pronto 6802 Napisano Novembar 10, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bih mnogo odugovlacio...hteo bih da mi predlozite nacin ili konkretno resenje,kako da iskopiram plasticni deo. Za primer da uzmemo prednji blatobran sa motora. Znaci deo je ispravan i ofarban...i kako sad sa njega uzeti otisak a da ga se ne osteti Nije trik pitanje,stvarno me zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kupiš silikon sprej + gips (tako bi ja uradio.....).....naprskaš blatobran silikon sprejem i onda naneseš na njega gips...sačekaš da se osuši i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ili onu kuhinjsku foliju, onu rastegljivu, jedino što ostaju poslje tragovi od nabora, ali i to se lako rješi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Novembar 10, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kupiš silikon sprej + gips (tako bi ja uradio.....).....naprskaš blatobran silikon sprejem i onda naneseš na njega gips...sačekaš da se osuši i to je to... Razmisljao sam o gipsu.Imam negde u rafu jednu kutiju.Mislim cak da je i brzovezujuci. Uz to mislio sam da preko plastike nalepim onu rastegljivu foliju u koju se cesto zavijaju sendvici... Ovaj sistem sto predlazes si probao? Sprej mi deluje nakako mnogo slabo.Znam da se ovaj gips malo i greje kad pocne da vezuje.Nije to sad temperatura koja ce da istopi plastiku,ali mozda malo zezne farbu,to bas i ne bih... Prvo da skupim par predloga,pa cu onda da eksperimentisem Hvala za brz odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Silikon sprej se baš i koristi za te svrhe.....naime ništa ne može da se uhvati na njega. Nisam još to isprobavao, ali kolega koji radi sa poliesterom koristi taj sprej. Silkon sprej od 400ml košta kod nas 3,20 eur-a , a kilo gipsa je bagatela.....uzmeš komad plastike i probaš.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Novembar 10, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Zar je moguce da smo dosli do resenja u tri odgovora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Zar je moguce da smo dosli do resenja u tri odgovora To bi i mene zapanjilo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 10, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma naće se još neko pametan da kaže ne valja tako nego treba ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Novembar 10, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Silikon sprej se baš i koristi za te svrhe.....naime ništa ne može da se uhvati na njega. Nisam još to isprobavao, ali kolega koji radi sa poliesterom koristi taj sprej. Silkon sprej od 400ml košta kod nas 3,20 eur-a , a kilo gipsa je bagatela.....uzmeš komad plastike i probaš.... Verujem da taj sprej sprica u kalupe,da mu se ne lepi materijal. Pazi...probam 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Novembar 10, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Bez obzira na vrlo interesantan predlog,tema je i dalje otvorena...pa gospodo. Izvol'te...pustite masti na volju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 570 Napisano Novembar 29, 2011 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bez obzira na vrlo interesantan predlog,tema je i dalje otvorena...pa gospodo. Izvol'te...pustite masti na volju Odes kod Brke u Mladenovac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 29, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da radiš, dokumentuj slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Novembar 29, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo je jos par interesantnih predloga,samo sto ja u ovom trenutku nemam ni malo vremena da bar jedan probam da sprovedem u delo. Kada do toga dodje,naravno da ce sve biti slikovano...narocito ako zahvat bude uspesan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Novembar 29, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Platiš Brrki (ili nekome drugom) da ti to napravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
legatto 14 Napisano Januar 31, 2012 U prolazu, 70 postova Lokacija: Umka Motocikl: Sprint Challenger 250 cc Prijavi odgovor kao problematičan evo ti jos jedne ideje: da silikon sprejem premazes sve sto ti treba i da preko toga stavis alu foliju onu kihunjsku od 0.5 mm, lepo je izravnas da nemas nabora a pride je laka za modelovanje, potom preko toga mozes da stavis gumeno-gipsani cement, on ce biti lak i jak ali fleksibilan kad ti treba. pride posto je gumen on je gladak i time nema drugih zezanja posle to da smirglas do nesvesti. posle stavis preko toga osnovnu boju i tvoju zeljenu boju i lak i reeeseeen problem.... sa tim naravno sto ti sa alufolijom mozes i da prilagodis svom doradjivanju osnovnog oblika, npr kod blatobrana da stavis kao male rogove na istog , kod maske da stavis da je kao ispucala... itd itd.... za vezivanje aluflolije jednu za drugu koristi obican lepak. Ili super netreba ti vise od 4-5 tackica po povrsini od 5x5 cm. informacije o razlicitim vrstama maltera http://www.grf.rs/mm/files/learnmat/24TGISK%20-%2012%20predavanje.pdf i treba razlikovati gips, malter, cement, i beton i armirani beton. Stvarno izvinite, ali para mi usi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...