dudip 6 Napisano Jul 13, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad i texta: Kao što vidite, ovo je izduv italjeta 150, minarelli agregat 150. Rešio sam da malo ofarbam auspuh, a onda utvrdio da je jedan brezon pukao i da ću ga teško vratiti u predhodno stanje u koje ga je nepoznati majstar ubudžio... onda je radjeno ubušivnje i narezivanje glave i sad ima dva šrafa. Problem je naći original dihtung. Površina oko brezona nije ravna i koji to dihtung može da legne s spoljne strane kad nije ravno? Bilo kakvo budženje unutra je problematično jer je ogromna temperatura i vatra i sve sagori. Mora se dobro poznavati materija da bi se bavilo izduvima... to sam zaključio poslednjih desetak dana. Imate li ideju kako da najbolje rešim problem i sredim dihtung na izduvu? Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 13, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa bakarni dihtung...resava problem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jul 13, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki posao na neki način zahtjeva određeno korištenje mozga.... :lol: Što znači da ako ne možeš iskoristiti nešto što je originalno predviđeno, ideš korak dalje i koristiš nešto što je toma najsličnije .... evo recimo kako sam ja to riješio ... pa možda pomogne... Brtva ispušne grane od Opela... pa malo rezuckanja.. pa dobiješ otprilike što trebaš .... (kod mene 4 cilindra u igri) pa malo finijeg dotjerivanja na mjeru .... i BINGOOOO 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Jul 13, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima... mislim da je bakarni lim ok... probao sam sa aluminijumskim, ali mi se nije nešto pokazao ili je bio previše tanak ili nije ferceralo jer sam ga montirao kad je bio samo jedan brezon, pa nije uspelo... Evo šta sam do sada probao.... ovo kanapče je azbestno: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Jul 13, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je na grani dihtung isečen od ovog crnog armiranog klingerita... videćemo koliko će izdržati jer ne dihtuje kako treba i malo izbija-trubi, što znači da izbija vatra i pitanje je vremena kad će klingerit pući... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jul 14, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan e, nhf, ali koji qurac postavljaš pitanje ako te boli ćuna za odgovore ... lijepo sam ti napisao šta i kako napraviti ... jer to kod mene traje već 25K km ... i na još nekoliko motora ... a jeftinije ne može biti ni klingerit ni azbest ne mogu trpiti temperaturu ispuha.... a ti kako hoćeš ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Jul 14, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan e, nhf, ali koji qurac postavljaš pitanje ako te boli ćuna za odgovore ... lijepo sam ti napisao šta i kako napraviti ... jer to kod mene traje već 25K km ... i na još nekoliko motora ... a jeftinije ne može biti ni klingerit ni azbest ne mogu trpiti temperaturu ispuha.... a ti kako hoćeš ... ‚‚ Verovatno će ovo nekome koristiti... zato postavljam celu priču da bi ljudi, koji će imati sličan problem, povatali cake. Hvala na trudu i odgovorima. Klingerit će izdržati - cenim par dana, a onda ću staviti ili bakar ili ovo što si ti rekao, kad premerim izduv i krenem po radnjama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jul 14, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan e, nhf, ali koji qurac postavljaš pitanje ako te boli ćuna za odgovore ... lijepo sam ti napisao šta i kako napraviti ... jer to kod mene traje već 25K km ... i na još nekoliko motora ... a jeftinije ne može biti ni klingerit ni azbest ne mogu trpiti temperaturu ispuha.... a ti kako hoćeš ... ‚‚ Verovatno će ovo nekome koristiti... zato postavljam celu priču da bi ljudi, koji će imati sličan problem, povatali cake. Hvala na trudu i odgovorima. Klingerit će izdržati - cenim par dana, a onda ću staviti ili bakar ili ovo što si ti rekao, kad premerim izduv i krenem po radnjama... Igranje sa azbestnim vlaknima tesko da nekome moze koristiti...osim ako nema dionice u nekoj grobarskoj firmi. Pitanje je i gdje si to mogao nabaviti, s obzirom da je zabranjen vec vise od 20-30 kuka. Azbest je kancerogen, a pogotovo u tom obliku (vlakna) je extremno opasan. Uprati kako je trakom oblijepljena maska (da se vlakna ne provuku). A ono "a" znaci azbest. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Jul 14, 2012 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Azbest sam kupio u radnji u Beogradu... ima raznih debljina u ponudi. Pošto je u svetu zabranjen pre 20-30 godina, a mi kaskamo za svetom 30-40, računaj da je kod nas još legalan i to još deset godina, minimum. Gde naći dihtung izduvne grane za Fiću? Isto u Beogradu i upravo on mi pasuje na minarelli 150 agregat. Videću kad ga namontiram dal će da ispuni očekivanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Jul 15, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Delovi za Ficu: Prodavnica VARDAR u ulicici izmedju Sarajevske i Savske, paralelna sa njima, u delu prema Policijskoj stanici Savski Venac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Jul 15, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Fićo ima tri različite brtve ispuha.. 750.... 750SC .. i 850 .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada 2d 37 Napisano April 24, 2014 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Qingqi 2D Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko menjao duhtung auspuha na Qingqi 2d 125ccm? Da li odgovara od nekog drugog motora, ili ga moram skinuti i budziti na neki od gore navedenih nacina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...