safet su 155 Napisano April 10, 2012 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: SUBOTICA Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, dolazeci pre par godina iz jednog od boravaka u Americi , gde imas osecaj da ako prodjes kroz STOP da ce te zaustaviti, izvuci iz kola i streljati na licu mesta, docekali su me supruga, ortak i cale od drugog drugara jer je on vozio karavana. Na izlasku sa aerodroma, nije ni video znak STOP, a kamo li da je usporio, ili ne daj Boze stao Samo sam se osmehnuo u mraku, onako za sebe, i pomislio "Vladane, dobro dosao u Srbiju!" Tako da ga ja za to mnogo ne osudjujem. Ja te znake tumacim ovako: TROUGAO: pazi, nailazis na ulicu iz koje vozaci imaju prvenstvo STOP: pazi, nailazis na ulicu iz koje vozaci BAS, BAS imaju prvenstvo, i voze mnogo brze :lol: U prevodu, to je znak informativnog karaktera e moj druže -------negde je to strašno i zamisliti a kod nas je to baš slatko i uraditi!! kao ruski rulet a posledice na kraju ne zna se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano April 11, 2012 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan Jos cu da pomislim da gresim sto STOP kapiram kao : stani, spusti nogu, pogledaj, cekaj ili nastavi (u zavisnosti sta sam videla) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano April 11, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam i ja neku na ovu temu. Što se tiče ''kotrljajućih ili sličnih znakova'', koliko znam ZOBS je jasno odredio oblike značenje i svrhu znakova kao i način postupanja SVIH učesnika u saobraćaju. Mogu ja da ga poštujem ili ne ali postoje sankcije (ako te u'vate u prekršaju). Budimo realni - nema bezgrešnog vozača, samo neki su manje ili više ''tolerantni'' prema obavezama u saobraćaju. A što se tiče Druga Mirka - tu nema dileme: Po zakonu smo svi jednaki.... E, sada on je malo jednakiji od nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano April 11, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan od kada me je čika policajac, blago ukorio što se nisam potpuno zaustavio ispred znaka stop, od tada uglavnom baš stanem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 11, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom a? Ja stanem kad nemogu da vidim drugacije, a ako mogu, ne stanem nikad. Taj znak je ustvari i zamisljen da se postavi na takvim mjestima gdje se bez zaustavljanja ne moze ispregledati situacija. A kad ga postave na preglednoj raskrsnici, stati je ustvari ekoloski prekrsaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano April 11, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ja sam bezgrešan vozač. Gotovo idealan primerak istog. Dok vozim motor, bez greške puštam sve koji su jači od mene ukoliko ne mogu da im uteknem ili im se nakršim mile mame jer me nisu ispoštovali ako imam prednost. Bez greške trougao i STOP poštujem kao "stani ako moraš". Pri tome, "moraš" podrazumeva da je raskrsnica nepregledna, da nisam siguran da li ću proći, da je gužva u raskrsnici... itd. A to isto radim i u svim ostalim slučajevima imao znak, nemao znak. Yebeš prednost ako je onaj drugi jači i bezobrazniji a ja sam na motoru. Zato se potpuno isto ponašam u svim raskrsnicama sa i bez znaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 24, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Yebeš prednost ako je onaj drugi jači i bezobrazniji a ja sam na motoru. Zato se potpuno isto ponašam u svim raskrsnicama sa i bez znaka. Nadam se jednog dana nećemo morati ovako da se ponašamo prema svim raskrsnicama,Da će nas jednom ostali vozači gledati kao ravnopravne učesnike u saobraćaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano April 24, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Hoce... ...kad budemo sedeli u damperu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 24, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Danas čujem da postoje "frajeri" u Beogradu kojima je fora da brecaju motoriste po putu,kao ono ti ga pretičeš a on volanom naglo levo,ili vozi u paralelnoj traci i na tebe.To im je moša,i još udaraju recke ko koliko moša ima.Ne mogu da verujem da i takvi postoje.Vozio sam i preko i nigde nisam čuo za tako nešto.Još ne mogu da verujem.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano April 24, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @saler I? Šta te još čudi kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 24, 2012 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas čujem da postoje "frajeri" u Beogradu kojima je fora da brecaju motoriste po putu,kao ono ti ga pretičeš a on volanom naglo levo,ili vozi u paralelnoj traci i na tebe.To im je moša,i još udaraju recke ko koliko moša ima.Ne mogu da verujem da i takvi postoje.Vozio sam i preko i nigde nisam čuo za tako nešto.Još ne mogu da verujem.Pozdrav. Cuo sam i ja, ali nikako da naleti neki na mene da mu popravim limariju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 24, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Druže moraću da se naviknem da me ništa kod nas ne čudi.Mi u provinciji smo još oslobođeni od takvih entuzijasta.U gradu kao Šabac već se skoro svi znamo,moja porodica živi tu već četiri generacije,pogotovo znaju nas sa motorima.Imao sam priliku da pređem u jednu firmu u Beograd krajem 99-te i sad mi je još draže što sam odbio.Pozdrav,i Beograđani čuvajte se . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano April 24, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte šta mi se večeras desilo(peta postavka): http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80234-policija-na-motorima-na-strani-motociklista/page__p__1286991__fromsearch__1#entry1286991 Ide na bolje verujte,ovo da mi je neko pričao mislio bih da me loži. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano April 25, 2012 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Hajde, hvala Bogu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...