aca jokisa 0 Napisano Septembar 16, 2012 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao ljudi poydrav svima! Da li bi neko mogao da mi objasni kako da zameni lanac i lancanike, da li bi to sam mogao da uradim ili bi morao ta oteram motor u servis u pitanju je Yamaha R1 2006.HVALA PUNO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 16, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan a što bi ti to radio sam? 1. nemaš para da plaćaš "mastora"? 2. ne želiš da plaćaš majstora. ? 3. `oćeš sam da uradiš da bi izbegao tačku 1. i tačku 2.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Septembar 16, 2012 Hronični Motociklopata, 7383 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan u sustini mogao bi sam da uradis, nije preterano komplikovano, ali najbolje bi bilo da ti to neko pokaze uzivo, ako neznas bolje nemoj sam ipak to je velika jaka masina pa da nebude posle teskih posledica u slucaju da ne uradis nesto kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6800 Napisano Septembar 16, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To je zahvat za koji ti je potreban poseban alat za spajanje lanca. Manje kosta da se otera kod majstora, pogotovu jer je R1 u pitanju. Ne igraj se sam ako to nikada pre nisi radio. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 16, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan nemoj se zajebavati, moze svasta tu da se pogresi, npr mozes zanji lancanik da greskom namontiras napred a prednji pozadi,ko zna sta jos moze da se desi, bolje to oteraj u ovlasceni yamahin servis. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Septembar 16, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan naravno da mozes sam da uradis, pitanje je koliko si vest sa alatom... ako nisi nikada uzeo neki alat u ruke, bolje oteraj u servis da ti to odrade... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca jokisa 0 Napisano Septembar 16, 2012 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma nisu pare problem mogu da uradim u servisu,razumem se dosta ali lanac nisam nikada menjao, ali voleo bi to sam da odradim, ali ne ynam kako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 16, 2012 (promenjeno) Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan :onda ti je @gavrolini sve rek`o! moraš da imaš fakultet da bi to sam uradio! Promenio Septembar 16, 2012 član Lug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Septembar 16, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1171 Napisano Septembar 16, 2012 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Ako je lanac iz jednog dela tj. bez master linka(spojnice) teško da će se posao uraditi za 10-ak minuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panick 83 Napisano Septembar 16, 2012 U prolazu, 76 postova Prijavi odgovor kao problematičan nemoj se zajebavati, moze svasta tu da se pogresi, npr mozes zanji lancanik da greskom namontiras napred a prednji pozadi,ko zna sta jos moze da se desi, bolje to oteraj u ovlasceni yamahin servis. Nisam siguran da li je ovo bio ironican komentar... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 16, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan meni liči, i kladio bih se da je u pitanju pozitivistički sarkazam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 16, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan mozes sam da uradis al ako lose napravis tvoja je glava u koferu... 95% je smejurija... skines tocak zadnji, skines lancanik (pazis na kocenice oko srafova i pazis da ih ne slomijes), skines prednji (prvo njega, jel ti treba da je motor u brzini i tocak na zemlji). kad sve to zamenis najproblematicnije je spajanje lanca, posto na jace motore ne idu lanci sa spojnicama vec mora specijalnim alatom da se napravi "pecurka" na spojnici ... ako preteras tesko ce se pomerati i praviti problem (trenje, trosenje materijala) a ako preslabo stegnes moze zbog vibracija da popusti... problemi sa pucanjem lanca mogu da odu na dve strane... da ti istrci unazad i ako nisi u krivini, preticanju mozes relativno ok da prodjes ili da pukne kod prednjeg lancanika i da zvekne u blok motora i probije ga i onda imas problem... u svakom slucaju mozes i sam ali izvagaj... moj ti je savet da odes kod iskusnog majstora i da gledas dok menja pa sledeci put ako mislis da mozes uradi to sam.... mislim daje promena lanca 15-20e u servisima (neka me neko ispravi ako nije tacno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 16, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan nemoj se zajebavati, moze svasta tu da se pogresi, npr mozes zanji lancanik da greskom namontiras napred a prednji pozadi,ko zna sta jos moze da se desi, bolje to oteraj u ovlasceni yamahin servis. Ali obavezno ovlašćeni servis, ne zajebavaj se sa ovim neoficijelnim! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 16, 2012 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Od specijalnog alata ako si vest ti treba dobar konusni "rajborer" (mislim da je kod nas to probojac ili tako nesto, ali nije adekvatno ime) i dobar cekic i dobra podloga sa druge strane ( tesko parce metala da kad sa jedne strane nitujes lanac, sa druge strane imas "kontru"). Ali moras biti zaista vest.. Kad ga skidas, obrusis "pecurku" sa spojnice i skines je bez problema. I definitivno ne mozes sam, jer ti treba jos minimum jedan par ruku. I stender za motor. I veliki ulog je u igri ako se nesto zezne... najmanje ako zeznes je da se vracas peske po lanac i zoves nekog sa kombijem da ti vrati motor kuci, a najvece nazalost moze da bude i glava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Septembar 17, 2012 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan auu pa znaci da svi mi sto smo menjali sami lancanike mu dodjemo prave majstorcine druze, tamo gde kupujes lanac vidi dal hoce da ti izadju u susret i da ti ga spoje, e ako hoce uzmes lepo zamenis sam lancanike (glupost od posla videces i sam) vratis stari lanac na nove lancanike i odes sa bonsekom, brusilicom do radnje, iseces stari lanac i oni ti samo spoje novi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Septembar 17, 2012 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bas da vidim tog koji je bonsekom da odsece lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Septembar 17, 2012 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bas da vidim tog koji je bonsekom da odsece lanac sta je pisac hteo reci ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Septembar 17, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Bas da vidim tog koji je bonsekom da odsece lanac sta je pisac hteo reci ? Pa probaj sta je hteo reci pa prenesi iskustva. A za pokretaca ove teme: nije velika nauka zameniti lanac i lancanike, ali ja to ipak prepustam majstorima. Cim pitas kako znaci da nisi video kako se to radi. A posto se svaka skola placa, plati majstoru ovaj put da ti to odradi, gledaj, snimaj sta radi pa proceni hoces li moci sledeci put i sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 17, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ja cu ponoviti, da je pametno samo u ovlasceni servis otici, i ne smes da platis zamenu manje od 50e, ako naplacuju manje znaci da ne rade kako treba. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...