zippaya 4 Napisano Maj 12, 2015 U prolazu, 62 postova Lokacija: BGD Motocikl: Kymco Agility City Prijavi odgovor kao problematičan Kupiš robu u prodavnici i tražiš papir za povraćaj PDVa. Sa njim, računom i robom dobiješ pare nazad na granici/aerodromu. Vodi računa da u različitim zemljama je različit propis oko min sume (po računu) za koju može da se ostvari povraćaj. Za Nemačku je 50€ (po jednom računu). Dakle pazario si nešto preko 50€ NA ISTOM RAČUNU (ne više računa kad se saberu!) imaš prava na povraćaj na granici od 19% te vrednosti (ovo važi za Nemačku) uz papir izdat u toj prodavnici gde su kupovao, račun i robu (nekad traže da vide robu i da bude neraspakovana tj u orig ambalaži) Nadam se da je alles klar? ;D P.S. ovo sam sve pokupio sa foruma, i ovog i drugih, i sa zvaničnih sajtova odgovarajućih službi. Uskoro ću sve proveriti u praksi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Maj 12, 2015 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Da da sve jasno..malo me je zbunilo to sto sam nekada davno trgovao tada mnogo skupi fotoaparat u Bosnu i slucajno mi prodavac kaze oces da ti povratimo pdv,ja reko ajde zasto da ne,ali je procedura bila da na bosanskoj granici prijavim fotoaparat i pokazem ga,da bi mi oni udarili njihov pecat ili sta li vec,i onda tek kad se opet vratim u Bosnu samo u tu istu prodavnicu sam mogao da dobijem tada tih 17% pdv-a Dobro je samo da mi jos na aerodromu ne naplate neki dodatni porez ili carinu za to Hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippaya 4 Napisano Maj 12, 2015 U prolazu, 62 postova Lokacija: BGD Motocikl: Kymco Agility City Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno sam radio u maloprodaji mob tel i sl. teh digitale. Kupcima koji su imali neki papir, overen u njihovoj ambasadi u Sr (ne sećam se više koji/kakav) i strani pasoš, odbijali smo PDV na licu mesta, do određene sume ili od određene sume... jbg beše davno (fala Bogu! [jbm ti maloprodaju...]) Za carinu ne znam kako je u CG, a “naša” je štatiBogda... Moje iskustvo, uskoro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1752 Napisano Maj 12, 2015 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Da da sve jasno..malo me je zbunilo to sto sam nekada davno trgovao tada mnogo skupi fotoaparat u Bosnu i slucajno mi prodavac kaze oces da ti povratimo pdv,ja reko ajde zasto da ne,ali je procedura bila da na bosanskoj granici prijavim fotoaparat i pokazem ga,da bi mi oni udarili njihov pecat ili sta li vec,i onda tek kad se opet vratim u Bosnu samo u tu istu prodavnicu sam mogao da dobijem tada tih 17% pdv-a Dobro je samo da mi jos na aerodromu ne naplate neki dodatni porez ili carinu za to Hvala na odgovoru Trenutno je ista procedura i sa robom iz Rumunije, samo sto je minimalna vrednost po racunu 800 Leja (oko 185e). A PDV, odn TVA iznosi 24&. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippaya 4 Napisano Maj 28, 2015 U prolazu, 62 postova Lokacija: BGD Motocikl: Kymco Agility City Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga prošla bez problema!!! Uneo sam je kao ručni prtljag u torbi za kacigu (mogao sam i u kesi ili bez ikakve ambalaže!). Vraća sam se avionom Etihad-a, karta mi je bila Air Serbia. Za povraćaj PDV-a mora da se ima American ili (slagaću sad) Viza ili Master - KEŠ NE VRAĆAJU! Ovo važi za "firmu" (ili šta je već) koja se zove Global Blue - za njih mi je Louis izdao formular. Heine Gericke mi je izdao za drugu "firmu" ali sam pretpostavio da će biti ista priča a iznos je bio sića, pa sam rešio da ipak stignem na avion U svakom slučaju - imaš 4 godine fore da ostvariš pravo povraćaja PDV-a. Ovo sve važi za Nemačku. Pozdrav kolege!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...