mrmiki 431 Napisano Mart 13, 2021 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Nemam toliko km kod Darka kao @Alexa90 ,ali bice i potpuno se slazem sa kolegom. Ja sam od onih ako si zadovoljan necim cena nije bitna, ali definitivno koliko se posveti svakom motoru i musteriji i svaki tretira kao svoj cene su male za takav rad. Sto se mene tice majstora ne menjam sem ako me ne otera jednog dana sto postoji velika sansa (ne znam koliko ce imati zivaca da me tripi) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11610 Napisano Mart 13, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 4373 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan E kad je mene istrpeo.. a trpi me od 2012. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bbocko 280 Napisano Mart 14, 2021 Svrati ponekad, 207 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Michigen Motocikl: Honda NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kada bi genetskim inzenjeringom resili da spoje nemca i japanca dobili bi Satelisa. Sreca moja sto sam ga kontaktirao preko ovog foruma pre ne znam ni ja koliko godina jer kao apsolutno pocetnik u moto svetu nisam ni znao ko je dobar majstor a ko nije. Posle nekoliko promenjenih dvotockasa i predjenih desetina hiljada km u zajednickim voznjama ne postoji druga osoba za odrzavanje mojih motora. Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Maj 21, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan jbt samo hvalite majstora, nista od ovog ne bilo da mu nisam dotero skuter, valjda sam i ja nesto zasluzan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Maj 21, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan usput, zamolio bih majstora da mi objasni kako da namestim vreme na tabli, posto sam ga ponistio kad sam skidao klemne sa akumulatora....inace Darko je za 10+++ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Maj 21, 2021 Integrisan, 9340 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Preko dugmica na inst. tabli dok je pod dikilikontaktom, duze drzis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Jul 21, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan Poz. Imam pitanje, da li benzin moze da utice na rad motora, posto sam pre desetak dana sipao benzin na pumpi i presao nekih 100km (u cugu) i kada sam stigao kuci primetio sam da na leru pocinje da trokira i gasi se. U voznji sada primetim drugaciji zvuk na auspuhu, deluje mi kao da je motor rastelovan. Imam jos pola rezervoara benzina a ne mogu da ga izvucem kako bih sipao drugi, da li bi imalo svrhe da dospem stooktanski benzin ili da prvo ovaj potrosim pa onda da sipam novi, ili je problem u necem drugom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Jul 21, 2021 Integrisan, 9340 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako se problem javio neposredno po sipanju goriva.... vrlo moguce da je uletela voda zajedno sa benzinom. Kad su jake kise treba izbegavati sipati bilo koje gorivo na b. pumpama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Jul 21, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan sipao sam pre ovih kisa, kad su bile vrucine, ali sumnjam da je na ovoj pumpi los benzin, pa me interesuje da li se to moze popraviti ako naspem onaj stooktanski benzin da se pomesa sa ovim u rezervoaru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Jul 21, 2021 Integrisan, 9340 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Po opisanom vuce na gorivo al ne mora da znaci. Hoce isto tako da zeza kad napon akumulatora nije dobar. Jesi li uzeo neki pametan punjac, secas se da smo pricali da ne bi valjalo da motor boravi bez punjaca jer imas tablu sa kod. paljenjem a ona vuce poprilicno struje + namotaj nije sjajan pa ni punjenje ne moze biti dobro (ubacen lad na ob. svetlu). Premeri prvo sta se desava sa naponom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Jul 21, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan pa kad startujem napon padne na 9,5 a onda se popne na 13.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Jul 21, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan da malo dopunim akumulator? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Jul 21, 2021 Integrisan, 9340 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo vi i te kako bi valjalo ako nisi do sad pa probaj, vidi kako će raditi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11323 Napisano Jul 21, 2021 Ne silazi, 2300 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Nemora kisa,moze i muvanje sa gorivom,istoce u bure ,a vrate vodu u cisternu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kalvados 5 Napisano Jul 22, 2021 U prolazu, 22 postova Lokacija: Kucura Motocikl: Aprilia scarabeo 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ostavio sam juce akumulator da se puni 5 sati, nisam hteo duze jer nije ni bio ispraznjen, a jutros kad sam se provozao sve isto bez promena, probacu jos sa zamenom benzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Jul 22, 2021 Integrisan, 9340 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Probaj drugo gorivo, eleminisati jendo po jedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10387 Napisano Mart 17, 2022 Ne silazi, 2361 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Skarabeo 400i Od kako ga imam, skuter je prešao oko 18 do 20 hkm. Prilikom kupovine, i prvog pregleda kod našeg majstora (Dare), nije bilo potrebe menjati rolnice, kao i kaiš. Odrađene, i zamenjene su druge stvari, da ne nabrajam, koje su bile potrebne. Sada, posle ove km, ide novi kaiš, ovaj se malo iskrzao, novi slajderi, zamenio sam i ležaj u dekli. Jedno pitanje, vezano za rolnice : ako su idealno okrugle, svih 8 kom iste gramaže (19 gr), kako da znam da li ih treba menjati ? Znam da nije to neka cifra, meni ove deluju dobre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Mart 17, 2022 Integrisan, 9340 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nisu ti rolne za zamenu, traju ohohoo podosta..... pazi samo kad montiras da neku ne okrenes kako ne treba (sjebace brzo leziste varia). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 622 Napisano Mart 17, 2022 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Koji je ovo deo kao roler u sredini, i cemu sluzi?Imam predpostavljam isti agregat i prenos na bev 400 pa me interesujeSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22540 Napisano Mart 18, 2022 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan "Anti-flapping roller" sluzi da umiri kais na pustanju ili dodavanju gasa, onemoguci mu "landaranje". Inace, kada se stavi jaca cenralna opruga ti agregati (master 400/500) vole da pri kretanju samaraju deklu u predelu gde obelezih (tu bude kao polirano). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
glavichanin 16 Napisano April 9, 2022 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posle 7 punih godina vratio sam se Scarabeu pa rekoh da se javim, pohvalim i ujedno pitam za neki savet. Pre mesec dana kupio sam 500ie 2008 godište (vozio sam identičan samo 250ie) od jednog starijeg gospodina na Dorćolu, nisam ga vozio kod majstora od tada jer je prodavac tj predhodni vlasnik delovao iskreno, odmah mi je pokazao sve sitne nedostatke koje ja ne bih ni primetio i spustio cenu za 100€ zbog loših guma što je ujedno i prvo pitanje gde i koje gume da kupim ? Za ovih mesec dana kako ga vozim prešao sam oko 500 km i prezadovoljan sam kako ide za sada,servis ne planiram da radim ove sezone jer mu verujem na reč da ga je skoro odradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3047 Napisano April 9, 2022 Drug član, 1071 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan E pa neka je sa srećom kupovina. Lepo da te služi.Što se guma tiče, najlakša za nabavku i po mom mišljenju najoptimalnija prema "uloženo-dobijeno" kriterijumu je Dunlop ScootSmart. Nije idealna slinje korektna skroz.Ako baš želiš da ulaziš u finese, u našem Maksi skuter podforimu imaš temu o gumama pa navali. U zadnih 5 stranica kmaš sažvaka u kompletnu trenutnu ponudu, sa apstraktnim mišljenjima i savetima kao i sa ličnim oskusvima i konkretnim detaljima.E sad, što se se servisa tiče, lepo je što si osoba puna poverenja i pretpostavljam da ono nije neosnovano. Ali i dalje ne razumem zašto bi preskočio zamenu ulja u agregati i diferencijalu... Šta znači to "skoro je zamenio"? Ako je ulje iz prošle sezone, pa makar to bio i decembar, dobro je zameniti ga.Apsolutno nije skup izdatak a bude ti mirna glava.Pored zamene ulja većina majstora će ti za sitne pare proviriti u stanje CVT-a, proveriti svećicu, premeriti napon punjenja, virnuti u diskove i pločice... Pa ćeš znati šta te čeka u perspektivi.Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 249 Napisano April 9, 2022 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK 502x Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti deluje 500 posle 250? Manevrisanje, kocenje, potrosnja...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano April 9, 2022 Fat and furios, 597 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, kymco agility 200 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam, za mene jedan od najupotrebljivijih maxija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
glavichanin 16 Napisano April 9, 2022 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bokes said: E pa neka je sa srećom kupovina. Lepo da te služi. Što se guma tiče, najlakša za nabavku i po mom mišljenju najoptimalnija prema "uloženo-dobijeno" kriterijumu je Dunlop ScootSmart. Nije idealna slinje korektna skroz. Ako baš želiš da ulaziš u finese, u našem Maksi skuter podforimu imaš temu o gumama pa navali. U zadnih 5 stranica kmaš sažvaka u kompletnu trenutnu ponudu, sa apstraktnim mišljenjima i savetima kao i sa ličnim oskusvima i konkretnim detaljima. E sad, što se se servisa tiče, lepo je što si osoba puna poverenja i pretpostavljam da ono nije neosnovano. Ali i dalje ne razumem zašto bi preskočio zamenu ulja u agregati i diferencijalu... Šta znači to "skoro je zamenio"? Ako je ulje iz prošle sezone, pa makar to bio i decembar, dobro je zameniti ga. Apsolutno nije skup izdatak a bude ti mirna glava. Pored zamene ulja većina majstora će ti za sitne pare proviriti u stanje CVT-a, proveriti svećicu, premeriti napon punjenja, virnuti u diskove i pločice... Pa ćeš znati šta te čeka u perspektivi. Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Hvala na iscrpnom odgovoru i savetima, poslusacu te i dati majstoru da mi pregleda sve što si napisao i uzeću te Dunlop gume. Nisam zapamtio šta mi je rekao kad je tačno menjao ali mi je dva puta naglasio i to po obavljenoj kupovini da je skoro menjao ulje i da stvarno nema potrebe da menjam a da gume obavezno promenim i da mu je uvek stavljao Agip. Cena je bila 2300 i spustio je na 2200 zbog guma a on je neki mehaničar, u dvorištu sam mu zatekao rasklopljen motor za čamac pa sam povezao da je stvarno održavao taj motor kako treba, možda sam i ispao naivan... U ponedeljak ću zvati za gume majstora koji mi je servisirao starog Scarabea pa cu mu onda reći da proveri sve ovo i javljam kako sam prošao. Veliki pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...