Astral 6236 Napisano Jul 5, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko rasturas kvacilo, trebace ti manual, u maanualu su navedene vrednosti svih potrosnih komponenata. Ne moraju nuzno sve biti za zamenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hidrauličko je. I nema šanse da ga ja rasturam. Nemam gde. Oko zgrade ne smem ništa slično da radim. Odma' bi mi nakačili neku muku u vidu neke inspekcije na grbaču. Kod majstora će, jbg. Ipak, drago mi je što postoji šansa da nije kvačilo gotovo već da je možda samo potrebno podešavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 5, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, lomitelj said: Hidrauličko je. I nema šanse da ga ja rasturam. Nemam gde. Oko zgrade ne smem ništa slično da radim. Odma' bi mi nakačili neku muku u vidu neke inspekcije na grbaču. Kod majstora će, jbg. Ipak, drago mi je što postoji šansa da nije kvačilo gotovo već da je možda samo potrebno podešavanje. Procitao sam malo . A na zalost samostelujuce je. Tu dolazimo do zakljucka da potencijalan problem moze lezati u dotrajalosti ulja (dot4) u sistemu kvacila ili dotrajalog creva koje se nadima. Ja bih preventivno zamenio oba. Crevo teflonskim,ulje novim. Ako i posle toga bude problem onda je do sklopa kvacila. Zamena ulja i creva svakako ne skodi, a nije veliki trosak i posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam malo . A na zalost samostelujuce je. Tu dolazimo do zakljucka da potencijalan problem moze lezati u dotrajalosti ulja (dot4) u sistemu kvacila ili dotrajalog creva koje se nadima. Ja bih preventivno zamenio oba. Crevo teflonskim,ulje novim. Ako i posle toga bude problem onda je do sklopa kvacila. Zamena ulja i creva svakako ne skodi, a nije veliki trosak i posao.Ulje je zamenjeno odmah posle kupovine. Do njega nije. E sad to crevo, ne znam, stvarno. Moraće kod majstora. Hvala ti u svakom slučaju na odgovorima i pomoći u razmišljanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Jul 12, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je na VFR 750 prosle godine kvacilo proklizavalo u 5. i 6. brzini pri naglom dodavanju gasa. Kada smo skinuli lamele, sve su bile u fabrickim tolerancijama. Problem je bio u sabijenim oprugama kvacila, ima ih 5 komada i nove u Hondi kostaju oko 2000din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jul 12, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mene zbunjuje jer ne proklizava. Sasvim normalno ubrzava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Avgust 4, 2019 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan On 5.7.2019. at 13:26, lomitelj je napisao: Nisam dugo u posedu motora pa nemam osećaj kada je nešto pri kraju ili nije. Zato ću da pitam ma kako god glupo zvučalo jer smatram da pitanja nisu glupa ukoliko neko ne zna. Naime, interesuje me kako da znam, da osetim, kako se manifestuje da je kvačilo na VFR-u pri kraju, da je za zamenu? I još jedno pitanje. Kada ubacim u šestu, i pored vetra i buke pri toj brzini, čujem nešto nalik na zveckanje. Da li je to normalno, nije, da li i to ima veze sa setom kvačila ili nečim drugim? Na lanac i lančanik ne sumnjam jer su oboje zamenjeni i dotegnut je lanac. A možda se i tu varam. Bez brige,to zveckanje,kako ga zoveš,je normalno pri manjim obrtajima.Navrti ga na veće obrtaje i videćeš da se to ne čuje.Kvačilo ne pipaj,zameni ulje i gas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Avgust 4, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bez brige,to zveckanje,kako ga zoveš,je normalno pri manjim obrtajima.Navrti ga na veće obrtaje i videćeš da se to ne čuje.Kvačilo ne pipaj,zameni ulje i gas.Hvala na odgovoru. Ulje sam zamenio. I teram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Avgust 11, 2019 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas se vozao po gradu i za nekih pola sata vožnje motor (vfr 800fi) digao temperaturu na 110 i nespušta je sa upaljenim ventilatorom. Inače ventilator se pali na 98 stepeni a gasi na 92. Pitam se dal mi termostat otvara na vreme? Molim napišite vaša zapažanja u vožnji po ovim vrelim danima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Avgust 11, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Meni 750-ica pali ventilator normalno i gasi relativno brzo, stavio sam nov termostat pre pocetak sezone jer stari nije zatvarao pa nije mogao da se zagreje. Proveri kolicinu tecnosti u hladnjaku i da ti nije prljav hladnjak tj kod tebe su hladnjaci u smislu da ima djubreta izmedju saća ili izvadi termostat pa vidi da li ima neke promene na bolje. Inače, kad si poslednji put menjao antifriz, da nema nekog mulja u samom sistemu, možda da probaš da ispereš ceo sistem.Kupi neki radiator flush u prodavnici delova, sipaj nek odradi malo i vidi šta će izaći posle ispiranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Avgust 20, 2019 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujući komšiji @ivica744 promenjena rashladna tečnost,najpre hteo da skinem termostat, a onda naišao komša i pomogao savetima, utvrđeno sledeće: poskidane bočne plastike,istočena stara tečnost,sipana nova rashladna tečnost u odnosu antifriz -voda 50:50, motor startovan u mestu, termostat ispravan, kreće da otvara na 75 stepeni, kod vodene pumpe jedno crevo toplo, drugo hladno, kako voda kreće da cirkuliše temperatura pada na 70 stepeni i kreće polako da raste, već na oko 85 stepeni oba creva vruća, na 100 se pali ventilator a gasi na 92 stepena. Vozajuću se po gradu ovih dana primećeno da temperatura nije išla preko 103 stepena (drugar reče da njegov vfr 800 vtec leti po gradu diže temperaturu i do 120), što dovodi do zaključka da je problem sa prekomernim grejanjem rešen zamenom rashladne tečnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3256 Napisano Avgust 20, 2019 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, alexvicent said: Zahvaljujući komšiji @ivica744 promenjena rashladna tečnost,najpre hteo da skinem termostat, a onda naišao komša i pomogao savetima, utvrđeno sledeće: poskidane bočne plastike,istočena stara tečnost,sipana nova rashladna tečnost u odnosu antifriz -voda 50:50, motor startovan u mestu, termostat ispravan, kreće da otvara na 75 stepeni, kod vodene pumpe jedno crevo toplo, drugo hladno, kako voda kreće da cirkuliše temperatura pada na 70 stepeni i kreće polako da raste, već na oko 85 stepeni oba creva vruća, na 100 se pali ventilator a gasi na 92 stepena. Vozajuću se po gradu ovih dana primećeno da temperatura nije išla preko 103 stepena (drugar reče da njegov vfr 800 vtec leti po gradu diže temperaturu i do 120), što dovodi do zaključka da je problem sa prekomernim grejanjem rešen zamenom rashladne tečnosti. Odma' cena 300 evra gore. Sad prede, mjauče, reži i hladi k'o nov. Uprava, zašto nema stiker VFR?! Realno, treba da postoji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Avgust 21, 2019 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti plus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker01 0 Napisano Septembar 4, 2019 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ostatak delova za RC36 1990, pogledajte ostale oglase... Motocikli | Oprema i delovi : Honda VFR viljuške 04.09.2019 - ID 82933506 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Viljuške za Hondu VFR RC36 1990, paše i na ... Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 529 Napisano Octobar 24, 2019 Pažljivo prati, 617 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Evo posle nekog druženja odlučih da se rastanem od svog VFRa pa da objavim prvo ovde na forumu. Neće još ići u oglase da vidimo da li je neko odavde zainteresovan. Dakle ovako. Honda VFR Vtec 2003 godište Prešao 47600km i verovatno će se u narednih par dana još malo povećati Motor je kod mene nešto duže od godinu dana i na žalost nisam sa njim prešao više od 5000km U tom periodu odnosno zimus zamenjen antifriz, ulje u vilama semerinzi u istim. Očišćen kompletan kočioni sistem zamenjene gumice u prednjim čeljustima i kočioni cilindar (tzv. sekundarni) koji se nalazi na prednjoj čeljusti za dual zadnje kočnice. Pred kraj prošle sezone je stradala struja i regler pa je i to zamenjeno. Gume Michelin road 2ct. Posle ovoga je motor prešao nešto manje od 3000km Zimus mi je u garaži pao sa ćopave ogulio se al nije stradala ni jedna plastika a pošto je bilo packi od kamenčića svakako sam odlučio i da ga ofarbam i promenim boju tako da je i ofarban u komori i boja je prelepa, sva oštećenja sam slikao tako da nema bojazni da je bio izlomljen. Od dodatne opreme ima auspuhe od Yamahe R1 2008 za koje su rađene kompletne grane, tako da su originali sačuvani i motor se po potrebi lako vraća u originalno stanje radi registracije. Koferi Krauser K2 u setu sva 3 kofera sa nosačima za VFR. Utičnice za punjač 12V/5V. Ručice preklopive i tegići. Posedujem i originale. Cena 3500€ sa koferima i auspusima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 529 Napisano Octobar 24, 2019 Pažljivo prati, 617 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 627 Napisano Octobar 24, 2019 Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Lepa nema sta da sam prodao sv.a sad bi pricali srecna prodaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 529 Napisano Octobar 24, 2019 Pažljivo prati, 617 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze ko zna mozda sv ode brze. Ja bas ne zurim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1248 Napisano Octobar 24, 2019 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Juce slucajno naletim na drugara, dugo se nismo videli i pricamo o svemu i svacemu a inace, decko je vozio VFR RC36 bele boje, skroz beo metalik sa sivim nalepnicama - prelep !!! PRODAO ga ih hira jer ga je u dlaku znao i malo mu je dosadio pa ga zamanio sa Kawasakijem - besan kao ris, jaaaaaako mu je krivo sto je prodao VFR. Nije najbrzi a opet dovoljan, nije najlepsi a opet vanvremenski lep, nije najudobniji a opet mozes sa njim na dnevnom nivou da predjes dok necrknes od umora - sve u svemu , priznaje da se bas bas zajebao !!! A nije jedini koji to tvrdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10475 Napisano Octobar 24, 2019 Hronični Motociklopata, 7319 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dan danas posle 8 godina tiho placem za svojom bivsom crnkom RC36 ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 24, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan E niste jedini koji plaču za VFR-om... Ovo je moja bivša VFR-ka koju neću tako lako prežaliti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16695 Napisano Octobar 24, 2019 Integrisan, 4972 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobra bila, potvrdjujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3862 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 5006 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma đubre od motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan izuzetno ruzan, pogotova ta boja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milija1966 13 Napisano Octobar 30, 2019 U prolazu, 65 postova Motocikl: Kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan VFROVCI Pazario sam VFRa pre nekoliko dana. Razmisljao ssm o nekom drugom modelu motora, ali kada sam natrcao na VFR a, svideo mi se Procitao sam komentare na forumu i mislim da nisam pogresio. Postavicu slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...