Loshmi82 352 Napisano Jul 7, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahahaha....ma ne valja ni kad je mnogo glatko Djole...nema zadovoljstva Probacu danas da se pozabavim sa tom slavinicom... FJ aj posalji br. telefona na PP, za slucaj da ne nadjem slavinicu samo da mi objasnis gde na Banjici da trazim... A jel ima neko ideju sta je sa ventilom? Jel moguce da je crko posle 3 - 4 spajanja na struju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Jul 7, 2012 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E da, moj ventil je isto prestao da "klikce" glasno od momenta kad je kroz njega krenulo ulje, ali radi normalno. Verovaatno samo ulje amortizuje "udar". Ne verujem da je odmah crkao, to je veoma prost sklop i mehanicki i elektricni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 7, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Aha....znaci i to se desava...moracu da ispitam.... Bilo mi je cudno zato sto iz OFF u ON poziciju ne klikne....a iz ON u OFF klikne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 7, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Odoh opet da majstorisem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 7, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga moj podmazivač: Kawasaki KLE 500 06' - Podmazivač lanca - Home made Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Jul 7, 2012 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo je da smo dosli do ideje da ga odradimo sa identicnim delovima Ah ta posuda od lade, oduvek je znala da vise voli 2 tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 8, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Prepakovao sam ponovo... Nova kapalica.... Druga slavinica i drugo mesto montaze... Element kacenja nosaca kapalice za viljusku.. ostatak je po Djoletovom principu sa limenom trakom od kompjutera... Ali...evo upravo sam bio u garazi da vidim kakvo je stanje.... Nekoliko kapi je ipak iscurelo iz kapaljke za nekih 20-ak sati.... Nije mi jasno gde nedihtuje....sve je suvo.... Vazduha u sistemu ima jedino dva cm na izlazu iz ventila...ali tako je od uvek....i ne mrda se.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 8, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam se malo provozao.... Prva normalnija voznja sa podmazivacem.... Bio do Avale, Avalskim putem i vratio se auto putem.... Lanac je bas lepo nauljen.... Sisitem je izdrzao i 200 km/h...osim slavinice koja se odlepila.. Dakle sa te strane sam miran....posto moja voznja retko kad predje 150.... Ne znam koliko ulje prlja motor..posto je vec sav od ulja.... Trebace mu jedno temeljno pranje... Inace juce kad sam stelovao protok...bio je na oko 1 kapi na 2 min... Na Avali sam krenuo da merim...i negde na 2,5 min sam odustao....mislim da mu je trebalo nesto vise od 3 min... Sumnjam da se slavinica pomerila....dosta tesko se vrti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 9, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Na dolaznom crevu kod slavinice je uvlacio vazduh....stegao sam zicom....jer nisam nasao dovoljno malu selnu...i sad je sve ok.... Na koliko ste od prilike stelovali interval kapanja? Meni je sad na oko 2 minuta i dosta prska.....mislim da cu da povecam na 2,5 min... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Jul 9, 2012 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni je na oko minut i po. Prskace uvek. Treba da vidis na sta lice motori sa scotoilerom Samo kontrolisi da slucajno ne nalazi ulje put do gume ili diska, kao i suvozacevih nogu i dupeta. Ostalo je podnosljivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jul 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan reko da javim kako napreduje moj podmazivach... sve je super, nema vishe falsh vazduha, jedino to prskanje malo iritira. logika kazhe da tu nema odbrane jer ulje nekuda mora otichi, al kad vidim masnu viljushku (sive boje pa crno ulje po njoj) muka mi od podmazivacha. aj blatobran se ne vidi al brate ne da je masno nego ubija... lanac je chistiji, al treba mu pranje svejedno. nakupi se blata i prashine pa to izgleda ruzhno. centralni masan viljushka masna blatobran masan kofer masan shtitnik lanca uzhasno masan felna/guma ni kapi masti i ono najbitnije lanac masan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Jul 10, 2012 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kad imas crni motor nemas frke, to mu dodje kao novi sloj farbe Kod mene posle 1500km se javila potreba da se opere lanac. Posle kisha, blata i prasine sa Transalpine. I to je bila prljava samo strana do tocka koja nema kapalicu. Sa ovim se lanac mnogo lakse pere. Krpa uz malo petroleja resava problem lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 10, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod pranja lanca....juce sam to uradio.... Od poslednjeg pranja nisam prskao sprej.....dakle samo ulje rucno nanoseno.... Lanac sam oprao 1000 puta lakse nego posle spreja.... I svaki deo je savrseno pokretan.... Nije prskanje bas toliko izrazeno kao kod tebe FJC....ali ima malo po stitniku lanca...malo po centralnom stenderu i par kapi na levoj oplati auspuha...to je sa cirka 1 kap na 2 minuta .... Sve to u opustenoj gradskoj voznji od 30-ak KM....verujem da ce na malo vecim brzinama prljanje biti vece.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Jul 11, 2012 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan reko da javim kako napreduje moj podmazivach... sve je super, nema vishe falsh vazduha, jedino to prskanje malo iritira. logika kazhe da tu nema odbrane jer ulje nekuda mora otichi, al kad vidim masnu viljushku (sive boje pa crno ulje po njoj) muka mi od podmazivacha. aj blatobran se ne vidi al brate ne da je masno nego ubija... lanac je chistiji, al treba mu pranje svejedno. nakupi se blata i prashine pa to izgleda ruzhno. centralni masan viljushka masna blatobran masan kofer masan shtitnik lanca uzhasno masan felna/guma ni kapi masti i ono najbitnije lanac masan Pa smanji malo taj protok, bitno je da lanac nije suv, a ne da se naliva uljem Kad se lepo nasteluje protok ne sme nigde da prska, eventualno par kapi na felni i oko prednjeg lancanika.Ja inicijalno stelujem kap na 3-4 minuta, pa posle fino podesim tokom voznje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jul 11, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan smanjichu protok definitivno, evo nixa vozio i on se sav umazao, popizdeo je btw sad kod majstora videh vfr sa scootoilerom, ma ja u zhivotu nisam video takav lanac i lanchanike, pogotovo ostatak motora! to je chisto mozhesh jesti sa tih delova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Jul 11, 2012 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ja opet video stroma sa SO umazanog da ne moze vise. Sve je do podesavanja protoka i do toga kad je poslednji put motor opran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 12, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan FJC...mogli bi negde da se nadjemo...taman da vidim kako ti je ispao taj podmazivac....a i da ti vidis da li je moj lanac dovoljno masan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jul 12, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan FJC...mogli bi negde da se nadjemo...taman da vidim kako ti je ispao taj podmazivac....a i da ti vidis da li je moj lanac dovoljno masan... ja se upravo pakujem i idem na exit kad se vratim mozhe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 12, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaa..pa lepo se provedi Ok.....cujemo se kad se vratis... Pozz.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Avgust 2, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan evo reko da javim, predjoh neshto oko 1500km sa podmazivachem, lanac je podmazan ravnomerno. stavio sam na 2,5min kap al neshto mi nije izgledao podmazan pa sam odvrnuo na 2min. zakljuchio sam da bolje da prska malo nego da nije podmazan kako treba... lanac sam chistio al opet uprlja se jako brzo tako da mu treba chishchenje svako 500km, dodushe vozili smo po brdima zlatibora gde nema asvalta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Avgust 3, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Ja se nesto slabo vozim.....zato nista ni ne javljam... FJC....ovo na slici je lanac posle koliko predjenih km.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Avgust 3, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan posle jedno 700, al bio je chist dok nisam krenuo na zlatibor, onda se uprljao zheshche..terali smo po...ma to nije ni makadam.. elem, da dodam, umesto ovog glupog uloshka od hemijske koji se nakon ovih 1500km istopio od struganja po lanchaniku, kupio sam i montirao zelenu brunilu. to su igle za infuzije i kad se poskidaju delovi i ostane samo igla sa chepom onda knap pashe na ovo 4mm crevce od podmazivacha. odmah da kazhem, poshto je igla jako tanka protok se mozhe extra fino shtelovati, uspeo sam da ga razvuchem i na 5min kap. slika kad uslikam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Avgust 3, 2012 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ulozak hemijske ponasa lepo kao i ostatak sistema, ali stelovanje nije zgodno. Igla bi bolje radila posao, ali se malko teze montira na moj sistem. na oko 1 kap na 2 min mi je najoptimalnije da lanac bude blago vlazan, gumice vlazne a da ne prska mnogo. Ventil funkcionise (jos se nije pregrejao ) Nema curenja kad motor stoji.. Ma milina Sto se tice isplativosti sistema, mislim da je sad, nakon 3000km sistem vec otplacen. Potrosnja ulja je beznacajna. Jos nisam potrosio prvo punjenje do kraja (150ml valjda). Motor jeste nesto prljaviji ali se lako prebrise. Lanac se detaljno pere za 10min umesto sat vremena. Stanje lanca jako dobro. 12000km, fabricki lanac i ne pokazuje znake propadanja. Fleksibilna svaka karika i svaki roler se vrti na najmanji dodir. Ne verujem da cu voziti motor bez podmazivaca ikad vise (osim ako ne kupim kardansku masinu ) I da, definitivno se ne preporucuje za motore sa belim felnama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Avgust 4, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan I meni je ulozah hemijske sasvim ok.....ne dodiruje lancanik tako da nema razloga da se topi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Avgust 5, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan kako ne dodiruje? pa ako ne dodiruje kako ti se sliva na lanchanik? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...