DaliborBP 1243 Napisano Decembar 15, 2017 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Naucili smo mi i bez ABS peglati. Za sada nemam priliku da kupim motor sa abs-om,ali ako se ukaze ... rado cu pazariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Decembar 15, 2017 MSC Member (Maxi Scooter Club), 944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre dve godine prešao na skuter koji ima ABS i sa njim prevezao skoro 24.000 Km. Za to vreme sam samo JEDNOM osetio kako pri oštrom kočenju ručica podrhtava. Da se to nije desilo, posumnjao bih da sa tim sistemom nešto nije u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Decembar 15, 2017 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan ABS je odlicna stvar na autu... Na motorima manje vise,jer ko od pocetka ne nauci da koci prednjom pa zadnjom i da dozira po potrebi,nepomaze mnogo ABS. Jer po masnom putu i sa ABS-om ko nabode prednju ima da omasti asvalt. Sad vozim X9 500 bez ABS, i imao sam letos jedno kocenje sa 80km/h jer se klipan isparkiravao pun gas i izleteo mi na 15 metara od mene. To je bio jedini put da sam osetio da skuter nosi inercija i tezina x ubrzanje i to poslednjih par metara gume su vristale,jer je sila kocenja bila ogromna(jedino tih poslednjih par metara mislim da bi se aktivirao ABS) Gume nove,hvala Bogu i asvalt svez i hrapav. Ostao sam na tockovima i zaustavio se tik ispred branika glupana sa autom. Mislim i da sam imao ABS da bi situacija bila ista ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Decembar 15, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan ABS je odlicna stvar na autu... Na motorima manje vise,jer ko od pocetka ne nauci da koci prednjom pa zadnjom i da dozira po potrebi,nepomaze mnogo ABS. Jer po masnom putu i sa ABS-om ko nabode prednju ima da omasti asvalt. Sad vozim X9 500 bez ABS, i imao sam letos jedno kocenje sa 80km/h jer se klipan isparkiravao pun gas i izleteo mi na 15 metara od mene. To je bio jedini put da sam osetio da skuter nosi inercija i tezina x ubrzanje i to poslednjih par metara gume su vristale,jer je sila kocenja bila ogromna(jedino tih poslednjih par metara mislim da bi se aktivirao ABS) Gume nove,hvala Bogu i asvalt svez i hrapav. Ostao sam na tockovima i zaustavio se tik ispred branika glupana sa autom. Mislim i da sam imao ABS da bi situacija bila ista ...Gde se isparkiravao kad si terao 80 na sat? Na auto putu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Decembar 15, 2017 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan nije bitno moralisanje sada,kao svi vozimo 50km/h i nosimo fluo prsluke. Cim se mrdnem dalje iz centra i guzve vozim 70-80,ali je fora sto svuda ima dvorista i kuca i sabana koji neznaju da pogledaju pre ukljucivanja na glavni put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Decembar 16, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Kad god sednemo na motor u minusu smo jednu sekundu. Ta jedna sekunda, pri brzini od 50-60km/h je oko 12-14 metara predjenog puta bez ikakve reakcije vozača na kočnice. Imali ABS ili nemali, dupe nam nije tu gde mislimo da jeste, nego tih 14m u budućnosti. Dobro je imati ABS na motoru ali je još bolje imati ABS u glavi. Jedna od lepih stvari, koja se dešava u svakoj od tih sekundi dok vozimo naše motore je ta da imamo mogućnost da predvidimo i utičemo na svoju budućnost i da svoje sudbine ne prepustimo šabanima i "nisam te video". A zašto i da nas vide. Daleko bilo da morališem. Ja ovo o ABSu pa valjda nije off 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
umpahpah 100 Napisano Decembar 16, 2017 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan @NebojsaG nije off to što pišeš, mislim da je ABS na motorima super stvar (pod pretpostavkom da je imaš i u glavi). Imam iskustva sa proklizavanjem i skoro tragičnim ishodom. Svakako, da sam imao ABS, drugačije bi se ponašao motor (govorim o panik situaciji). Ne želim da mi sledeći motor bude bez ABS-a, a začudio sam se da postoji opcija ABS samo na prednjem točku. Pozdrav, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Decembar 16, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan @NebojsaG nije off to što pišeš, mislim da je ABS na motorima super stvar (pod pretpostavkom da je imaš i u glavi). Imam iskustva sa proklizavanjem i skoro tragičnim ishodom. Svakako, da sam imao ABS, drugačije bi se ponašao motor (govorim o panik situaciji). Ne želim da mi sledeći motor bude bez ABS-a, a začudio sam se da postoji opcija ABS samo na prednjem točku. Pozdrav,Ja nemam ABS a i da imam, šta će mi .....treba da se patim još i oko toga kad crkne. Jbg...bodeš, staneš, kreneš dalje. Ako padneš ustaneš, ako ne ustaneš, odletiš i to ti je to. Jedan moj drugar letos okinuo u auto i ja mislim da mu je to bilo prvo pravo kočenje u životu. Vozio a nije ni znao kako mu koči motor. Sad i on juri da kupi sa ABS. Fala bogu da ovi što sad kupuju i čitaju ovu temu, treba da idu na ABS. Ne može da škodi a može da pomogne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Decembar 18, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam situaciju kocenja sa absom na ne tako velikoj brzini i mogu vam reci da je stvar jako dobra iako sam i sam pricao da je to na motoru produzetak one stvari.nisam isao nesto posebno brzo.i sa obicnim kocnicama bi stao sigurno ali tockovi bi klizali i gubio bi kontrolu a sa abs om je osecaj puno sigurniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_doshs 0 Napisano Decembar 20, 2017 U prolazu, 8 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Aprilia habana 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, izvinjavam se za/ ako je off, ali je podatak koji utice ako je neko u dilemi. Nesto sa drugarom raspavljam oko cene registracije, znam da ima raznih kalkulatora na netu i gledali smo ali ima odstupanja. Ako moze par forumasa da napise koliko koga izadje ukupna cena registracije za skut 250cc 300cc i 400cc (ne orva vec standardna znaci imas tablice i saobracajnu)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16105 Napisano Decembar 20, 2017 Integrisan, 9331 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 200/250ccm.............. oko 8.500din 300/350ccm.............. oko 11.500din 400/500cmm............ oko 12.500din Mislim da su tu negde cifre, gore-dole 200/300din, ako grešim nek me neko ispravi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Decembar 20, 2017 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan to su te cifre,odstupanje gore dole zavisi od premijskog stepena,ali je u okviru 500din gore dole. 400/500 (459ccm) u junu platio 12.000din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 20, 2017 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Nikako nemojte da registrujete u AMS. Naplaćuju proviziju za svaku uplatnicu kao u pošti i naknadu za administrativne troškove.Sa druge strane, pojedini tehnički pregledi nude besplatan tehnički pregled ako se sve uradi kod njih. Znači do 2000 din razlike može biti zavisno od izbora konkretnog preduzeća.Sa treće strane, verujem da nas od nove godine očekuje skuplje osiguranje, kao i svake godine, a za najmanju kubikažu je osiguranje već oko 50% ukupnog troška. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukukuku 0 Napisano Januar 2, 2018 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Zovem se Dusan, polozio sam za moto A2 dozvolu (francuska) i sad gledam sta da kupim za dalju voznju (budzet 5 000e a kupio bih polovno).. Trenutno vozim mali skuter od 50cc i svaki dan idem njim na posao. Pedeset kubika je postalo jako jako dosadno voziti pa sada zelim da predjem na nesto uzbudljivije. Visok sam 1m90 i imam 95kg. Prelazim 30km dnevno. Imam 35 godina i udobnost i sigurnost su mi vrlo bitni. Vozim 95% po gradu i po obilaznici oko grada (3 trake) gde je limitirana brzina na 90km/h. Ovo su moji favoriti: T-max faza 2 (2008 do 2012. godine). Za noviji nemam dovoljan budzet pa razmisljam o nekom modelu sa 30 000 km koji se ovde nadje za okok 4 000e. X-max 400cc : citam da je dobar za po gradu, nisam ga jos probao pa ne znam kako se kotira u odnosu na t-max. E sad paznja, Suzuki DL-650 V-Strom Iako nije maxi scooter i dalje nisam skroz eliminisao ovaj motor iz price. Vrlo je udoban za moj gabarit ali se malo brinem oko ponasanja u gradskoj voznji, nedostatku prostora ispod sedista, nepostojanju opreme za zimu i ostalim pogodnostima koje pruza maxi scooter... 125cc sam eliminisao jer bih zeleo da na svakom putu sa lakocom zaobidjem sporija vozila. Imajuci u vidu moje fizicke predispozicije i voznju u gradskoj i prigradskoj sredini sta mi savetujete? Hvala svima unapred i Srecna Nova Godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Januar 2, 2018 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi hondu silver wing 600ccm.Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 2, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan T max bez dileme (mada nisam znao da postoji 400ccm).Daleko ozbiljniji "sukuter" od X.Ja sam ga zaobišao samo zato što su mali točkovi i cena približna većim motorima.Za vožnju zimi pogodniji od V storm, pogotovo ako si skoro položio pa bi sa 50 odma skočio na 600ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16105 Napisano Januar 2, 2018 Integrisan, 9331 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @kukukuku Takodje i tebi Srecna Nova, zdravlja i srece pre svega ti zelim. Sa tvojim gabaritima, tesko da ces se smestiti na gore pomenute Maxi skutere, Suzuki bi ti dobro lego ali ne bi ti bio praktican jer se zna koje je prevozno sredsvo idealno za grad. Da skaratim pricu.....s obzirom da ti je budzet 5Ke, da sam na tvom mestu, kupio bi neku 250-cu do 1.5Ke za po grad, da je vrtis ko biciklu, nesto sto se lako provlaci kroz gradsku vrevu. Ostaje ti jos 3.5Ke i sa tim parama bi uzeo jedan Maxi od 500/600ccm ili neki motor i zavrsio pricu....mali za pograd, velki za putovanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4937 Napisano Januar 2, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6023 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, X8 Vračar je napisao: T max bez dileme (mada nisam znao da postoji 400ccm). Daleko ozbiljniji "sukuter" od X. Ne postoji T Max 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Januar 2, 2018 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan teško ćeš naći tmax tu generaciju za 4000e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 735 Napisano Februar 17, 2018 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Strom manje trosi i udobniji je od Tmax-a,ali za zezanje po gradu tmax je vrh,imao stari tip a vozio sam sve generacije,vrlo zabavan za voznju,prakticnost-kofer ili kod tmax-a prostor ispod sedista isti djavo,strom sa fabrickim vizirom ima bolju zastitu od vetra-kod tmax-a bije pravo u kacigu ako si preko 1.80,naravno ovo vazi samo za glavu,tmax ti je tezi za prodaju posle jer je strom ko nekad afrika ili golf2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 735 Napisano Februar 17, 2018 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za visoke ljude je po meni najbolji izbor burgman ili sw kako rece kolega iznad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Mart 17, 2018 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Molim vas ukratko razlike izmedju xmax 400 i majesty 400 2012 godine Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 17, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Drugar hoće da kupi ovaj skuter, šta mislite o njemu?https://www.polovniautomobili.com/motori/11534889/suzuki-burgman-an-400Na oko izgleda dobro. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 897 Napisano Mart 17, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan На око изгледа да је неко омастио асфалт са њим Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StrahinjaBNS 5 Napisano Mart 18, 2018 U prolazu, 34 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Piaggio x9,Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, Drugar mi je preporucio ovaj forum i vidim da ima dosta ljudi sa iskustvom pa me zanima sta bi mi preporucili u sumu od 1700e iskreno pratim oglase redovno. Visok sam 178cm 70kg Ono sto je meni zapalo za oko jeste bev500 na stranu udobnost procitao sam da je agregat odlican a vidim da ima duple diskove. Od ove sume planiram takodje i neki ulog 100-200e pa mi u uzi izbor padaju sledeci skuteri: -beverly 500 -x9 500 -burgman 400 -majesty 400 Zanima me sledece -pouzdanost,cena odrzavanja,iskustva (na leto planiram vangradske voznje) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...