Jump to content

Moto Zajednica

Keeway speed 125 ili Sprint track 125?

Recommended Posts

  • U prolazu, 11 postova

U poslednje vreme sam na interenetu malo istrazivao o tome koji je najbolji motor za pocetnika, pa sam se nekako zadrzao na ova dva motora.

Zamolio bih sve one koji imaju iskustava sa ovim motorima da me posavetuju u izboru izmedju ova dva motora, ili ako smatraju da postoji neko bolje resenje da mi i to predloze.

Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati po nekad, 360 postova
  • Lokacija: Leskovac-Lausanne
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Nemam neko licno iskustvo sa ovim motorima, ali kad sam isao kod distributera pre nekolko dana za neke delove video sam da u ponudi ima jednog Sprint Track 125, kada sam ga upitao kakav je kao motor, posto se dobro znamo, rekao mi je da bezim kao od djavola od njega i rekao da je u tom nivou najbolje Bajaj Pulsar 135cc, koji se ponekad i vodi kao 150cc, ide oko 120km/h. Naravno da Keeway Speed ne spada u tu istu klasu, jer on ti vise dodje kao neki gradski motor, brz i obrtan pri manjim brzinama. Sve zavisi od sta zelis od motora.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 81 postova
  • Lokacija: Novi Becej, Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki VS800 Intruder

Другар има кивеја, има само речи хвале за њега. Пробао сам да га возим, и јако лепо иде! Е сад за овај други не знам. Надам се да сам бар мало помогао.

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 14 postova

Na tom Sprintu sam polagao, a speeda sam posedovao nekih par meseci.

Motor na kom sam polagao je presao svega 800km i moja zapazanja su sledeca. Prvo kvacilo je prilicno cudno u najmanju ruku, svaki put hvata na drugom mestu (uz napomenu da ne znam da li je to podlozno nekom stelovanju), dok je kod keewey-a situacija s kvacilom bila znatno lagodnija.

Menjac je dosta neprecizan i cesto zapne, ali to se ponekad desi i na keewey-u ali kod speeda je to izuzetak a kod sprinta je to bilo pravilo. Same performanse i potrosnja su bile gotovo identicne. Kocnice na sprintu su bile jace, ali na speedu su se lepse dozirale. Polozaj na speedu je bio nesto komotniji (meni barem).

E sad, ono sto me je najvise razocaralo kod sprinta su vibracije i sto od istih sve zivo na motoru cvrci, pa sam od tog klaparanja cesto imao problem da se koncentrisem, ali to sam resio voznjom na vecim obrtajima. Tu dolazimo i do jedine stvari kojom sam bio odusevljen na sprintu a to je zvuk, znaci i keewey ima korektan zvuk ali to vise lici na pistanje dok je kod sprinta to licilo na dreku. Pa sam ja tako tom drekom, prikrivao klaparanja koja su dolazila sa svih strana.

 

I za kraj da kazem, da su mi oba motora bila ok, za voziti po gradu. Voznja na otvorenom je vec bila druga prica. Jednostavno ciklista je po meni ocajna na oba. Dok covek ne sedne na japanca to ne oseti, jer japanac kao da vam cita misli gotovo sam ide zamisljenom putanjom, bez nervoze, dok ova dva ko konja da jases i to nekog tvrdoglavog, mada ruku na srce i kineske gume tu igraju bitnu ulogu.

 

Eto, ako sam ti pomogao bice mi drago, u svakom slucaju ako bas mora nesto od ta dva, ja sam naklonjen vise ka speedu.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 11 postova

Koliko vidim Keeway ima vise poklonika odnosno izgleda da se bolje pokazao... Hvala na brzim odgovorima... Meni je generalno potreban gradski motor, fukcionalan, lak za upravljanje i ekonomican. Naravno, ako je moguce uz sve te okolnosti da bude i jeftin i pouzdan... :D

Za oko mi je zapala jedna rec a to je Bajaj... Postavio sam jos jednu temu videvsi kako ti Indijci prave motore, extra izgledaju, a osim toga citao sam i neke komentare na nekim stranim sajtovima, cini mi se i kao kvalitetan motor. Naravno, ne u rangu vrhunskih, ali u nekoj sredini... Mislite li da je to mozda kvalitetniji motor od ova dva pomenuta?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja