igor-gs 162 Napisano Avgust 6, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan U silnim planovima "gdje u Evropu" ove godine,cesto zaboravimo da su neki od najljepsih dijelova Evrope upravo pred nasim ocima... U nedelju smo napravili krug do Strbackog buka,prirodne granice izmedju HR i BiH. Inace,gornji tok Une je jos od 2008me godine proglasen nacionalnim parkom. Za vise info,evo ga i link http://nationalpark-una.ba/bs/. Nije slucajno sto je u cijelom Rimskom carstvu bas rijeka UNA(jedna ili jedina)dobila takav naziv. Rimljani su bili odusevljeni ovim prirodnim resursom i odlucili da ovoj rijeci daju ovo ime. Namjerno nisam od ove voznje pravio putopis,vec to ostavljem nekom putniku koji bude dosao iz druge republike jer ce njegovi utisci vjerovatno biti jos jaci a sam opis vidjenog i dozivljenog,daleko zivopisniji ... Ovde postavljem samo par slika sa Ostrelja(Titov voz), iz Martin Broda,Kulen Vakufa i na kraju Strbackog Buka... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 6, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan U Martin Brodu,srecemo lovocuvara na APN6, koji je spreman za poziranje i razgovor...a koji nastavljamo uz pastrmku i ladno pivce.... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Avgust 6, 2012 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Priroda izgleda sjajno. Kakvi su putevi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 6, 2012 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kao klinac sam pecao na Uni i Uncu i ti krajevi su mi ostali u lepom secanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 6, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kulen Vakuf... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Avgust 6, 2012 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Toliko je lepo da ostavlja bez daha. Slike ne mogu da prenesu ni delic stvarnosti! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 6, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Strbacki buk... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 6, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Putevi u tom dijelu Bosne su extra... Jedini problem je sto prije Strbackog buka,ima rampa koja je jedno 3km udaljena od samih vodopada,koja je ustvari i zabrana ulaska motornim vozilima. Odmah pored je veliki parking gdje ljudi ostavljaju automobile i pjesace do slapova. Posto je osoblje nacionalnog parka izuzetno lijepo raspolozeno,na nasu molbu,portir je pozvao nadlezne,koji su nam dozvolili ulazak motociklima do samih slapova. Kasnije sam vidio i neke strance sa kombijima i camcima da su takodjer usli do samih vodopada. Koliko konatam,vise su tu sprijece "fukare"(kako se to kod nas kaze )da ulaze u park i prave dar-mar Cuvari u praku nam kazu da se do Strbackog buka moze doci sa tri strane i da su na sva 3 mjesta rampe... Ima par kilometara makadama ali je u dobrom stanju... Izvinjavam se zbog velicine slika,sad tek skontah da su trebale biti malo manje 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 7, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan predivna priroda kao i sama Una. vidimo i da znate uživati u svemu tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6727 Napisano Avgust 7, 2012 Ne silazi, 6571 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Unu sam "otkrio" kao klinac, kada su me odveli u krajeve gde je rodjena supruga moga strica (izmedju Kostajnice i Bos.Novog). Jos se nisam vratio onako kako valja. Iako je proslo mnogo godina, jos uvek se motaju slike po glavi...svirale od Vrbe, stari voz sa drvenim klupama, prvi ulazak u dzamiju, jagnjetina i jedan prizor sa usca Une i Sane, gde se sva ona lepota pokvari u jednoj sekundi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Avgust 7, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Namjerno nisam od ove voznje pravio putopis,vec to ostavljem nekom putniku koji bude dosao iz druge republike jer ce njegovi utisci vjerovatno biti jos jaci a sam opis vidjenog i dozivljenog,daleko zivopisniji ... E pa moj doktore,sam si tražio! Evo povoda da organizujemo jednu vožnju do tebe (dugo nisam bio u tvom kraju)i onda da nas povedeš u obilazak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 7, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mile,Pronto,Pero...svi ste pozvani... Sto se tice samog usca Une i Sane u Novom Gradu(bivsi Bos.Novi,poznat po seriji "800 zena" Irfan Mensur i Zoran Radmilovic) i to je lijep grad kao i Bihac. U Novom Gradu na uscu Une i Sane postoji odlican restoran na vodi koji drzi nas bajker Zoka Umicevic. Tu je vrhunska marinada od plotice(Pero,Doda ce ti prepricati ),kao i opstali riblji specijaliteti http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Una-mami-strance/lat/58380.html http://mlinada-novigrad.jimdo.com/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 7, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Može Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mishke 574 Napisano Avgust 7, 2012 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Suzuki GSXR 750 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi jedna Vikend Voznja koja bi obuhvatala posetu "nacionalnom parku Una" bila nista drugo neko pravi pogodak! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Avgust 7, 2012 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan sam ovaj nas nasusni balkan ima ljepota dovoljno za pune dvije godine djiranja, davno sam to rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez79 5 Napisano Avgust 17, 2012 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Itekako, samo ne obraćamo pažnju. Tek što "Karabaje" imaju prostor za motoskup: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 17, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Mile,Pronto,Pero...svi ste pozvani... Sto se tice samog usca Une i Sane u Novom Gradu(bivsi Bos.Novi,poznat po seriji "800 zena" Irfan Mensur i Zoran Radmilovic) i to je lijep grad kao i Bihac. U Novom Gradu na uscu Une i Sane postoji odlican restoran na vodi koji drzi nas bajker Zoka Umicevic. Tu je vrhunska marinada od plotice(Pero,Doda ce ti prepricati ),kao i opstali riblji specijaliteti http://www.glassrpske.com/drustvo/panorama/Una-mami-strance/lat/58380.html http://mlinada-novigrad.jimdo.com/ došao bi i ja i vjerovatno još par njih iz Pule. ajde organiziraj neki vikend sa petkom pa da se skupi HR, BiH, SRB a možda i SLO ako bude zainteresiranih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WEZ 58 Napisano Avgust 17, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Amsterdam Motocikl: SUZUKI gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Itekako, samo ne obraćamo pažnju. Tek što "Karabaje" imaju prostor za motoskup: Gde je to i ko su Karabaje? Želim da živim tamo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 18, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene moze da spava do 3 covjeka. Ako bi dolazila veca ekipa,smjestaj u nasim krajevima nije skup,lako cemo rijesiti... Imate li okviran podatak,kada bi dolazili? Ja cu vjerovatno 7.IX na Faak am See,ostalo vrijeme sam uglavnom ovde... "Karabaje" su moto klub iz Bihaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 18, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan U zavisnosti,koliko bi ljudi islo i koliko vremena bi imali na raspolaganju,napravili bi plan obilaska sjeverozapada BiH. Jedna od varijanti bi bila da krenemo od 1.Jajca i njegovih vodopada i jezera http://www.google.ba/#hl=sr&output=search&sclient=psy-ab&q=jajce+jezero&oq=jajce+jezero&gs_l=hp.3..0i30j0i8i30l5j0i30j0i8i30l3.1397.3833.1.4222.12.11.0.1.1.0.114.1210.0j11.11.0...0.0...1c.n5eADFq56wc&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=f95e4dffab9e94a6&biw=1024&bih=606 Zatim 'Putem AVNOJa" do 2. Balkane(Mrkonjic Grad)http://www.tcbalkana.com/ Tu mozemo rucati ili popiti pice...pa nastaviti do 3. Ribnikahttp://www.ribnikflyfish.com/RIBNIK/pocetna,1.html?sLang=sr Skretanje na Ribnik nije obavezno,vec mozemo nastaviti direkt do KLJUCA. http://www.kljuc.ba/razglednice.html Poslije bi krenuli do Petrovca i tu"napustili Put AVNOJA" i otisli do Martin Broda,Kulen Vakufa,Strbackog buka(sve opisano u putopisu).Posto u ovoj varijanti ima i makadama,ako neko ne bi zelio da "prlja"motor,onda bi iz Petrovca nastavili do 4.Bihaca http://lin.bihac.org/ definitivno jedan od najljepsih gradova u exYU. Poslije Bihaca nastavili bi prema Novom Gradu,Prijedoru,Banjaluci.... Na svakom mjestu mozemo organizovati spavanje i rucak, u zavisnosti od broja ljudi,raspolozivog vremena i dogovora. Svakako bi bilo mnogo da se sve obidje u jednom danu jer bi se sve svelo na surovu voznju bez obilazaka ovih mjesta. Prijavljujte se i dajte predloge,stojim na raspolaganju za detaljniji info... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez79 5 Napisano Avgust 18, 2012 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Itekako, samo ne obraćamo pažnju. Tek što "Karabaje" imaju prostor za motoskup: Gde je to i ko su Karabaje? Želim da živim tamo! Ja sam do 92 god. zivio u Bihacu, samo sto tada nisam bio svjestan kakve prirodne ljepote me okruzuju. Sad kad pogledam ovaj ravni Srem uffffff... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Avgust 18, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Itekako, samo ne obraćamo pažnju. Tek što "Karabaje" imaju prostor za motoskup: Gde je to i ko su Karabaje? Želim da živim tamo! Ja sam do 92 god. zivio u Bihacu, samo sto tada nisam bio svjestan kakve prirodne ljepote me okruzuju. Sad kad pogledam ovaj ravni Srem uffffff... Ne bih da ti stajem na muku...ali kad pogledas taj kraj ima sve. Najcistije rijeke,ogromne sume,ravnicu poput Medenog polja,obradivog zemljista u kotlini Une,sedra,riba,relativno dobro izgradjena infrastruktura.... Prava je sreca sto je dio tog blaga proglasen nacionalnim parkom. To je prilika da sve ostane,onako kako jeste duze vrijeme. I mene je malo sramota sto sam do sada slabo i povrsno obilazio te krajeve a cesce sam isao na udaljenije destinacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 18, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan PRIJAVA ZA PUT PO BiH, malo AVNOJ.a 1. mile fazer - svaka osmišljena ruta mi paše s tim da bi volio spavati na jednom mjestu pa otuda na jednodnevne pohode ali ako vecina želi nešto drugo pristajem i ja. pasao bi mi IX mjesec petak - nedjelja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Avgust 18, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Pasao bi...e sad mi je jasan tvoj avatar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Avgust 18, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan yee. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...