Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav svima.

Zanima me, ako hocu da polazem u Pazovi, da li je bitno sto mi je u LK prebivaliste u Beogradu? Kapiram da nema veze, ali cisto da proverim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F , 2001 god.

Pozdrav svima.

Zanima me, ako hocu da polazem u Pazovi, da li je bitno sto mi je u LK prebivaliste u Beogradu? Kapiram da nema veze, ali cisto da proverim.

Nema nikakve veze.

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F , 2001 god.

Pozdrav svima.

Nema nikakve veze.

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion

Danas sam položio testove, poligon i gradsku vožnju.

Testovi su toliko jednostavni, da je to strašno. Pogotovo što se vrte stalno isti testovi i mogu i napamet da se nauče. U svakom slučaju treba pročitati šta piše i nema problema.

Pošto je padala kiša, policajac me je ubeđivao da ne vozim danas već sledeći put. E taj sledeći put je tek za 15-20 dana, a ja mrzim da čekam, pa sam insistirao. Nije mi jasan razlog zašto me toliko ubeđivao, ali ajde. U svakom slučaju kaže on meni da, što se njega tiče, to što je kiša nije nikakva olakšavajuća okolnost da bi mi progledao kroz prste, pa ja kako hoću.

No nije ni bitno. Pravac je jednostavno voziti, ako imate ravnotežu i ako je motor ispravan nije problem. Osmica može biti problem, ali sam je prošao bez greške. Isto tako sam mogao i da je omanem.

Gradska vožnja je bitna jer morate stati na STOP, morate stati do zaustavne linije i spustiti nogu. Takođe ukoliko je potrebno i dva puta stati ako to zahteva situacija. Imao sam i pešake i kišu i bahate vozače. Ali sam vozio kao da nisam na polaganju. Opušteno kao što bih i inače vozio. Migavac da obiđem baru, prestrojavanje u levo ako skrećem levo, migavac na vreme, isto tako i ugasiti migavac. Dešava se da ljudi zaborave da isključe migavac i zato padnu.

http://crveni-signal.gportal.hu/

Na sredini stranice piše Testovi a zatim izaberi kategoriju.

Drugarica mi je dala i ovaj link da pogledam testove i ovo su definitivno testovi koji su meni bili. Bili su bukvalno iz ove grupe pitanja. Ali kažem ko je iole vozač duže vreme znao bi da ih reši bez mnogo problema.

E da, kod rešavanja raskrsnica držite se znakova, pravila desne strane, tramvaji imaju prvenstvo prolaza. Vrlo je bitno da znate da na testovima semafori nemaju funkciju, a i ako ih ima uvek je žuto trepćuće svetlo. Zato su znakovi i pravilo desne strane zakon. Takođe vozila pod rotacijom imaju uvek prioritet. Bitno je obratiti pažnju da to što je na slici neko vozilo već u raskrsnici i što je logično da bi ono pre prošlo, ne zanči da tako i treba da napišete na testu. Držite se pravila prvenstva prolaza i desne strane.

Samo sam želeo da prenesem iskustvo i da možda nekome pomognem.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: Honda Dylan 150cc

evo kontakti AŠ Rak u Novoj Pazovi :

022/323-701 od 11h do 20h ali možda budu i ranije tamo ali i kasnije jer je porodična firma i svi su uključeni, za motor instruktor je Bojan 063/ 193-5731;

a motorče je metalik zeleni Pjađo Liberty 125cc Automatic

Cifre su sledeće (bile u septembru 2010):

1. kompletna obuka kod njih (40 časova) + polaganje testova i ispita sve u jednom danu = 18000 din + lekarski 2500 din (može na rate) dakle ukupno = 20500 din

2. par časova kod njih + polaganje testova i ispita sve u jednom danu = 7000 din + L tablice u Ljermontovoj 7000 din + ovlašćenje u sudu/opštini za motor ( ako nemaš svoj) oko 1000 din + lekarski 2500 din ; dakle ukupno = 17500 din

Opcija jedan je duža (oko mesec dana) i skuplja ali mi se čini da je sigurnija jer ostaje više keša AŠ, opcija dva je brža, jeftinija, ali možda bude na kraju zeznutije ...

ja sam odabrao opciju 1 jer nisam imao koga da iscimam za ovlašćenje za motor, a i nikad nisam pre vozio motor pa sam smatrao da mi je neophodno više vežbe ...

ovo stavljam jer me više ljudi kontaktiralo na PP da traže kontakt - valjda ih mrzi da okreću sve strane od početaka teme ... Pozz svima i srećno :zdravo:

• U prolazu, 8 postova

evo kontakti AŠ Rak u Novoj Pazovi :

022/323-701 od 11h do 20h ali možda budu i ranije tamo ali i kasnije jer je porodična firma i svi su uključeni, za motor instruktor je Bojan 063/ 193-5731;

a motorče je metalik zeleni Pjađo Liberty 125cc Automatic

Cifre su sledeće (bile u septembru 2010):

1. kompletna obuka kod njih (40 časova) + polaganje testova i ispita sve u jednom danu = 18000 din + lekarski 2500 din (može na rate) dakle ukupno = 20500 din

2. par časova kod njih + polaganje testova i ispita sve u jednom danu = 7000 din + L tablice u Ljermontovoj 7000 din + ovlašćenje u sudu/opštini za motor ( ako nemaš svoj) oko 1000 din + lekarski 2500 din ; dakle ukupno = 17500 din

Opcija jedan je duža (oko mesec dana) i skuplja ali mi se čini da je sigurnija jer ostaje više keša AŠ, opcija dva je brža, jeftinija, ali možda bude na kraju zeznutije ...

ja sam odabrao opciju 1 jer nisam imao koga da iscimam za ovlašćenje za motor, a i nikad nisam pre vozio motor pa sam smatrao da mi je neophodno više vežbe ...

ovo stavljam jer me više ljudi kontaktiralo na PP da traže kontakt - valjda ih mrzi da okreću sve strane od početaka teme ... Pozz svima i srećno :zdravo:

Evo i ja da se pohvalim malo , danas sam najzad posle toliko odlaganja polaganja polozio za A kategoriju. Malo je bilo cudno jer sam polagao na mojoj hondi hotnet 600cm3 i sreca jer je policajac bio raspolozen i gledao je samo zaustavnu na poligonu , osmicu sam poceo da vozim i kolko sam krenuo kaze policajac uredu je ajmo u grad . I pitam ja njega gde da vozim on kaze gde ti hoces , a instruktor mi kaze najkracu rutu koja je trajala 5 min voznje i udaljenost ni 1 km.I tako ja lagano prodjem , a jedino mi je zao za drugara koji je posle mene polagao i to stariji covek oko 50godina i koliko je krenuo na zaustavnu nije stao bas najbolje i obori ga ladno , ubedjivali ga instruktori da ga pusti ali policajac ni da cuje , vrati mu l.k i rece mu vidimo se za 15 dana , a zamislite samo nas dvojica smo bili na polaganju voznje , steta za njega. I samo da kazem da me je sve kostalo 15000 din.

• Svrati ponekad, 285 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GSA

Op op, jos jedan bajker sa dozvolom za A 1nanana.gif. Danas polozio voznju juce testove. Ako ima neko iz KV da mu treba inf o polaganju neka se javi. POZZZ

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

evo krenuo sam da jurim za L tablice....i sta da vam kazem, sem, placi nad nasom tuznom sudbinom.....

Kupim ja Alexantov SYM, i čovek mi uredno i lepo posalje ovlašćenje da mogu da upravljam vozilom,u zemlji i van, da ga registrujem, prodam, prebacim, naplatim stetu, dakle klasično ovlašćenje da je moj motor....

kopiram LK, vozacku, saobracajnu motora....

odem uplatim 10500 din MUP-u, i 580 din opstini....

i odnesem, u LJermontovu,a oni traze i registracionu markicu...a vec je 3.10, a rade jos 20 min..i ja brzo u kola, juris do kuce, uzmem markicu(koju srecom nismo nalepili na vetrobran, i vratim se nazad...a oni traze kopiju..ja istrcim kopiram i vratim se, tacno u 3.28.....i onda krece cirkus....

sva dokumenta ispravna...sem ovlaščenja...kaze meni sefica( neka debela brkata gospodja): ne valja ovo ovlašćenje!

kako bre ne valja, kad svima valja samo vama ne!

a ona meni: pa ne pise da mozete da se obucavate..kako je smeo da ti napise da mozete da ga vozite, pa cak u inostranstvu, a ti nemas dozvolu!....- ne moze ovo..mora novo ili da dopisete na ovo.....

a ja je pitam: pa gospodjo, mogu ja i da imam avion, pa ne moram da znam da letim!...i to ovlascenje govori da mogu da ga izlupam i da se bivsi vlasnik ne buni, da mogu da ga slupam, i da se sa njim popnem na himalaje.....

a ona meni ne moze to tako!mora novo...ili dopisi...i ja odem napolje dopisem, kopiram i vratim se...a oni kazu, e sad je kraj radnog vremena....

e tu mi pukne film, pa je pitam kako se zove i preziva da znam ..i ona mi kaze, i pita me sta ce ti moje ime... a ja njoj:

pa kad naleti neko iz tvoje porodice ili ti( a naletece te), da mu radim ono sto si ti meni sada, a to se zove *ebanje u zdrav mozak......

na to se umesa neku saobracajac(a niko ga nije pitao nista) da izigrava gentlmena......i pocne da galami na mene...a ja mu kazem: kursadzijo, ti da cutis, tebi se niko nije obratio, evo ti malo para(bacim mu 10 din na sto) idi si kupi malo pucki i cigari da si smiris zivce...i izadjem van....

naravno, posto sam toliko galamio, svi su izasli u hodnik, a kako sam izgledao onako izbezumljen i na granici nerava niko mi se nije obratio....

sutra idem ponovo.....mrzim saobracajce.....!!!!!!!!!!!!!

• Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Biće jednog dana

Ti si odlepio totalno, mada razumem i zašto :lol:

Ali "kursadzijo, ti da cutis..." :care::lol:

Sutra porani malo...

danas ko da se jucerasnji dan nije ni dogodio...brkata zenturaca je cvrkutala, i rekla mi, znate, moguce da ce se neki kolega zaliti na vase ovlascenje ali u sustini moze da prodje.....sve zavrseno za 5min, pri cemu je neki pandur sa cvarcima na reverima motrio ko kobac......

uzeo sma L table, cuo se autoskolom, mozda me uguraju u neki termin za polaganje pre letnje pauze.....

tablice se voze 25 dana....

ps: zeznuo sam se sto se nisam nakrkao u pandurskoj kantini!

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Freewind

ja sam se namucio sa ovom L tablicom kao niko do sad....

pozovem autoskolu i pitam ih sta mi je sve potrebno da dobijem L tablicu.Riba koja radi u skoli kaze: punomoc,uplatnica i vozacka.

odem ja u Ljermontovu u 15:25 i pokucam u sobu 33 :)

a ova sto radi kaze mi kraj radnog vremena.ja tu njoj kao moooooolim te imam sve papire,to je tebi minut posla da pogledas i da mi izdas tablicu.pristade ona nekako.

kad je videla sta sam doneo slatko se ismejala.napisla mi spisak sta sve mi je potrebno za izdavanje.

sutra dan sve ja zavrsim osim jedne stvari - sestomesecni tehnicki pregled. pozovem AMSS i pitam jel mogu oni to da mi odrade i oni kao ma moze.ja se iscimam do njih po najvecem suncu,kad meni lik sto radi kaze da to nikad nisu radili.nakon krace prepirke "prisetili" su se kako se to radi al ne mogu to da odrade bez uputa od strane policije.sat vremena sam se ubedjivao sa njima da mi nije potreban nikakav uput i da idem na sestomesecni samo zato sto registracija istice za dva meseca a ja hocu da polazem za kategoriju.posto momcima i dalje nije bilo jasno kako to moze da se uradi bez uputa ja sam otisao.

obisao sam jos par TP ali niko nije znao sta je to.

sutra dan u 09:00 sam bio ispred sobe 33! nervozam kao ris.ispricam toj salterusi sta mi se desilo a ona me mosalje u atoskolu talija(250m od ljermontove)

ja dosao kod njih.kazem sta mi treba,lik zavrsio za 15 min,dao mi potvrdu.ja s tom potvrdom se vratio i dobio L tablicu.

nakacim tablicu i krenem da se vozam.slobodan :D jbg ipak mi je bio cim( 4 dana se vozim motorom sve po strogom centru a nemam L )

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Futong 250

Danas i ja uzeh L tablicu. :D

Prvo sam dosao u 11:00 i shvatio da mi fali fotokopija famozne nalepnice koju vecina bajkera ne zna de ce da zalepi. Smoren, jer moram iz Ljermontove nazad u Borcu, a istovremeno srecan, jer (i ako je malo falilo) jos uvek nisam zalepio nalepnicu na motor, vratim se kuci. - Ko nema u glavi ima u nogama.

U 12:20 sam opet ispred sobe 33 gde srecem lika koji je zesce razigniran jer mu fali fotokopija nalepnice, a ista je na viziru...

Ne zaboravite, jer se to izgleda desava vecini, obavezno donesite fotokopiju nalepnice, a ako je ista zalepljena, slikajte je i ponesite sliku.

E sad jedno pitanje, gde i kako da zakacim L tablicu, a da ne zaklonim ili stop svetlo ili zmigavce (pokazivace pravca :nanana: ) i da ne busim blatobran? U pitanju je skuter Sprint Classic.

slusaj..imas one cetiri rupe na uglovima...iskoristi gornje dve, provuces dva kanapa(za dve rupe), napravis debeli cvor da ne moze da prodje sa jedne strane.zatim je uglavis ispod tablice, a jedan kraj provuces izmedju tablice i blatobrana(mislim da ima mesta), i vezes.....ako sam lose objasnio slikacu .....

.vezi na neku jacu masnu, jer obavezno skidaj nocu(sem ako nemas garazu ili dvoriste), i tamo gde se duze zadrzavas...jer ako ti ukradu placas dosta.....mozes da vozis po gradu(mada sam ja isao i do S.Pazove i niko mi nije pravio problema).......

Tako nesto sam i ja mislio. :)

Imas li problem sa lupkanjem ili lamparanjem tablice?

Ako ti nije tesko, ajde svakako uslikaj, ipak bih voleo i da vidim...

"mozes da vozis po gradu(mada sam ja isao i do S.Pazove i niko mi nije pravio problema)......."

E da, i ovo je bitno napomenuti, moze da se vozi na teritoriji grada, znaci i do Obrenovca, Mladenovca i slicnih naselja, ali nije dozvoljeno napustati teritoriju. Na moju opasku da mi je i blize i bezbednije da idem do PA jer tako vezbam i magistranlnu i gradsku voznju, u manjem i mirnijem gradu, citiram gospodju koja mi je dala tablicu:"U tom ce ti slucaju, mozda progledati kroz prste, a mozda i ne... Zavisi od policajca..."

ne mogu da uploudujem slike...kaze pogresan format....%$%$#%$&&%$%&.....

ne zvecka mi, niti landara...stegnem ja to jako....a na kraju jednog kanapa sam zakacio zicu, da lakse prolazi izmedju tablice i blatobrana jer je konac savitljiv, pa se zaglavljuje,....

koju si AŠ upisao??

pa u pazovu naravno...ali imas mali problem, pocinje letnja pauza pa mislim da nema polaganja do 20og avgusta...najbolje da se cujes sa njima......ako hoces mozemo neki dan da odemo do pazove na poligon(koji je inace u staroj pazovi kao i gradska voznja)....

:takoje:

Cuo sam se s Miletom u subotu i nije pominjao nikakvu pauzu... :/ Covek rece da mu se javim kad istekne tih 25 dana. E samo fali da u sred sezone gluvarim 8 dana... :( Odakle ti ta informacija?

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750

Gobline vidim da si iz borče pa ti preporučejem da ideš u AŠ Flesh u kotežu ja sam položio pre mesec dana i sve pohvale. ispit teorijski 2500 a vožnja isto 2500.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja