Andrej_Hotstepper 7095 Napisano Februar 25, 2013 Drug član, 2976 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...kako ja gledam na to... ja na mojoj vesh mashini koristim samo 2 programa, 40'C crno i 90'C iskuvavanje, al kad sam kupovao, morala je da ima SVE! A recite i vi shta hocete, kad kupujete nov motor, i vi hocete da ima sve moguce... Nije to presudno, al Balkanci smo majku mu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sokobgd 500 Napisano Februar 26, 2013 Svrati ponekad, 312 postova Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno ne voziš ništa manje od Panamere na 4 točka? Sve ispod nema "sve". Englezi imaju jednu kovanicu za koju ja ne umem da nadjem prevod na naš jezik - "overkill" Zašto bih plaćao za nešto što mi ne treba? Npr. jasno je da niko (normalan) ne vozi R na ulici onako kako on može ali većini to i ne treba već samo da ostave utisak koji ne mogu sa drugim motorima. I to je OK - plaćaš za imidž koji možeš dobiti samo od takvog motora Ili, da se vratim na tvoj primer, zašto bih platio 2x više za mašinu sa 1200 centrifugom i sušenjem ako to neću nikada upotrebiti? Isto tako, zašto bih plaćao 2 diska kad sa 200ccm i 130 kila stanem samo sa dobošem a prednju ako zabodeš i taj jedan disk te okrene naopačke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Februar 26, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to stvar potreba, zelja, ukusa itd. Zato se i razlikujemo, zato i postoje razlicite cene za razlicitu robu, pa kome se sta svidja. Mislim da je nepotrebno to komentarisati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Februar 26, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to.Sta ti se svidja kod datog motora.Kada sam ja pre nekih dve godine gledao motore ( izgled, cena ...) tada nisam mogao naci qm250 a naj vise mi se svidjao kinroud xt250-16, a na youtube sam video i yuki vistu 250 ( pomislio eee da ovoga ima kod nas ) i onda nadjem sajt za tu vistu i vidim da ih je bilo i 250-tke i sa jednim klipom.Ubrzo posle toga nadjem i hamachi motore ( nove ) sa nekim cenama za 250cc od nekih koliko se secam 1200 pa do 1500 eura.I tada nadjem polovnog qm 250 po veoma smesnoj ceni , da skratim.Ako se meni svidja motor kako izgleda, povlaci a pre svega cena onda me ne interesuje tudje misljenje ja kupujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7095 Napisano Februar 26, 2013 Drug član, 2976 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan @sokobgd nisi shvatio sushtinu... u toj cenovnoj kategoriji u kojoj kupujem, u njoj gledam da dobijem shto vishe. Pre 3 godine kad sam uzimao nov motor i ja sam gledao shta/gde/poshto, pa je tada onaj keeway od 125cc bio skuplji a loshije opremljen od quinqia 2D (a ja uzeo SM125). Ako mogu za iste pare da uzmem bolje opremljen motor, shto ne bih? UpSideDown viljuske se osete svaki dan, kao i mono amortizer, (a lichno sam na dobosh alergichan i da ga vidim), i dupli disk ima svoje lepote... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Mart 2, 2013 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ja savetujem, ljubitelje kineskih motorcikala, da se sakupe njih desetak ili još bolje dvadesetak, i naruče preko Alibaba.com, za po 1000 dolara(ali ako se naruči više od 10 kom) , kineze od 250ccm, koji izgledaju kao Yamaha oznaka modela -250XQ-R12 FOB Price: US $1000-2200/UnitMin. Order: 1 Unit/Units Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 6, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Keeway RKV. Да, помињан је и раније, али овог пута добио је једно унапређење. На мислим на мало модернију машину, овај огромантни издувни лонац и хладњак за уље. Види ли неко то унапређење? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wesley 503 Napisano Mart 6, 2013 Професор, 332 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati ST2 944 Prijavi odgovor kao problematičan Izduv se jako lako uocava! A i hladnjak je tu! Sve u svemu - fino! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7095 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 2976 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan "Uz ovaj auspuh dobijate i motor..." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Добијате дуплекс рам, што је поприлично крућа конструкција од оне на гро кинеских моторића. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 16, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan На Нету су се прво појавили компјутерски рендеринзи новог "Зонгшена"... А потом и, како се то каже, "шпијунске фотографије" прототипова. Изгледа да ће моторче бити опремљено "Зонговим" мотором ZS 177 MM. Наводно, Кинези су пре две-три године платили некоме из Европе да им развије мотор (претпостављам аустријском АВЛ-у) и оно што су добили је једноцилиндраш 250 кубика, 4 вентила са једном брегастом, шест брзина, балансним вратилом, воденим хлађењем, коме је снага декларисана на око 26 коња (мада белоруски "Минск" користи исти тај мотор декларише да има 28 коња, а, опет наводно, може да има и 30-31 коња) и 23 Њутнметара обртног момента. Почетак продаје у Кини може да се очекује ове сезоне. И овај модел тешко да ћемо да видимо код нас. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Bas je dobar! Steta je sto verovatno nece doci na nase trziste. Siguran sam da bi dobro prosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan U, da! Ovo izgleda vrlo lepo. Znacajan napredak za Kineze. Ne znam bas za AVL, ne rade puno motore za motocikle, ali u svakom slucaju, kinezi su sada dovoljno snazni (imaju dovoljno para i racunice) da plate nekome da izdizajnira i agregat i citav motocikl. To ce im doneti znacajan napredak u konkurentnosti na trzistu. Za ovu godinu predvidjaju povecanje produkcije i prodaje za 10-15%, sto znaci oko 24 do 25.000.000 jedinica. Za svakog u srbiji po 4 komada - nije lose... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4377 Napisano Mart 20, 2013 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da ovo izgleda moderno i primamljivo. Ako je kvalitet na nesto visem nivou u odnosu na ovo sto do sada gledamo cena vise ne bi bila prihvatljiva tako da nema sanse da bi ih bilo puno na nasim putevima (kao primer: koliko ste puta videli Daytonu ili Raptora na ulici? Jako retko...). Realno, malo ljudi ce dati 3-4 'iljade eura za novog Kineza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Mart 22, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ne treba se zavaravati da ce biti znacajno jeftiniji od konkurencije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Na nasim putevima nema niceg mnogo, sem Yuga i Golfova. Cinjenica je da ovde prilicnog uticaja imaju predrasude, ne samo prema Kineskim motorima, nego uopste. Bas mi darago da si spomenuo Raptora. Po meni sjajan motocikl, a na prste ih prebrojati... Objektivnih razloga za to nema - predrasude su jedini razlog, po meni. Sa druge strane, i trzisni uspeh je relativna stvar. Neki uvoznici kupe po 1000 kom. skutera/motocikala za sezonu, pa ime je fijasko ako im ostane 100, tj. 10%, neko kupi 100 pa smatra velikim uspehom ako proda 90. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 23, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Постоји фабрика "Башан", чији квадроцикли класе до 250 кубика могу да се виде и код нас. Ја сам видео један који има мотор који је стандардни клон Хонде ЦГ са воденим 'лађењем и разликује се од свих осталих мотора по томе што је фарбан не црно или сребрно, већ у неку светло плаву нијансу, са све златним кинеским карактерима на декли мотора. Пиш живи када се види. То је је ваљда омаж старој фабрици "Башан", која је производила (можда и дан-данас то ради) компоненте за авио индустрију. Оно као фора - плаво као небеске висине. Е саде, производе они и којекакве мотоцикле, али све то је нака класична кинеска понуда, са можда пет-шест интересантних модела, који се по нечему издвајају од гомиле. Један од њих је и овај класичан "комјутер бајк", за превожење од тачке А до тачке Б, на работу, до кафића продавнице, рођака у суседном месту... Нешто што је у класи популарног "Кивеј Спида". На сајту произвођача, стоји у серији мотоцикала који носе ознаки "Либерти", а пуна ознака је BS 125-16 II . Конструкција је добро позната - цевасти рам, телескопска виљушка напред, два амортизера позади, мотор ЦГ клон, напред диск, позади добош, двосед... Мене су привукле чисте линије и једноставност моторића. Ништа не боде очи. У вези оног BS на "Башановим" моделима - сви Кинези имају два слова испред ознаке модела. На пример: LF - Лифан, ZS - Зонгшен, JL - Ђинлун, JS - Ђианше, XY - Шинђу, YX - Јиншиан... Ал' ове из "Башана" је баш усрало, али буквално: видим по англојезичом Нету, BS означава bull shit. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7095 Napisano Mart 30, 2013 Drug član, 2976 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se ako je off-topic, al mislim da svi brendovi motora iz BRIC-a (http://en.wikipedia.org/wiki/BRIC) nekako prirodno podpadaju pod ovu temu... Našao sam čitav serijal dokumentarnih filmova o putovanjima na Royal Enfild-ima, pa koga zanima nek traži dalje, ima Nepal, Rajastan itd.. zaljubio sam se u RE i njihov twin još odavno, a sad mi se sve čini da ću da štekam kintu, nađem neku njihovu mašinu i da pravim caffe racera sa njihovom mašinom, bad to the bone! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 20, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Опет једaн "Башан", чије сам фотке нашао на "Алибаби". Постоји модел и на сајту фабрике, али тамо виси нека ружна сличица малог формата, из које не можете да приметите интересантан дизајн. Модел има ознаку BS 125-46A и постоји у ендуро и супермото верзији.Механика није нешто упечатљива јер је виђена на милион Кинеза, али дизајн је интересантан. На црном супермотарду се баш и не види, али на ендуру долазе до изражаја све те изломљене линије на пластичним панелима. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 21, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Недавно је у "Кинеској империји" ишла прича о јефтиним мопедима из Кине, па су ишли коментари типа како је могуће да су толико јефтини. Ево једног модела који са ценом степеницу више од тих клонова Хонде ЦД и тих мопеда а-ла "Аутоматик" и "Бабета": на фотки и на клипу је моторин кога је произвела фабрика "Wonjan", један од кинеских партнера "Сузукија", кога сам помињао у овој теми у вези њиховог лиценцног "Сузукија" ТУ 250, али са старим мотором од ГН 250 и још у вези пар модела. Моторић има ознаку WJ 50 C и фабрика га продаје за 320 до 350 долара, у зависности од опреме, типа ветробрана, пактрегера, рол-бара... - http://wonjan.en.alibaba.com/product/709519346-50135825/49cc_pocket_bike_48cc_pocket_bikes_for_sale_WJ50_C_.html . Овакав исти модел производи још неколико фабрика и комплетира тим хоризонталним моторима од 50 до 110 кубика, али и цена је "ту негде". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7095 Napisano April 21, 2013 Drug član, 2976 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Wonjan sa snimka mi je baš lep.. volim taj old school izgled, čistih linija, jednostavnost, i ta retro bela... čak su mi i cajgeri prelepi, kopija starih hondi, samo ima ubače pokazivač stepena prenosa (što je ne zamenljiva alatka za početnike, meni je puno pomagala) 350$.... tolko su me skoro izašle gume za motor. Rado bih posedovao ovako nešto za švrćkanje po gradu Test kvaliteta : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 21, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ма то су ти клонови Хонде ЦД. Баш је мали, а и рам му није нашто спектакуларан: "Вонђанов" рам, барем предњи део, подсетио ме је на несуђени "Томос" 175. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLOBANS 183 Napisano April 21, 2013 Svrati ponekad, 495 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS Prijavi odgovor kao problematičan Au, Zorge, gde se seti Tomosa 175 ?? Meni je tomos ipak lepsi. Evo, za one koji ga se ne secaju, bese davno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 21, 2013 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan JA nisam ni znao da je tomos imao 175... Mlad decko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 23, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Тих кинеских фабрика има да се у....ш, па понекад нека "анонимна" може да те изненади нечим необичним. Ето нека фабрика "Fuxin", која производи квадроцикле, има један једини модел двоточкаша и то баш оригиналан. Ово је један од оних "професионалних" мотора, за развоз робе, али би добро дошао и за "цивилне сврхе". Концепт личи на онај Томос Хип-Хоп, али на том "личењу" се све завршава. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...