malitomic 2497 Napisano Subota u 16:46 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Ima ogrebotinicu na maloj desnoj dekli, ali to je bivsi vlasnik iz Zajecara uspeo da ga izvrne. Volan, granicnici, sve ok, bez ostecenja.. Sediste sasvim ok, bas siroko i udobno poredeci sa savremenim motorima. Provozao sam se danas, kratko, do grada, bas kako cu ga i voziti inace. Pre toga napumpao gume koje su juce posle moje probne voznje dopumpavane odoka na licu mesta.. Znaci juce sam vozio na gumama koje su bile na mozda 1 bar, zgranut sam se jedva vratio, pa smo onda dopumpali pa je motor probao drugar koji takodje ima Inazumu.. zakljucili da je motor u globalu dobar ali ima losu prednju gumu i upravljivost nula. Danas sam dopumpao, po jos oko 0.7bara i voznja je konacno postala ona prava, totalno drugi motor, onaj koji skrece i koci kad ja to pozelim. Pomalo brljav rad postaje sve lepsi i mislim da nikakvih intervencija na karbovima nece biti potrebne. Bukvalno mu treba voznja od par stotina km, svezeg benzina i to ce biti kako treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2926 Napisano Subota u 17:06 Drug član, 1307 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda Hornet 600, Honda NC 700, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Obozavam tvoje teme, detaljno, pedantno i zanimljivo. Nek te lepo sluzi nov motor, jedva cekam sredjivanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Subota u 17:18 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drug, ja se nadam da nece biti potrebe za nekim velikim zahvatima i da cu vreme trositi za voznju sa njim. Bas dobro se osecam na njemu, obukao danas i koznu jaknu koju retko nosim, to je to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 9911 Napisano Subota u 20:22 Drug član, 3342 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija, Stromčina - Šarac Prijavi odgovor kao problematičan Motor po def. Pravi. Čak se i hladnjak (koji me strašno nervira) ne vidi previše i ne kvari mnogo sklad celog motora. Koliko znam, njima je najveći problem bio rezervoar, brzo su trulili. Uživaj i srećno! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Subota u 21:08 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mišo, znam za rezervoar i to je prva stvar koju sam gledao. Ocekivao sam da je krpljen i zbog toga ofarban, sto mozda i jeste, ali nije zasticen iznutra, pa sam zakljucio da je farban zbog pada. Inace drugar kog pominjem koji ima inazumu muku muci sa njenim rezervoarom. Bio je propisao na jednom mestu pa smo krenuli da ga sredjujemo. Posle tretmana muckanja srafova i nekoliko dana u limunskoj kiselini on se rascvetao na sve strane. Sad ima bar 15 rupica koje spolja zapusava epoxijem, dok je iznutra zavrsen Zorkinom 2k bojom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Ponedeljak u 18:06 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Stavljema prednja guma " kao nova, malo presla, mekana ko dusa". Dobijena ma poklon, a poklonu se jelte, u zube ne gleda. Napravio krug od 100km, u povratku se smrzo ko piii.. Motor je vrhunski, bez ikakvih zamerki na ciklistiku, ogibljenje, kocnice.. Jedina stvar koja ozbiljno smeta je tvrdja poluga kvacila, do te mere da sam pred kraj voznje u bolovima bio i jedva cekao da se vratim. Mislim da ona sama nije toliko tvrda koliko mi ne odgovara ugao volana sa povijenim krajevima. Svakako sam upalio neku tetivu i pokusacu resenje da nadjem u promeni volana. Imam jedan malko siri i dosta otvoreniji, pa cemo videti. Slike su kod poznate 'klupice' blizu Dubone i Mladenovca 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Ponedeljak u 18:23 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Jos sam jednu stvar primetio po povratku kuci, a malko me cudi.. Znaci motor vozen 100km, sa piš pauzom od 5 min, poslednjih 30-ak km prasen poprilicno.. znaci vruc. Ali, hladnkak ullja napred hladan/mlak. Ima li on kakav termostat koji pusta ulje kroz njega tek kada se do neke mere ugreje. Inace ovaj motor kao i drugarov imaju po 55,3Kw/75ks, dok Inazuma u punoj snazi ima 63Kw/86ks. Ma ramu stoji nalepnica o kakvom tipu Vergasera se radi, sa jos nekakvom 'prigusnicom'. Da li su ga udavili diznama u karburatoru ili sa onim restriktorima u flansama, rado bih to povadio napolje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7663 Napisano Ponedeljak u 19:10 Ne silazi, 6778 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dal" je prefiks broja motora R730? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2275 Napisano Ponedeljak u 20:09 Drug član, 1416 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Hladnjak ulja bi trebao da bude vreo, kao i kod svake uljare. Bez obzira na spoljnu temperaturu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11779 Napisano Ponedeljak u 20:17 Hronični Motociklopata, 7787 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Na mom Banditu nije bio naročito vreo, vruć da, ali ne vreo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2926 Napisano Ponedeljak u 20:51 (promenjeno) Drug član, 1307 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda Hornet 600, Honda NC 700, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Bandita sam vozio celu sezonu, evo veruj mi da ne znam kakav je hladnjak bio. PS. Jos uvek imamo priliku da sacuvamo ovakve primerke starijih motora, u bliskoj buducnosti ce ih biti sve manje. Promenio Ponedeljak u 20:52 član Zlatko LA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Ponedeljak u 20:51 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, pronto je napisao: Dal" je prefiks broja motora R730? R735 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
flash 213 Napisano Ponedeljak u 21:40 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: KV Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj primerak je dugo bio u oglasima,mislim da je najvise zbog vlasnika koji osim da motor pali,radi,ide nista vise nije znao reci.Mrzelo me da idem do Za.Ne znam koliko si iskesirao,mislim da je bolji primerak sada u oglasima(crna),ima i dodatne opreme,cena u oglasu ista kao i ova,ali rece mi vlasnik da je vec prodata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Ponedeljak u 22:06 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Ispraticu situaciju u vezi hladnjaka. Mislim da nije nista znacajno i da sam ga samo uhvatio dok je bio zatvoren protok pa se rashladio, ako to uopste tako funkcionise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 2497 Napisano Ponedeljak u 22:25 Drug član, 1456 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, flash je napisao: Ovaj primerak je dugo bio u oglasima,mislim da je najvise zbog vlasnika koji osim da motor pali,radi,ide nista vise nije znao reci.Mrzelo me da idem do Za.Ne znam koliko si iskesirao,mislim da je bolji primerak sada u oglasima(crna),ima i dodatne opreme,cena u oglasu ista kao i ova,ali rece mi vlasnik da je vec prodata. Ta crna iz oglasa je od mene 1km udaljena i naravno da sam otisao da je pogledam. Ne postoji razlika u parama koliko je velika razlika u stanju motora. Takav motor(crni) nikad ne bih pozeleo da imam, bez obzira na oprenu koju ima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
flash 213 Napisano Utorak u 00:18 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: KV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, malitomic je napisao: Ispraticu situaciju u vezi hladnjaka. Mislim da nije nista znacajno i da sam ga samo uhvatio dok je bio zatvoren protok pa se rashladio, ako to uopste tako funkcionise Nema tu zatvaranja-termostata,ulje cirkulise bez prekida i hladi se.Sa zadnje strane masine,a izmedju usisnih grana su creva kroz koja ohladjeno ulje direktno ide u glavu motora,odnosno u prostor oko svecica.Zato je uljara posebna i samo jedna,ostali japanci sa uljnim hladnjacima nisu uljare.Retko ko radi to,ali pri zameni ulja praktikovao sam da otkacim uljni hladnjak i ispustim iz njega staro ulje.Ne znam za inazumu,a hladnjak uljare 1100 je 0.7L zapremine. Pre 1 sat, malitomic je napisao: Ta crna iz oglasa je od mene 1km udaljena i naravno da sam otisao da je pogledam. Ne postoji razlika u parama koliko je velika razlika u stanju motora. Takav motor(crni) nikad ne bih pozeleo da imam, bez obzira na oprenu koju ima Kako fotke mogu da prevare,a i prodavac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7663 Napisano juče u 07:28 Ne silazi, 6778 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Što ja pitah za prefix... Taj pomenut R730 je prefix za mašinu koja se ugrađuje na ne tako rasprostranjen Bandit 750. Inače taj motor, agregat, ima više svojih varijanti...od uštrojenih 25kW..pa do preko 100KS na prastarom GSXR-u. Iako je naizgled sve isto, naravno da nije. Te nalepnice na ramu su oznake za jednu od varijanti, ujedno i homologacija izduva....što u stvari označava izvedbu kompletnog protoka vazduha kroz motor. Nije mi poznato šta tačno treba uraditi da bi se na dotičnom modelu digla snaga i dal' ima neke fizičke barijere. Ako ih ima, a one su obično ispod flanšni na usisu, njihovo skidanje remeti protok vahduha, te je neophodno intervenisati i na karburatorima i na izduvu. Onda posle ta nalepnica služi samo za ukras. Pošto ima, kako rekoh, jako puno varijanti ovog agregata moguće je svakako dići snagu..ali to podrazumeva i ozbiljnije zahvate. Iako blok u osnovi bude isti, drugačije su glave, bregaste, veći karburatori, paljenje...ta igranka ti ne treba. Ukratko, nisam siguran dal je dovoljno samo nešto "čačnuti" da bi postao 63kW 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 15683 Napisano juče u 14:54 Drug član, 1892 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na Bandži je prefiks N721... Pipao sam hladnjak 15 - tak minuta posle vožnje i bio je hladan dok je agregat još dosta topao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 7663 Napisano juče u 16:50 Ne silazi, 6778 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To je ok..nema tu nikakvih termostata, sistem je potpuno otvoren. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...