senadin001 0 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam skuter tibra 125 ccm i sve do jucer mu je bilo ok vozam se ja i stanem pred prodavnicu, nisam ga htio ugasiti nego da ga ostavim upaljenog a da stojim u mjestu, i nakon 5-6 sekundi ugasi se sam... ja dam kontakt ponovo i probam verglati, nece da upali, samo vergla, palim na alnaser jer nemam kurbule, i tako par puta verglam, verglam, nece pa nece da upali... i probam ja ponovo, na kocnicu stanem do kraja i pocnem verglati i pomalo gas dodajem, stisnuo sam gas do kraja i tek onda poce motor da pali ali skroz, skroz slabo, tako sam morao 15-tak sekundi da drzim da bi on upalio, i to je jedva upalio... odem ja tako kuci, i ugasim ga pa reko da probam ponovo, opet probam isto i upalim ga ali opet jedva... sad ne znam do cega bi to moglo biti ? prije tog stajanja pred prodavnicu je palio isprve, za 1-2 sekunde odmah upali pravim ga citav dan al mi bas ne ide, opet ga jedva upalim i kad ga upalim moram gas da drzim vise od pola, ili cak do kraja da bi skuter radio, em ga smanjim ili ga pustim odmah se skuter gasi, i tako u krug, sve sam mu pregledao, ne znam vise sta da probam moze li iko pomoci ? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam skuter tibra 125 ccm i sve do jucer mu je bilo ok vozam se ja i stanem pred prodavnicu, nisam ga htio ugasiti nego da ga ostavim upaljenog a da stojim u mjestu, i nakon 5-6 sekundi ugasi se sam... ja dam kontakt ponovo i probam verglati, nece da upali, samo vergla, palim na alnaser jer nemam kurbule, i tako par puta verglam, verglam, nece pa nece da upali... i probam ja ponovo, na kocnicu stanem do kraja i pocnem verglati i pomalo gas dodajem, stisnuo sam gas do kraja i tek onda poce motor da pali ali skroz, skroz slabo, tako sam morao 15-tak sekundi da drzim da bi on upalio, i to je jedva upalio... odem ja tako kuci, i ugasim ga pa reko da probam ponovo, opet probam isto i upalim ga ali opet jedva... sad ne znam do cega bi to moglo biti ? prije tog stajanja pred prodavnicu je palio isprve, za 1-2 sekunde odmah upali pravim ga citav dan al mi bas ne ide, opet ga jedva upalim i kad ga upalim moram gas da drzim vise od pola, ili cak do kraja da bi skuter radio, em ga smanjim ili ga pustim odmah se skuter gasi, i tako u krug, sve sam mu pregledao, ne znam vise sta da probam moze li iko pomoci ? hvala Presisava,očisti karburator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moze i da bude da je probila svecica, zameni je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan a je li moguce da se to desilo tek tako jer nije se nista cudno dogodilo da bi se pojavio kvar, vozam se sa ispravnim motorom, stanem pred prodavnicu on neispravan, tj. pojavio se gore navedeni problem... iii kad god karburator skinem on je pun benzina, valjda se nakupi u njega dosta, ne znam dal je to u redu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Тако ти и сијалица светли, а онда прегори без упозорења. Шта ћеш, дешава се. Провери и карб. Можда ти се нека од дизни запушила. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan sad sam opet procistio karburator malo, probam opet, upalim ali tesko i nakon dugo verglanja, sve kao krene da upali pa se vrati na verglanje... a kad upalim dok drzim jak gas motor radi fino pustim gas odmah krene da se gasi i ugasi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan dosao sam do nekih saznanja, ali ih ne razumijem povratno crijevo iz rezervoara koje ide na karburator mi smeta i pri paljenju i pri drzanju skutera da radi bez gasa too povratno crijevo iz rezervoara se dijeli na 2 crijeva i oba su bila ukljucena... kada ih oba iskljucim motor pali za 2 sekunde na alnaser... i u vecini slucajeva ga mogu drzati upaljenog bez da dodajem gasa(nekad se i ugasi)... sad ne znam sta da radim... cim to povratno crijevo skopcam motor se ugasi ako mu ne dodam gas do kraja... ili kad palim skuter, smao vergla nece da upali nikako, cim skienm to povratno crijevo motor upali... a ne vjerujem da se smije ostaviti tako povratno crijevo iskopcano jer dok je motor radio normalno-prije 2 dana bilo je ukopcano zna li neko do cega bi to moglo biti ? hvala unaprijed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano Avgust 25, 2012 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan - iz rezervoarevo imas crevo koje ti ide na slavinu preko filtera ( na slavini gde pise IN ) - iz slavine drugo crevo ide na karburator ( na slavini gde pise OUT ) - imas "vakum" crevo koje ti ide sa agregata ( ili karburatora, sve zavisi od modela ) na slavinu ( na slavini gde ne pise nista ) - crevo/odusak sa rezervoara se racva, jedan deo ide pored rezervoara ( slobodno crevo ) drugi kraj ide na slavinu ( na slavini gde pise VENT ) takodje imas slavinu goriva sa 3 creva, nisam siguran koja je kod tebe ali da imas neku smernicu moze da proveris sledece: - ugasen motor, skines crevo na ulazu u karburator ( dovod goriva ), gorivo ne sme da curi iz creva ( samo ono sto je ostalo u samom crevu ) par kapi treba da izadje i to je to, ako curi gorivo slavina ti je u problemu ako ne curi skini "vakum" crevo sa agregata i povuci ustima par puta ( glumis vakum umesto motora ) gorivo treba da procuri ka karburatoru ( crevo OUT ) Ako ti je dovod goriva OK ( slavina ne curi, povlacenje na vakum pusta gorivo ) baci se na karburator, skini i odnesi na ciscenje u kadici sa ultrazvukom ( mozda su zaprljane dizne, zaglavljen plovak, rastelovan karb... ) sklopis/montiras, proveri svecicu da nije nalivena/mokra i obavezno pali sa f. vazduha ( ako palis bez f. vazduha usisava mnogo vecu kolicinu nego sto mu treba ili preklopi prstima karb glumeci filter pa doziraj pomeranjem sake ) Pozzz i nadam se da ces uspeti resiti misteriju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 25, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan probati cu to sve sutra, dok mi stari dodje sa jezera, i javiti cu vam jesmo li ista uspjeli svakako hvala na pomoci, pokusati cemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 26, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo ovako izgleda moj karburator, nisam ja uslikao nego sam nasao na internetu sliku, ali je isti moj. a to sto ste napisali da probam, probati cu ujutru ako neko ima komentara na ovu sliku neka napise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovde se radi o obicnom CV karburatoru koji ide na 90% kineskih motora. Ovo pod 2 ti sluzi za ispustanje goriva, odvrcuje se srafcigerom, najcesce je pricvrscen za deklu ali moze biti i negde na sasiji. Ako imas drugara koji ima isto kineza sa istim karburatorom, zamenite ih i isprobaj njegov na tvoj motor, tako ces znati da li je problem u karbu ili dovodu. Edit: Kad menjas karburator, proveri precnik klipa membrane da bude isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Da ponovim,prljav karburator,plovak ne zatvara,presisava.To si sam pokazao kad si skinuo creva od vakuma i goriva,kad nema dotoka tj. viška goriva motor radi.Daj nekom ko to zna da radi,očiti karb i našteluje(ako postoji mogućnost) nivo goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 26, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan probao sam to sto ste pisali i nisam primjeto nikakve promjene samo nisam jos nosio karburator na ciscenje, narucio sam novi karburator koji mi treba stici za dan-dva pa cu probati sa novim... a sumnjam na usisnu granu, ona mi je sa jedne strane ostecena i ima rupa, e sad je li moguce da iz te rupice kupi dodatni zrak i da je to glavni razlog ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa to ti je to, gubis pritisak na tu rupu na usisnoj grani, probaj da zakrpis sa tecni metal, ako skuter proradi normalno, znaci ona je, i moraces da je menjas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 26, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa to ti je to, gubis pritisak na tu rupu na usisnoj grani, probaj da zakrpis sa tecni metal, ako skuter proradi normalno, znaci ona je, i moraces da je menjas to je toliko mala rupica da sam je zanemario, a kad zacepim obje strane usisne grane i pusem ustima na onu sisicu malu, osjetim da zrak izlazi na tu rupicu gdje sam otkrio da je usisna grana ostecena, mala rupica ali moze zrak kroz nju pa sam mislio da nije do toga, al eto i to cu probati zamijenit pa vidjeti cemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 27, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan je li nužno da je el. cok ispravan ? ... da bi motor radio normalno ? jer moj el. cok ne radi nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Avgust 28, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan dovod struje na el. cok je žuta žica na masi, a zeleno-crna nije nigdje spojena, gdje treba ona da se spoji ? sa brave ili odnekle drugo ? a usisna grana stize sutra pa cu je zamijenit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Septembar 2, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam isprobao i nije ni do cega od navedenog... sad samo mislim da je do crijeva.. crijevo za gorivo iz rezervoara na karburator je OK, ali mi ono drugo crijevo, crijevo za zrak nije u redu, i kroz njega mi tece gorivo ??? smije li to tako biti ??? jer kad ga ukljucim na usisnu granu ona vuce zrak i to povuce gorivo i kroz to drugo crijevo... i onda zagusi se motor i ugasi se... a cim izvadim to crijevo iz usisne grane onda motor radi normalno :S ako iko ista zna, neka napise. hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Septembar 2, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam isprobao i nije ni do cega od navedenog... sad samo mislim da je do crijeva.. crijevo za gorivo iz rezervoara na karburator je OK, ali mi ono drugo crijevo, crijevo za zrak nije u redu, i kroz njega mi tece gorivo ??? smije li to tako biti ??? jer kad ga ukljucim na usisnu granu ona vuce zrak i to povuce gorivo i kroz to drugo crijevo... i onda zagusi se motor i ugasi se... a cim izvadim to crijevo iz usisne grane onda motor radi normalno :S ako iko ista zna, neka napise. hvala. Kako ništa jel rekoh da presisava.Propala vakuumska membrana na slavini zbog toga presisava,zameni slavinu :Mina:Svo gorivo ili delimično ide u usisnu granu i zato zagušuje,presisava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Septembar 2, 2012 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem tu slavina, nego plovak u karburatoru ne zatvara gorivo. Ima motora koji nemaju vakumsku slavinu, nego je slavina otvorena stalno, plovak je taj koji je zaduzen da odrzava nivo goriva u karburatoru i zatvara kad treba. Senadin001, nekoliko puta ti je receno sta je problem - presisa ti motor, a ti kupujes nov karb, usisnu granu itd. Najbolje daj skuter nekom ko se razume da ti ga popravi, veruj mi jeftinije ce te kostati, kvar je ionako samo prljavstina u karburatoru, to se popravlja za pola sata sa sve skidanjem i vracanjem na masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Septembar 2, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem tu slavina, nego plovak u karburatoru ne zatvara gorivo. Ima motora koji nemaju vakumsku slavinu, nego je slavina otvorena stalno, plovak je taj koji je zaduzen da odrzava nivo goriva u karburatoru i zatvara kad treba. Senadin001, nekoliko puta ti je receno sta je problem - presisa ti motor, a ti kupujes nov karb, usisnu granu itd. Najbolje daj skuter nekom ko se razume da ti ga popravi, veruj mi jeftinije ce te kostati, kvar je ionako samo prljavstina u karburatoru, to se popravlja za pola sata sa sve skidanjem i vracanjem na masinu A ti pročitaj postove i zadnji senadin001 post pa ćeš videti šta je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6417 Napisano Septembar 2, 2012 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, prevideo sam zadnji post, ipak je u pitanju slavina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Septembar 3, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan alaaa izgleda da ste u pravu vise mi gorivo ide na usisnu granu nego u karburator :S je li skupa ta slavina i ima li razlike od motora do motora ili su sve iste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
senadin001 0 Napisano Septembar 8, 2012 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skuter popravljen bilo je do vakum pumpe PUNO HVALA SVIMA NA POMOCI moze tema lock Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...