Grigorije 0 Napisano April 17, 2012 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha dt 50 k 1985 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Yamahu dt 50 '85,kad sam je kupio provozao sam je i dimila je,bila je prejaka smesa,bla bla,ćale pomislio da su karike popusile (covek se razume u kola ali u dvotaktne motore niposto) ajd menjaj klip,busi stublinu. . . Ok,majstor ubaci klip,ja sastavim motor kasnije,upalim ga radi sve normalno,posle dan dva upalim ga i krenem,ide lepo,posle 50-60m pocinje da se gusi pri gasu,da trucka,i sve teze da radi da bi se nakraju nekad ugasio,a nekad jedva ostao na leru. . . ?! ocistim karburator (kompresorom i benzinom),kupim svecicu toplotni broj i sve za njega bas,ocistim rezervoar,slavinu,proverim el. instalacije dali negde dodiruje masu,fals vazduh sam uradio da nema truna falsa da uvlaci,sve lepo sredim i opet isto,radi krene vozi,sve normalno,i posle 50m gusenje,truckanje i srodne pojave (dajem mu gas,a sto vise gasa dam on se vise ugusi),neznam stacu vise ?! Ako neko zna i ima volje,nek savetuje i pomaga. . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano April 18, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Po ovome sto cujem to ukazuje na problem dotoka vazduha.. ili ti... motor radi normalno dok ne potrosi to malo vazduha sto ima i onda pocne da se gusi sto veci gas odvrces... Zameni filter vazduha.. po tvojoj prici 99% po meni da ti to muci motor sve vreme. Pozzz pa javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grigorije 0 Napisano April 20, 2012 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha dt 50 k 1985 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru ,izgleda da je to jedan od uzroka,skinuo sam mu skroz sundjer,da direktno uvlaci vazduh,ide on lepo,ali uvek kad krecem,bio on upaljen ili ga tek palim,gusi se gusi,i onda odjednom krene,kao da protera nesto pa kasnije juri ko lud. . . Naci to se sad desava kad sam skinuo filter,pre se ugasi,sad bar ide(kupio sam kn filter,stavicu ga). . . Neznam dali bi to mozda zbog struje moglo da bude,kad pocne da se gusi pocne da puca iz auspuha,ne svaki put ali cesce ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano April 20, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan A da proveris paljenje? i kad se ugasi, ne bi bilo lose da odmah skines svecicu i pogledas po stanju da li se ugasio jer ima previse goriva (mokra svecica) ili premalo (svecica suva) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grigorije 0 Napisano April 22, 2012 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha dt 50 k 1985 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam kn,pogledao svecicu,bila je mokra,pa sam nastelovo karburator,pa sad nije mokra,ali ide pa na kraju gubi snagu i gusi se isto .Neznam,verovatno je do stelovanja karba,ali ako neko zna sta bi jos moglo biti nek savetuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano April 22, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam kn,pogledao svecicu,bila je mokra,pa sam nastelovo karburator,pa sad nije mokra,ali ide pa na kraju gubi snagu i gusi se isto .Neznam,verovatno je do stelovanja karba,ali ako neko zna sta bi jos moglo biti nek savetuje Kako si stelovao karburator? Dirao si sraf za podesavanje smeshe? Da li si upucen u to kako se smesha podesava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grigorije 0 Napisano April 22, 2012 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha dt 50 k 1985 Prijavi odgovor kao problematičan Sraf za vazduh 1+1/2 kruga odvrnut od skroz zavrnutog,sraf za ler po drzanju lera i zvuku ili na nekih 1300 obrtaja/min. (ali ja nemam obrtaljku tako da ga stelujem po zvuku kad je zagrejan,ona iglica za gas u karbu pa sad,meni je bio osigurac na drugoj odgore,pa sam svasta probavao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...