Brrka 226 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Imao prasine ili ne, covek polira. A komora ne sluzi da bi rad bio bolji vec samo da olaksa rad majstoru i nista vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 12, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Najvaznije je eliminisati vodu i masnocu iz kompresora. To se ne da popraviti poliranjerm. Prasina je uglavnom bezbojna. Prostor u kom radim je cist pa prasine nema puno. Najveci deo prasine ne dolazi spolja vec sa odela. Poliram sve sto uradim da skinem teksturu pistolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1868 Napisano Mart 12, 2009 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A komora ne sluzi da bi rad bio bolji vec samo da olaksa rad majstoru i nista vise. Pa kad kupujes novu komoru u specifikaciji ima da pise koliko prasinki po metru kvadratnom u odredjenim uslovima. Ja ipak mislim da to i dosta olaksava majstoru i rad je bolji. Mada vas dvojica sigurno znate mnogo vise o tome nego ja Koliko radnih sati treba da se izvuce glatka povrsina poliranjem? Ranije su se kola i motori farbali da lak bude skroz zategnut, pa kad auto ode kod majstora ako ima pomorandzinu koru odmah znas da je farban. Sad je obrnuta situacija. Sve vise kola vidjam sa pomorandzinom korom fabricki ofarbana. Tako se bolje prikrivaju greske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 12, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan narandzu prave roboti, dok su farbali ljudi nije je bilo. Savrseno glatko lakiranje je rizicno, kao voznja na zadnjem, zacas se prevrne - slije. Zato lakiram brzinu nize i popravljam poliranjem. Za ceo R motor mi treba 4-5 sati, zajedno sa montazom. Motori ne bi trebalo da se greju kao kola u komori. Na visokim temperaturama plastika razmeksa a git ne. Na kolima ga drzi lim a na tankoj plastici nista. Vecina farbara natpise radi PVC folijom i lakira preko. I idealno zalepljena folija dobije mehurice u komori, nekada se i namreska. Foliju ne bi trebalo lepiti bar 12 sati nakon baze. Desi se da zaostanu mehurici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1868 Napisano Mart 12, 2009 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tnx. Sitnica, ali vrlo koristan savet ovo za susenje. Malo kod od majstora razmislja o tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 12, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan najteze je zalepiti foliju preko perle. Obicna baza moze da se nanese mokro i bude dovoljno glatka da drzi nalepnicu. Perla se vise magli i kao rezultat dobijamo hrapavu povrsinu. Perla je osetljiva, lako se isprlja, flekanja nema, a foliju tgreba pritisnuti da uhvati. Pomaze grejanje fenom, bolje da se mehurici pojave odmah nego naknadno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan farbar u Mladenovcu kupio komoru, dao preko 20 000e samo za nju plus objekat u kom se nalazi komora i svaki auto kad odradi ide na poliranje obavezno. Samo sto je razlika sto posle farbanja auto istera iz komore i kaze posle sat vremena moze da se pakuje posle dva sata auto vec se polira. A ranije u zimskim uslovima kaze da mu se desavalo da za celu noc auto u garazi ne zategne dobro lak i da sutra dan pliranjem ne moze da se izvuce sjaj kako treba vec bude mutan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 13, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan z 750 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 453 Napisano Mart 13, 2009 Ducatista, 2903 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Kako postizes takve detalje kao sto su na ovom blatobranu. Vidim tkaninu, mada mi je malo nejasno... A kako si uspeo slova ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 13, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan tkanina je tu slucajno. Prvo nacrtam u photoshopu slova pa ih airbrushom precrtam na blatobran. Boja je cudo, posto je zadnji deo blatobrana malo crn, ponekad intemzivno zelen a kada dobije svetlo narandzast kao na slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 14, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan kolega ovo je ODLICNO! daj mi reci kameleon gdje si nasa0o i posto je? dali je u biti kompletan u toj naradjastoj flip boji ili su pravio prelaz iz crvene i zutu? one tockice na repu...jel to "norton"? ;D svaka cast jos jedan put! stavi fotke nove na juricek.hr tamo je jos MINOA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 14, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan posaljimi na PM broj faxa da ti faksiram nacrt jedan i mjere za "skelu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Mart 14, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan desetka je prelepa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1140 Napisano Mart 14, 2009 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan posaljimi na PM broj faxa da ti faksiram nacrt jedan i mjere za "skelu" He,jedva cekam odgovor na ovo,pa on nema ni mobilni,a kamoli faks! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan posaljimi na PM broj faxa da ti faksiram nacrt jedan i mjere za "skelu" He,jedva cekam odgovor na ovo,pa on nema ni mobilni,a kamoli faks! da se okladimo u cevape s pavlakom? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1140 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan posaljimi na PM broj faxa da ti faksiram nacrt jedan i mjere za "skelu" He,jedva cekam odgovor na ovo,pa on nema ni mobilni,a kamoli faks! da se okladimo u cevape s pavlakom? ;D Moye s' kajmakom? On faks moze da primi samo u bulju!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan obzirom koliko cesto vozis pijan moj si ove sezone, a onda cemo da testiramo da li si uvek bezobrazan k'o saren ker. zxr sam farbao godinu dana, ovaj mora malo duze. Kada zavrsim imaces dobro ocuvanog veterana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spenser 3 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Markane došlo vreme da farbam motor.Pali li kod tebe još uvek ona fora da se oklopi dovezu noćom i ostave ispred radionice?Pretpostavljam da me je onaj tvoj glupavi ker već upamtio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan he he, probas. Mozda je i zapamtio. Ove ostale nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spenser 3 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti to hoćeš da ponovo farbam motor sam pa da me i dalje zajebavaš?Uozbilji se i hvataj se posla,pola veka si sprco u dupe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Mart 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan ne bavim se ja farbanjem, to mi je samo krinka, kao cvijecarnica grupi TNT. Ja sam u stvari tajni agent. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spenser 3 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti si se nagutao nitro razređivača i raznih otrovnih isparenja,tako da ti ne zameram.Sačekaću da te ovo prođe pa pitam ponovo za koji dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan :D ..nastavite, slobodno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spenser 3 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan A,ti mi možda predlažeš da ga nazovem na mobilni pa da dogovaramo posao? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...