Loshmi82 348 Napisano Octobar 5, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, ParadajzTurista je napisao: Bas nemam pojma.. da se ne pregreva negde neka plastika.. otkacilo se pa pipa nesto vrelo... Ma nije...bilo bi mi lako da je neka takva sitnica... Svraticu kod nekog majstora kad stignem...ipak je lakse kad se oseti nego kad se prepricava.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Octobar 5, 2021 Fat and furios, 592 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Po opisu rekao bih da je smrad od katalizatora iz auspuha. Nazalost, tesko je pomoci preko tastature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 5, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Gastrorider je napisao: Po opisu rekao bih da je smrad od katalizatora iz auspuha. Nazalost, tesko je pomoci preko tastature Tako nesto i meni deluje.. Sta se radi u tom slucaju? Drugi lonac ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Octobar 5, 2021 Fat and furios, 592 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan nemam iskustva sa takvim popravkama, pretpostavljam drugi lonac. Neka ipak pogleda neko od znanja i iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 5, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Sad svratio do nekog majstora...pn kaze sve je ok... Zona sumraka..hahaha 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1883 Napisano Octobar 10, 2021 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne prepunjava aku, curi kiselina negde po malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 10, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, muljaz je napisao: Da ne prepunjava aku, curi kiselina negde po malo Kod mene je isto po malo vlazan na onim cepicima gde se sipa kiselina...ali kad smo merili puni taman kako treba.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Octobar 10, 2021 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo da je kiselina jer kod njega crevo za drenazu baterije putuje levom stranom uz ram sve do srednjeg tunela i spusta se dole. On 5.10.2021. at 17:07, Loshmi82 je napisao: Sad svratio do nekog majstora...pn kaze sve je ok... Zona sumraka..hahaha Hoce takav smrad da pravi kad zivotinja (pas, macka) zapisa cunak. To samo po sebi smrdi katastrofa bez da sagoreva grana il lonac. Ako pikira bas to mesto dok je prakiran i smenjuju se u obelezavanju teritirije.... najebo si 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Sta moze da bude uzrok lupkanja iz zadnjeg dela skutera kada se prelazi preko neravnina u ovom hladnijem periodu...kad je toplo napolju nista se ne cuje...? Lupkanje je najslicnije onom na trapu automobila...tipa kad su losi stabilizatori.. (klok..klok..klok..) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno se od hladnoće stegne ulje u amortizerima, pa promeni strukturu, a samim tim i ponašanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, boza_kg je napisao: Verovatno se od hladnoće stegne ulje u amortizerima, pa promeni strukturu, a samim tim i ponašanje. Nisam primetio nista u voznji...samo taj zvuk... I ne prestaje vremenom... Pretpostavljam da se to ulje usled koriscena ugreje...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7134 Napisano Octobar 29, 2021 (promenjeno) Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 55 minutes ago, Loshmi82 said: Sta moze da bude uzrok lupkanja iz zadnjeg dela skutera kada se prelazi preko neravnina u ovom hladnijem periodu...kad je toplo napolju nista se ne cuje...? Lupkanje je najslicnije onom na trapu automobila...tipa kad su losi stabilizatori.. (klok..klok..klok..) A verovatno je silen, nosač motora, tj zadnjeg dela celog, ili u amortizeru. Pogledaš. Staneš pored, nasloniš se na njega i stiskaš pa vidiš gde čuješ Promenio Octobar 29, 2021 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: A verovatno je silen, nosač motora, tj zadnjeg dela celog, ili u amortizeru. Pogledaš. Staneš pored, nasloniš se na njega i stiskaš pa vidiš gde čuješ Me ne mogu da ocenim jbg.. Nosac i silene sam menjao skoro... Ali zvuk je bio i pre i posle zamene... Verovatno su amorti onda... Ima li tu nekog spasa ili moraju celi amorti da se menjaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Octobar 29, 2021 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Loshmi82 Takav zvuk sam ja imao na x7. U pitanju je bio nosac motora tj sklop koji spaja masinu i samu sasiju. Pretpostavljam da je isti sklop i na bevu. Na ovo mislim: Kod mene se taj zvuk cuo neovisno o spoljnoj temperaturi. Osovina koja viri u prvom planu na slici (strelica 1) ima na krajevima 2 iglicasta lezaja oni mogu da dobiju lufta. Krajevi (strelica 2) su kod mene imali luft lijevo-desno (gledajuci sliku) gdje se kacaju na sasiju. Taj luft je i pravio zvuk. Osovina u drugom planu je istog sklopa tako da i ona moze da ima iste simptome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, boky327 je napisao: @Loshmi82 Takav zvuk sam ja imao na x7. U pitanju je bio nosac motora tj sklop koji spaja masinu i samu sasiju. Pretpostavljam da je isti sklop i na bevu. Na ovo mislim: Kod mene se taj zvuk cuo neovisno o spoljnoj temperaturi. Osovina koja viri u prvom planu na slici (strelica 1) ima na krajevima 2 iglicasta lezaja oni mogu da dobiju lufta. Krajevi (strelica 2) su kod mene imali luft lijevo-desno (gledajuci sliku) gdje se kacaju na sasiju. Taj luft je i pravio zvuk. Osovina u drugom planu je istog sklopa tako da i ona moze da ima iste simptome. Pa presao sam oko 2000 od zamene svega toga... Ali kazem zvuk se cuo i pre toga.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Octobar 29, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ok ako si mijenjao to sve onda nije to problem. A kad sam vec poceo evo i snimak sta je mene mucilo Promenio Octobar 29, 2021 član boky327 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta da ti kažem. Imaš skuter mator 15 godina, a teraš ga svakodnevno mnogo kilometara i to po gradu. Otkazuje jedno po jedno... očekivano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, boza_kg je napisao: Pa šta da ti kažem. Imaš skuter mator 15 godina, a teraš ga svakodnevno mnogo kilometara i to po gradu. Otkazuje jedno po jedno... očekivano. Ma u to nemam sumnje... Ali gledam da resavam sve sto mogu u najkracem mogucem roku.. Ovo inace samo nervira...nisam primetio da ikako utice na samu voznju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Octobar 29, 2021 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ja kupio beva takvo lupkanje sam i ja primecivao, nazad, ispod sica iliti oko tocka.. nije uticalo na ponasanje u voznji ali je zvuk iritantan.. sve sam pretrazio i na kraju se ispostavilo da su amortizeri!! Stavio sam druge i lupkanje je prestalo. Na starim amortizerima se nije nista dalo naslutiti, lepo su “radili” , spustali se i lagano dizali.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, petar_lord je napisao: Kada sam ja kupio beva takvo lupkanje sam i ja primecivao, nazad, ispod sica iliti oko tocka.. nije uticalo na ponasanje u voznji ali je zvuk iritantan.. sve sam pretrazio i na kraju se ispostavilo da su amortizeri!! Stavio sam druge i lupkanje je prestalo. Na starim amortizerima se nije nista dalo naslutiti, lepo su “radili” , spustali se i lagano dizali.. Pa da...bice da je to u pitanju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Octobar 30, 2021 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Beverly 250 i.e. Cruiser, 2007. godina. Kupljen sa puknutom sajlom brzinomjera. Promjenjena sajla, vrtila 23km i pukla gore kod sata. Stavljen novi puz i ponovo nova sajla, vrtila 7km i ponovo pukla gore kod sata. Kad probam saraficigerom vrtit sat lijepo se okrece, nema otpora il neceg da slomi sajlu. Neke ideje do cega bi moglo bit? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11014 Napisano Octobar 30, 2021 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan A sajla gore kod sata nema ostru krivinu?Sajla ide ravno iz sata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Octobar 30, 2021 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da, skroz ravno, nema nekih pregiba i slicno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15789 Napisano Octobar 30, 2021 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako si menjao samo sajlu a ne i buzir zbog toga ti puca, stavi novu iz originala i bice sve Ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomek_Nexus 92 Napisano Octobar 30, 2021 U prolazu, 46 postova Lokacija: Velika Gorica Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sve komplet mjenjano. Original. Nisam pisao posebno buzir jer sam mislio da se to podrazumjeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...