SLOBANS 183 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan @brm-brm - malo kasnim, nisam imao pristup netu ali evo da odgovorim: korisito sam obicnu sodu bikarbonu, za domacinstvo, jedino sto sam kupio dzak od 25kg (ima i to da se kupi). Cisti odlicno, fenomenalno je za meke materijale (aluminijum, AL legure, bakar) koji ne smeju u pesak, ali cisti samo povrsinsku koroziju i prljavstinu. Nemam slike, slikacu svakako kada budem sledeci put nesto radio. Stampar je sve objasnio mnogo bolje nego sto bih ja mogao, pa necu dalje. Tema je divna, pratim sa uzivanjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Срећко пратим тему јер ме на зиму чека сличан посао на мом мотору А и ја се бавим неким рестаурацијама....кад имам времена .... срећна радња и да се лепо навозаш са Сузаном п.с. нове гумене делове немој да подмазујеш са чистачом карбуратора... мало течног детерџента-сапуна ради посао Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @foxmolder Хвала друже... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Octobar 11, 2012 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Prosto da poželim i ja ovako nešto da uradim mojoj Hondi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Prosto da poželim i ja ovako nešto da uradim mojoj Hondi Хахахаха, на жалост, немам више плусева за данас... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan п.с. нове гумене делове немој да подмазујеш са чистачом карбуратора... мало течног детерџента-сапуна ради посао Или талком (који је главни састојак беби- пудера) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan За полирање купио сам AUTOSOL пасту и њу користио за полирање говернале, али има и за нетретирани алуминијум Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Octobar 11, 2012 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Da li sam ja jedini koji za gumene delove koristi silikonsko ulje? Ja sam ubedjen da je to najbolji nacin zastite gumenih delova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Octobar 11, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za montazu moze i sprej za enterijer (komandnu tablu za kola). Obicno u svom sastavu ima i silikona, a i lepo mirise posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7501 Napisano Octobar 15, 2012 Drug član, 3114 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan п.с. нове гумене делове немој да подмазујеш са чистачом карбуратора... мало течног детерџента-сапуна ради посао Или талком (који је главни састојак беби- пудера) Kad smo se već dotakli hemije, on je po svom sastavu MgO aznam samo zato što je moj matori meni doneo pre 15godina džakčić toga iz firme, trebalo mi pudera da namažem unutrašnji deo gume od bicikla, da ne oblajzne unutrašnju gumu, a greota nam bilo da stavljamo bebi puder... Pratim i uživam, obožavam te tvoje slike i korak po korak, ko da sedim pored tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Octobar 16, 2012 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan @pronto - nisam mislio na sprej sa silikonom nego na silikonsko ulje, tecno. Silikonski sprej sija, to mu je namena. Silikonsko ulje podmazuje i stiti, i dugo ostaje na povrsini na koju se nanese.Korisit se za podmazivanje plasticnih zubcanika i transmisija. Ja redovno premazujem plasticne i gumene delove motora sa njim. Naravno, sem pneumatika. Jednom sam se zezno i pneumatike samo sa strane blago premazao krpicom koja je bila vlazna od silikonskog ulja. Sijali su kao novi i bio sam zadovoljan - do prve krivine. Centrifugalna sila je razvukla nesto silikona sa bokova gume i na gazecu povrsinu i motor je sledecih mesed dana klizao kao po ledu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Видели сте шта се дешава кад нисте сасвим присутни док радите. Ова моја грешка је била доста јефтина али на неком другом месту може то да кошта доста... Скинух ја лепо ту гуму и урадих како треба: И даље једну по једну и на крају све на свом месту: Што се тиче 1. и 4. гуме обратите пажњу како их монтирате јер није све једно... Требају стајати овако: Обратите пажњу на коси део који служи за усмеравање струје ваздуха. Ако којим случајем намонтирате овако: аутоматски сте сами затворили тај цилиндар. Ове две "коцкице" треба да буду окренуте према суседној гуми а не од ње. Мислим да оне за то и служе да покажу да су прве гуме правилно монтиране: online photo sharing Аирбокс на свом месту: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Да би аирбокс стајао на свом месту морам наместити и кућиште филтера за ваздух да би да причврстио. А кад сам већ ту наставићу и са монтажом инсталације: Све монтирам, наравно, због покушаја стартовања и наде да ће прорадити ... Ту дођох до занимљивог открића: На држачу акомулатора иду две жице за масу: -Па шта?! - питаћете се... Није ми јасно како се маса може пренети преко гуме?! Ако сте добро пазили на часу онда сте приметили да ниједан гумени амортизер нема металну чауру у себи: која треба да стоји овако: а служи да се држач акомулатора причврсти и пренесе маса на рам. Па онда није ни чудо што мотор неће да ради... На овако нешто обратите пажњу код старих или растураних мотора, јер није фабрика бадава ставила масу... Сад морам да тражим цевку... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Сад на сцену ступа чувена српска домишљатост... Ево како то изгледа, с'лева на десно: - Оргинална чаура, мало деформисана - Средња чаура, иначе идентичних димензија, је из механизма браве која се у случају опасности и закључана може отворити. Немци то зову "Panicschloss" где је "schloss" брава. Да ли ми имамо реч за такву браву није ми познато. - скроз десно је парче прохромске цеви, коју случајно нађох у контејнеру за лименке? Мало је јачих димензија споља али стаје у гуму. Ево их обе на свом месту: Десно видите оргиналан Сузукијев шраф: Само ми није баш најјасније како су навукли платну (подлошку) на навоје кад је рупа мања од навоја?! Држач акомулатора постаљен: upload pictures Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Филтер за ваздух пун уља: иначе у прилично добром стању: Филтер напрскан универзалним чистачем и остављен да одстоји мало: Док се филтер кисели у међувремену сам очистио и метални део: Под млазом воде сам добро испрао филтер: и још једном поновио цео процес. Добро исцедите филтер али имајте на уму да ће он ипак бити влажан ма колико се трудили. Вратио сам га на његово место: и оставио га да се сам добро осуши. Филтер обавезно цедите тако што ћете га притискати, стезати одозго на доле. Никако немојте радити овако: тј. немојте га цедити као крпу јер ћете га оштетити или чак уништити тако. Још само да залепим ово: image hosting sites Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Све на свом месту: или ипак вишак каблова?! О чему се ради? Пошрафим ти ја полако и без стреса све што сам скинуо, пажљиво, и гледајући у слике које сам снимио. Дакле, ја и мој мали Леново сами, кад ниоткуда кабал вишка?! ШТА? Чек, полако, кажем ја сам себи, то није могуће. Погледам поново да случајно нешто нисам превидео... Ма ништа, све повезано али тај кабал... Гледам са једне стране, гледам са друге, опет ништа. И ту почнем полагано да се нервирам, јел'те...!!! > Па није то нека машина која има неку бесну електронику, то је GS који од електронике има сијалицу напред и сијалицу назад, а између 2-3 осигурача... > Јес' у праву сте, ко ме терао да ово радим кад не знам? илити " А шта ми је ово требало!?" Никако нисам могао видети одакле је кабал док нисам легао под мотор.... А кад тамо одбегли кабал!!! А ту си 'тицо! Овако се видело само кад сам ослободио џек који је некако запао између блока и задње виљушке и био је видљив само одоздо: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Струју сам повезао и рекох да проверим и осигураче к'о што је ред, а кад тамо: Осигурачи у домаћој радиности... То ме наводи на, по мени, два једина могућа закључка: 1) Да је неки од бивших власника (и његов механичар) био тврдица па није хтео куповати осигураче (безболнија и лакша варијанта по мене) 2) Да мотор има неки проблем са струјом па је "ојачање" осигурача било "решење" проблема (за мене неповољнији случај) Шта ви мислите? Знам да ћу унимером морати да проверим све (чим купим акомулатор)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Сад кад је све склопљено, приметих да је прилично мало места за намештање карбуратора: Овај четврти некако углавих, али кад буду сва четири у комаду... Има ли неко од вас неки паметан и користан савет како убацити карбураторе уз најмању муку? Аирбокс могу померити уназад 10мм док не удари у рам и то је све... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1757 Napisano Octobar 17, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1517 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Pali ga više izgoresmo.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Pali ga više izgoresmo.... Ти нестрпљив!? А тек ја!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 17, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče filtera za vazduh. Takav filter za vazduh ( sundjer ) imam i ja na mom Suzukiju ( GS 400 ). U principu si sve uradio kako treba 90 % . Oprao si ga sa tečnošću koja tome služi, mada se može lepo oprati i u toploj vodi i deterdžentu za sudove, iscedio i osušio . To je OK. Ali, pre montaže na motor, taj sundjer treba potopiti u ulje za takve filtere ili naprskati sprejem, potom se ta tečnost iscedi kolko može i filter tako montira ( navlažen ). Evo spreja : http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004248〈=en Uloga tog ulja ili spreja je da se vazduh koji motor usisava bolje pročisti . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan @drumskalisica Хвала друже за ово, нисам то знао! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Осигурачи у домаћој радиности... То ме наводи на, по мени, два једина могућа закључка: 1) Да је неки од бивших власника (и његов механичар) био тврдица па није хтео куповати осигураче (безболнија и лакша варијанта по мене) 2) Да мотор има неки проблем са струјом па је "ојачање" осигурача било "решење" проблема (за мене неповољнији случај) Шта ви мислите? Овај четврти некако углавих, али кад буду сва четири у комаду... Има ли неко од вас неки паметан и користан савет како убацити карбураторе уз најмању муку? Аирбокс могу померити уназад 10мм док не удари у рам и то је све... Да поновим ова два, можда мало приглупа, питања али упозорио сам вас да ћу вас давити... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1362 Napisano Octobar 17, 2012 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Malo žurim ali ću probati da ti odgovorim brzinski. 1. Platnu su navukli na šraf dok još NIJE imao navoj a navoj su rezali VALJANJEM i tako se šraf nagojio i platna nemože da spadne. 2. struju si možda i sam rešio sa tom masom, mada više bi voleo da je gazda bio škrtica 3. Ubaci karbove tako što sve ideš redom , zašrafi prvo za mašinu pa TEK ONDAK ubacuješ air-box koji je i sam po sebi teško izvaditi a i vratiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Хвала Grnca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...