hitman 352 Napisano Februar 23, 2012 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je mozda nezahvalno (zbog logicnog faktora - autenticnosti) ali, ima li sanse da se sastavi neki kao univerzalni vodich (upustvo) ili bar spisak potrepshtina koji bi mogao da se udene na prvu stranu? Naravno, da suzimo pricu, mislimo na neki komplet neophodan za recimo par dana "advenchr voznje" (dakle po sumama i gorama, bez civilizacije) Dakle, Kwarni, jel tako da si ti dobrovoljac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 23, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi, za sada definitivno imamo jako kvalitetnu listu potrebnih medikamenata! E Sad, mislim da bi jednostavno u prvi post trebalo staviti nekakav pregled teme iliti index, koji bi u kratkim tezama usmeravao na korisne postove! E sad kako to organizovati, verovatno ima neka fora kao urednik da to uredis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 23, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo razdeli u grupe, biće ti lakše: - hrana, - medikamenti, - lična higijena, - alat i delovi, - gedžeti, - "survival kit" (+prva pomoć), - kamp oprema, - odeća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 23, 2012 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi hidroaktiv vatrenu vodu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 23, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi hidroaktiv vatrenu vodu... to je med' medikamentima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Februar 23, 2012 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je mozda nezahvalno (zbog logicnog faktora - autenticnosti) ali, ima li sanse da se sastavi neki kao univerzalni vodich (upustvo) ili bar spisak potrepshtina koji bi mogao da se udene na prvu stranu? Naravno, da suzimo pricu, mislimo na neki komplet neophodan za recimo par dana "advenchr voznje" (dakle po sumama i gorama, bez civilizacije) Dakle, Kwarni, jel tako da si ti dobrovoljac? Naravno da je dobrovoljac, on je započeo temu! p.s. Super ideja. Uz Bear Grylls-ov nož se dobija i malo uputstvo za snalaženje u prirodi nož ima da se pazari kod nas, ali mi se ne bacaju toliki novci... ako nađem .pdf sa tim uputstvom da ga pregledamo pa iskoristimo http://www.youtube.com/watch?v=ivOvUThMcnM Što se tiče hrane u prirodi, ima u odbrani knjiga ~1500 i DVD ~700 rsd sa deetaljnim uputstvima o jedenju raznoraznih čudnih stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 23, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Bar zmija i zaba ima po prirodi kolko hocete , ako vam je do mesa. Zeku cete malo teze stici ! Aj' prvom prilikom kad se nadjemo negde ja spremam . Kome se ne svidi neka kolje pastetu . Ili neka jede iz prirucnika za prezivljavanje !? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 23, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja mislim da treba boditi prase sa sobom u prirodu . Zeka kad cuje Arrov-a bezi ko da je sudnji dan... doduse mislim da i medo bezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17019 Napisano Februar 23, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Koje ste vi "Paljevine"! Zmije, žabe, kornjače, ...., ubijaju se i jedu kada nema druge mogućnosti, a ne radi ćefa. Konzerva gotovog jela neuporedivo je ukusnija (i brže se sprema) od ovoga što sam nabrojao na početku. Ne pričam napamet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Februar 23, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Koje ste vi "Paljevine"! Zmije, žabe, kornjače, ...., ubijaju se i jedu kada nema druge mogućnosti, a ne radi ćefa. Konzerva gotovog jela neuporedivo je ukusnija (i brže se sprema) od ovoga što sam nabrojao na početku. Ne pričam napamet. Ziko , nemoj da kvaris zabavu ! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6084 Napisano Februar 24, 2012 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Od svega sam dva puta jeo žablje batake i baš mi se dopalo. Ostatak žabe nisam ni video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 24, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam kompetentan za hranu jel volim da je nosim i za druge i za sebe (jbg slađe se jede u društvu u planini, ko je probao moje sendviče zna o čemu pričam), sa alatom takođe volim da preterujem (ipak se vozim sa drugovima Afrikancima pa je to nekako potrebno)... e sad to sto svi nose 10ku i neki krs srafciger cesto nije dovoljno... Misha Pei ima odlican set alata sa sve kesicom u kojoj su mu matice i srafovi (mala je kesica al dodje ko lek kada ti odleti neki sraf). Takođe je pametno imati žice (ja nosim od chiftekovog napajanja za komp - lepo je uvezano mrezicom i ne zauzima mnogo mesta). Kompresor je dovoljno da jedan nosi (uglavnom ja) kao i pajsere (kad nije tu Mladen i to nosim ja)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 24, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Koje ste vi "Paljevine"! Zmije, žabe, kornjače, ...., ubijaju se i jedu kada nema druge mogućnosti, a ne radi ćefa. Konzerva gotovog jela neuporedivo je ukusnija (i brže se sprema) od ovoga što sam nabrojao na početku. Ne pričam napamet. Pa da je poenta napuniti svoje telo potrebnim mineralima, vitaminima , belancevinama itd. jednostavno bi nosili infuziju sa sobom. Fora je da sve to bude malo drugacije, nesto novo, nesto divlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Februar 24, 2012 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ste vi "Paljevine"! Zmije, žabe, kornjače, ...., ubijaju se i jedu kada nema druge mogućnosti, a ne radi ćefa. Konzerva gotovog jela neuporedivo je ukusnija (i brže se sprema) od ovoga što sam nabrojao na početku. Ne pričam napamet. Kako kaže Pinki u ranama - "mora čovek na nešto da se loži..." , bolje nego na pajdo i ružne ribe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17019 Napisano Februar 24, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan maxxa Postavljeno Danas, 12:26 PM zika56, on 24 February 2012 - 00:26 AM, said: Koje ste vi "Paljevine"! Zmije, žabe, kornjače, ...., ubijaju se i jedu kada nema druge mogućnosti, a ne radi ćefa. Konzerva gotovog jela neuporedivo je ukusnija (i brže se sprema) od ovoga što sam nabrojao na početku. Ne pričam napamet. Kako kaže Pinki u ranama - "mora čovek na nešto da se loži..." , bolje nego na pajdo i ružne ribe Nije bitno šta se jede, nego sa kim se jede. Ako je društvo dobro od sve opreme za "kampovanje" dovoljna je samo livada. A ako se skupio " i kurta i murta" džaba ti sve. Nikakva oprema, piće i dobra klopa tu ne pomažu. Mnogo je veći problem pronaći dobro društvo nego dobru opremu (i "pravilnu" ishranu). A ružne ribe! To ne postoji (normalno, uz uslov da ima dovoljno rakije). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Februar 24, 2012 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan A ružne ribe! To ne postoji (normalno, uz uslov da ima dovoljno rakije). Tj. " Ne mozes ti biti toliko ruzna koliko ja mogu da popijem!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 24, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Generalno, sto vise idemo na ekstremnu stranu, ekipa ce biti cistija i zdravija! Moje je misljenje da je enduro ekipa mnogo zdravija za druzenje bas zbog slobodoumnosti i spremnosti da skrene malo sa puta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 25, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan "Malo skrene" pa završe na Rtnju.. dobro..malo ispod Nego..mogla bi neka vožnja uskoro da padne, a? Rusić beše nešto pominjao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 25, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan sad je vec vreme za treninge Hladno je da bi se kampovalo, tako da, svako oko svoje kuce . Nego prosle godine sam izgoreo ono impregnirano platno na dnu satora (na auspuh naravno), jel neko krpio doticno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 27, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Nego prosle godine sam izgoreo ono impregnirano platno na dnu satora (na auspuh naravno), jel neko krpio doticno? Ja sam imao to zadovoljstvo, a uradio sam zakrpu od "flekice" za unutrašnju gumu i vulkanizerskog lepka. Moram da se pohvalim da je odlično ispalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 27, 2012 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan drugar koji radi cerade mi je ponudio da on to nekako "zavari" javicu rezultat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17019 Napisano Februar 28, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ja (ovaj u sredini) boravio sa drugarima u prirodi, bila je neophodna ovakva oprema. (Košare, maj 1999). 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Februar 28, 2012 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ti onda zile imas kredibilitet da budes moderator ove teme bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Februar 28, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Eh Ziko lako tebi. Mozes pretrcis 40km sa punom opremom . Nama drugima ako spavamo bez duseka sutra ledja ko daska u koju je neko zakucao eksere . Inace potpuno se slazem sa Kvarisom, koj ce mi moj motor od 120 kila ako nosim jos 20 kila sa sobom. Verovatno sam to sve nosio na nekoj psiholoskoj osnovi. Secam se jednom je neko digao moj ranac (mislim da je Kepo bio) da mi ga doda i pitao me sa onako bas iznenadjenjem koj moj nosim unutra. Ipak sve me to nece odvratiti da mi voznje budu u okolini kampa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 28, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan A granate su ako neko nije navikao da se "olakšava" u šumi. Rokneš dva komada i da vidiš kako možeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...