MoToM 3958 Napisano Octobar 5, 2024 (promenjeno) Ne silazi, 5078 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/18/2024 at 6:48 PM, Motorcyclist said: I dalje fabricki auspuh na prodaju, za RC36 1990-1993. Jedan lik (nije sa ovih prostora) je zainteresovan, mada hoće u MINT tj. perfektnom stanju. Promenio Octobar 5, 2024 član MoToM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Octobar 5, 2024 Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 54 minutes ago, MoToM said: Jedan lik (nije sa ovih prostora) je zainteresovan, mada hoće u MINT tj. perfektnom stanju. Jbg ne saljem preko grane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3446 Napisano Octobar 25, 2024 Drug član, 1442 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1944 Napisano Octobar 25, 2024 Drug član, 693 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Spremljen, utopljen, pun rezervoar. Sutra gas Banja Luka sa kolegom na Tigeru. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3446 Napisano Mart 13 Drug član, 1442 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan VFER i njene boljke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11140 Napisano Mart 13 Hronični Motociklopata, 7604 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Zato u dvorištu treba imati par mačaka da tamane i rasteraju štetočine, živim na selu i nikad nisam imao ovakav problem. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Mart 13 Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam macke, imam psa al nemam ni stoke itd. pa nemam stakora itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11140 Napisano Mart 13 Hronični Motociklopata, 7604 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja nemam stoke, ali komšije imaju, to ti dođe na isto, kote se i svugde se zavlače pacovi miševi, a što je više mačaka, biće manje štetočina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Mart 13 Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Disko Nindža said: Ni ja nemam stoke, ali komšije imaju, to ti dođe na isto, kote se i svugde se zavlače pacovi miševi, a što je više mačaka, biće manje štetočina... Meni su sve gastozi u kraju Povremeno im bacim zvake da se potruju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11140 Napisano Mart 13 Hronični Motociklopata, 7604 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ti si ex-gastos 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3446 Napisano Mart 14 Drug član, 1442 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1497 Napisano Mart 16 Vinyl rider, 862 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Problem sa startovanjem agregata - simptomi kao kad na automobilu automat zakaže, nekad teže startuje a nekad samo "klik" . Otvorim, vidim stanje 10\10 , ošmirglam kolektor, maaaalkice ga namažem i naravno ošmirglam i očistim sve strujno kontaktne površine - pali kao popizdeo , da nekažem kao Africa Twin !!! I nek mi neko kaže nešto - momentalno mu vadim zube bez upozorenja ! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 682 Napisano Maj 11 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan jel menjao neko svecica na vfr800fi, nadam se da smi se samo cini da mora da se skida hladnjak ulja za prednje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1497 Napisano Maj 11 Vinyl rider, 862 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, JoeD je napisao: jel menjao neko svecica na vfr800fi, nadam se da smi se samo cini da mora da se skida hladnjak ulja za prednje? I da i ne, odvrnes srafove i samo ga spustis na dole koliko moze - sasvim dovoljno da mozes da pridjes. Jbt , stavio sam iridium i nisam dugo proveravao, a mozda bi trebao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 682 Napisano Jun 11 (promenjeno) Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno ofarbao ceo motor.... Odvezao kod majstora da zaflekuje par mesta Inace solidan majstor skroz, ali samo automobile radi, sad je u penziji pa se povremeno hvata poslova. Zove on, e imamo problem. Sta je bilo paaaa, omasili nijansu. Pa sto ne proba na nekom delu? Nikad mi se ovo sa njima nije desilo, 20 godina saradjujemo. Ajd dodji do mene da se dogovorimo sta cemo. Imamo dva resenja. Da odem oopet da izmiksuju boju, postoji verovatnoca da ce opet da omase? A drugo? Svidja li se tebi ova nijansa sive? Da ti lepo ja ofarbam ceo motor o mom trosku i gotovo. Sad da ofarbam nosac kofera i da zamenim kofer, imam neki Hepco & Becker maltene nov stoji i ceka... A da, i srafove. Promenio Jun 11 član JoeD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3446 Napisano Jun 12 Drug član, 1442 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko da prodaje “Aniversary” ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5719 Napisano Jun 16 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan On 6/12/2025 at 1:00 PM, Desmo said: Jel ima neko da prodaje “Aniversary” ? Upoznao sam jednog momka koji je razmišljao da ga proda, proveriću, pa ti javljam. Edit: šaljem ti kontakt u pp. Inače, prešao sam 1800km u zadnja četiri dana VFR-om, dobar deo po Jadranci. Trebalo je ovo da bude putovanje da me mine želja, pa da predam motor ćaletu, al sad opet imam želju da ga vozim 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1497 Napisano Jun 16 Vinyl rider, 862 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 6. 2025. at 10:13, JoeD je napisao: Slucajno ofarbao ceo motor.... Odvezao kod majstora da zaflekuje par mesta Inace solidan majstor skroz, ali samo automobile radi, sad je u penziji pa se povremeno hvata poslova. Zove on, e imamo problem. Sta je bilo paaaa, omasili nijansu. Pa sto ne proba na nekom delu? Nikad mi se ovo sa njima nije desilo, 20 godina saradjujemo. Ajd dodji do mene da se dogovorimo sta cemo. Imamo dva resenja. Da odem oopet da izmiksuju boju, postoji verovatnoca da ce opet da omase? A drugo? Svidja li se tebi ova nijansa sive? Da ti lepo ja ofarbam ceo motor o mom trosku i gotovo. Sad da ofarbam nosac kofera i da zamenim kofer, imam neki Hepco & Becker maltene nov stoji i ceka... A da, i srafove. He he , što mi poznato ovo ! Tako sam i ja, tražio savet od farbara da rešim delimično posvetlelu boju (sunčana strana - desna - suprotna od ćopave) , i on mi se ponudi da uradi kako treba poliranje ( Ilijevski iz Zrenjanina , a VFR mu je omiljeni motor i baš baš ih obožava ) . Zove nakon 20 dana da poliranje nikuda nevodi i da je iscrpeo rešenja - OSIM da ga prefarba ! Aj , mislim se , nema nikakve potrebe, nema nikakve ogrebotine niti oštećenja osim po nekom ćošku od pantalona i čizama i tako te gluposti koje su normalne za motor koji se vozi . Kažem ja MOŽE - ali šta ćemo sa nalepnicama koje su već polako nedostupne a aftermarket nije ni blizu originala - kaže : imam ja rešenje, farbam okolo sve a nalepnice ostavim ! I bi tako, uradio ne kao zmaj - nego BOLI kako je dobro. Došlo na red sklapanje (inače u pitanju je zimski period pa se sve merilo mesecima) i odprašivanje , sklope oni motor i zovu , imaju problem , vidi se razlika plastike-rezervoar , jeste ista nijansa ali vidi se da su plastike sveže a tank "od juče" - i predloži naravno da ofarba i njega. Tako i bi , sad je sve u istoj nijansi i isti sjaj - i nisam se ni zeru pokajao. Kad farba MAJSTOR - tvoje je samo da se složiš i da ćutiš. Nakon tog fejs-liftinga , častio sam motor novim MRA vizirom jer je stari već počeo da popušta, uškice za stezanje pogotovo. Pavle uradio sedište, ja ugradio LED maglovke radi bolje uočljivosti na drumu, stigao je i Android CarPlay , nov lanac (naravno zlatni) , montiran nov amort zadnji (msm od Isketa uzeo, ima 16000km) , novi ležajevi točka i novi ležajevi u vratu i sad je utegnut kao puška - upravljivost je sad sasvim druga priča, mnogo mnogo reaktivniji na komande. Vozajući se do Trebinja i oko Trebinja - uhvatim sebe da vozim daleko preko zakonskog limita a nemam nikakav feedback da sam preko 140kmh , motor je vrlo miran i poslušan. Dok je bio stari amort (a verovatno i ležaj kormana pred izdisaj) bila je borba izvesti neke manevre i cupkao je zadnji kraj koji me je jako remetio . Recimo za ležaj kormana, išao sam prošle godine za Vršac iz ZR - 100km do tamo, pravac, nigde krivine a i to što krivuda ja nemogu da savladam osim kad baš spustim brzinu. Vozim i osetim neke čudne mikro-vibracije na rukama, kao da su suvi ležajevi točka pa tek počinju da melju, e takav neki glup osećaj - a motor neće da skrene ni za milu majku. Raskupusamo Abarth-maniac i ja korman, vide se tragovi al prst ne oseća ništa - pakuj nove i da se mi ne raspravljamo - e to je transformacija upravljivosti, kad sve ide kao perom !!! Sad sam već počeo da se kočoperim, u trouglovima sam spustio motor za još 10mm da skratim predtrag - lepo se ponaša u krivinama ali je nervozniji na većim brzinama, mislim da ću da vratim kako je bilo, pa nejurim ja na vreme - hoću da uživam !!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5719 Napisano Jun 17 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan @Grnca jel pricas o ovom motoru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1497 Napisano Jun 17 Vinyl rider, 862 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Forsberg je napisao: @Grnca jel pricas o ovom motoru Jablanica, ispred mene je bio plavi VFR sa nalepnicom *i love my bmw* da upravo to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5719 Napisano Jun 17 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Grnca said: Jablanica, ispred mene je bio plavi VFR sa nalepnicom *i love my bmw* Taj plavi je moj, a nalepnicu su mi to jutro zalepili drugari da me sprdaju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1497 Napisano Jun 17 Vinyl rider, 862 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Forsberg je napisao: Taj plavi je moj, a nalepnicu su mi to jutro zalepili drugari da me sprdaju Samo su ljubomorni ! Nekazem da je VFR savrsenstvo - ali na njemu su inzinjeri pokazivali svoju moc i tehnologiju, materijale ... pazi , proletos sam skinuo starter jer je poceo teze da vrti pa sam pomislio da su cetkice ili tako nesto - unutra sve kao da je juce sklopljeno. Kvar je ustvari bio oksid na spojevima i to konkretno masa , jer se starter srafi za agregat i to mu je masa kontakt, oribao i ocistio i sad samo zujka ! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14809 Napisano Jun 17 Integrisan, 7954 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je nešto što ljudi ne mogu da shvate. Nije motor displej u boji i gedžeti. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 682 Napisano Jun 18 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Sad i nema mnogo hrabrih izleta sto se tice tehnologije. Svelo se na parallel twin Jeftino za proizvodnju. Vozi se fino... Sta znam, meni VFR super. Doduse se ovim prepravkama, sediste, korman, vizir.. Drugar od kog sam ga uzeo, ga vozio bas muski, obaranje do nogostupa ja penzionerski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jun 18 Integrisan, 6291 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je bio lep, ali se nisam uspeo sastaviti na njemu. Zvuk mi je isto bio top. Nisam voleo tezinu i bio mi je malo dosadnjikav, linearan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...