strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ajde da nabacim još koju slikicu uz jutarnju kavu, pa nazad u radionu .. :zvizduk: Prvo što sam odlučio pregledati i srediti je glava... naravno da prvo sve treba rastaviti, pa oprati .... a tek onda dalje... prvo čašice (štepsne) moraju van da se može doći do ostatka... pa osigurači opruga... pa opruge... i na kraju i doljnje podloške i gumice ventila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan e ovako.... postoje motori, tj. glave motora (mahom kod starijih kanti) gdje je dosta nepristupačno doći do vodilice ventila odnosno do gumica ventila koje treba skinuti ... a svatko tko je to radio jako dobro zna da gumive otvrdnu i da ih je teško skinuti i kad se može do njih, a kamoli kad se ne može.. e pa zato smo napravili alat ... ... za skidanje starih gumica i vađenje doljnjih šešira, tj. podloški opruga ventila.. evo kako izgledaju gumice kad se skinu alatom, a kako kad se pokušavaju povaditi kojekakvim šarafcigerima i slično .. ok ok... naravno da se stare gumice bacaju, ali sa alatom izvadiš svih 8 gumica za vrijeme koje je potrebno izvaditi samo jednu čačkanjem i grebanjem .. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a onda je naravno uslijedilo pranje i čiščenje... pa smo naletili na odvaljen brezon ispušne grane... to ću danas pokušati sanirati ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a ima i napuknuće (uobičajeno za ovu glavu) kod navoja svjećice... ako je samo površinski (što moram utvrditi danas) idemo dalje sa radovima, ali akoje pukotina dublja, tražit ćemo drugu glavu ... i to je to ljudi moji ... dalje nismo došli ... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Decembar 9, 2011 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Strast i edukacija za prave sladokusce! Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Decembar 9, 2011 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Imam predlog. Ukoliko ti to nije preveliko maltretiranje, mogao bi da napravis i po neki video snimak. Naravno, ne za svaku sitnicu, ali kad se radi nesto specificno, da i mi naucimo po nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan danas je bilo posla oko čišćenja, pranja i pripremanja... čiščenje ventila je ustvari jedan vrlo zanimljiv i kompleksan posao i treba ga raditi izuzetno pažljivo i nježno, bez obzira što se radi o komadu metala... i sastoji se iz nekoliko koraka... mala usporedba očišćenog i neočišćenog ispušnog ventila... pa onda jedan ventil spreman za čiščenje.. potreban "alat" ... još malo usporedbe... pa slika po fazama čiščenja.. i na kraju očišćeni ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan i onda sam još očistio cilindre i pripremio za strojnu obradu za big bore .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7153 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 3073 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Na kom cilindru je prsla glava? Da li se to kod njih javlja na određenom cilindru, ili glava može da naprsne na svakom? Da li i Z 1000 ima isti problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Meни јако интересантна тема! Свака част на овако добрим и детаљним сликама! Пратим... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Imam predlog. Ukoliko ti to nije preveliko maltretiranje, mogao bi da napravis i po neki video snimak. Naravno, ne za svaku sitnicu, ali kad se radi nesto specificno, da i mi naucimo po nesto ovako nešto misliš ... ma imam ja i toga, ali mi se neda obrađivati video, pa uploadati .. pa ovo.. ono .. lijena guzica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 9, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Na kom cilindru je prsla glava? Da li se to kod njih javlja na određenom cilindru, ili glava može da naprsne na svakom? Da li i Z 1000 ima isti problem? bilo gdje.. i na 1000 stari su to motori... uglavnom prošli svega i svačega u životu .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 10, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo...samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mic 45 Napisano Decembar 10, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: kocani MKD-Sandhurst UK Motocikl: suzuki gsx,svasta Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,prava umetnost,svako ko ovo vidi,misli da je lako(kao gimnasticari na olimpijadi),ali da proba da uradi,rezultat nije ni blizu ovome Odlican posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Decembar 10, 2011 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Pratim, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Decembar 11, 2011 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Decembar 11, 2011 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ма дајте људи, појешћете све кокице...!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 11, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ikako moguce izbeci ono belo sediste?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan to je odluka vlasnika motora, a ne moja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,prava umetnost,svako ko ovo vidi,misli da je lako(kao gimnasticari na olimpijadi),ali da proba da uradi,rezultat nije ni blizu ovome Odlican posao. treba samo htjeti i imati nekoga da ti pokaže i nauči .... ništa to nije svemirska tehologija, ali je bitna želja i volja za naučiti ... :takoje: ja sam gotovo siguran da bi svaki servis bio sretan da mu dođe netko tko je željan znanja i ima volju besplatno prati dijelove i dodavati alat.... a to je prvi korak ka učenju i budućem znanju ... :takoje: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Decembar 11, 2011 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 13, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nastavak ... prvo sam malo danas "nasrao" aluminija u onaj iskinuti navoj na glavi gdje dođe brezon od ispušne grane ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 13, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan zatim smo u igru uključili i teško naoružanje, pa to malo strojno obradili ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 13, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan pa onda turpija u ruke da se sve prilagodi izgledom u postojeće stanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 13, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a na kraju je došlo na red sa se i brezon zavrne u postojeću rupu onako kako to situacija nalaže... a sad trčim dalje u radionu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...