Milorad23 0 Napisano Octobar 21, 2007 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan verovatno cu uzeti srkijev enduro exceed 200....mislim da mi je taj za pocetak dobar... I ja isto to mislim! ;D jesi lik srki ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Octobar 21, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Octobar 21, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Ovako, prvo procitaj ovo http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=5848.0 e onda nam kazi koju klasu hoces, pa da pomognemo. Na tvoju visinu mislim da je najbolje putni enduro ili allroud, no baci pogled, pruci, razmisli, i na to dodaj svoje zelje i mogucnosti, onda to napisi... Vjeruj ovdje ima dosta ljudi koji ce onda znati da ti daju pravu informaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milorad23 0 Napisano Octobar 21, 2007 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa svidja mi se srkijev,vecina me je i savetovala da ga uzmem....a srki jel tvoj hard ili soft ? procitah tamo da neki nisu sigurni za asfalt? jedno offtopic pitanje...jel mogu za 300 evra da kupim opremu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Octobar 21, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Octobar 21, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Keeway Exceed 200 je soft enduro Sto se opreme tice sve opet zavissi koliko novac hoces da das i koliko zeliz da budes zasticen. Evo ti mog primjera za osnovnu opremu: Kaciga - 150 eura Jakna - 270 eura Pantalone - 110 eura Rukavice - 45 eura Pojas - 25 eura Potkapa - 45 eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milorad23 0 Napisano Octobar 21, 2007 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan e super onda,samo da nije onaj hard ne treba mi to... bogami oprema je skupa,znaci preko 500 evra mi treba samo za opremu ?? zelim dobru zastitu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Octobar 21, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan otvorite novu temu u moto opremi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srka 2 Napisano Octobar 22, 2007 In memoriam, 87 postova Lokacija: Novi Sad-Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Keeway Exceed 200 je soft enduro Sto se opreme tice sve opet zavissi koliko novac hoces da das i koliko zeliz da budes zasticen. Evo ti mog primjera za osnovnu opremu: Kaciga - 150 eura Jakna - 270 eura Pantalone - 110 eura Rukavice - 45 eura Pojas - 25 eura Potkapa - 45 eura Dao si za podkapu 45eur ??? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 22, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Potkapa - 45 eura Dao si za podkapu 45eur ??? :o Ti si za moped dao 20000+ Eura, pa šta!?!?! I to nije obična potkapa (čarapa) nego neka svemir-termo-sajber-nasa-pancir-avio-super-sonic...itd itd... A i odoste u debeli OFF!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 22, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem da covek ne dobi ni jedan smislen savet, a o savetima "uzmi zver od 1000 kubika..." necu ni da pricam... Dakle, ovako: Moj savet je da se ne udaljavas mnogo od 125cc za prvi motor, i to pre da pucas na 4-takta nego na 2t, ako nikada pre nisi vozio motor. Mnogo kontrolisanija snaga, bolji motor za ucenje. Moj savet je da taj motor vozis bar godinu dana, i da se bas dosta navozas na njemu i sve probas. I padovi ce biti bezazleniji (a pasces 80%, ko kaze da nikada nije pao sa motora, laze, tako da to uvek treba da uzmes u obzir). Taj motor ce imati sasvim dovoljno snage za i za ucenje, a bogami i za padove, veruj mi. Sto se tice izbora modela, definitivno treba da juris neki enduro - jedan razlog je sto si visok, a drugi razlog je sto je to mnogo bolji prvi bajk nego neka trkalica ili coper - razlog je polozaj za volanom i u sedistu, mnogo bolja kontrola i feedback od motora, preglednost...Jednostavno, mnogo ces vise i brze nauciti da vozis na takvom motoru. Sto se tice konkretnog odabira motora, moj savet je recimo Suzuki DR125 (mislim da je na www.moto-berza.com bio jedan u NS-u za oko 1500e u super stanju), ili recimo moze i taj Keeway 125 enduro (njega mozes naci i jeftinije, mislim da ima jedan lep na forumu). Honda XL125 bi isto bila ok kupovina (mislim da sam i nju video na moto-berzi)...i tako.. Na tebi je da odlucis, sto se tice modela motora (i da li ce to biti enduro, coper, naked ili neki r), ja sam ti izneo moje argumente zbog kojih bih ja odabrao enduro da sam na tvom mestu, a ako malo prelistas net, videces da je to opste misljenje. Sto se masine tice, nikako ne bih prelazio 125cc i 4 takta prve godine...ima vremena, vozaj ga godinu dana, a dug je zivot (ako se pazljivo i pametno vozi), pa ce biti vremena za bolje masine. Veliki pozdrav, pitaj sta te zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 22, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Shesti-m skoro u potpunosti. Raspreda se u ovoj temi o svacemu a najmanje o tome da posavetujrtr momka. Moj savet je 125-250 kubika, ali ne mora da bude pravilo. Moze biti veca kubikaza. Ono sto je vise bitno za prvi motor je da motor nema previse snage i da ne bude "nervozan". Mislim da bi bilo najbolje da sednes na neke motore i da malo probas da vidis sta ti odgovara zbog tvoje visine i da odlucis sta ti najvise odgovara: Cucavac, Golac, Enduro,... Ipak racunajuci tvoju visinu i ne-iskustvo, preporucujem ti neki putni enduro i posto su ti motori uglavnom ne-nervozni i teraju vozaca da vozi mnogo smirenije izasao bih iz okvira 125-250 kubika i rekao bih: KLE, Tenera, Transalp, ili slicno. Ti motori su zaista udobni i za niske i za visoke ljude, i apsolutno te ne teraju na jurcanje sto je dobro za pocetnika, a sto je najbolje voze se kao biciklo! Ajmo sad nadovezite se na temu ali smislene savete i predloge a ne gluposti tipa R1 ili nijedan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srka 2 Napisano Octobar 22, 2007 In memoriam, 87 postova Lokacija: Novi Sad-Indjija Prijavi odgovor kao problematičan A koji motor bi ti najradije kupio Milorade? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Octobar 22, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da Milorad vec kupio neku makinu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milorad23 0 Napisano Octobar 22, 2007 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan srka,recimo da imam iskustva i da nisam toliko visok i da mi pasu ovi manji,ja bi uzeo apriliu 125,ali...dobro... aki nisam jos uzeo ,ali ovaj srkijev me je bas privukao idem sledeci vikend da ga vidim ma kakav r1 pa ne smem ni da sednem na njega :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Octobar 22, 2007 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan milorade ja ti isto preporucujem taj srkijev jer je jako dobar i bolji je duplo nego novi takav isti,......NECES SE POKAJATI SIGURNO!!!! a posle kad ga uzmes ja cute nastrebati da ga zadnjacis i prednjacis,..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 22, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Pa recimo Suzuki gs500 ili gpz500s. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Octobar 22, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Keeway Exceed 200 je soft enduro Sto se opreme tice sve opet zavissi koliko novac hoces da das i koliko zeliz da budes zasticen. Evo ti mog primjera za osnovnu opremu: Kaciga - 150 eura Jakna - 270 eura Pantalone - 110 eura Rukavice - 45 eura Pojas - 25 eura Potkapa - 45 eura Dao si za podkapu 45eur ??? :o Evo nova tema za opremu http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=11403.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Octobar 22, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Octobar 22, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan ... Ipak racunajuci tvoju visinu i ne-iskustvo, preporucujem ti neki putni enduro i posto su ti motori uglavnom ne-nervozni i teraju vozaca da vozi mnogo smirenije izasao bih iz okvira 125-250 kubika i rekao bih: KLE, Tenera, Transalp, ili slicno. Ti motori su zaista udobni i za niske i za visoke ljude, i apsolutno te ne teraju na jurcanje sto je dobro za pocetnika, a sto je najbolje voze se kao biciklo! ... Jeste to lepo i slazem se da treba da ide na Enduro bar dok ne savlada dobro osnove ali savetujes mu da ne kupuje motor jaci od 125 eventualno 250cc,a gde si nasao KLE,Teneru i Transalp-a te kubikaze,zanima me jer nisam znao da postoje u toj kubikazi,mislio sam da ih ima samo u 500cc,650-750cc i 600-650cc!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 22, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema se ubrzano priblizava svom kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Octobar 22, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ... Ipak racunajuci tvoju visinu i ne-iskustvo, preporucujem ti neki putni enduro i posto su ti motori uglavnom ne-nervozni i teraju vozaca da vozi mnogo smirenije izasao bih iz okvira 125-250 kubika i rekao bih: KLE, Tenera, Transalp, ili slicno. Ti motori su zaista udobni i za niske i za visoke ljude, i apsolutno te ne teraju na jurcanje sto je dobro za pocetnika, a sto je najbolje voze se kao biciklo! ... Jeste to lepo i slazem se da treba da ide na Enduro bar dok ne savlada dobro osnove ali savetujes mu da ne kupuje motor jaci od 125 eventualno 250cc,a gde si nasao KLE,Teneru i Transalp-a te kubikaze,zanima me jer nisam znao da postoje u toj kubikazi,mislio sam da ih ima samo u 500cc,650-750cc i 600-650cc!? Pozdrav kupi naočare ili čitaj sporije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Octobar 22, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli malo o Yamahi TDR 125, mocno motorche za tu kubikazu i visoko lepo(deltabox) krece se oko 2000e '98.'99.'00.god a mozze da dodje u obzir i Honda XR125 l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 22, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan ... Ipak racunajuci tvoju visinu i ne-iskustvo, preporucujem ti neki putni enduro i posto su ti motori uglavnom ne-nervozni i teraju vozaca da vozi mnogo smirenije izasao bih iz okvira 125-250 kubika i rekao bih: KLE, Tenera, Transalp, ili slicno. Ti motori su zaista udobni i za niske i za visoke ljude, i apsolutno te ne teraju na jurcanje sto je dobro za pocetnika, a sto je najbolje voze se kao biciklo! ... Jeste to lepo i slazem se da treba da ide na Enduro bar dok ne savlada dobro osnove ali savetujes mu da ne kupuje motor jaci od 125 eventualno 250cc,a gde si nasao KLE,Teneru i Transalp-a te kubikaze,zanima me jer nisam znao da postoje u toj kubikazi,mislio sam da ih ima samo u 500cc,650-750cc i 600-650cc!? Pozdrav procitaj pazljivije bas onaj deo koji si ti uzeo za citat od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...