Jump to content

Moto Zajednica

Honda Dizel 400ccm

Recommended Posts

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Mozda ja ne znam da vozim ekonomicno. Zato mi to zvuci bizarno.

Vrlo moguce da je to u pitanju. Mene su neki ubedjivali da im drz400 trosi 3,5 lit/100km, nisam im verovao jer moja potrosnja nije bila nikad ispod 4,5 sve dok se prosle godine nisam vracao sa nekog puta u drustvu drugara koji vozi kineza od 200 cc. Tada mi je motor trosio 3,4/100, sto sam pre toga smatrao za nemoguce :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Mozda ja ne znam da vozim ekonomicno. Zato mi to zvuci bizarno.

Vrlo moguce da je to u pitanju. Mene su neki ubedjivali da im drz400 trosi 3,5 lit/100km, nisam im verovao jer moja potrosnja nije bila nikad ispod 4,5 sve dok se prosle godine nisam vracao sa nekog puta u drustvu drugara koji vozi kineza od 200 cc. Tada mi je motor trosio 3,4/100, sto sam pre toga smatrao za nemoguce :)

@GhostMile

Mozda ti je takav stil voznje, :neznam: cesce na visim obrtajima. Ja i na autu i motoru, ako situacija u saobracaju dozvoljava, brzo saltujem u veci prenos. To mi je nekako navika, a nikako nisam spor, naprotiv. U nizi prenos spustam samo onda kada mi je to stvarno neophodno npr. pri preticanju ili kada to zahteva agregat, da se ne bi mucio.

@aca-pn

Podsetio si me na onu jednu temu o potrosnji, gde je bilo velikih diskusija. Pogotovo u slucajevima gde su ljudi vozili iste modele :lol: . Ali tu je jedan Charugin post (vozi ZX-10R) koji objasnjava i moj stil voznje. Izvin`te na malom off-u, ali kad smo vec tu :zvizduk: :

od 4,5 na putu pa na gore u zavisnosti koliko ga derem.....uglavnom procitao sam sve tri strane i nisu mi jasne dve stvari...jesu li nekim ljudima motori rastelovani ili oni drze motor non stop u visokim obrtajima pa toliko trose.....prosle godine sam imao Kawu 636 koja mi je da kazemo trosila na putu izmedju 5-6 litara moj drug je imao istu isto godiste i tvrdio je da nemoze ispod 8,5 litara.....isli smo zajedno na put menjali motore i dokaazao sam mu da mogu da ga pratim i potrosim i sa njegovim motorom isto kao i sa mojim....sta je po meni njegova greska.....puna linija automobili ispred nema sanse da pretice a on drzi motor u 2 ili trecoj na obrtajima....za to vreme ja sam u sestoj pratim situaciju i kada procenjujem da se odvija povoljno za preticanje tek onda spustam brzine....nista nisam bio sporiji a trosio sam 2,5 litara manje na 100 km.....

Mozda ovo nekome i pomogne.... ;)

:zdravo:

@Zorge

:takoje: Super da si se setio tih Amera i Kawe. Citao sam i ja ranije o njima, ali sam sada skroz zaboravio.

Interesantan pristup, jer se ne radi o pukom "presadjivanju" agregata iz automobila ili neke radne masine :lol:, vec inteligentnoj kombinaciji sa vec postojecim Kawinim benzinskim agregatom. Mislim da je to dobar pravac, ali tek u zacetku, da se ostvari osnovni cilj: Sto bolji odnos mase, snage, potrosnje i dugovecnosti.

• U prolazu, 91 postova

Fuj ne bi na dizel motor nikad vozio!!

prvo sto se cuje kao traktor i ne mozes ga turirati. na semaforu mislice ljudi da turiras golf dvojku.

drugo kada das gascinu ima iza tebe da ostene ona crna dimcina iz auspuha kao bus.

trece dizel motor jako vibrira ima da rastrese ram motora, a i dizel motori su jako teski, mnogo tezi od benzinaca!

dizel motor nema tu sportsku crtu motora, jer vrti na malim obrtajima!

i kao poslednje, zar stvarno hocete da se deklarisete kod ljudi oko vas kao STIPSA!

kupujes dizel zbog ustede od 2l na 100 km!! Mislim stvarno! :nanana:

na dizel se ore i vozi kamion!!!

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Dizel je znatno napredovao od vremena Dajca, pa više iz njega ne kulja crni dim, a motori su aluminijumski i možda tek malo teži od benzinaca :takoje:

• motoras, 2484 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

prvo sto se cuje kao traktor i ne mozes ga turirati. na semaforu mislice ljudi da turiras golf dvojku.

drugo kada das gascinu ima iza tebe da ostene ona crna dimcina iz auspuha kao bus.

trece dizel motor jako vibrira ima da rastrese ram motora, a i dizel motori su jako teski, mnogo tezi od benzinaca!

i kao poslednje, zar stvarno hocete da se deklarisete kod ljudi oko vas kao STIPSA!

Kolega,kanda si zaglavio negde u '80.-tim...

Novi dizeli malo imaju zajednickog sa ovim sto si napisao,a cisto sumnjam da bi neko sad ugradio motor generacije Golfa dvojke u moderan bajk.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Uh uh...ajde da razlucim ovo na proste faktore

hmm, pa mene iskreno boli kvrc kako se cuje nesto sto se ne turira, nego sluzi za transport.

A za eventualne iluzije ljudi "o golfu dvojci" (::)) postoji rizik da mi isti otpadne od bola....

Gascinu ne mozes da das. Mozes samo dati gas. Nema gascinu. ;)

Ako Ducati ne rastrese ram motora, ja ne znam sta onda moze. :lol:

Malo je tezi, ne mnogo.

Ne, on ima onu transportnu isprekidanu crtu. (metar platis, metar ne platis i tako...) :)

Opet deklaracije...kao sto rekoh, ne igraju ulogu.

A izgleda da ti ne vozis motor bas mnogo. TIh 2 litra mozes da pomnozis sa 100-inama hiljada kilometra, pa onda opet sa euro ipo.. ;)

Pored ove klishejchine, sa dizelom se i uzima Le Mans ;)

:zdravo:

Ne znam za MP3 hibrid, ali znam za Toyotu Prius da je čisti marketing i da možeš da uštediš samo ako voziš kao baba. Jedino što zaista štedi su plin i dizel.

• U prolazu, 91 postova

veliko ja znak pitanja ustede dizelasa?!

jer su dizelasi u startu skuplji za nekih 20-25 % od benzinaca, zbog materijala i kvaliteta izrade samog motora.

i plus koliko je skuplji dizel od benzina na pumpama...

a sama razlika u potrosnji izmedju dizela i benzinca nije veca od 2 litre.

to ti je ona lazna usteda, bar ja tako mislim.. jer kad pogledas motor se u Srbiji ne vozi vise od 6 meseci.

posle koliko godina ces poceti da stedis sa dizelasom?!

a svi znamo da je motor zadovoljsto, a zadovljstvo nema cenu! :moto3:

( postoji i mozes ustedeti u zivotu na drugim stvarim) :)

Kada je reč o uštedi, onda pričamo o dizel automobilima, ne o dizel motorima, jer, koliko ja znam, u Srbiji ima samo jedan dizel motor. Drugo, 2 litra je velika ušteda. I treće, kod nas se uglavnom kupuju polovni automobili, a kod njih nije tako velika razlika u ceni između benzinaca i dizela, kao što je slučaj sa novim primercima. Skupa je i oprema za plin, pa je ljudi otplaćuju za godinu dve.

Što se tiče motora, mnogi sa ovog foruma prelaze 20-40 hiljada kilometara godišnje, pa ako uštede 400-800 litara godišnje (2 litra na 100), to nije mala cifra.

Cudi me da fanovi "dizela na dva tocka", s obzirom da im je cilj iskljucivo najjeftiniji prevoz od tacke A do tacke B, nisu vec odavno preuzeli stvar u svoje ruke i od motokultivatora napravili masinu iz snova!!! 1nanana.gif

Ostali,koji takodje vole i cene dizele, ali od motocikla sa dizel agregatom ipak ocekuju nesto vise, kako stvari sad stoje, morace ipak da se strpe i sacekaju da neki "novi Rudolf Diesel" konstruise pogodan agregat. Mozda ce neki takav jednog dana biti pobednik Moto GP-a ili "8 sati Suzuke" i biti ugradjivan u serijske motocikle, naravno, sa svim prednostima dizel-pogona kakve danas imamo u auto industriji.

Puka "transplatacija" agregata iz automobila, traktora, mesalica za beton ili manje vise srodnih izuma, svi smo tome svedoci, ocigledno nije imala uspeha i verovatno ga nece ni imati. Par stotina kupaca za neki "eksperiment" ce se mozda i naci, ali to nije merodavno 0stabre.gif. Mislim naravno na "pravi" motocikl sa dizel pogonom kao krajnji cilj.

Ispunjenje oba gore navedena kriterijuma tj. dizel-motocikl koji u sebi spaja pozitivne karakteristike obe vrste pogona mi trenutno deluje kao problem "kvadrature kruga" tj. neresiv(o).

Osim ako bi mu namena bila iskljucivo transport sa sto manjom potrosnjom. Onda ce se neko prihvatljivo resenje naci mozda i ranije.1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

To je samo privremeno resenje. Kada se motori na vazduh malo namnoze, roknuce nam mile vlasti drumarinu, akcize, takse i poreze na vazduh, i obavestavace nas svake nedelje preko RTS-a kako je zbog napete situacije u zalivu cena vazduha na svetskom trzistu znatno skocila...

• U prolazu, 17 postova

To je samo privremeno resenje. Kada se motori na vazduh malo namnoze, roknuce nam mile vlasti drumarinu, akcize, takse i poreze na vazduh, i obavestavace nas svake nedelje preko RTS-a kako je zbog napete situacije u zalivu cena vazduha na svetskom trzistu znatno skocila...

Sa ovim nasima na vlasti (nadajmo se ne jos dugo) sve je moguce.. :dil: ...:rat2:

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Au sto je dobro ovo na vazduh...

Dodjes na pumpu...."'el imate evro vazduh :moto3: :moto3: :moto3: u kompresoru "..." ako nije Evro...mis'im...necu da tocim"

Strasna ideja...mada cim je decko jos ziv izgleda da je komercijalno ne interesantna :lol:

Uostalom cini mi se da kaze da sprava jos nije probana kako valja.Jedna boca mozda moze da ga tera po nekoj podlozi kao sto je ona fiskulturna sala na slici.Kad negde dobro zaglibi falice mu mehurica.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Nisam bas 100 posto siguran da je to svecica,moze da bude i elektro-dizna,zar ne?

Možda je to i elektro dizna, al šta je ono ljevo što liči na karburator?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja