Jump to content

Moto Zajednica

Formula 1

Recommended Posts

• Nemanja Stojanović, 1376 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

U tome je i fora sa Ferarijem.

Iole bolji vozač može u Mercedesu da pobeđuje kad je daleko ispred svih.

Da je neko slabiji bio umesto Hamiltona, Botas bi bio barem 5 puta šampion.

E sad, pobediti u Ferariju, moraš da si baš stručnjak.

A nije tako za Has na primer, jer tamo koga god da staviš nema šanse.

Tako ja gledam na celu situaciju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1173 postova
  • Motocikl: Hornet 600

Pa ekipa iz Maranela je u F1 od osnivanja takmičenja i nikad ga nisu napuštali pa se vraćali. 

Gledajući kroz istoriju koji su sve veliki vozači vozili za njih, kolika tradicija, broj pobeda, podijuma, titula...

Da si vozač od karijere takva se ponuda ne odbija. Ima nešto i do prestiža.

• 4_tocka_i_karoserija, 1889 postova
  • Motocikl: -
pre 32 minuta, Due je napisao:

Pa ekipa iz Maranela je u F1 od osnivanja takmičenja i nikad ga nisu napuštali pa se vraćali. 

Jeste, ali i McLaren i Williams nikad nisu odlazili, pa se vraćali, i do "ere Šumahera" su bili uspešniji o Ferrarija u svim "merljivim" kategorijama, osim broja nastupa jer prosto nisu postojali kad je F1 začeta.

A Ferrari je do Šumahera bio bez titule 22 godine, i sad evo 17. Stalno se nešto lože, kao tu su, a realno, osim kad su tu bili Ros Brown i Rory Byrne, su bili na nivou Jordana 90-tih - simpatični "midfield" tim koji je mogao da pobedi poneku trku, a pod određenim okolnostima i da se kao uključi u šampionsku trku. S tim da im je budžet uvek među najvećima, za razliku od Jordana.

Kad bi mogla da se uradi finansijska analiza tipa potrošene pare po nekom uspehu, teško da je komparativno potrošio više para "po jedinici uspeha". (možda Toyota)

A od Raikonena naovamo, više pamtimo Ferrari po amaterskim greškama a ne po uspesima.

Da li je još uvek Verstapen vozač sa najviše pobeda u trkama u kojima je na pol poziciji bio Leclerc? I tako...

• Podržavam 1

Sve si lepo kaz'o ali Ferari je Ferari. I niko ne želi da zamisli F1 bez njih. Ako bi pitali bilo koga na ulici da kaže bar jednu ekipu reći će Ferari.

Činjenica je da ne mogu da se otrgnu tog ciganskog mentaliteta u upravljanju timom a i da su najviše uspeha imali vozači koji su se i razumeli u kola a ne samo u trkanje.

Šumaher i Lauda su bili veoma tehnički potkovani i znali su dobro šta njihovom bolidu fali.

I recimo da Šumaheru dodaš Toda i Brona i dobiješ nepobedivu ekipu.

To njima fali. Dobar strateg i iskusan vozač. Nikako da sastave.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1014 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Ferari je kao i staza u Monaku,ništa specijalno i bez nekog trkanja ali pobeda tamo je nešto posebno (iako niko ne zna zbog čega) tako i titula u Ferariju ima posebnu težinu mada titulu u Ferariju je mnogo teže osvojiti.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Pana, 522 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
On 29. 11. 2024. at 16:39, Due je napisao:

To njima fali. Dobar strateg i iskusan vozač. Nikako da sastave. 

Fali im čvrsta ruka! 

Ima jedan dobar strateg kod nas ali ON je završio neki trenerski kurs za košarkaše a i ne bi mogli da prate njegov tempo 25 sati na dan. 

Kod Ferarija jedina opravdana investicija je akademija za mlade talente. Za sve ostalo kao što je već napisano, previše uloženog za tako malo postignutih rezultata. 

Nisu najbolji, najvoljeniji, čak ni najpopularniji. Puni su sranja  ali su i dalje najprestižniji tim. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Ne mogu da se setim ko je rekao, neko ko poznaje tim, kad je Fetel uzeo titulu Alonsu ispred nosa:"Sad će sat vremena da se svađaju i onda će da jedu špagete i da se smeju".

Ciganska doktrina, sutra je novi dan - nova sreća.:D

• Sviđa mi se 2

• Svrati cesto, 3525 postova

The full valuation list is as follows:

1 - Ferrari, $4.78 billion ($619m 2023 revenue)
2 - Mercedes, $3.94 billion ($680m 2023 revenue)
3 - Red Bull, $3.5 billion ($555m 2023 revenue)
4 - McLaren, $2.65 billion ($536m 2023 revenue)
5 - Aston Martin, $2.07 billion ($304m 2023 revenue)
6 - Alpine, $1.5 billion ($311m 2023 revenue)
7 - Williams, $1.24 billion ($158m 2023 revenue)
8 - RB, $1.22 billion ($226m 2023 revenue)
9 - Sauber, $1.2 billion ($189m 2023 revenue)
10 - Haas, $1.02 billion ($184m 2023 revenue)

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: TBD
On 29. 11. 2024. at 16:39, Due je napisao:

Sve si lepo kaz'o ali Ferari je Ferari. I niko ne želi da zamisli F1 bez njih. Ako bi pitali bilo koga na ulici da kaže bar jednu ekipu reći će Ferari.

Činjenica je da ne mogu da se otrgnu tog ciganskog mentaliteta u upravljanju timom a i da su najviše uspeha imali vozači koji su se i razumeli u kola a ne samo u trkanje.

Pitanje je da li bi Ferari mogao da postoji bez F1 tj. bez učešća u F1.

Na osnovu čega bi prodavali bilo koji auto za stotine hiljada evra? Na osnovu Ferrari crvene boje, jedino bi im to ostalo. Njima je F1 glavna prodajna poluga i glavni element marketinga, a možda i više od toga. Bez F1 bi završili kao Jaguar ili tako nekako. Verovatno je i njima teško da zamisle tu katastrofu eventualnog postojanja bez F1.

(Napravili su film Ferrari prošle godine, vredi pogledati, mislim da je verodostojno prikazan taj mentalitet upravljanja što kažeš od početka)

• Sviđa mi se 2

Moram priznati da mi je drago da vidim upotrebu stop&go kazne - jes' da je baš McLaren kažnjen, ali nema veze, samo da nastave da koriste te kazne.

Oni idiotizmi od 5 i 10 sekundi su stvarno beskorisni, što smo imali prilike i da čujemo da vozači svesno idu na kaznu.

Drugo, voleo bih da grešim, ali mislim da je Lando popuštanjem Verstapenu na drugom restartu "potpisao" da nema mentalitet - borba za titulu je gotova, trebao je da natera Verstapena na popustanje po cenu lupanja obojice.

pre 32 minuta, Kkovic je napisao:

Pitanje je da li bi Ferari mogao da postoji bez F1 tj. bez učešća u F1.

Pitanje kao šta je starije, kokoška ili jaje? Ta firma je i nastala samo iz trkačke strasti osnivača.

Mislim da bi postojali bez F1 jer imaju svoja kup takmičenja, evo i najskorije dve uzastopne pobede u Le Manu.

Moje mišljenje je da se ne mogu porediti sa Jaguarom ili Aston Martinom (uličnim verzijama) jer ne odišu luksuzom kao Britanci. Akcenat daju na vozača i performanse. Nije to automobil za svakog ko ima para.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Honda Pacific Coast

Kakve greške direkcije trka:  F2  na stazi vozač koji ne može da nastavi trku i vozač koji je najavio odlazak u boks a oni u tom trenutku donose nelogičnu i najgoru odluku - virtuelno sigurnosno vozilo.

Ko je gledao  F1 trku video je koliki  se komad  (retrovizor sa nosačem) odvalio sa Vilijamsovog bolida na sred staze.  Prekid tek kada su bušenjem guma bili ugroženi životi !  

On 20. 11. 2024. at 19:16, Jašim je napisao:

Sad baš čitam: Gasli na bolidu u ovoj sezoni nije svom timu napravio nikakvu štetu / trošak u celoj sezoni. 

Još jedna trka...

• Podržavam 1

• Pana, 522 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Кад смо код те последње трке : Џек Дуан  уместо Окона  

У Ф2  се решава  питање победника ...  

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja