strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto je to uopće važno ??? ... e pa zato ... :lol: Ako je nivo goriva u čašici previsok, onda dolazi do preljevanja karburatora, gušenja motora, curenja goriva i ostalih prekomjernih sranja... Ako je opet nivo goriva prenizak, dešava se to da pri povećanoj turaži usfali goriva u čašicama, pa se motor počne gušiti i gasiti kao kad ostaje bez goriva.... Znači, za pravilan rad motora (između ostalog) je vrlo važno da je nivo goriva u čašicama odgovarajući ... pa da počnemo ... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Za početak je potrebno imati karburatore na kojima treba naštelati nivo... :lol: pa ga treba lagano rastaviti ... Ove sam rastavio i sa gornje strane (iako to sa nivoima nema veze) jer sam išao pregledati stanje membrana i položaj iglica šibera... no ajmo dalje sa nivoima.... Inače je to piškin dim od posla, osim ako naiđeš na šarafe koji lagano podsjećajuna na našu državu ... tj. svaki šaraf ima svoju stranku .. :lol: 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan no, uz lagano uvjervanje čekićem, pajserom, brusilicom i hidrauličnom presonm, sve je došlo na svoje... :lol: Pa onda malo čišćenja i pranja.... tek toliko da ne zaprljam ruke dok radim ... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Onda sam se sjetio da moram promjeniti vrećicu na kakteteru ... pa sam napravio malu pauzu u radioni ... ups.... to je za onaj medicinski forum ... sorry ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan cjevčice od katetera imaju prosto savršene nastavke za ubosti u čašice, a koštaju samo 1,90 kn (za 1€ kupiš 4-5 komada) u svakoj boljoj apoteci ..... Kad smo sve oprali, očistili i posušili ... možemo krenuti sa poslom ... od specijalnog alata nam još treba i lijevak ... Prvo moramo vidjeti na čemu smo ustvari i kako stvari stoje... :mrgreen: na ovom karburatoru je bilo intenzivno preljevanje... prosto nezaustavljivo ... pa onda malo namještanja limića i iglica.... pa ponovo ... i još jednom ponovo (između svakog "ponovo" slijedi potpuno rastavljanje i sastvljanje plovaka) pa ponovo da bi na kraju dobili zadovoljavajući rezultat ... a zadovoljavajući rezultat je sve što se nalazi u nivou ruba čašice i do dva milimetra ispod ... :takoje: to je to ... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan zatim sve sastavimo da liči na nešto ... I ja još imam običaj "tretirati" gumice sa glicerinom.. ali to je jednostavno običaj .. smatram da je glicerin dobra stvar za održavanje gumica na karburatoru... netko možda niej tog mišljenja, ali ovo je moja tema, pa neka si svoje mišljenje okači mačku o rep ... and i'm so ugly... ups ... happy ... 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5941 Napisano Novembar 22, 2011 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan hvala i tebi za hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5941 Napisano Novembar 22, 2011 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se što ipak na našem forumu ima nekoliko ljudi (uključujući i tebe a i moju malenkost) kojima nije teško da vrlo detaljno objasne servisiranje i rešavanje problema na motorima i ne prave od toga "svemirsku tehnologiju" Ljudi ("majstori") kriju svoje znanje a ne shvataju da će ovakve i slične teme dovući ljude u servise kod stručnih ljudi kada slikovito shvate da uz kvalitetan alat potrebno je i veliko znanje i umeće da bi sve na kraju ispalo savršeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4260 Napisano Novembar 22, 2011 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Hvala za temu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KLINJA 60 Napisano Novembar 22, 2011 izrazit konj, 36 postova Lokacija: Temerin Motocikl: VFR bio CBR sad Prijavi odgovor kao problematičan znaci svaka cast i za ovu temu i za amortizer temu znaci da si blizu neznam kako al nekako bi te natero da mi drzis predavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se što ipak na našem forumu ima nekoliko ljudi (uključujući i moju malenkost) kojima nije teško da vrlo detaljno objasne servisiranje i rešavanje problema na motorima i ne prave od toga "svemirsku tehnologiju" Ljudi ("majstori") kriju svoje znanje a ne shvataju da će ovakve i slične teme dovući ljude u servise kod stručnih ljudi kada slikovito shvate da uz kvalitetan alat potrebno je i veliko znanje i umeće da bi sve na kraju ispalo savršeno. ja sam se uvijek držao onoga da 4 uha čuju više od 2... pa isto tako dva majstora koja su zanat učili na različitim mjestima moraju zajedno znati više nego svaki pojedinačno ... A znanje najmanje vrijedi ako ga sebično držiš za sebe.... Pokojni djed je znao često reći da čovjek ne vrijedi onoliko koliko ima u džepu, već vrijedi onoliko koliko ima u glavi ... :takoje: znaci svaka cast i za ovu temu i za amortizer temu znaci da si blizu neznam kako al nekako bi te natero da mi drzis predavanje preko ljeta me natjeraš hladnim pivom, a preko zime kuhanim vinom (prije i poslije kuhane rakije) Svatko tko je spreman nešto naučiti, ja sam mu spreman to pokazati i objasniti (naravno ako i ja znam.... jer mene nikad nije bilo sramota pitati one koji znaju više od mene ) 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Novembar 22, 2011 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti Strašni na trudu. Verujem da će ovo mnogima koristiti, ko god ima entuzijazma oko održavanje svog motora. Kod mene, ako svraćaš u Bg, računaj na zimsko i letnje osveženje bez ikakvih obaveza! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan druže fala za temu! prvom prilikom ću ovo da probam kod mene! deluje kao ne previše teško za nekog ko kao ja voli sam da čeprka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 22, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan da,tako i ja proveravam nivoe goriva,ustvari ,valjda svi tako proveravaju.... mada kod pojedinih motorcikla nema dole saf za dreniranje,pa je malo teze odraditi na taj nacin proveru nivoa, mada bi predhodno trebalo odraditi veith flov, i tu si negde u fabrickom okviru stelovanja, nekad ih ostavim celu noc na proveri , desi se da po neki posle sat dva prokaplje,mada suzuki ima vakum slavinicu koja kad radi speci da prokaplje,mada kod dobre polovine neradi, pa se to nadomesti ventilima za pustanje goriva sa auta na pogonom na tng.. lepo odradjno,mada,,,mesto levka ja koristim stari benzinski metalni filter isecen naravno, a ovo za glicerin se nisam setio,,vidis svasta moze covek da nauci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KLINJA 60 Napisano Novembar 22, 2011 izrazit konj, 36 postova Lokacija: Temerin Motocikl: VFR bio CBR sad Prijavi odgovor kao problematičan Sviđa mi se što ipak na našem forumu ima nekoliko ljudi (uključujući i moju malenkost) kojima nije teško da vrlo detaljno objasne servisiranje i rešavanje problema na motorima i ne prave od toga "svemirsku tehnologiju" Ljudi ("majstori") kriju svoje znanje a ne shvataju da će ovakve i slične teme dovući ljude u servise kod stručnih ljudi kada slikovito shvate da uz kvalitetan alat potrebno je i veliko znanje i umeće da bi sve na kraju ispalo savršeno. ja sam se uvijek držao onoga da 4 uha čuju više od 2... pa isto tako dva majstora koja su zanat učili na različitim mjestima moraju zajedno znati više nego svaki pojedinačno ... A znanje najmanje vrijedi ako ga sebično držiš za sebe.... Pokojni djed je znao često reći da čovjek ne vrijedi onoliko koliko ima u džepu, već vrijedi onoliko koliko ima u glavi ... :takoje: znaci svaka cast i za ovu temu i za amortizer temu znaci da si blizu neznam kako al nekako bi te natero da mi drzis predavanje preko ljeta me natjeraš hladnim pivom, a preko zime kuhanim vinom (prije i poslije kuhane rakije) Svatko tko je spreman nešto naučiti, ja sam mu spreman to pokazati i objasniti (naravno ako i ja znam.... jer mene nikad nije bilo sramota pitati one koji znaju više od mene ) drzim te za rec i za pice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nema nikakvih problema.... eto mene u Temerin čim prije ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Novembar 22, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Jes' da nemam karburator, ali ti imas pice kad svratis u ove krajeve! Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ovo predavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KLINJA 60 Napisano Novembar 22, 2011 izrazit konj, 36 postova Lokacija: Temerin Motocikl: VFR bio CBR sad Prijavi odgovor kao problematičan zamislite sad covek krene da putesestvuje , da pocirka sva ta pica i testira svu tu velikodusnost i dobrodusnost svih nas koji smo mogu slobodno reci odusevljeni njegovim kuckanjem,jbt pa to bi putovanje trajalo do jaja a i ne bi bila losa tema za putopise!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 23, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan eto ideje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 75 Napisano Novembar 23, 2011 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan strasilo svaka cast - objasnio si...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Novembar 26, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan tema ti je odlicna,kao i objasnjenje,mene samo zanima sasto si stavio iglice na dnu karburatora,jel da ne izlazi gorivo,i da li to utice na stelovanje e da i kako tacno nastelujes karburator da ima manje goriva...¿ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Novembar 26, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan aaa ok propustio sam jedan ren citanja nego kod mene na karbu nema limica na iglama.... fabricki nepostoje kawasaki zx 6r 1996 us model Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan tema ti je odlicna,kao i objasnjenje,mene samo zanima sasto si stavio iglice na dnu karburatora,jel da ne izlazi gorivo,i da li to utice na stelovanje e da i kako tacno nastelujes karburator da ima manje goriva...¿ ma iglice sam stavio da začepim rupu da ne curi gorivo bezveze.. .... možeš staviti i čačkalicu, nebitno... ovo mi je bilo prvo pri ruci .. nivo štelaš sa limićima... a ako nema limića na plovcima, a preljeva, onda nema druge nego kupiti nove plovke i iglice... nažalost ... sve ostalo je kemijanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 26, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aaa ok propustio sam jedan ren citanja nego kod mene na karbu nema limica na iglama.... fabricki nepostoje kawasaki zx 6r 1996 us model steluje seeeee moze na dva nacina.. a najednostavniji je /sto kaze strasilo kalemljenje/ da se greju plovci plastika i da se krivi.. a kod nekih se dodaje ispod sica ali...ne kod svih... sto rece kolega najednostavnije i naj sigurnije kupiti NOVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...