sohc 19 Napisano Maj 30, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice vremena putovanja,predpostavljam da je to zbo toga sto je tada na juznoj polulopti prolece leto,ili ima i jos nekih razloga? To je osnovni razlog, mada ako se ne ide daleko na jug cele godine moze lepo de putuje uz odgovarajucu opremu. Na geografskim sirinama severno od B. Airesa prema ekvatoru, od novembra do aprila je kisna sezona. To treba uzeti u obzir zbog prohodnosti puteva i zbog manje dnevne kilometraze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Maj 30, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Sohc...da li je prošle godine putovanje tvoje i tvog prijatelja bilo na TV - Put u Kočabambu....mislim da se tako zvalo? Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Maj 30, 2012 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan jako interesantno i tko ode svaka mu cast jer provod je zagarantiran. Provod !? Ovo je daleko viši nivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Maj 30, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sohc...da li je prošle godine putovanje tvoje i tvog prijatelja bilo na TV - Put u Kočabambu....mislim da se tako zvalo? Pozzz Da, tako se zove dokumentarni film . Bilo je na RTV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Maj 30, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Zaista fenomenalno ....imamo mi to ovde na forumu kao temu. Pošto je ova destinacija koju sada planiraš da obiđeš za sada nedostižna....ali definitivno bi bila ta kada bih mogla da biram....pitanjce je sledeće...Hoće li biti snimljeno i praćeno onako od početka? Od priprema, samog putovanja pa do povratka u Srbiju kao taj put prošle godine? Veliki pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Maj 31, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Zaista fenomenalno ....imamo mi to ovde na forumu kao temu. Pošto je ova destinacija koju sada planiraš da obiđeš za sada nedostižna....ali definitivno bi bila ta kada bih mogla da biram....pitanjce je sledeće...Hoće li biti snimljeno i praćeno onako od početka? Od priprema, samog putovanja pa do povratka u Srbiju kao taj put prošle godine? Veliki pozz! Organizacija ovog puta iskljucivo zavisi od toga koliko ce nas biti spremnih za taj put. Minimum je 5 ukljucujuci i mene. Nesto cemo sigurno da snimimo, medjutim neki poseban plan snimanja materijala za kasniju postprodukciju ne postoji. To ce verovatno biti u obliku privatne video i foto dokumentacije kao sto svi manje vise , svakako radimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 283 Napisano Maj 31, 2012 Svrati ponekad, 447 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan Buco,ako bog da, iiidemoooo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Maj 31, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Buco,ako bog da, iiidemoooo! vidi ti njega kako je živnuo otkad ima novi motor...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Maj 31, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalna avantura! Alal vera!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Maj 31, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Buco izvini za off u temi ali ja sam fasciniran! Da li i kako mogu doci do kjige Put u Kocabambu? (ako se tako zove) @Bandolera : Daj link za temu na forumu, nisam uspeo da je pronadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 1, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Buco,ako bog da, iiidemoooo! Juce sam razgovarao sa Vladom , postoji realna sansa da se i on prijavi za put! Cvele je iz Eriksona presao u Huavei, tako da sada povremeno odlazi u Kinu na par nedelja. Ako uspe da organizuje slobodnih mesec dana u periodu oktobar, novembar i ako se poklopi jos par sitnica eto i njega. Inace bio je prosle nedelje da gleda North West 200 u Port Smith, a danas, sutra se pakuje i ide na Ostrvo Man da gleda superbike i senior. Sastanak u vezi juznoamericke ture planiram za nedelju 1. Jula u Vrscu u klubu. Mozda i Vlada bude na sastanku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 1, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalna avantura! Alal vera!!! Nisam ovo gledao od onda, ovde na kraju moj prijatelj Sale kaze kako je vreme lepo i suvo. U pustinji Nasca kisa pada jednom u 30 godina , tako da i nije neko cudo sto je suvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 1, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Buco izvini za off u temi ali ja sam fasciniran! Da li i kako mogu doci do kjige Put u Kocabambu? (ako se tako zove) @Bandolera : Daj link za temu na forumu, nisam uspeo da je pronadjem. Sada videh tvoje pitanje .... Ja sam otvorila tu temu prošle godine jer sam tog dana čitala u novinama da će biti na TV i sažet tekst o čemu se radi. Otvorila sam temu......koliko se sada sećam ....... u "Opštim temama" .....pod nazivom "Put u Kočabambu"....ili možda nešto tipa " Gledajte večeras na TV Vojvodina" jer sam htela da ukažem ljudima na emisiju pa da gledaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jun 1, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Našla! Put u Kočabambu 02 August 2011 - 22:16 PM Evo ga i link..... http://forum.bjbiker..._1#entry1125876 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Jun 1, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bandolera, nadjoh tamo jos jedan lep klip! @sohc : Nisi mi odgovorio za knjigu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 1, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za poduhvat! Mnogi od nas mogu samo da sanjaju o ovakvim avanturama. Mene interesuje kako se priprema motor za ovakav put? Sigurno ima dosta stvari na koje mora da se obrati paznja obzirom na godiste, tj. starost masine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
detektiv kokni kol 90 Napisano Jun 1, 2012 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bmw F650gs twin Prijavi odgovor kao problematičan @sohc : Nisi mi odgovorio za knjigu? Ako se ne varam knjiga je "Krusero Alto". Odlicna knjiga ! Ja sam je kupio u knjizari Delfi kod SKC-a. Sve preporuke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 1, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Buco izvini za off u temi ali ja sam fasciniran! Da li i kako mogu doci do kjige Put u Kocabambu? (ako se tako zove) @Bandolera : Daj link za temu na forumu, nisam uspeo da je pronadjem. Knjiga se zove Krusero Alto dnevnik putovanja ISBN 978 86 7694 249 7 Ja ih vise, na zalost, nemam ali pokusaj na 011 22 600 22 Beoknjiga. Mislim da oni mozda jos uvek imaju neki primerak . Knjiga je bila 340 dihttp://www.novarepublika.com/rs/catalogsearch/result/?q=krusero+alto n. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 1, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za poduhvat! Mnogi od nas mogu samo da sanjaju o ovakvim avanturama. Mene interesuje kako se priprema motor za ovakav put? Sigurno ima dosta stvari na koje mora da se obrati paznja obzirom na godiste, tj. starost masine? Ako je motor stvarno dobar ,bez obzira na godiste, vazno je da se obnovi potrosni materijal. Nista veliko ne mora da se radi. Ako je u planu voznja van puteva naravno da treba staviti odgovarajuce gume. Ja sam , npr na mom motoru zamenio originalni rezervoar od 14 lit. vecim od 19. Najbolje je da se napravi solidan nosac prtljaga da bi bio maximalno pouzdan. Ja testiram to tako sto podignem motor na stender i stanem na kofere. Moraju cvrsto da stoje. Takodje izdrzljivost testiram tako sto motor podignem od zemlje zakacen za paktreger. Ako postoji neki problemcic, obavezno ponesi taj deo u rezervi!! Jer to sto poneses NIKAD ne crkne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 1, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bandolera, nadjoh tamo jos jedan lep klip! @sohc : Nisi mi odgovorio za knjigu? Pokusaj na 011 22 600 22 Beoknjiga . Siguran sam da imaju jos neki primerak. Krusero Alto je naslov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Jun 2, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 3, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Veoma sam zainteresovan. Treba li se za informacije direktnose obratiti u najavina datu adresu, ili će to biti na ovim stranicama. Interesuje me organizacija, maršruta i predviđeni okvirni troškovi. Jovane, sastanak za upoznavanje sa detaljima organizacije puta planiram za 1. Juli. To je nedelja. , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sohc 19 Napisano Jun 3, 2012 U prolazu, 47 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi moglo nesto opsirnije? Neka gruba ruta? Onako gruba procena troskova? itd Sastanak u vezi putovanja planiram za 1. Juli u nedelju, kod mene u klubu. Poziv naravno vazi za sve zainteresovane, i najprakticnije je da se cujemo telefonom , dan dva ranije, da bi dogovorili vreme sastanka. Buca 061 173 86 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Jun 3, 2012 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu pokusati da "uhvatim koji kilometar" sa vama. Na zalost loto me jos nije strefio pa moram i da radim. Informacije sa terena: Ovo su cene kod Sandre i Havijera (potrazite ih na http://www.horizonsunlimited.com) www.dakarmotos.com cene iz marta 2012: spavanje: 50 AR$ + 10 AR$ garaza garaza mesec dana: 500 AR$ kurs US dolara (http://www.dolarhoy.com/indexx.php) kupovni: 4.460 AR$; prodajni: 4.490 AR$ (ponesite dolar radije nego evro, u manjim mestima moze biti problem) Smestaj nisam video (moze da se lako resi), ali verujem da je pristojan. Informacije oko troskova preuzimanja motora sa carine stizu uskoro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Jun 3, 2012 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Da li bi moglo nesto opsirnije? Neka gruba ruta? Onako gruba procena troskova? itd Sastanak u vezi putovanja planiram za 1. Juli u nedelju, kod mene u klubu. Poziv naravno vazi za sve zainteresovane, i najprakticnije je da se cujemo telefonom , dan dva ranije, da bi dogovorili vreme sastanka. Buca 061 173 86 15 Buco, samo mali detalj, gde je klub? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...