Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

Sve to stoji, ali ni profesionalac ne može na žalost na licu mesta da rasklopi cvt ili ostalo da vidi kakva je situacija, jedino ako skuter ima nekih čudnih zvukova ili nemiran rad, pa da može odmah da se provali. Svi preprodavci sad uglavnom izmenjaju gume, pločice i urade servis, nekad čak i cvt-a i kažu sedi i vozi. E sad, da li do prvog ćoška ili do sledećeg servisa to se nikad ne zna.

Ja sam do sad svoja 2 skutera uzimao garažirana od 1. vlasnika, kupljena kod nas sa servisnom istorijom, nastavio sve to još pedantnije da vodim i održavam, tako da stvarno nisam imao nikakvih ozbiljnijih problema. Vodio sam kolegu koji je izmenjao dosta motora i skutera do sad (trenutno vozi GS) kad sam išao da kupim skuter i zajedno smo sve detaljno gledali i odlučivali, mada je tu uglavnom bilo sve na svom mestu.

Uzeo sam sad da gledam i nešto takvo slično u obzir (1. vlasnik, kupljeno u Srbiji) po oglasima i našao nešto što me zainteresovalo. Da li je možda neko imao dodirnih tačaka sa modelom Sym Maxsym 400 2021. godište, rekao bih da je po gabaritima nešto kao Majesty?!

https://www.polovniautomobili.com/motori/26835082/sym-maxsym-400

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6357 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Maxym 400 je vrlo komforan maxi, pošteno uradjen. Dupli disk napred, Točkovi 15-14, dupli trouglovi. Mesta ispod sedišta koliko hoćeš, zaštita od vetra vrlo solidna. E sad dolazimo do egzotike: Zamisli da ti za njega zatreba plastika ili nešto specifično? Mo'š ići u očin, što kažu u mom kraju :jok:

Evo ti  u vezi smeštaja krakonje...

486165_160885370737211_1398162745_n.jpg

• Ne silazi, 4407 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa sad. Ovaj Maxsym je još relativno nov model, još uvek je u fabričkoj podršci. Ima za njega sve novo da se nabavi, dal od preko našeg zastupnika, dal negde iz inostanstva, do zadnjeg šrafića. Vrv ne bi bilo jeftino, ali bitno je da ima, za nedaj bože. Nisu plastike jeftine ni za ostale novije skutere, ako baš do toga dođe. Zamisli tek za XMax Tech ili BMW C-400 kolko košta, skupo za oči.

• Drug član, 1656 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Dobar je maksim za krakate, 34 ks jako slican bmw c400gt..dobar skuter!

Promenio član Džim Džarmuš

• Svrati ponekad, 284 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Znam sta si mislio Ali poznajem par ljudi Koji se bave odrzavanjem motora I svakog od njih bi za odredjenu svotu novca krenuo da pogleda.smatram da Ako kupac nije siguran sta treba gleda ili jednostavno se ne razume bolje je platiti nekom,manja glavobolja posle.

• U prolazu, 12 postova

Svakako ću čim se vratim u Bgd otići da pogledam ovog Maxsym-a. Računam da je ipak 4 godine star skuter sa mikro kilometražom od 1. vlasnika. Malo me brine to što nije vožen 2.5 godine. Slično je bilo i s mojim Xcitingom, ali on je karburator verzija, pa sam morao da 3x za mesec dana čistim karburator i diznu dok nije izašlo svo đubre iz rezervoara i pored dodatnog filtera za gorivo koji je ubačen ispred karburatora. Od tad je sve OK, nikad nije ni štucnuo. E sad računam da je ovo injection, valjda neće biti takvih (tolikih) problema?!

• Ne silazi, 4407 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa ne bi trebalo da bude problema. Jedino ako nije čuvan u nekoj vlazi, pa da korodira. Ako ga pazariš, zameni sve tečnosti, filtere, odmah. Svakako, meni je bliža pameti ovakva kupovina, nego nekog matorca iz uvoza, pa makar to bio i čuveni Silver.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova

Upravo mi zet šalje da neki njegov kolega prodaje XMax 400 2015. godište. Da li znate napamet po gabaritima da li je veći od malo starijeg 250 (2012), pošto mi je on bio mali kao dupe kad sam ga probao?! Da se ne bakćem ako je sličnih dimenzija...

• U prolazu, 12 postova

@boza_kg Pa tako i je razmišljam, kad već nema ništa pametno u ponudi. Ne menjam tako često skuter, a i ne prelazim toliko km godišnje, trebalo bi da izdrži duže od onih sa već pređenih XYZ kilometara. Mada znam da je mnogo teže posle prodati Sym i Kymco nego japance, jbg... Videću prvo koliko će potrajati i moja prodaja Xcitinga.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 786 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Malo je veći od tog starijeg 250, nego 400 je bio malo problematičan, bilo je priče i na forumu pa probaj da nadješ.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9550 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

@goxy101

Za rezervu, novca trebaš imati min ali minimum 300€. Šta sve treba i krajnja cifra može se znati tek nakon rasklapanja i popisa ako prodje prvi krug.

Pre pola sata bio mi je čovek sa Forcom 750 starom par godina i malom km u nadi da je kupi.

Motor je padao na obe strane, oštećen je teg na levoj a vuče na desnu stranu kad se pusti korman. Pločice napred nema, stigao je metal, nazad gotove utanjile.

Gume takodje gotove, potrosenost stigle repere, akumulator je takodje gotov jer mi je na paljenju zabagovao menjač i upalio je EFI lampu.

Ovo sve primetih na prvu sto bi rekli.

Maksim je kupio MP3 300 relativno skoro.....umro motor, čeka vadjenje i otvaranje.

Ja jedino što Vam mogu dati savet je da zaista dobro otvorite oči i naculjite uši pri kupovini.

• Sviđa mi se 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja