Jump to content

Moto Zajednica

sohc

Članovi
  • Broj tema i poruka

    47
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

sohc's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

19

Reputacija u zajednici

  1. Sastanak u vezi putovanja planiram za 1. Juli u nedelju, kod mene u klubu. Poziv naravno vazi za sve zainteresovane, i najprakticnije je da se cujemo telefonom , dan dva ranije, da bi dogovorili vreme sastanka. Buca 061 173 86 15 Buco, samo mali detalj, gde je klub? Klub je na trgu Sv. Teodora strogi centar grada naspram krsta. Klub je u podrumu , crna metalna vrata, pored stare cetkarske radnje Vulkan. To je nasa porodicna firma, osnovana 1907. Pitas bilo koga svi znaju.
  2. Sastanak u vezi putovanja planiram za 1. Juli u nedelju, kod mene u klubu. Poziv naravno vazi za sve zainteresovane, i najprakticnije je da se cujemo telefonom , dan dva ranije, da bi dogovorili vreme sastanka. Buca 061 173 86 15
  3. Jovane, sastanak za upoznavanje sa detaljima organizacije puta planiram za 1. Juli. To je nedelja. ,
  4. Pokusaj na 011 22 600 22 Beoknjiga . Siguran sam da imaju jos neki primerak. Krusero Alto je naslov.
  5. Ako je motor stvarno dobar ,bez obzira na godiste, vazno je da se obnovi potrosni materijal. Nista veliko ne mora da se radi. Ako je u planu voznja van puteva naravno da treba staviti odgovarajuce gume. Ja sam , npr na mom motoru zamenio originalni rezervoar od 14 lit. vecim od 19. Najbolje je da se napravi solidan nosac prtljaga da bi bio maximalno pouzdan. Ja testiram to tako sto podignem motor na stender i stanem na kofere. Moraju cvrsto da stoje. Takodje izdrzljivost testiram tako sto motor podignem od zemlje zakacen za paktreger. Ako postoji neki problemcic, obavezno ponesi taj deo u rezervi!! Jer to sto poneses NIKAD ne crkne
  6. Knjiga se zove Krusero Alto dnevnik putovanja ISBN 978 86 7694 249 7 Ja ih vise, na zalost, nemam ali pokusaj na 011 22 600 22 Beoknjiga. Mislim da oni mozda jos uvek imaju neki primerak . Knjiga je bila 340 dihttp://www.novarepublika.com/rs/catalogsearch/result/?q=krusero+alto n.
  7. Ja sam siguran da je Kanuni oke.
  8. Zdravo Bruda, drago mi je da si prisutan na ovim stranicama. Ti si dokazani expert za mz..Kao da je juce bilo kada smo vozili nocu kroz grad na stopericu. Mz es je zakon!!
  9. Nisam ovo gledao od onda, ovde na kraju moj prijatelj Sale kaze kako je vreme lepo i suvo. U pustinji Nasca kisa pada jednom u 30 godina , tako da i nije neko cudo sto je suvo
  10. Juce sam razgovarao sa Vladom , postoji realna sansa da se i on prijavi za put! Cvele je iz Eriksona presao u Huavei, tako da sada povremeno odlazi u Kinu na par nedelja. Ako uspe da organizuje slobodnih mesec dana u periodu oktobar, novembar i ako se poklopi jos par sitnica eto i njega. Inace bio je prosle nedelje da gleda North West 200 u Port Smith, a danas, sutra se pakuje i ide na Ostrvo Man da gleda superbike i senior. Sastanak u vezi juznoamericke ture planiram za nedelju 1. Jula u Vrscu u klubu. Mozda i Vlada bude na sastanku.
  11. Organizacija ovog puta iskljucivo zavisi od toga koliko ce nas biti spremnih za taj put. Minimum je 5 ukljucujuci i mene. Nesto cemo sigurno da snimimo, medjutim neki poseban plan snimanja materijala za kasniju postprodukciju ne postoji. To ce verovatno biti u obliku privatne video i foto dokumentacije kao sto svi manje vise , svakako radimo.
  12. Da, tako se zove dokumentarni film . Bilo je na RTV
  13. To je osnovni razlog, mada ako se ne ide daleko na jug cele godine moze lepo de putuje uz odgovarajucu opremu. Na geografskim sirinama severno od B. Airesa prema ekvatoru, od novembra do aprila je kisna sezona. To treba uzeti u obzir zbog prohodnosti puteva i zbog manje dnevne kilometraze.
  14. Dobra je kalkulacija, ja jos uvek cekam ponude za transport motora iz Italije za B.Aires. Takodje trazim najpovoljniji prevoz motora do polazne luke i naravno sve to za povratak. Ima troskova koji ne ulaze u cenu kontejnerskog aranzmana a koje moramo znati. Takodje nije beznacajna cifra za preuzimanje i kastom kliring u B.Airesu. Tu informaciju takodje cekam. Ja sam npr. 2009. za preuzimanje dva motocikla na carini ( honda cb 400 i yama xt 600) u Limi platio 44o dolara. Zbog svega toga nisam smeo da stavljam konacan iznos, ali svakako cu organizovati sastanak , sto sam vec spomenuo, za zainteresovane, krajem juna ili u nedelju 1. jula u nasem klubu u Vrscu. To ce biti prilika da se vidimo , upoznamo sa svim detaljima i do tada cu imati koliko je god moguce preciznu kalkulaciju troskova. Hvala ti svakako na pomoci, na osnovu podataka koje imam do sada , tvoja kalkulacija je vrlo realna.
  15. Postoji dve, odnosno tri varijante rute. To je stvar naseg dogovora i i mozemo se opredeliti i tamo. Uslov za prvu, najslozeniju varijantu, je da izvadimo vize za Paragvaj i Boliviju. Ja sam to radio i moze se obaviti za dan , max dva u B. Airesu. Svakako treba provesti 4 do 6 ndana u B.Airesu zbog preuzimanja motora sa carine. Prva varijanta je start iz B. Airesa prema Iguacu vodopadima na tromedji Arg. Bra. Parag. Zatim Asunsion gl. grad Paragvaja, potom na severozapad ceo paragvaj i ulazak u Boliviju. Zatim Sukre , tu vec idemo na vece nadmorske visine, Sukre Ororo Patakamaja i zatim pravac Chile najseverniji prelaz Tambo Kemado to je na teritoriji nacionalnog Luaka. Prelaz je na 4600 metara nadmorske visine. Zatim silazak na Pacificku obalu u Ariku. Od Arike kroz celu Atakamu oko 2000 km i prelazak preko Anda nazad u Argentinu na Mendozu . Iz Mendoze nazad za B. Aires. Druge dve varijante su planirane ukoliko ne uzimamo vize. Takodje odlicna tura juzno od B. Airesa , juzni Chile , ostrvo Chiloe, severna Patagonija izlazak na Atlantik i povratak na sever u B. Aires. JUzna tura je potpuno drugacija od one , kratko opisane gore, i sa potpuno drugacijim prirodnim karakteristikama. Osnovna razlika je u kvalitetu puteva. Juzna tura se vozi po dobrim asfaltnim putevima i ima samo dva relativno brza prelaska preko Anda sa najvecom nadmorskom visinom do 3500m. Severna tura 4800m. Ostrvo Chiloe je vrlo interesantno mesto, prakticno mikro svet za sebe. Takodje na najjuznijoj tacki ostrva zavrsava se famozni krak Panamerikane br.5 koji npr. prolazi kroz Vankuver i Mexiko siti...Odatle dva puta nedeljno polaze brodovi za kontinentalni Cile. Kada se sidje sa broda , voznja na sever do mesta Bariloche u Argentini , spada medju najlepse moto ture severne patagonije. Prelaz cele Argentine popreko i dolazak na obalu Atlantika je poseban dozivljaj. Ukupna kilometraza je nesto ispod 6000km.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja