bojan.p 164 Napisano Jul 17, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan BMW Motorrad days 2012 Put je trajao ukupno 6 dana, po dva dana za odlazak i povratak, i dva dana u Garmisch Partenkirchenu.. Dan 1 – 750 km Krenuli smo u sredu oko 6 ujutro da bi izbegli vrućinu jer se tih dana temperatura pela i do 37C. Kratka pauza na pumpi pred granicu da dopunimo gorivo, i nastavljamo dalje. Put do ZG je protekao relativno brzo, sa još jednom kratkom pauzom za gorivo i par gutljaja vode. Putarina do ZG za motor – 70 Kn Nakon isključenja za Maribor, sišli smo na stari magistralni put za Krapinu kako bi pobegli sa dosadnog auto puta, što se ispostavilo kao ne baš dobra ideja. Prvo smo naišli na neke radove i obilazak putevima trećeg reda, zatim selo za selom, ograničenja, saobraćaj.. Stižemo do granice sa SLO i stajemo da kupimo vinjetu, 7,5 E za 7 dana. Silazimo sa auto puta u Šentilju, dopunjujemo gorivo i opraštamo se od auto puta. U Austriju ulazimo preko bivšeg „malog“ prelaza i nastavljamo putem 67. Posle par kilometara u Vogau skrećemo levo na poznati 69 i prvi prevoj koji ćemo osvojiti u A. Stajemo u kafanu Route 69 na kafu, u kojoj na žalost nije bilo nikog. Jedini hlad na praznom parkingu. Nastavljamo dalje prema Klagenfurtu putevima 69, 80 i 70. U Klagenfurtu pravimo pauzu za klopu i nastavljamo dalje putem 95 prema Nockberge i Nockalmstrasse, i seocetu Gnesau, našem cilju za prvi dan. Od cele ove deonice upravo nas je to seoce najviše oduševilo, fenomenalna priroda, zelenilo, mir, tišina i svež vazduh. Preko booking.com sam pronašao prenoćište za 34 E za dvokrevetnu sobu sa doručkom u Gasthaus Luggwirt. Sobe su veoma korektne, vlasnik takođe veoma uslužan, doručak obilan, sve u svemu preporuka za ovaj smeštaj. Smestili smo se u sobu, osvežili, presvukli, malo prošetali po seocetu i spavanjac.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 17, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Dan 2 – 400 km Nastavljamo prema Nockalmstrasse. Karta za Nockalm je 8 E, za Gerlospass 5 E, za Grossglockner 22 E, a pošto sam imao u planu da pređemo sva tri prevoja, kupio sam zajedničku kartu za 28 E, koja važi 3 godine! Nakon Nockalma idemo dalje za Obertauern putem 99, 164 za Saalfelden Pogled prema Grossu, nadamo se da neće biti tako kada ga budemo prelazili u nedelju Dalje 164 prema Sankt Johanu, 178 prema Woerglu, 181 prema Achensee i tu ulazimo u Nemačku. Skrećemo levo na 307 prema Wallgau i nailazimo na jednu kratku deonicu uz prelepu rečicu, koja se naplaćuje 3 E. Iz Wallgau dalje putem 11 i 2 za Garmisch. Tu već primećujemo velike grupe motora kako idu prema istom cilju. Stižemo u Garmisch u jednoj većoj grupi, pratimo table sa oznakama bavarske fabrike motora i stižemo na skup. Biramo jedan od 3 kampa i gradimo kućicu. Kampovanje košta 7,5 E bez obzira na dužinu boravka. Kampovanje je na uređenoj livadi pored centra dešavanja, sa montažnim mokrim čvorovima – kontejnerima koji se sve vreme čiste. Vreme je počelo da se kvari i kiša je dolazila. Mi smo na vreme postavili šator, i uputili se da istražujemo sajam. Sama manifestacija je na mene ostavila veoma pozitivan i jak utisak, organizovana je na veoma visokom nivou, i mišljenja sam da bi svaki motociklista trebao da je poseti i iskusi bez obzira kojem bogu se klanja. Dominira veliki šator u kojem je bina za večernji program, dalje šatori sa izloženim svim BMW modelima i opremom, šator za suvenire, šatori na kojima su se razne zemlje predstavljale kao moto destinacije – Evropa, Južna Amerika, Azija.. Šator muzej BMW motora, šatori BMW klubova Italije, Francuske.. Takođe je veliki broj proizvođača aftermarket delova i razne dodatne opreme imao svoje štandove. Na štandu Akrapoviča je naš kolega i putnik Rakela iz Splita izložio svoj motor i odgovarao na pitanja o svojim moto avanturama i destinacijama koje je obišao. Detaljnije o samoj manifestaciji, programu, ponudi i sadržajima se možete informisati na njihovom web sajtu. Nakon pljuska umorni odlazimo na spavanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 17, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Dan 3 i 4 Petak i subota su rezervisani za obilazak manifestacije, odmor, šetnju po GP i uživanje.. Na BMW danima su posetiocima u ponudi i test vožnje skoro svih modela motocikala. Postoji test park za motore za put kao i enduro test park. U enduro test parku su u ponudi GS 1200, GS 800, neki modeli Husquarne, svi opremljeni krampon gumama, i uz pratnju instruktora u šumu, prašinu i blato. Mene lično to nije zanimalo pa sam ja za petak izabrao da probam K1600GT, ali pošto su sve vožnje bile zauzete, prihvatio sam GTL-a. Vožnja po programu traje 90 min, grupa 8-10 motora u pratnji instruktora pravi krug od oko 80-90 km oko Garmischa, što u na kraju ispadne kao jedan jako lep izlet. Takođe je moguće testirati i kacigu, pa je moja devojka probala da li joj više odgovara full-face ili flip-up varijanta. Hteo sam da pitam vlasnika da li zna šta se zbiva sa AIKosom i kad će nastavak putopisa.. Stari Bavarac u full opremi Sledeći dan sam probao R1200RT Ostatak vremena smo provodili šunjajući se po šatorima, jedući bavarske kobasice i ispijajući bavarsko pivo, švrćkajući se po GP. Sreo sam našeg kolegu Marokanca kojeg ovom prilikom pozdravljam, još dvojicu iz Srbije, video par motora sa NS i još nekim vojvođanskim tablicama. Bilo je puno Italijana, Francuza, Poljaka, Čeha, ali i motora sa svih krajeva sveta. Atrakcija su bili par tipova iz Malezije.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 17, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Dan 5 – 450 km Pakovanje i polazak nazad.. Jutro je bilo potpuno vedro, i obećavalo je odličnu vožnju i vreme usput. Do Achensee smo se vratili istim putem, i produžili prema Zell am Ziller 169-kom. Tu skrećemo levo na 165 prema Gerlospassu. Usput pravimo pauzu na jednom prelepom vidikovcu i jedemo fantastični Apfelstrudel koji nam je pre dve godine pokazao ivkefjr. Prolazimo Gerlos, vodopad Krimml i dolinu Pinzgau, i nakon Zell an See skrećemo na 107 iliti Grossglockner Hochalpinstrasse. Pun gas uzbrdo uz konstantnu škripu guma i drift Silazimo prema Heligenblutu i dalje prema Lienzu, 100 do Greifenburga, 87 do Hermagora, 111 i 83 za Villach i 109 za Wurzenpass/Podkoren. Preko Kranjske Gore na autoput do Bleda, koji je bio cilj za danas. Smestili smo se u pansionu Stojanović po ceni od 42 E za prenoćište bez doručka. Sobe su odlične i ljubazna vlasnica nam je ponudila svoju garažu da parkiramo motor. Takođe mogu da preporučim ovaj pansion na Bledu. Presvlačanje i odlazak u grad na večeru sa prijateljima, i posle par čaša vina spavajući hodamo nazad u sobu. Dan 6 – 600 km Provozali smo se do jezera da nađemo neki restorančić koji nudi zajtrk u bašti sa pogledom i ubrzo pronašli. Svratili smo u Ljubljanu i prošetali se malo uz reku, popili kafu i spremili se za dosadnu deonicu do kuće, koja nam je zbog vrućinčine još teže pala. Rekord smo imali kod Slavonskog Broda 38,5C. Inače, čim smo iz SLO ušli u A prvog dana, i popeli se na planine, temperatura nije prelazila 28C u dolinama, 20ak C na manjim prevojima a rekord 11C na Grossglockneru. Takođe smo imali sreće sa kišom, sve vreme puta u vožnji ni kap nije pala na nas.. * Malo servisnih informacija: Tankovao sam 135,2 l i platio 184,2 E Putarine i prevoji su ukupno izašli 60,5 E Noćenje 2x soba i 3x šator ukupno 83,5 E Sve u svemu, fiksni troškovi za 2.200km dugačak put i posetu BMW days 2012 su 328,2 E Uživajte.. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jul 17, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan leepo .... kakvi su utisci motora koje si tamo probao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 17, 2012 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Vozio sam se prosle godine puticem pored reke koji se placa prema Garmishu...tu na jednoj raskrsnici je put prema najstarijem polju javora u Evropi i mestu starih farmerskih kuca, Eng Alm...pa ako nekada ponovo budes prolazio... https://www.google.rs/search?q=eng+alm&hl=sr&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TCwFUPqiA8G50QWuiITWBw&sqi=2&ved=0CD4Q_AUoAQ&biw=1024&bih=607 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8638 Napisano Jul 17, 2012 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan putopis. Pohvalio bih i to što si lepo naveo cene, da znamo šta i koliko i gde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jul 17, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Extra vam je bilo. Hvala što ste deo doživljaja podelili sa nama. p.s. članovi bmw moto kluba Srbija su išli organizovano tamo. Čudi me da se niste sreli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17942 Napisano Jul 17, 2012 Integrisan, 8411 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lep put komšo, nema šta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 17, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Divan putopis, jos lepsa priroda. Sve je cisto i pod konac. Sve uredjeno!!! Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Jul 17, 2012 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan AU kakvi predeli...fantazija!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jul 17, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan i kakvi su motori koje si vozio ? ... sve pohvale za troskove puta koje si izbacio ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jul 17, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan sve skupa baš ljepi provod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Jul 17, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan K1600 me je potpuno oduševio, s tim što mi se GTL nije dopao zbog položaja sedenja koji je mnogo "na nazad". Verujem da bi mi GT više odgovarao, ali nisam imao priliku da ga probam. Ja sam freak za tehniku, tako da sam fasciniran opcijama, sitnicama i detaljima na ovom motoru. Definitivno je po mom ukusu, sad mi samo ostaje da dam sve od sebe da dokupim tih 400 cm3 u budućnosti. RT je sjajan motor, udoban, sa odličnim položajem sedenja, ali mi se više dopada redni motor od boksera. U poređenju osećaja snage u vožnji sa mojim motorom, oba su slabiji, s tim da je RT znatno. Darko, čvrsto verujem da većina turističkih vodiča ne raspolaže ni delom informacija koje ti imaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Jul 17, 2012 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Kako je vama bilo doooobro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivvyu 19 Napisano Jul 18, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Beograd-centar Motocikl: FZ6S2 & CBR1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Super voznja, svaka cast :)!!! Pozzdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Jul 18, 2012 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ne znam dal su slike tako lepe ili je zbog tvog motora ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jul 18, 2012 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Boki ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 149 Napisano Jul 18, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo lepe snimke i interesantno napisano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 18, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi su utisci kod voznje ovih motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Jul 22, 2012 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura, svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jul 26, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali mogao si malo vise slika da okacis sa samog mesta zbivanja....mislim, motora pa nemica sto sluze pivo itd itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Februar 12, 2013 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan Vrh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragon9103 16 Napisano Februar 13, 2013 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ohrid Motocikl: BMW F650cs Scarver + Suzuki GSF650S Bandit k9 Prijavi odgovor kao problematičan sekoja cest Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Februar 13, 2013 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tek sam sada procitao ovaj putopis. Kolega super opisano i super slikano . :takoje: Da se pohvalim da sam bio u onoj grupi koju pominje kolega Mungos . Bilo nas je 13 iz BMW Moto Kluba Srbija i to su te tablice sto si video BG, NS, IN, PA, SM i ne znam da li sam zaboravio jos neke koje su bile u nasoj druzini. Nase putesestvije je trajalo malo duze nekih 9 dana jer smo se prvo malo vozili po Sloveniji pa presli u Italiju na Dolomite, onda do Austrije (TIROL) da bi na kraju zavrsili u Garmisu. U povratku smo kao i ti prosli Gerlos i Grossglockner. Spavali u Sloveniji i onda istim putem kuci. Evo dela ekipe koja je bila na tom putu T Ako neko zeli da gleda slike sa tog puta moze to uraditi na ovoj adresi http://www.bmwmotokl.../garmisch-2012/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...