to crank 5322 Napisano Februar 2, 2012 Integrisan, 13017 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izjave posle testa: Casey Stoner: "It's been a good test in general, we only managed two out of the three days unfortunately but the weather has been really good to us and we've been able to do what we planned. The day I missed hasn't affected us too much and we've managed to complete our testing programme, to be honest I think track conditions on the first day weren't that great anyway as the lap times were not so fast." "I'm still not feeling great with my back but the bike is ok, so we've made progress in reducing the chatter a little more and trying a few different things, some small settings on the shock that we haven't tried before amongst other points. So far it's been pretty positive, we'll just have to wait and see what we have for the next test and hopefully improve a little more. Now I'm looking forward to getting home to Switzerland to see Adriana and await the arrival of our baby!" Dani Pedrosa: "Three days testing here in Malaysia is very tiring. This morning when I woke up I was pretty sore and stiff, but once I got running I was a little bit better. Anyway, it’s been worth it to do a general test of the engine, chassis and tyres and overall it is the biggest test we have done on this bike and we have good data to analyse and can start to build up points we need for the second test." "As I said yesterday, the biggest point to improve is on braking, and we are also working on the electronics to improve the management of the power and the grip level. The chatter is still there, I know it's something very difficult to fix, but I’m sure Honda is working hard on it. In general, it’s been a positive test for us and we will come back here in three weeks with new ideas. This bike is physically more demanding, you feel the power in the acceleration, the speed under hard braking and also the extra weight, but it’s alright. I will keep wor king hard physically to prepare for the second test." Jorge Lorenzo: Position: 2nd Time: 2'00.198 Laps: 35 "I’m really, really satisfied, I have improved on my best record here in Sepang. We tried a lot of things; some were better, especially one major improvement. We also know where we have to improve in the future. The electronics are not perfect yet, we still need to make it smoother but the bike has so much potential we are optimistic. The Yamaha engineers worked really hard and they have done a good job. I made my best time today at midday which is the hardest time with the conditions so it was pretty good. Let’s see what we can do when we come back." Ben Spies: Position: 4th Time: 2'00.0495 Laps: 16 "It’s been a good test, we’ve got a lot of things accomplished, we’re definitely moving in the right direction with my bike. I tried the Yamaha test rider’s bike today which had a slightly different set up to make a fair comparison with mine. I made a small mistake, losing the front but that’s testing; it can happen when you’re working out the good and bad! All in all it’s been great and I’m really happy and looking forward to coming back and seeing what’s new." Valentino Rossi: "We on the team are all happy with how this test has gone, especially today. With a 2’00.8, we’re starting to get to a decent time. The two Hondas and the two Yamahas are still ahead of us, but we consider this test to be a starting point. The most positive things we’ve achieved are that the front now lets me ride a little more as I like, and the bike reacts well to changes and that we have very clear ideas on what’s still missing. In particular, if we manage to improve the bike’s behaviour on acceleration, we’ll be able to take a consistent step forward." "I know that the work has never stopped at Ducati, and now with the information we’ve gathered, they’ll keep working on the areas that we’ve identified. That might take a while, but there’s still some time before the first race. We have to keep improving, so we’re not getting too excited, but I’m pleased with how things have gone so far." Nicky Hayden: "Obviously, I’d like to have done more. I can’t really say it was a real test for me, but I did a few laps each morning in order to at least get a feel for the new bike, get a little data and understand a couple of things. Even in that limited time, I was able to make small improvements and go quicker each day." "Ducati did an amazing job with this bike in a short amount of time. It’s smoother than any other Ducati I’ve ever ridden, it looks slick and it’s good to work on. It’s got good power, and the front end is working well, but with the extra power, now we’ve got to find better rear traction at the first touch of the throttle. With the few adjustments we’ve made, everything seems to be going in a good way, so now I just need to get healthy." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Februar 2, 2012 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Moje vidjenje > mislim da Rossi nije pokazao maksimum , malo se kalkulise , jer je toliko iskusan da moze da proceni koliko brze moze i mislim da kad krenu trke da ta razlika nece biti tolika . Veliki faktor ce biti i ko ce bolje sacuvati gume , jer ih hiljadarke u svakom slucaju jedu vise od osamstotica , a tu racunam na Rossijevo iskustvo . Stoner je definitivno najbrzi i mislim da se u Ducatiju sprema taktika kako ga pobediti .Po meni je to razlog kalkulacije i zaostatka od 1,2 sek. Mislim da je Stoner mlad , i hoce odma da pokaze koliko je brz , bez kalkulacije . E , sad , dal ce biti ono > sto je babi milo to joj se i snilo , ili cu mozda biti u pravu ostaje da vidimo. Ne znam bas koliko se mogu sloziti sa tim da nije cupao do kraja, a pogotovo da to nije uradio zbog konkurencije. Italijanima su najvise 00 u procjepu, pa valjda je dovoljan dokaz sto nisu dali ljudima da idu na pis pauzu dok nisu napravili novo sokocalo. Isto kao sto i za Stonera mogu reci sada da je brz, ali ne i najbrzi, ima tu jos njih brzica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Februar 2, 2012 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Као да Роси не би волео да их одере на тесту после онакве срамотне сезоне? Не би он пропустио пенал, само да је био свиран. Дукати је скоро конкурентан, а то скоро може да буде јако пресудно. Лично, мислим да ни Стонер није одвезао најбоље што зна. Није било потребе, а није био ни потпуно здрав. Није ово јурњава за временом, смисао је другачији. Најлуђе је што су сви отишли срећни и задовољни. Прави хепиенд. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Februar 3, 2012 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Biće zanimljivije ovo godine!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 753 Napisano Februar 3, 2012 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja drugacije gledam na zvanicna testiranja. Vremena jesu merilo,ali u odredjenom procentu. Zasto? Prosto receno,ovo su testiranja gde se trazi i izvlaci maksimum iz motocikla. Neko skuplja podatke u maksimalnoj meri bez preteranog forsiranja kako bi iste analizirali i pripremili motocikl za forsiranje na sledecem zvanicnom testiranju. Drugi pak imaju motocikl koji je vrlo dobro pripremljen i odgovara njihovom stilu voznje pa mogu da guraju mnogo jace i da rade fini tjuning. Stoner je posebna prica pa njega prvog pominjem. Imam utisak da bi i GSV-R gurao do limita i da bi bio u vrhu. Covek jednostavno ima talenat da se stopi sa masinom koju vozi i gura je i koji procenat preko granice. Honda vec drugu godinu zaredom ocigledno ima najbolji motocikl koji je izvajan skoro do perfekcije. Stoner je to pokazao sa odlicnim vremenom i vrlo malim brojem odvozanih krugova. Prosto receno pakleni paket! The Shire je uzdrman.. Njihov prkosni hobit Perdrosa ce ovu godinu gutati prasinu ili biti na podijumu. Ocigledno je da je omaleni Pedrosa fizicki nejak za hiljadarku. I 800cc ga je u nekim trkama fizicki izmrcvarilo,od 1000cc ne ocekujem nista manje. Pritom,pritisak je jos veci jer on vozi Hondu godinama i nije uspeo ono sto je Stoner za jednu sezonu. Mene bi ta cinjenica skenjala,nadam se da ne razmisljamo na isti nacin Na stranu to sto mu zavetrinu cine sponzori,Markezovo vreme u najjacoj klasi tek dolazi,a decko iza sebe ima sponzore koji bez problema mogu neutralisati ovu cinjenicu. Ipak Pedrosu sam uvek gledao kao vozaca koji ili zablista i grize za prve dve pozicije ili biva nevidljiv na stazi tako da i od njega ocekujem dobre rezultate (pozitivac sam u zivotu,jbg) Lorenco,vozac za kojeg cu navijati. Zasto? Decko koji je imao 00 da ulece u borbu sa Rosijem do poslednje krivine. Decko koji je prekinuo Rosijev niz i osvojio titulu. Decko koji je jedini parirao perfektnom Stoneru. Decko koji je u mojim ocima pored Stonera najozbiljniji kandidat za titulu ove godine. Decko za kojeg verujem da ce nam prirediti ozbiljno natezanje u vrhu. Nadam se samo da ce Jamaha ispratiti njegov talenat i potencijal Bena cu preskociti jer od njega ne znam sta da ocekujem. Da li ce biti na momente odlican kao prosle sezone ili prosecan videcemo. Nadam se najboljem jer je vrh prilicno monoton.. Rosi,uh covek za koga cu uvek navijati makar vozio bicikl Primetan je dobar napredak,ali ih ocekuje jos ohoho rada da bi bili u vrhu. Ako sklope paket kako treba ocekujem ga medju prvih pet. Da li su to puste zelje znacemo na sledecem testiranju ili pak na pocetku sezone. Voleo bih da se Vale vrati u vrh jer ce trke biti zanimljivije za gledanje. Za klubskog mu kolegu vec nemam neka pozitivna ocekivanja. Novi Dukac je verovatno bazdaren da bi Rosi mogao da izvlaci maksimum iz njega. Hejden ima totalno drugaciji stil voznje i mislim da ce mu to biti problem. Nadam se da gresim,ali i dalje stojim pri tom stavu. U satelitske timove necu zalaziti jer su uzvan domasaja borbe za titulu. Ono cemu se nadam je da ce se Dovi dovoljno privici na Jamahi,da ce Bautista pokazati neki znacajniji pomak na Hondi,da ce vozaci Dukatija pokazati bilo sta i da se Bradl sto pre otarasi OdVozacaOcekujemoMaksimumNaNajgoremMotoruUzMinimumTroskova tima. Disclaimer: sve gore napisano je licno moj stav i vidjenje na trenutno stanje vozaca i njihovih timova. Svako ko se oseti prozvanim ili uvredjenim na osnovu fanbojizma (Vendi style) nema potrebe da me citira jer ga necu shvatiti ozbiljno. Mada,zelim da procitam i tudja misljenja 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 3, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Thaedass, lep tekst, niko nije pogodjen. Ja cu da dodam: nada umire poslednja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4346 Napisano Februar 3, 2012 Svrati cesto, 3514 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Carlo Pernat o testu na Sepangu . http://www.gpone.com/index.php/201202036006/Pernat-Ducati-il-progetto-funziona.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 753 Napisano Februar 3, 2012 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Thaedass, lep tekst, niko nije pogodjen. Ja cu da dodam: nada umire poslednja. Zahvaljujem Koliko sam se trudio da napisem objektivno svoje misljenje toliko sam hteo na sarkastican nacin da se nasalim na racun vernih fanova. Posto sam u neku ruku dotakao sve vodece pulene rizikovao sam da me pola Moto Sport ekipe razvuce po asfaltu Meni je jedino bitno da trke budu zanimljive i da gledamo borbu za podijum do poslednje krivine,a to ko ce biti sampion mi nije toliko bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5322 Napisano Februar 3, 2012 Integrisan, 13017 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem Koliko sam se trudio da napisem objektivno svoje misljenje... Jbg. preterao si sa objektivnošću, niko nema šta da zameri. Možda si malčice strogo načepio Haydena, mislim da je motor koji je dobar za Rossi-ev stil 100% dobar i za Haydena s obzirom da ne pretenduju na istu poziciju (mislim da bi Hayden sa 5 mestom u prvenstvu bio intimno prezadovoljan a ni 6 mu ne bi bilo gadno uz po neki podijum). Nije se oporavio od povrede dovoljno da bi stvarno mogao da testira motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Februar 3, 2012 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Hayden je po meni dobar vozac,nije svemirac, ali dobar. Mada , iskreno, nikad nije imao nesto srece, pa nikad nije bio prva violina, cak ni posle osvojene titule. Krvavi radnik, obrne milion krugova. Ali eto, `bem li ga, nije bas imao srece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...