Blackened 2085 Napisano Septembar 12, 2025 (promenjeno) Drug član, 1116 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Povrede pri padu su dosta sreca i spremnost. Lomovi, jace povrede, tu neka dodatna zastitna oprema ne stiti previse statisticki (mislim pored kacije, jakne). Najvise bih polagao u edukaciju, ucenje tehnika, razumevanje saobracaja, to je mnogo vaznije - oprema je vec malo ublazavanje posledica i lose voznje... Voziti u svoj opremi kratke voznje, leti po vrucini po gradu je nemoguce, nerealno ako vozis svaki dan svuda. Promenio Septembar 12, 2025 član Blackened 3 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 3032 Napisano Mart 9 Drug član, 1303 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Poslednje 2-3 nedelje samo ovde u temama je bilo cini mi se preko 5 poginulih + sto nije pisano. Juce saznam da je poginuo jedan stariji bajker (ne svojom krivicom) ovde, znao sam coveka, plus jos par. Kao da svaka sezona sve losije krece. Ono sto sam primetio i kod vecine nas je da cim grane sunce ponasamo se kao da je napolju 35 stepeni i vreo asfalt, a ne kapiramo da je sve ledeno i da se jos ostali nisu navikli da smo tu, kao i da smo malko zardjali preko zime. Kada dodje Oktobar i temperatura padne na 18 stepeni, niko nece da izadje da se vozi, a sada od 0-16 teraj kao da je Jul, jbiga. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 826 Napisano Mart 23 (promenjeno) Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas stojim na raskrsnici i cekam zeleno, tip je motorom projurio minimalno 100 na sat, koliko sam mogao da vidim bio je BMW 1300 GS. Raskrsnica nije pregledna, dosta auta tu oko raskrsnice, nekako sve je tu pored puta. Strasno koliko su ljudi neodgovorni i bahati. Samo da dodam, radi se o raskrsnici skoro pa u samom centru grada. Promenio Mart 23 član keš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12781 Napisano Mart 25 Ne silazi, 3070 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan BMW nije samo statusni simbol,to je karakterna osobina. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 5076 Napisano April 9 Drug član, 1091 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Čitam neku vest - ove godine je već stradalo 11 motociklista... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3588 Napisano Jun 13 Drug član, 1548 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Honda Prijavi odgovor kao problematičan Држављанка Србије страдала у саобраћајној несрећи код Никшића, сувозач животно угрожен - ИН4С WWW.IN4S.NET Држављанка Србије М.Г. (40) преминула је од повреда задобијених у саобраћајној несрећи која се данас... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24107 Napisano pre 16 sati Integrisan, 7808 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Oboren motociklista na uglu Rumenačke i Partizanske u Novom Sadu. Stanje nije poznato. Uviđaj je u toku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4446 Napisano pre 15 sati BJB Maxi Scooter Club, 1346 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Prošao sam tuda brzo nakon što se desilo, kolega je ležao ispred auta, s kacigom još uvek, pomerao ruke i noge, to sam video.. hitna nailazila tad. Neko nekom oduzeo prvenstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2469 Napisano pre 7 sati Drug član, 1501 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam isao motorom do bg. Bilo je bas puno motora u saobracaju. Dobar deo je vozio u majici kratkih rukava a neki su i u sorcu bili. Sve je to super, prijatnije. Al ne daj boze klizanja, pada, pa to ide ozuljano meso ko koske. Uzaas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7907 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ti nikad nisu pali Svi se vade na ono u gradu sam, neću preko 50, juce na treningu bezbedne voznje, sa 50 izbegavanje iznenadne prepreke, ma nema šanse, sa 40 već i može i to ako bas ono budeš ful skoncentrisan da gledas gde ćeš da bežiš i da budeš svestan da nema naglih kočenja. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 387 Napisano pre 6 sati Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko se ljudi sa foruma sećaju Duleta, ali meni je njegova rečenica ostala urezana u pamćenje. Ako mislite da ste dobro reagovali u kritičnoj "sekundi" nije bila dovoljno kritična situacija (parafraziram). 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9527 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 3262 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, RankoBg87 said: Svi se vade na ono u gradu sam, neću preko 50, juce na treningu bezbedne voznje, sa 50 izbegavanje iznenadne prepreke, ma nema šanse, sa 40 već i može i to ako bas ono budeš ful skoncentrisan da gledas gde ćeš da bežiš i da budeš svestan da nema naglih kočenja. Vežba "autobus". Vrlo realna simulacija iznenadne situacije. Na mene je baš jak utisak ostavila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7907 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, živke je napisao: Vežba "autobus". Vrlo realna simulacija iznenadne situacije. Na mene je baš jak utisak ostavila. Bas to, digne ruku u sekundi i kraj, ne znaš gde ćeš, znači autobus krenuo, još kad kaže 50 da idete, gde znam koliko idem, gledam na saobraćaj, prvi put išao 65 ili tako nesto, zadnja, smirio se motor i prošao al kad je digao ruku djavola. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 25 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 336 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, živke said: Vežba "autobus". Vrlo realna simulacija iznenadne situacije. Na mene je baš jak utisak ostavila. Je l' to obuka kod Vlade Jevtica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7907 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moto klub Bezbednost, Vita. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1211 Napisano pre 6 sati Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, RankoBg87 je napisao: Ti nikad nisu pali Svi se vade na ono u gradu sam, neću preko 50 Taj sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2197 Napisano pre 5 sati Drug član, 1606 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast ko vozi svakodnevno i nosi full opremu. Skidam kapu za izdržljivost. Mislim nije poenta ni da dobije čovek toplotni udar. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 746 Napisano pre 5 sati Zainteresovan, 396 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, RankoBg87 said: Bas to, digne ruku u sekundi i kraj, ne znaš gde ćeš, znači autobus krenuo, još kad kaže 50 da idete, gde znam koliko idem, gledam na saobraćaj, prvi put išao 65 ili tako nesto, zadnja, smirio se motor i prošao al kad je digao ruku djavola. Meni se ta vezba uopste nije svidela, jer zahteva da ne koristis kocnicu uopste. Ja sam je u nekim slucajevima instinktivno koristio i kao nije bilo dobro. Ako je cilj vezbe da se oseti brzina i nemoc na 50 na sat, ok, ali ja ne vozim trotinet ili neko vozilo bez kocnica. Ako je vec uveden autobus kao realna prepreka, vezba treba da ukljuci sve moguce skilove da bi se taj autobus izbegao, a ne da me lisava upotrebe nekog od alata (u ovom slucaju konkretno kocnice). Ok, kontam poentu, da se izvede manevar bez kocenja. Samo ne znam da li je to u bilo kojoj realnoj situaciji potrebno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7907 Napisano pre 5 sati Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Bojan_Jgd je napisao: Svaka čast ko vozi svakodnevno i nosi full opremu. Skidam kapu za izdržljivost. Mislim nije poenta ni da dobije čovek toplotni udar. Ja, Forma duboke cizme, mesh jakna, pantalone, pojas, duboke rukavice. Mislim da je i do toga kako se telo navikne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7907 Napisano pre 5 sati Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, cikamike je napisao: Meni se ta vezba uopste nije svidela, jer zahteva da ne koristis kocnicu uopste. Ja sam je u nekim slucajevima instinktivno koristio i kao nije bilo dobro. Ako je cilj vezbe da se oseti brzina i nemoc na 50 na sat, ok, ali ja ne vozim trotinet ili neko vozilo bez kocnica. Ako je vec uveden autobus kao realna prepreka, vezba treba da ukljuci sve moguce skilove da bi se taj autobus izbegao, a ne da me lisava upotrebe nekog od alata (u ovom slucaju konkretno kocnice). Ok, kontam poentu, da se izvede manevar bez kocenja. Samo ne znam da li je to u bilo kojoj realnoj situaciji potrebno... Ima tu ono nesto, prvo sto mi kažu 50, znas kad cu to da ubodem, znaci moram da gledam u tablu a ne na put, 4 puta probao ni jednom pogodio brzinu, prvi put sam preterao i naravno kocio, sa nekih 65 do 45+, prošao bez panike, još stoje tamo i ti gledaš šta će ti pokažu i to ti odvraća pažnju, Kad se podvuce crta sve top i ima to svoje zasto, ovih dana cu da odem malo sam da neke radnje ponovim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9692 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 3881 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Motorcyclist said: Oboren motociklista na uglu Rumenačke i Partizanske u Novom Sadu. Stanje nije poznato. Uviđaj je u toku Koji je motor? Mala kawa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4446 Napisano pre 2 sati BJB Maxi Scooter Club, 1346 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Neki Kawasaki jeste, ali je baš rasturen, nisam skontao šta je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9692 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 3881 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam viđao nekog malog na tom motoru... Nema ih puno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...