bokibd 1342 Napisano Novembar 27, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Clan sam foruma od 2009 godine ali nisam bio previse aktivan pa sam odlucio da se to malo promjeni. Za pocetak postavicu par putopisa ili slikopisa sto bi ja reko jer nisam bas nesto vjest prepricavanju. Od maja mjeseca kad sam se vratio iz Alpa sve razmisljam dje bi i kad bi mogo ic. Bilo je tu raznih planova i dogovora ali nikako da mi se datumi poklope. trebao sam sa Djodjom u Alpe al zbog poslovnih obaveza nisam mogao. Poslje toga sam planirao pu sa Drugom krajem avgusta ali ni to mi nije uspjelo. I konacno odlucujem da 16. septembra krenem za Bg tamo da pokupim moju ljepsu polovinu pa pravac Austrija malo da vidimo Alpe pa onda negdje na jug. 18.Krecemoiz Bg-a dan suncan i lijep. Da bi sto prije stigli na odrediste idemo auto putem. Ujedno i po malo zurimo do Villacha jer draga nema nikakvu opremu osim kacige pa da nas nedje uz pu ne uvati kisa. Stizemo u Villach skidamo kofere sa motora prijavljujemo se u hotel i kisa pocinje da pada. Dobro je, da smo isli obicnim putevima pokisli bi. Plan je bio da sutra dan svratimo do Louisa da djevojci kupim opremu da bi mogli bezbrizno nastaviti putovanje. Odatle smo planirali da se popnemo na Grosglockner i preko Cortine di Apeso preko pasova dodjemo Do Passo dello Stelvio. E sad planovi su jedno a realnost druga prica. Budimo se 19. ujutro kisa i dalje pada, gledam na internet na svim prelazima palo pola metra snijega. Odlucujemo se da idemo u Louis da zavrsimo pricu sa opremom i da u Villachu ostanemo jes jedan dan. Sledece jutro osvanuo je lijep i suncan dan ali dzabe sve kad je u Alima i dalje snijeg. Znaci od Alpa nema nista. Oblacimo se i krecemo prema Italiji. Napolju temperatura oko 10 stepeni. Krecemo prema Liencu. Sto se vise penjemo temperetura sve niza. Oko nas se polako pojavljuje i snijeg. Kod Lienza hvatamo pravac prema Bolzanu ali ne preko passova nego preko nizih predjela. Odatle nastavljamo prema Trentu. Ovdje su temperature vec prijatnije. Posto je mojoj djevojci ovo prva duza tura malo se umorila pa se penjemo na auto put i nastavljamo prema Milanu. Tamo upadamo u stravicnu guzvu svi se vracaju kuci s posla. Mislio sam da je u Budvu ljeti katastrofa ali ovo je 3 put veca katastrofa. Nekako smo izasli iz Milana i idemo prema jezeru Como gdje planiramon da nocimo. Smjestamo se u hotel. Tusiranje presvlacenje i pravac grad na veceru. Sledece jutro nastavljamo prema azurnoj obali. Posto je cura jos uvjek slomljena od puta dogovor je da to spicimo auto putem. prije toga svracamo u u veliki prodajni salon Ducatia da malo rzgledam motore. Iz prva je na auto putu dosadno kao i uvjek. Ali kad dolazimo do obale mediterana postaje interesantno. Lijepi prizori se smjenjuju jedan za drugim a uz to auto put vise nije jedna bekonacna pravina. Auto put poprima je sa 3 trake pun dugackih krivina mostova i tunela i covjek se ne smije opustiti ili zamisliti jer su poneke krivine dosta ostrije nego sto bi se nadao na auto putu. Tako da mi je mogu reci bilo i zabavno voziti tuda. Stizemo u Nicu u hotel. tusiranje spavanje. Ujutro se budimo idemo u razgledanje Nice. Turisticko mjesto zivo sezona im traje do 1. novembra. Lijep stari grad. Svugdje puno turista. Malo smo smo iznenadjeni visokim cijenam. Mislim znal smo da ce bit skupo ali da ce kugla sladoleda kostat 3 eura to nisam znao. Pica 15 eura, kolaci 8 eura. Meso, na razne nacine od 18 do 30 eura. Kafa 3-5 eura koka kola 3-5 eura.... Iz Nice nastavljamo prema Monte Carlu da i mi vidimo to cudo. Sta znam Monte Carlo nije posebno mjesto posebnim ga cini to sto ima mnogo bogati ljudi u njemu pa mi smrtnici dolazimo da ih gledamo ka da smo u zoloski vrt. Oni su u svojim zlatnim kavezima paradiraju na jahtama, ferarijima,cudima... a ti ko opijen gledas i ne znas za kojim autom prije da se okrenes. I onda sjednes u kafanu, popijes koka-kolu od 7 eura i svatis da ti tu nije mjesto. Poslje obilaska ovog glamura Monte Carla i ovog "prosvjetljenja" otisli smo u oceanografski muzej, koji je liep. Ima velike akvarijume i tamo sm vidio neke zivuljke za koje nisam ni znao da postoje. Sledeci dan je na redu bio Cannes i St Trope. Cannes je vrlo slican Nici. Ljetovaliste puno turista ludi, guzva, prodavnice hoteli... E St Trope je isto to ali nekako ima "dusu" ujedno mi se St Trope i najvise svidio od ovih primorski gradova. St Trope Inace u svim ovim primorskim gradovima ima milion motora i skutera. Inace francuzi vozaci auta su vrlo tolerantni prema motorima. Staju 2-3 od semafora da mogu motori preci naprijed, sklanjaju se kad te cuju da dolazis, svi motristi ukljucujuci i policajce preticu na punu bez ikakvih kazni i sankcija... Jedina smjesna stvar mi je bila da u gradu gdje je ogranicenje 50km/h. Na semaforima je sledeca situacija ali ovo se desava savki put. Imas osjecaj ako da si na startu motoGP-a svi zapeti ko puske, turiranje,pogled u semafor... Kad se upali zeleno svi skuteri motori pun gas naprjed. Covjek bi reko sad ce 300 uvatit do sledeceg semafora. Ali cim postignu 50 tu se smire i voze tom brzinom dalje . Na sledecem semaforu se sve poavlja iz pocetka Sledece jutro napustamo azurnu obalu i krecemo prema Pisi da i mi vidimo taj cuveni krivi toranj. U Pisi nevjerovatno vasariste. Ja ne znam svi se nesto zale ljeti na Budvu tezge ulicni preprodavci.... ovo je opsta katastrofa ne mozes se pomjerit od preprodavaca. Inace grad je jako prljav. Svjetla tacka je toraj i katedrala koji su stvarno impozantni. Sutra dan spremanje i pravac Rim 3 dana da se vdi sve u Rimu je definitivno malo vremena ali se moze vidjeti barem ono najglavnije zbog cega je Rim poznat. Koloseum, Vatikan,Panteon, Circo Masimo, Dainese, Ducati Roma i ostale znamenitosti Ne znam sta bi pisao o Rimo treba poc i vidjet istorija je nevjerovatna osjeca se na savko koraku. koloseum je impozantan ne smo fizicki nego i zbog stvari koje su se desavale u njemu. Borbe gladiatora, zivotinja na do smrti. Kazu da je u Koloseumu zivot izgubilo 500 000 ljudi. A za broj ubijenih egzoticnih zivotinja niko ni ne znam milioni. Vatikan isto tako sa svojim muzejima, katedralom koja je ogromna, sistinska kapela koju je ukrasio svojim slikama Mikelandjelo...svo to bogatstvo covjek ostaje bez daha ali se ujedno i zapita. Zasto u svijetu ima gladnih? Pa ovjde ima toliko da vise niko nikad ne mora da gladuje... Naravno svratio i u Dainese, kupio neku majcu cisto da se ima. Na zidu visi vitrina u kojoj su slajderi skoro svih trenutnih vozaca motoGp-a. Isto tako svratio u Ducati Roma ali tek zadnji dan, da sam otiso prvi dan mogo sam cak dogovoriti test voznju Multistrade... budala. Ovako sam kupio majcu, sjedio malo na Multistradi. Motor me totalno zacarao. I ovo nase putovanje se polako privodi kraju. sutra ujutro krecemo za Bari pa trajektom kuci za CG. Ujutro se budimo tek oko 10. Iz Rima krecemo oko 12. Ne zuri nam se jer znamo da se sve ovo privodi kraju. Evo jos malo 14 dana na putu a cini mise kao da sam juce krenuo. E da mi je jos 14 dana pa sve iz pocetka. U Bari stizemo oko 5-6. Cekiramo se ukrcavamo na brod. Ujutro se budim u Baru. Poslje carinske procedure. Nidje niko za 4000km mi nista nije trazio a kuci odma pasos,saobracajna, vozacka, punomoc, razna pitanja dje, kad, skim, kako... krecemo prema Budvi. Mislim da nikad sporije nisam vozio od Bara do Budve. Mozda podsvjesno jer sam znao da kad stignem tu je kraj putovanja. Ali eto sledeca godina nova sezona pa opet krecemo u osvajanje novih drzava i predjela. Mozda Spanija,mozda Nord Capp vidjecemo... Versys kao i uvjek sluzio bez mane. Dvoje ljudi pun prtljaga, obicni putevi, auto puteci. Nemam zamjerke, ponekad se zapitam zasto uopste zelim da ga prodam? Mozda zbog promjene... 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10644 Napisano Novembar 27, 2011 Hronični Motociklopata, 7386 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan kolega veoma ti zavidim lepa voznja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
silverblack 6 Napisano Novembar 27, 2011 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beocin Motocikl: Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusovortak 25 Napisano Novembar 28, 2011 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kymco xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 28, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Odlican put. Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Novembar 28, 2011 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tura, svaka cast, Italija fenomanalna kao i uvek, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,tura za postovanje. A zasto bi i prodavao Versys-s??? Kavali je rodjen za takve ture! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima 2 razloga. z1000sx ili versys 1000 jos se nisam odlucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Bravo.Lepa prica.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Novembar 29, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan sve pohvale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panza 30 Napisano Novembar 29, 2011 U prolazu, 72 postova Lokacija: BAJMOK Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno. Svaka cast cekamo ostale putopise . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Novembar 29, 2011 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Што би реко народ свака ти дала (насмејах се на коментаре о ценама, баш је тако колико год се спремиш увек изненаде) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Novembar 30, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan :moto3: :takoje: Odličnoooo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Novembar 30, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast,i ja sam letos obisao Nicu,Cannes i St Trope....skupo ali prelepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosh86 6 Napisano Novembar 30, 2011 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan "Sta znam Monte Carlo nije posebno mjesto posebnim ga cini to sto ima mnogo bogati ljudi u njemu pa mi smrtnici dolazimo da ih gledamo ka da smo u zoloski vrt. Oni su u svojim zlatnim kavezima paradiraju na jahtama, ferarijima,cudima... a ti ko opijen gledas i ne znas za kojim autom prije da se okrenes. I onda sjednes u kafanu, popijes koka-kolu od 7 eura i svatis da ti tu nije mjesto. Poslje obilaska ovog glamura Monte Carla i ovog "prosvjetljenja" otisli smo u oceanografski muzej, koji je liep . . . " Ovo je najbolji opis Monte Carla koji sam ikada procitao, a procitao sam ih dosta! Inace, putopis je ekstra!Sve pohvale Nastavi da nam pises.Puno pozdrava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Novembar 30, 2011 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Decembar 1, 2011 Fat and furios, 597 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, kymco agility 200, bev 500cruiser Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Boki skitaču bjelosvjetski, odličan putopis Đe ćeš dogodine, Evropa postaje mala za tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Decembar 14, 2011 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...