Jump to content

Moto Zajednica

zippaya

Članovi
  • Broj tema i poruka

    62
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    BGD
  • Motocikl
    Kymco Agility City

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

zippaya's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

4

Reputacija u zajednici

  1. Nisam uspeo da nađem - koliko dugo važe položeni testovi PSP (teorija)? Da li mogu recimo da sad na jesen/zimu polažem testove, a na proleće da izvadim lekarsko i vozim časove, pa polažem vožnju? Imam B od 2003. i odmah bih polagao A. Koliko sam skapirao lekarsko važi godinu dana i nije nužno pre časova vožnje i polaganja vožnje? Hvala!
  2. Ispada skuplji tehnički od registracije... ludilo!
  3. Da, frapirao sam se prošle god za tehnički - 3000. U GSP-u (NBG) 1800. Sad sam zvao - ne proveravaju brzinu, dovoljna je potvrda.
  4. Bat of kors. Mso sam da i to proveravaju. Super. Hvala!
  5. Ćao! Jel neko radio tehnički po novom za kitovan skuter? Jel prolazi, zbog maksimalne brzine?
  6. E ne bejah lenj pa sam ga provalio. Hvala ipak! Šljaka ko blesav, evo već 4/5 god!
  7. Čika Rajko uz alarm si mi dao ovo uputstvo, ali na daljincu nemam ovo dugme "munjica" ;D Od dugmića imam samo "otključaj", "zaključaj" i "crveni zvučnik sa X-om". Kako ide podešavanje osetljivosti kod ovog modela? Ili ako imaš uputstvo za ovaj model da pošalješ? Inače i dalje sam prezadovoljan alarmom i ugradnjom!!! Još jednom hvala!
  8. Pošto sam kroz ovaj pakao prošao prošle godine evo o čemu se radi: Tehnički pregledi nisu znali šta da pišu za motocikle, pa su svima automatski lupali 2 osovine kao na kolima. Činovnici u SUP-ovima nisu znali da treba da stoji nula, pa su propuštali. Osovine se nalaze između paralelnih točkova, te stoga ne može biti nijedna na motoru. Inače 3 puta sam menjao saobraćajnu za skuter od 50 kuba: Pet godina je registrovan na 33KW (moš misliti nikom nije bilo sumnjivo 5 godina da skut od 50ccm ima 33kW) Dve godine je registrovan sa dve osovine (!!!) Ako ovu treću budem morao da menjam... šta da vam kažem, uvek je bolje pobiti njih nego sebe U suštini svi su krivi sem nas. I tehnički i SUP-ovi. Prvi zbog neznanja, drugi zbog neinteresovanja, a i jedni i drugi zbog nestručnosti u svom poslu. A da najbitnije - ovo nije novina! Ovo je bilo sa prvom promenom ZOBS-a. Samo što NIKO (ni tehnički ni SUPovci) NIJE NAŠAO ZA SHODNO DA PROČITA PRAVILNIK!?!?! EEEEJ...
  9. Kaciga prošla bez problema!!! Uneo sam je kao ručni prtljag u torbi za kacigu (mogao sam i u kesi ili bez ikakve ambalaže!). Vraća sam se avionom Etihad-a, karta mi je bila Air Serbia. Za povraćaj PDV-a mora da se ima American ili (slagaću sad) Viza ili Master - KEŠ NE VRAĆAJU! Ovo važi za "firmu" (ili šta je već) koja se zove Global Blue - za njih mi je Louis izdao formular. Heine Gericke mi je izdao za drugu "firmu" ali sam pretpostavio da će biti ista priča a iznos je bio sića, pa sam rešio da ipak stignem na avion U svakom slučaju - imaš 4 godine fore da ostvariš pravo povraćaja PDV-a. Ovo sve važi za Nemačku. Pozdrav kolege!!!
  10. zippaya

    MTR kacige

    Uzeo sam pre mesec dana MTR S - 811. Kaciga je odlična. Izuzetno prianja, a ne ostavlja "ožiljke". Isprobao sam i br. veću i br. manju. Jaaako je udobna. Ima dodatnu zavesicu za bradu, klasičan deflektor daha i unutrašnji sunčani vizir. Prezadovoljan sam! Sad je proleće, videćemo koliko će lufteri (dva čeona, sa odvodom ka temenu i jedan usni) biti efikasni na 40*C
  11. Svojevremeno sam radio u maloprodaji mob tel i sl. teh digitale. Kupcima koji su imali neki papir, overen u njihovoj ambasadi u Sr (ne sećam se više koji/kakav) i strani pasoš, odbijali smo PDV na licu mesta, do određene sume ili od određene sume... jbg beše davno (fala Bogu! [jbm ti maloprodaju...]) Za carinu ne znam kako je u CG, a “naša” je štatiBogda... Moje iskustvo, uskoro!
  12. Kupiš robu u prodavnici i tražiš papir za povraćaj PDVa. Sa njim, računom i robom dobiješ pare nazad na granici/aerodromu. Vodi računa da u različitim zemljama je različit propis oko min sume (po računu) za koju može da se ostvari povraćaj. Za Nemačku je 50€ (po jednom računu). Dakle pazario si nešto preko 50€ NA ISTOM RAČUNU (ne više računa kad se saberu!) imaš prava na povraćaj na granici od 19% te vrednosti (ovo važi za Nemačku) uz papir izdat u toj prodavnici gde su kupovao, račun i robu (nekad traže da vide robu i da bude neraspakovana tj u orig ambalaži) Nadam se da je alles klar? ;D P.S. ovo sam sve pokupio sa foruma, i ovog i drugih, i sa zvaničnih sajtova odgovarajućih službi. Uskoro ću sve proveriti u praksi!
  13. Što se carine tiče kad dobijem povraćaj PDVa, odmah joj skidam nalepnicu sa vizira i ostale etikete, i tvrdim da je moja tj da sam je uneo u Nemačku. Putujem sa Air Srbija i na Tesli nisam video te "kalupe" a na sajtu im piše da su za ručni prtljag prihvatljive dimenzije 55 x 40 x 20 cm a svaka kaciga se uklapa u to i to zajedno sa onom torbom koju ću isto uzeti. Jbg videćemo. U krajnjem slučaju strpaću je u kofer, pa šta joj bog da... Samo da se setim posle da napišem ovde šta je bilo
  14. Ohrabren ovim odgovorima, probaću i ja da donesem jednu iz Nemačke. Em bolje cene, em veći izbor, em povraćaj PDVa
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja