boban milojevic 1 Napisano Septembar 22, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan i ja pratim temu odlicna je svaka cast majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Septembar 30, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 7, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Срећко, можеш да наставиш... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Octobar 8, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad vidim debela slova ja se ponadam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Octobar 8, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Свака част за радове и баш имаш живаца види се, одмах може човек да наслути да ће мотор бити као нов ако не и бољи кад завршиш све. Пратим даље радове, само настави са сликама и наравно обожавам овакве теме. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав свима и извините на оволикој паузи коју сам искористио да се мало преновим: Кошта 95€ а ја купио за 70€ у Луису. Добио мој син (он је члан у Луису) на поклон купон од 25€ на куповину већу од 99€... Тако људи славе рођендан, 17-ти... Кад сам ушао било је као у самопослузи. Људи са колицима за куповину само јуре тамо-амо а на каси ред... Као да се џабе даје... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Као што у поруци бр. 176 можете видети како је боја воде била невероватна, тако је све очишћено у кадици (додуше у дестилисаној води са 3-4 капи детерџента за судове) и два пута са спрејом за чишћење карбуратора и четкицом за темпере: И било спремно за монтажу ал' не лези враже… ЗНАТЕ ОНОГ ШТАМПАРА!? Знате, још како! Добар човек, стручњак, мој пријатељ (надам се да га смем тако називати) помрси ми рачуне док си рек'о: „Попокатапетл“!!! и то једном једином реченицом: „Послао сам ти по једном пријатељу из Граца један литар раствора.“ То је супер, захвалио сам се али знате и шта то значи!? Не знате? Е пријатељи моји, то значи: СВЕ ПОНОВО!!! Пошто моја кадица не греје (кадица за накит) рече Штампар (зна човек све манифетлуке, к'о Прле :lol: ) да загрејем раствор на решоу (који немам). Зато поново у куповину: А и моја жена је дала свој допринос, мада нерадо: тако да игре могу да почну, што би рекли стари Римљани... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Негде сам затурио радни дневник па тренутно мора овако: Али наћи ћу га ја већ… РАДИ! Специјалан алат за контролу топлоте раствора : Кад почне да вас боли раствор је спреман… „Кавурма“ карбуратора бр. 4: И почињемо: Пошто је поступак исти за све карбураторе, нећу вас оптерећивати истим сликама а ви пустите машти на вољу… Као што сам већ рекао, раније је све очишћено релативно добро а ово му дође као гланц… Док кадица ради свој посао ја сам испробавао пасту за полирање: Крпа коју сам користио за полирање: Без неког претераног труда прилично сам задовољан резултатима. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Octobar 9, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Е, па баш лепо што се опет јављаш! Трговачка марка (да не кажем brand) Proxxon ми је остао у лепом сећању још с краја '80.-их, кад сам имао њихову моделарску бушилицу са сталком. Моћа справица беше ... и зарадила ми је много пара. Ма тај Штампар је стари мајсторски лисац. А да не причам да је другарчина само таква. Не сумњам да ће раствор да буде страшно штрокав - мислиш опр'о си, ал'у ствари ниси... Терамо кера даље. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Сви делови пажљиво обрисани и издувани: Не заборавите да после кадице све отворе издувате ваздухом и затим напрскате чистачем: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Такође очистите канал главне дизне: Да се сија к'о цеви на карабину: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Е, па баш лепо што се опет јављаш! Трговачка марка (да не кажем brand) Proxxon ми је остао у лепом сећању још с краја '80.-их, кад сам имао њихову моделарску бушилицу са сталком. Моћа справица беше ... и зарадила ми је много пара. Ма тај Штампар је стари мајсторски лисац. А да не причам да је другарчина само таква. Не сумњам да ће раствор да буде страшно штрокав - мислиш опр'о си, ал'у ствари ниси... Терамо кера даље. У квалитет алата сам се и сам уверио јер је један мој колега из друге фирме самном мењао кућишта лагера а користио је баш такав алат. Стезали смо их невероватним силама и то само рачком. На моју опаску да треба да узмемо т-продужетак из кутије он је само рекао : "Не то је Proxxon!" За колегу Штампара имам нешто што сам за њега направио ( и једно за себе) али биће то посебна тема у "Сам свој мајстор". Колико је било прљаво, немаш појма. и,мам слике али то сутра... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Octobar 9, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...ono kad se na glatkoj povrsini vide dugine boje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Octobar 9, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Sad procitao od A do S. Srecko, svaka ti cast! Ovoliko strpljenja, paznje, dobre volje, pozitivne energije na jednom mestu nisam skoro video. Nisam siguran da li ce ti se dopasti moja "brza" metoda, ali ja sam karburatore peskirao sodom i razultati su odlicni. Soda je sitna, mekana, ne moze da osteti nista, i odlicna je za ciscenje povrsinskih slojeva (slojeva prljavstine, farbe, povrsinske korozije, zastitni lak sa aluminijumskih delova uz malo stpljenja...) sa osetljivih materijala. Efekat je kao ciscenje vodenom smirglom 600, na primer, ali stigne do svih porvsina sto smirglom ne mozes nikako. Za delove od aluminijuma slozene konfiguracije sjajan postupak. Ali zahteva ozbiljan kompresor. Ja sam prvo probao na amaterskom Einhell-u koji imam kod sebe u firmi pa nisam bio zadovoljan. Onda sam odneo dzak sode kod drugara koji ima kompresor od 7,5kW i ustanovio da stvar funkcionise odlicno. Koristio sam jeftini Einhell-ov pistolj iz URADI SAM, nekih 1500 dinara, ali sam pravio nove dizne, posto originalna 6,5mm jednostavno "bljuje" sodu u prevelikoj kolicini. Koju si sodu koristio? Pretpostavljam NaHCO3 (soda bikarbona)? Ako je ona u pitanju to je ok i sa stanovišta da se koristi i pri uklanjanju hlorida, tj. uzroka korozije. Samo da nije živa soda (NaOH) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Da mu ga damo malo po teoriji a i po praksi... Srećko izvini za off...vidim da si poštovao moje ''upustvo za upotrebu'' sredstva za UZ čišćenje,drago mi je da je rezultat evidentan...karburator je ko nov... Proxon je odličan izbor ... Pasta za poliranje je Sonax ili nešto drugo?Sad kad si otkrio kako to može i treba da se sija valja ti navaliti a poliranje je mukotrpan posao...ma zimi je i tako dosadno ... Лепо ја кажем, мајстор човек... Мислио сам да сам урадио екстра посао при чишћењу, али чек' да видиш кад поставим слике колико је у ствари био прљав... Хвала! Паста је "Аутосол" . Поставићу слике кад нађем у каталогу. Имам изненађење за тебе, као што си већ вероватно прочитао... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Octobar 10, 2012 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ту смо пратимо Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Лево је раствор који ме је послао штампар а десно је тај исти раствор после чишћења 3. и 4. карбуратора (који су мени били супер чисти)... Па ви сад видите... Уз раствор добио сам и мало трека приде, неких 10-12мм али знао сам да је раствор коришћен: Морам ово да му вратим кад се будемо видели, јер није ред да присвојим нешто за шта се човек мучио... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan "Возећи се" пространствима интернета, мислим да нисам споменуо, налетех на карбураторе које сам морао пазарити: То су иначе карбуратори бр. 1 и бр. 4 исти као моји. При лицитацији сам мислио да су са неке twin машине (рецимо GS 450 L). На жалост нема и друга два већ је имао само ове (Бог ће знати одакле...) Све то за 10€ + 6€ поштарина, дакле 16€ на кућну адресу. Повољно, рекао бих... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Теби се осладило да чистиш аљкаве карбове, па празниш забачене фијоке аустријских гаража од истих. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Како извадити старе, врљаве гуме из аир бокса?! Плехани прстен који држи гуме никако нисам могао извадити па сам прибегао најпростијем решењу од памтивека: уништи! Кад сам засекао гуму која је била тврда као заштитни бакелит ланца на MZ-у онда је изашла лако: Нове гуме са исправљеним прстеновима: А како ли ћу тек да монтирам нове?! Е, то ћу тек да откријем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Теби се осладило да чистиш аљкаве карбове, па празниш забачене фијоке аустријских гаража од истих. Види, водио сам се логиком да није лоше имати у резерви поготово за ту цену (5€ комад)... Пошто ја мотор радим за себе а не за продају... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1757 Napisano Octobar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1517 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prerasta u špansku seriju... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Убацио сам гуму а сад на ред долази прстен: Пажљиво и лагано да се гума не оштети: Најзад на свом месту: Обратите пажњу да ми се у овом тренутку још увек не пали лампица за контролу проклизавања... Друга гума: Мало спреја да лакше клизи прстен: И у том тренутку горе поменута лампица почне алармантно да ми блинка на "инструмент-табли"... Видите, а?! Видели сте још на почетку?! Добро за вас... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Обрни -окрени Ајде Срећко понови радове на првој гуми онако како мислиш па наопако Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 10, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Обрни -окрени Ајде Срећко понови радове на првој гуми онако како мислиш па наопако Видео сам и ја , а ти изгледа једини пазиш на часу... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...