Gagi-racer 568 Napisano Jun 11, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan CedaVelja, onda uzmes lepo Silvera kao sto ti je stavio DaliborBP link. Od 400ccm, sto je 30KW, a ti imas pravo do 35KW, tako da mozes da se vozas bez brige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1244 Napisano Jun 12, 2015 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pazario kolega vec medu! Uzdravlju ga vozio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
masatkg1 4 Napisano Jun 18, 2015 U prolazu, 10 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha XJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, pomagajte, dvoumim se oko kupovine skutera. Nasao sam Aprilia SPORTCITY 200cc 2007. godiste i Piaggio X9 500cc 2003. Razlog za kupovinu je taj sto vise ne mogu da podnesem vrucinu u kolima, a svaki drugi dan putujem 100-150KM. Tek ovih dana treba da polozim za motor tako da sam pocetnik. Takodje me interesuje kakva ste iskustva imali sa SPORTCITY jer mi je mehanicar preporucio da uzmem njega zato sto je X9 daliko skuplji za odrzavanje, vise trosi, vece gume... pozdrav i hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan I jedan i drugi su odlični, aprilia ti je svakako manje Udobna i moh.glas što.se tiče putovanja ide x9ci.dok je sportcity manji i ako su tih 150km.po gradu,on je bolji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11583 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo za gume mala ispravka..SportCity ima veće točkove. A pogotovo što si početnik, SportCity je mnogo manji i lakši skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jun 19, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas ide za 500cc,brzo ces prevazici 200cc i smorices se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11583 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Za početnika je, po meni, mnogo 500cc... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spiritwalker 35 Napisano Jun 19, 2015 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: Piaggio free 80cc, Kymco GD 80cc, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio pre neki dan x9 al 250cc odusevio se, mogu misliti kako tek ide 500-ka, jos jedan glas za vecu kubikazu i skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Za početnika je, po meni, mnogo 500cc...Ako je malo pametan,nije mnogo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1244 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi scooter club, 1668 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka da krenes od malo slabije kubikaze. Ja sam krenuo sa 150,250 posle 500,sad opet na 250. Ako si pocetnik,posle 49 i 200 ce ti biti taman. Kad odvozas,sezonu dve... Predji na vece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11583 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Panto, nema šta da bude pametan ili ne. Nema iskustva, nema osećaja..šta više treba da nabrajam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1757 Napisano Jun 19, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1517 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Baš nezgodna dilema....realno gledano veća je šansa da taj SportCity bude u boljem stanju nego 12 ljeta stara X9-ka....a i SportCity je meni lepši od X9 I ako sam ja pre za 500cc jer će ti biti ugodnija vožnja sa tom kubikažom.. Nisam ti baš nešto pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roske 2 Napisano Jun 19, 2015 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Ja bih imao par pitanja a vi ako imate vremena i zelje da pomognete odlicno ako ne i ako smetam smatrajte da ovaj post i ne postoji. Naime, do pre negde sam jurio naked motor, dza bu, ludila, i onda drugar gekne dobro sa njegovog (tezak udes je imao, trenutno je na Banjici i ceka ga duuuuug oporavak) tako da se ja manje vise ohladim od motora i odlucim za skuter. E sada, izuzetno me privlaci Gilera Nexus 500. I evo, ova mi je zapala za oko: http://www.polovniautomobili.com/motori/6586099/gilera-nexus-500. Moze neko misljenje itd? Naravno, opet cu ponoviti, znam da sam novajlija i da nemam neka prava (hijerarhija je hijerarhija) ali eto, zanima me misljenje ljudi koji su odavno u tim vodama. Niti znam sta bi gledao na njemu ako bi isao da pogledam niti sam vozio isti. Vozio sam razne motore ali Nexusa nikad ali bas nikad i kada bi ga sad probao ne bi znao da kazem da li je dobar ili ne itd. Mene zanima samo par stvari. Kakav je za po gradu, mogu li sa njime na more ici nekad i kakav je za odrzavanje? Eto, to bi bilo to, ako neko ima neki savet neka izvoli i kaze ako opet glavnokomandujuci misli da je moj post visak neka obrise i kao da nista nije bilo! Zivi i zdravi bili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spiritwalker 35 Napisano Jun 19, 2015 Svrati ponekad, 104 postova Motocikl: Piaggio free 80cc, Kymco GD 80cc, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes malo pogledati ovaj link pocni od 4 min da preskocis uvod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16152 Napisano Jun 19, 2015 Integrisan, 9335 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da probam da ti odgovorim.... Ako mislis da ce manje boleti kad se gekne sa skutera, hmmm grdno se varas jer Nexus ima i te kako dobro ubrzanje, pogotovo se oseti ako je odradjen tuning CVT-a (sportski variator, kvacilo, cent. opruga...). Vidi, sedi, probaj nekog, pa ces se i sam uveriti kako dise Master agregat. Posto nemas iskustva/znanja sta gledati pri kupovini, moj ti je savet da povedes nekog ko se stvarno razume i poznaje plastikanere, u suprotnom moz'se gadno zeznes. Za po gradu je odlican, malo tezak ali navicices se. Duza putovanja, nisu mu jaca strana zbog nesto tvrdjeg sedista i polozaja tela koje je nagnuto napred, no ima ljudi koji bas takav stil/polozaj vole....ka npr. kolega macko, presao je sa njogovim Nexus-om xxx km kojekude svugde. Odrzavanje je kao kod vecine ostalih modela ( Aprilia, Malaguti, Peugeot, X9...) 500-ki jer svi (sem Kymca) nose provereno dobar/pouzdan Master agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roske 2 Napisano Jun 19, 2015 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne kazem da ne moze da se gekne, daleko od toga, nego se pogodi da je bas sada imao taj peh (zena mu izletela i bukvalno se zakucao u nju) i onda mi je lakse moje navici na skuter nego na neki drugi motor a i ohladio sam se malo od tih nekih jacih masina. @Spiritwalker Vidim da su Aprilia i Gilera radili isti motor samo drugo ime, zanimljivo. Pa ovaj link gore sto sam okacio, decko je iz Beograda, cuo se sa njime i kaze da je kod njega 6 meseci i da ga prodaje zato sto navodno sredjuje potkrovlje. E sad, u medjuvremenu su se pojavila dva 2007 godiste. Ima li neke bitne razlike izmedju modela pre i posle 2007 godine sem u estetici? A i sami rekoste, jako je tesko videti ili naci neku falinku ako je ima jer je sve skriveno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos Nexus 8 Napisano Jun 20, 2015 U prolazu, 52 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Beverly 500ie Prijavi odgovor kao problematičan Roske neces pogresiti sto se Nexusa tice.Ja sam se isto tako dvoumio,presekeo i kupio.Motor vredi svaku paru,agregat je kao i kod vecine motora,povoljan za odrzavanje,velik izbor delova,pouzdan....a opet nekako malo cacnut i ludji od ostalih.Na semaforu jedino T-max i to po neki moze malo bolje da potegne A estetski ne moze ni jedan skuter da mu parira.Ako te nesto zanima konkretno kod Nexusa samo pitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Samo recite coveku da nexux moze da posrce momacki goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga nevozim da kazem tacno do detalja drugar ga ima i cesto se vozimo zajedno potrosnja mu ide 7,8 cak i do 10 litara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga nevozim da kazem tacno do detalja drugar ga ima i cesto se vozimo zajedno potrosnja mu ide 7,8 cak i do 10 litara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Jun 20, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan 10l O.o Mislim da tvom drugaru nesto nije kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan A kolilo trosi po gradu kada se cepa bas me sada zanima ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5057 Napisano Jun 20, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 6031 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan 10 ne može ako je ispravan pa da ga cepa ne znam kako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nasaStvar 217 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Ok ja sam cuo da trosi puno..ako kolege kazu da ne trosi onda ok...meni je i 7 previse za skuter ali nekom je ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5057 Napisano Jun 20, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 6031 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan I 7 po gradu je puno. Sve preko toga - pravac servis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...