu sezonu . Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 15, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan @steppenwolf : nemoj da siris losu informaciju ! Fabrika je rekla : SAE 80 !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Decembar 15, 2012 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan @steppenwolf : nemoj da siris losu informaciju ! Fabrika je rekla : SAE 80 !!! lepo rekao covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...