Jump to content

Moto Zajednica

Grigorije

Članovi
  • Broj tema i poruka

    15
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Yamaha dt 50 k 1985

Grigorije's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Danas sam vozio turu 30km u jednom pravcu,nema vise gasenja kad se zagreje,malo sam mu cacno karb i sad lepo ide . . . Hvala na svim savetima
  2. Boja je mat crna . . . To nevalja. Probacu da nastelujem karburator i platine.
  3. Namontirao sam novi kondenzator,motor sada lepo ide,ostalo je da kada se jace zagreje nece da vuce uopste ili se samo ugasi,posle 10 min. kako se ohladi,opet odlicno ide. . . Dali je do glave,ili do klipa ili nesto trece neznam ?
  4. Hvala na odgovorima,pokusacu sve sto ste naveli
  5. Radi se o "Yamaha DT 50" 1985 ,Na leru radi lepo,kad dodam gas (na bilo kojem stepenu dodavanja gasa) pocne da se gusi,da "puca i skripi" iz auspuha,nema snage da krene ugasi se . . . Karburator ociscen,kolko tolko nastelovan,platine lepo bacaju varnicu u magnetu i nastelovane su,na kurblanje i bobina lepo baci na svecicu varnicu,ociscen filter vazduha,klip je nov skoro stavljen,stublina busena takodje. . . Radio je jedno vreme dok se malo vise ne zagreje,a kada dodje do neke temperature,pocne tako da zeza ili se samo ugasi. Ako neko slucajno zna sta bi moglo da bude ?
  6. Imam magnet od yamahe dt 50 '85,i na ploci za taj magnet su unisteni namotaji,kojih nema nigde da se kupe,niko nece da ih namotava (ja sam probao,pa sam namotao debelo,nemoze da stane u magnet...),kupio sam magnet od dukatia sa njegovom plocom,dukatijev magnet ima manji konus (rupu za radilicu) od mog starog od yamahe,imam nameru da razbusim konus dukatijevog magneta na meru yamahinog,isao sam kod strugara i kod cubi-ja,niko nemoze da mi razbusi... Pa dali neko zna nekog ko bi to mogao da mi uradi u Novom Sadu ?
  7. Akomulator imam mali,koji nikad nije ni radio,neznam cemu sluzi posto nemam paljenje na anlaser ali sam ga ipak napunio kiselinom i dopunio,svecica nova kupljena,toplotni broj njegov,kabl sam stavio nov i lepo ga pricvrstio,kapica je uredu. . . Skoro sam osmirglao kontakte u kondenzatoru(relej,ili sta je vise) jednom,osmirglao sam i ocistio platine,sada jako lepo ide dok se nezagreje malo vise,kada se zagreje pocinje sam da daje puno gasa,a kada ga iskljucim posle toga i sacekam 5 min. upalim ga i gas "propada",gusi se na dodavanje gasa ili nece ni da upali (oseti se iz auspuha sirov benzin) ,proveravao sam plovak kada zatvara dotok goriva,odradio to i opet isto,cistio karburator naravno . . .
  8. Nema tu dovoljno struje za dovoljnu proizvodnju HHO gasa kako bi imao neke beneficije istog.. uredu,hvala na odgovoru
  9. Dali slucajno HHO moze na 6 V i motor od 50cc ?
  10. Motor mi se gasio na dodavanje gasa,gasio se posle 15 sec. od kad ga upalim,mislio sam da je karburator,svecica i svasta jos,a pre neki dan izvadim sveicu stavim na masu zakurblam jednom dvaput,baca lepo varnicu,treci cetvrti put nebaca,peti put opet baca,malo ima malo nema varnice,menjao sam svecicu nije do nje,do cega je neznam,ako neko zna slucajno hvala . . .
  11. Sraf za vazduh 1+1/2 kruga odvrnut od skroz zavrnutog,sraf za ler po drzanju lera i zvuku ili na nekih 1300 obrtaja/min. (ali ja nemam obrtaljku tako da ga stelujem po zvuku kad je zagrejan,ona iglica za gas u karbu pa sad,meni je bio osigurac na drugoj odgore,pa sam svasta probavao.
  12. Stavio sam kn,pogledao svecicu,bila je mokra,pa sam nastelovo karburator,pa sad nije mokra,ali ide pa na kraju gubi snagu i gusi se isto .Neznam,verovatno je do stelovanja karba,ali ako neko zna sta bi jos moglo biti nek savetuje
  13. Hvala na odgovoru ,izgleda da je to jedan od uzroka,skinuo sam mu skroz sundjer,da direktno uvlaci vazduh,ide on lepo,ali uvek kad krecem,bio on upaljen ili ga tek palim,gusi se gusi,i onda odjednom krene,kao da protera nesto pa kasnije juri ko lud. . . Naci to se sad desava kad sam skinuo filter,pre se ugasi,sad bar ide(kupio sam kn filter,stavicu ga). . . Neznam dali bi to mozda zbog struje moglo da bude,kad pocne da se gusi pocne da puca iz auspuha,ne svaki put ali cesce ?
  14. Imam Yamahu dt 50 '85,kad sam je kupio provozao sam je i dimila je,bila je prejaka smesa,bla bla,ćale pomislio da su karike popusile (covek se razume u kola ali u dvotaktne motore niposto) ajd menjaj klip,busi stublinu. . . Ok,majstor ubaci klip,ja sastavim motor kasnije,upalim ga radi sve normalno,posle dan dva upalim ga i krenem,ide lepo,posle 50-60m pocinje da se gusi pri gasu,da trucka,i sve teze da radi da bi se nakraju nekad ugasio,a nekad jedva ostao na leru. . . ?! ocistim karburator (kompresorom i benzinom),kupim svecicu toplotni broj i sve za njega bas,ocistim rezervoar,slavinu,proverim el. instalacije dali negde dodiruje masu,fals vazduh sam uradio da nema truna falsa da uvlaci,sve lepo sredim i opet isto,radi krene vozi,sve normalno,i posle 50m gusenje,truckanje i srodne pojave (dajem mu gas,a sto vise gasa dam on se vise ugusi),neznam stacu vise ?! Ako neko zna i ima volje,nek savetuje i pomaga. . .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja