Peki 1215 Napisano Decembar 14, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Naiđoh u nekoj farbari na hrom sprej za branike i slično, pa me zanima da li ga je neko koristio i da li se isplati dati oko 1200 din za njega. Moja glavna briga je ako bih njim isprskao krš barove motora koliko bi izdržali a da farba ne krene da se ljušti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Decembar 14, 2011 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Испробано То што ћеш да фарбаш може да опстане само у витрини то је спреј за шминку лепо изгледа али је фарба не отпорна...наравно креш барове би морао јако добро да припремиш и одмастиш а онда да их префарбаш са темељном бојом .... а и та цена је прејака...ја сам такав сличан спреј плаћао максимално 800 динџи у Н.С. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Decembar 14, 2011 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Испробано То што ћеш да фарбаш може да опстане само у витрини то је спреј за шминку лепо изгледа али је фарба не отпорна...наравно креш барове би морао јако добро да припремиш и одмастиш а онда да их префарбаш са темељном бојом .... а и та цена је прејака...ја сам такав сличан спреј плаћао максимално 800 динџи у Н.С. matori nikada sprej nece ispasti kao pravo hromiranje,veruj mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Decembar 14, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan foxmolder Postavljeno Danas, 15:49 PM Испробано То што ћеш да фарбаш може да опстане само у витрини то је спреј за шминку лепо изгледа али је фарба не отпорна...наравно креш барове би морао јако добро да припремиш и одмастиш а онда да их префарбаш са темељном бојом .... а и та цена је прејака...ја сам такав сличан спреј плаћао максимално 800 динџи у Н.С. Utrošio sam jednu bocu i apsolutno se slažema sa navedenim. Dovoljno je samo prstom preći preko ovog "hroma" pa da isti ostane na prstu, a da na predmetu koji je "hromiran" ostane tamna brazgotina. Možda bi nekakvo lakiranje bezbojnim lakom pomoglo, ali .... ? Dakle upotrbljivo samo do prvog dodirivanja rukom, sunđerom, krpom, ... ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Decembar 14, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Bacanje para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6442 Napisano Decembar 14, 2011 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne pomaze lak, ispod laka ova hrom farba potamni, ne podnosi lak. Sto neko rece moze samo za nesto u vitrini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7147 Napisano Decembar 14, 2011 Drug član, 3071 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Bolje izgleda "bronza" za čunkove. Zaboravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Decembar 14, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ZABORAVLJENO...MOŽE KATANAC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Decembar 14, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan aca-pn Postavljeno Danas, 18:10 PM Ne pomaze lak, ispod laka ova hrom farba potamni, ne podnosi lak. Sto neko rece moze samo za nesto u vitrini Pa ovako nešto sam i predpostavljao i očekivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 14, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan foxmolder Postavljeno Danas, 15:49 PM Испробано То што ћеш да фарбаш може да опстане само у витрини то је спреј за шминку лепо изгледа али је фарба не отпорна...наравно креш барове би морао јако добро да припремиш и одмастиш а онда да их префарбаш са темељном бојом .... а и та цена је прејака...ја сам такав сличан спреј плаћао максимално 800 динџи у Н.С. Utrošio sam jednu bocu i apsolutno se slažema sa navedenim. Dovoljno je samo prstom preći preko ovog "hroma" pa da isti ostane na prstu, a da na predmetu koji je "hromiran" ostane tamna brazgotina. Možda bi nekakvo lakiranje bezbojnim lakom pomoglo, ali .... ? Dakle upotrbljivo samo do prvog dodirivanja rukom, sunđerom, krpom, ... ! Takodje... dzaba sam bacio pare! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Decembar 14, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan možda nešto u ovome stilu..... Ima i u spreju za razne namene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Decembar 14, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda baš dobro. Jedino nisam video gde može da se kupi i koja je cena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Decembar 14, 2011 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan E ovi bas 'ebu kevu! Gde ima da se kupi? Ne pitam koliko kosta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Decembar 14, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Drugi red je link... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Decembar 14, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan bmw Postavljeno Juče, 23:35 PM možda nešto u ovome stilu..... Ima i u spreju za razne namene Eeee, ovo već deluje ozbiljnije! A kakva li je cena za ovo zadovoljstvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Decembar 14, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan bmw Postavljeno Juče, 23:35 PM možda nešto u ovome stilu..... Ima i u spreju za razne namene Eeee, ovo već deluje ozbiljnije! A kakva li je cena za ovo zadovoljstvo? Nisam još kontaktirao proizvođača ali mislim da ču sledeče sedmice poslati mail, pošto to i meni treba jer radim "rebuild" svog motora. U finalu mislim da če izači isto kao hromiranje ovde u Sloveniji, samo što sa time možeš farbati i plastiku i metal. U Ljubljani je kit komplet (primer,razređivač,farba,lak,itd...) od litar 400 eur-a od proizvođača MaxMayer........ovo se nadam da če biti mnogo jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 15, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ima i ovo samo u spreju ... set od tri spreja i dobija se hrom .. kako ? nemam pojma samo sam video da moze odmah da se dodiruje (ne treba susenje) i da taj sloj provodi struju ... kako i sta ne znam ? videh na nekom americkom sajtu da ima da se kupi set tipa oko 100 dolara .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 15, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan E ..jeste lepo , al bre ne isplati se..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Januar 28, 2012 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imas vatrostalnu "bronzu" za metal (do 500 stepeni), proizvodi Zvezda, konzerva 2dl kosta 160din. Ako se metal prethodno dobro ocisti i pripremi - ja praktikujem prvo mehanicko ciscenje rotacionom zicanom cetkom sto se kaci na brusilicu a posle toga zastitu od korozije nekim konvertorom (na bazi fosforne kiseline recimo, kosta oko 50din bocica, NE antirost koji skida rdju nego konvertor koji je inaktivise) i posle lepo ispolira krpom, pa nakon toga ofarba ovom bronzom u jednom tankom sloju (cetkom koja ne ostavlja dlake), izgleda sasvim pristojno, sija se skoro kao hromirano, a ima i solidnu postojanost (nece se skinuti zbog diranja rukama, pazljivog ciscenja i slicno). A kao sto rekoh kosta bagatelno. Ja sam sa tim radio izduvne grane jer trpi temperaturu i ispale su bolje nego sto sam ocekivao, a naravno moze se koristiti i za hladne delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Januar 28, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan jel imas neku sliku, ja bih ofarbao kuciste satova na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Januar 29, 2012 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam sliku, jbg nemam digitalni fotoaparat. Ne znam sa cim bih najbolje uporedio efekat koji se dobije, recimo da izgleda kao ispolirani aluminijum, to je najpribliznije sto mogu da se setim. Znaci sija se ali ipak malo "mekse" nego hrom. I to sam dobio na izduvima koji su poprilicno nagrizeni i hrapavi od rdje (naravno uklonio sam rdju ali je povrsina metala nagrizena). A kada bi ga nanosio na gladak, ispolirani metal mislim da bi sjaj bio jos dosta veci. Mozes probati na nekom komadu metala pre rada, ako ti se ne svidi ionako ne kosta mnogo. Ovde u NS je kostalo 160din 0.2L sto je dovoljno za 2 m2. Evo ti link sa opisom farbe: http://www.zvezda-helios.rs/page.php?id=24 (vatrostal bronza 500) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan hm, sad gledam i neke folije Nikl look, da mogu da se oblikuju fenom, jer su mi satovi oblika kao polovina jajeta aha, znam ove boje, farbao sam cunke sa njima kad smo radili grejanje jednom prilikom, eto nije mi pala na pamet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...