PicVajZ 20 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Za 25 dana svoje samoobuke(od cega je 10 dana padala kisa, te nisam uopste vozio) imao sam vec dve jako opasne situacije. Prvo me devojka isekla na autokomandi, pa se posle izvinjavala jer nije pogledala. To je OK zavrseno. U petak uvece sam oko 22h sata vozio sajmom ka Adi od Gazele. Bilo je divno za voznju, vozio sam srednjom trakom, 70km/h, nikog na putu. Lik vozi zutom trakom, skroz levo. Srecom pa sam vec dugo citao forume o voznji motora i povukao sam se malo da mu izdjem iz mrtvog ugla. Lik je bez ikakve signalizacije naglo skrenuo u moju traku i brutalno me isekao. Zakocio sam naglo i grozno. Srce mi je stalo i nisam stisnuo ni sirenu. Malo je falilo da se sudarimo. Neki kolega na motoru je sve video, stigao govnara i krenuo u verbalni okrsaj sa njim. Ja sam samo nastavio dalje polako jer sam se bas iznervirao. Cak nisam ni pogledao ko je vozio automobil. Moje jedino pitanje je - Da li je ovo standard u voznji motora? Jel moguce da je nasa svest u saobracaju toliko mala? Planiram i devojku da vozim motorom kad polozim i ovo svakako ne bi da joj priredjujem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jun 11, 2012 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Tek ces da vidis i da dozivis hiljadu i jednu neprijatnu situaciju. Naostri zivce,treniraj strpljivost a curu stavi na motor kad dobro s`rastesh sa istim. Cela zemlja je puna ludaka u saobracaju. Pogledaj samo u svom okruzenju koliko je ljudi``polozilo`` testove i voznju preko veze i raznih kombinacija i sve ce ti biti jasno. Najopasnije su ti sporedne ulice,parkirani automobili i naravno lose vreme kada su svi nervozni i besni kao recimo juce i danas. Polako,cetiri oka otvori i ne brze od zivota. Ovde na forumu ces naci dosta i dobrih i losih situacija koje su zadesile nase kolege a sunjajuci se po BJB-u naucices mnogo korisnih stvari. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Jun 11, 2012 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan to je standard za ove sa BG tablama. kad vidis nekog ispred sebe sa NS tablama samo se parkiraj sa strane i sacekaj jedno 10ak minuta. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8727 Napisano Jun 11, 2012 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Neki kolega na motoru je sve video, stigao govnara i krenuo u verbalni okrsaj sa njim. Ja sam samo nastavio dalje polako jer sam se bas iznervirao. Cak nisam ni pogledao ko je vozio automobil. zapitaj se I ovo je deo svakodnevne vožnje. da se nađemo jedni drugima. On ostao, možda i batine dobio, ali ti si bio iznerviran i nisi ni pogledao. Više bi me to iznerviralo nego neko uletanje u makazice i prestrojavanje na koje sam oguglao. 9 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Da li je to standard u vožnji motora? Jeste! To je standard u saobraćaju, samo što si na motoru ugroženiji. Navikni se, predviđaj šta sve može da ti napravi neka budala i vozićeš se dugo i bezbrižno. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grom 01 15 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 82 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: cbr900rr-xl1000v varadero Prijavi odgovor kao problematičan Cek,cek kolko sam ja skapirao covek stao zbog tebe,raspravljo se sa majmunom a ti okrenuo glavu i otisao....jbt pa ko je ovde lud???mislim kako te nije sramota o tome i da pises-a kamoli da se hvalis sa tim???Bas mi nije jasno sta si hteo sa tim sad nama da kazes,kako si se iznervirao ili sta? --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?z0kc3c Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PicVajZ 20 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Neki kolega na motoru je sve video, stigao govnara i krenuo u verbalni okrsaj sa njim. Ja sam samo nastavio dalje polako jer sam se bas iznervirao. Cak nisam ni pogledao ko je vozio automobil. zapitaj se I ovo je deo svakodnevne vožnje. da se nađemo jedni drugima. On ostao, možda i batine dobio, ali ti si bio iznerviran i nisi ni pogledao. Više bi me to iznerviralo nego neko uletanje u makazice i prestrojavanje na koje sam oguglao. Drugi motorista je nastavio svoju voznju nakon verbalnog okrsaja. Ne bi ga sigurno ostavio samog, pogotovo sto se zauzeo za mene. Ali svakako si u pravu. Kad malo naviknem na ove situacije necu odlaziti bez reci... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PicVajZ 20 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cek,cek kolko sam ja skapirao covek stao zbog tebe,raspravljo se sa majmunom a ti okrenuo glavu i otisao....jbt pa ko je ovde lud???mislim kako te nije sramota o tome i da pises-a kamoli da se hvalis sa tim???Bas mi nije jasno sta si hteo sa tim sad nama da kazes,kako si se iznervirao ili sta? --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?z0kc3c Sent from my iPhone using Tapatalk Zapravo sam hteo da se zahvalim coveku koji se zauzeo za mene, ako je mozda ovde. Nakon kocenja trebalo mi je neko vreme da ih stignem, a on je vec otisao. Kapiram sta oces da kazes, ali veruj da su mi se noge odsekle. Ok pi*ka sam... 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Jun 11, 2012 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Prvo me devojka isekla na autokomandi, pa se posle izvinjavala jer nije pogledala. To je OK zavrseno. Aaaa, ova je jos i fina bila - izvinila se! Mene kad zensko isece ili me ugrozi, uopste se ne trudim vise da joj objasnjavam sta je uradila - ona to ne razume niti smatra da je pogresila... (Da, i ja sam zensko al` stojim iza ovog napisanog.) Kao sto ti rekose vec - strplljenje, oprez i pamet u glavu i polako! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Jun 11, 2012 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega Picvajz, je vise bio uplasen u tom trenutku, da bi shvatio sta se desavalo, ne zamerajte mu, siguran sam da nece ni kolega. Sve u svemu, vozim po Beogradu jednom u 2 meseca, i uvek sam 200% oprezniji, jer je saobracaj ostriji, hitriji, i gusci, nego recimo, u Pancevu, gde nije toliko strasno, ali gde god da vozis, uvek minimum jakna, kaciga, rukavice i duge pantalone, i veliki oprez. Predvidjaj, kao sto si predvideo tog lika, i bice dobro. Sto je rekao kolega gore, ne brze od zivota. U gradu, bukvalno prva, druga, i gledaj saobracaj. Ja motore dozivljavam kao sredstva, za izlazak iz grada i uzivanje, a ne voznju po njemu, tu sam vise oprezan. Za to je skuter. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Jun 11, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Druze relativno sam svez na motoru, oko 3 godine staza. Do pre godinu dana su mi izletali svaki dan po nekoliko puta. Sad mi se cini da je to nekako manje. Mislim da se vremenom naucis da procenis opasnost i da je izbegnes koliko je to moguce. I pored 20 godina iskustva, opet ce se naci dovoljno velika budala da te ugrozi. Cetvore oci otvori, vozi tako da budes vidjen i razmisljaj i gledaj 3x brze nego da vozis kola. Retrovizore proveravaj sto cesce. Ne vozi desnom stranom trake jer ce svi pokusati to da iskoriste da te obidju i isteravace te sa puta. Mozda stvarno najvazniji savet je da kad do ugorzavanja dodje - ostanes priseban i iskuliras nervozu jer ako si nervozan velika je sansa da ces odmah zatim pogresiti. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Jun 11, 2012 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan preporucujem pre sedanja na motor..... 1.dobro se naspavajte 2.dobro se najedite 3.lagane vezbe razgibavanja, narocito ruku, nogu i ociju! 4.1 oligovit 5.jedan tabletica b komplexa 6.lexilijum ili bensedin, onaj od 5mg 6.punu ratnu opremo 6. cugnes koji rakijicu..... da objasnim: kad sam naspavan i sit, 50% sam veseliji, lagane vezbe razgibavanja, cisto da se izbegnu kreteni ,oligovit da mi lepo svari hranu,b komplex radi dobrog raspolozenja,lexilijum ili bensedin, da mi isto ne pokvari neki kreten, punu ratnu opremu da se ja secam sigurnije, a rakija....auuuuuuuuuuuuuuuuuu ljudi, sto sam ja za*eban kad popijem! 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 11, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Investiraj u motor, stavi jače sirene i ne stidi se da ih koristiš... oni možda ne vide ali čuju, još kad pomisle da im svira učesnik u saobraćaju koji je veći od njih (kombi / kamion) vrlo lepo reaguju... Filozofija kojom se ja vodim je "bolje da me psuju i rane organskim materijama nejestivog porekla nego da me dižu sa asfalta i da mi se izvinjavaju.." OBAVEZNO idi na kurs bezbedne vožnje koji se ovde organizuje a ja ću ti poslati PP sa dodatnim materijalima pamet u glavu i vozi kao da si nevidljiv i često ćeš biti u pravu 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8727 Napisano Jun 11, 2012 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan oni možda ne vide ali čuju, 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dRR Nele 57 Napisano Jun 11, 2012 U prolazu, 89 postova Lokacija: Sid Motocikl: CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan @ mrle @grom 01 Joj drugari sta ste napali decka,pa on jos nema ni polozeno,tek planira da voza devojku pa iz toga se da zakljuciti da je to mlad momak koji jos (o saobracaju) nema predstavu sta i odakle moze da ga snadje,verujem da on posle tog presecanja nije znao sta je "levo"(da ne kazem da se us....) a ne da se prepire sa nekim ko ga je isekao.....a i namera mu je bila da kritikuje toga sto ga je isekao,i da POHVALI kolegu koji se zauzeo za njega.... Polako,tek ces da se iznenadjujes,ali vremenom i kilometrima ces steci iskustvo,i sto Djrdje M kaze vremenom ces imati manje takvih situacija,ali samo zato sto ces ti nauciti da predvidis i na taj nacin da izbegnes neprijatne i opasne situacije,a do tada "pun gas i polako" 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 11, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Investiraj u motor, stavi jače sirene i ne stidi se da ih koristiš... oni možda ne vide ali čuju, još kad pomisle da im svira učesnik u saobraćaju koji je veći od njih (kombi / kamion) vrlo lepo reaguju Kolega je sasvim u pravu, ja sam licno postavio sirenu od Mercedesa 1213, koja inace moze savrseno da se uklopi u skuter (cak su prikljuci isti, pa ne moras da muvas instalaciju), jeste da mi opadne napon kada je koristim ali vredi, svi se okrecu kad zasvirim. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan polozio i vec 70 kroz grad c c c strasno welcome to our world bro Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sava1 78 Napisano Jun 11, 2012 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Srbistan. Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti jos noviji u svemu tome mislim nisam vozio 12 godina pre nego sto sam kupio Suzanu od 750 cc i krenuo da se vozim prosle godine.Al evo par saveta koji su manje vise poznati ali jako dobri.Primenjeni i nauceni od koje kude. 1.Po gradu nemoj da vozis ako ne moras hahaah Posto malo malo pa moram da koristim sirenu i da pravim manevre. 2.Ako vec moras da vozis vozi do 50-60 km/h maksimalno i koristi sirenu, ne zavlaci se medju kola iako mozes. Ne obilazi na raskrsnicama i vozi kao da vozis na polaganju laganica i po propisima ne kurci se i ne izigravaj budalu (veliki procenat sranja su trke, voznja bez ruku na jednom tocku, prebrza voznja.....) jer ces tako zavrsiti kao slika na banderi ne daj boze,. 3. Vozi za sebe a ne da te vide drugi.Jako bitno da znas ovo i ukapiras. 4. Gledaj na sve strane stalno budi spreman da zakocis i vezbaj to. I ono kontra skretanje je dobra stvar pomoglo mi je par puta. 5. Vozi lepo van grada sedi i milina i tu opet pazljivije. Na pravcima teraj do dakse ako je put proveren dobar i nema nikoga. U krivinama posebno pazi je tu nema kocenja i tu letis kod svetog Petra na razgovor ako se neki traktor, auto ili neka pijana budala peske ili na biciklu bas tu namestila. O rupama i da ne pricam. Ili kupi neku cistu kros masinu pa se izivljavaj na nekoj prirodi do mile volje hahahaha 6.Da li ides po pivo, kondome ili hleb sta god navuci svu opremu i nemo da zalis para za istu. I ne zuri cak i ako je frka jer ne cini razlika od par minuta nista a ti ces biti ziv i zdrav. 7. Pazi na ulje i na ove bele sare po putu (pesacki i razna muda za obelezavanje puta) jer kad se doda gas tu ces poljubiti asfalt sa velikom verovatnocom. Iskusio na svojoj kozi al nisam cestitao nista asfaltu hahaha 8. Obilazi samo onda kad si maksimalno siguran da je to bezbedno i u redu. 9. Na pravom putu nikako ne juri ako ti u sustret ide kamijon, traktor ili neka krntija tipa jugo, fica.... Neko ce krenuti da ga obilazi sa realno 90-100 a taj sto ga obilaze ide realno 70-80 a ti oko 200 hahahah I dalje znas sta moze da se desi. Ovo ti govorim iz iskustva hahaha 10. Izbegavaj da vozis nocu osim ako si jurio neku seljanku sa sela pa zaglavio pa se vracas kuci hahaha Ima divljih prasica srna muda kojekakvih alkosa...... 11. Nikako ne vozi po kisi ili snegu osim ako nije neki kros ili opet neka situacija iz 10. tacke pa bas moras 12.Ne vozi pijan umoran ne naspavam pod dejstvom bilo koje droge hemije..... Ima tu jos dosta al polako nauceces citaj malo gledaj i samo polako vezbaj probaj...... Aj srecno 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8727 Napisano Jun 11, 2012 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti jos noviji u svemu tome mislim nisam vozio 12 godina pre nego sto sam kupio Suzanu od 750 cc i krenuo da se vozim prosle godine.Al evo par saveta koji su manje vise poznati ali jako dobri.Primenjeni i nauceni od koje kude. 1.Po gradu nemoj da vozis ako ne moras hahaah Posto malo malo pa moram da koristim sirenu i da pravim manevre. pa prednost motora je dinamičnost i efikasnost u gradu. nema svako vremena da ide samo na vožnje van grada 2.Ako vec moras da vozis vozi do 50-60 km/h maksimalno i koristi sirenu, ne zavlaci se medju kola iako mozes. Ne obilazi na raskrsnicama i vozi kao da vozis na polaganju laganica i po propisima ne kurci se i ne izigravaj budalu (veliki procenat sranja su trke, voznja bez ruku na jednom tocku, prebrza voznja.....) jer ces tako zavrsiti kao slika na banderi ne daj boze,. ako voziš 50, uvek će onaj iza tebe hteti da ide 55 i da te obilazi u tvojoj traci. Uvek pukni po gasu da pobegneš od svih golfova i dacija 3. Vozi za sebe a ne da te vide drugi.Jako bitno da znas ovo i ukapiras. ovde se slažem. Mada, treba i da te vide, da se ne lažemo. 4. Gledaj na sve strane stalno budi spreman da zakocis i vezbaj to. I ono kontra skretanje je dobra stvar pomoglo mi je par puta. ok 5. Vozi lepo van grada sedi i milina i tu opet pazljivije. Na pravcima teraj do dakse ako je put proveren dobar i nema nikoga. U krivinama posebno pazi je tu nema kocenja i tu letis kod svetog Petra na razgovor ako se neki traktor, auto ili neka pijana budala peske ili na biciklu bas tu namestila. O rupama i da ne pricam. Ili kupi neku cistu kros masinu pa se izivljavaj na nekoj prirodi do mile volje hahahaha ok 6.Da li ides po pivo, kondome ili hleb sta god navuci svu opremu i nemo da zalis para za istu. I ne zuri cak i ako je frka jer ne cini razlika od par minuta nista a ti ces biti ziv i zdrav. ok 7. Pazi na ulje i na ove bele sare po putu (pesacki i razna muda za obelezavanje puta) jer kad se doda gas tu ces poljubiti asfalt sa velikom verovatnocom. Iskusio na svojoj kozi al nisam cestitao nista asfaltu hahaha gledaj da uvek prolaziš pešački u neofarbanom delu 8. Obilazi samo onda kad si maksimalno siguran da je to bezbedno i u redu. najverovatnije misliš na preticanje 9. Na pravom putu nikako ne juri ako ti u sustret ide kamijon, traktor ili neka krntija tipa jugo, fica.... Neko ce krenuti da ga obilazi sa realno 90-100 a taj sto ga obilaze ide realno 70-80 a ti oko 200 hahahah I dalje znas sta moze da se desi. Ovo ti govorim iz iskustva hahaha 10. Izbegavaj da vozis nocu osim ako si jurio neku seljanku sa sela pa zaglavio pa se vracas kuci hahaha Ima divljih prasica srna muda kojekakvih alkosa...... Vozi i noću, samo sa još više opreza. Na otvorenom putu ja lično obučem fluo prsluk 11. Nikako ne vozi po kisi ili snegu osim ako nije neki kros ili opet neka situacija iz 10. tacke pa bas moras kada si odmoran i koncentrisan, a napolju bude kiša ili sneg, ti sedni na mašinu i vežbaj vožnju po nepogodama. moraš da naučiš, nikad ne znaš kada će da te uhvati na putu, budi spreman. 12.Ne vozi pijan umoran ne naspavam pod dejstvom bilo koje droge hemije..... pa kad onda? Ima tu jos dosta al polako nauceces citaj malo gledaj i samo polako vezbaj probaj...... Aj srecno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Jun 11, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ovih Savinih 12.tacaka moglo se staviti pod jednu: 1. Batali motor !!! 11 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Jun 11, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovih Savinih 12.tacaka moglo se staviti pod jednu: 1. Batali motor !!! genijalno receno Dobro, potrebno je vreme da se opustimo na motoru i da se naviknemo na veci pritisak nego ranije. Sve je to deo nasega hobija - posebno za nas matore konje koji smo se motora setili u 25 i kasnije a pre toga godinama vozili kola.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jun 11, 2012 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih Savinih 12.tacaka moglo se staviti pod jednu: 1. Batali motor !!! Kreni na padobranstvo, manje je opasno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Jun 11, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 11, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovo vam dodje kao Mojsijev dvanaest Zapovesti za motociklistu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2701 Napisano Jun 11, 2012 Strucnjak, 1641 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije tvoj mojsije video motora Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...