Jump to content

Moto Zajednica

Analiza crne hronike

Recommended Posts

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Povrede pri padu su dosta sreca i spremnost. Lomovi, jace povrede, tu neka dodatna zastitna oprema ne stiti previse statisticki (mislim pored kacije, jakne). Najvise bih polagao u edukaciju, ucenje tehnika, razumevanje saobracaja, to je mnogo vaznije - oprema je vec malo ublazavanje posledica i lose voznje... 

Voziti u svoj opremi kratke voznje, leti po vrucini po gradu je nemoguce, nerealno ako vozis svaki dan svuda.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1303 postova
  • Motocikl: Lep

Poslednje 2-3 nedelje samo ovde u temama je bilo cini mi se preko 5 poginulih + sto nije pisano. Juce saznam da je poginuo jedan stariji bajker (ne svojom krivicom) ovde, znao sam coveka, plus jos par. Kao da svaka sezona sve losije krece.

Ono sto sam primetio i kod vecine nas je da cim grane sunce ponasamo se kao da je napolju 35 stepeni i vreo asfalt, a ne kapiramo da je sve ledeno i da se jos ostali nisu navikli da smo tu, kao i da smo malko zardjali preko zime. Kada dodje Oktobar i temperatura padne na 18 stepeni, niko nece da izadje da se vozi, a sada od 0-16 teraj kao da je Jul, jbiga.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 499 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Danas stojim na raskrsnici i cekam zeleno, tip je motorom projurio minimalno 100 na sat, koliko sam mogao da vidim bio je BMW 1300 GS. Raskrsnica nije pregledna, dosta auta tu oko raskrsnice, nekako sve je tu pored puta. Strasno koliko su ljudi neodgovorni i bahati.

Samo da dodam, radi se o raskrsnici skoro pa u samom centru grada.

Promenio član keš
  • Tužan 2

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Honda
WWW.IN4S.NET

Држављанка Србије М.Г. (40) преминула је од повреда задобијених у саобраћајној несрећи која се данас...

• Tužan 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1346 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Prošao sam tuda brzo nakon što se desilo, kolega je ležao ispred auta, s kacigom još uvek, pomerao ruke i noge, to sam video.. hitna nailazila tad. Neko nekom oduzeo prvenstvo :(

• Drug član, 1501 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Juce sam isao motorom do bg. Bilo je bas puno motora u saobracaju. Dobar deo je vozio u majici kratkih rukava a neki su i u sorcu bili. Sve je to super, prijatnije. Al ne daj boze klizanja, pada, pa to ide ozuljano meso ko koske. Uzaas

• Ne silazi, 3476 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ti nikad nisu pali 😀

Svi se vade na ono u gradu sam, neću preko 50, juce na treningu bezbedne voznje, sa 50 izbegavanje iznenadne prepreke, ma nema šanse, sa 40 već i može i to ako bas ono budeš ful skoncentrisan da gledas gde ćeš da bežiš i da budeš svestan da nema naglih kočenja. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 418 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Ne znam koliko se ljudi sa foruma sećaju Duleta, ali meni je njegova rečenica ostala urezana u pamćenje. Ako mislite da ste dobro reagovali u kritičnoj "sekundi" nije bila dovoljno kritična situacija (parafraziram).

• Sviđa mi se 5

• Ne silazi, 3262 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
14 minutes ago, RankoBg87 said:

Svi se vade na ono u gradu sam, neću preko 50, juce na treningu bezbedne voznje, sa 50 izbegavanje iznenadne prepreke, ma nema šanse, sa 40 već i može i to ako bas ono budeš ful skoncentrisan da gledas gde ćeš da bežiš i da budeš svestan da nema naglih kočenja. 

Vežba "autobus". Vrlo realna simulacija iznenadne situacije. Na mene je baš jak utisak ostavila.

• Sviđa mi se 1

pre 6 minuta, živke je napisao:

Vežba "autobus". Vrlo realna simulacija iznenadne situacije. Na mene je baš jak utisak ostavila.

Bas to, digne ruku u sekundi i kraj, ne znaš gde ćeš, znači autobus krenuo, još kad kaže 50 da idete, gde znam koliko idem, gledam na saobraćaj, prvi put išao 65 ili tako nesto, zadnja, smirio se motor i prošao al kad je digao ruku djavola. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 336 postova
12 minutes ago, živke said:

Je l' to obuka kod Vlade Jevtica?

• Drug član, 1606 postova

Svaka čast ko vozi svakodnevno i nosi full opremu. Skidam kapu za izdržljivost. 

Mislim nije poenta ni da dobije čovek toplotni udar. 

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 396 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
22 minutes ago, RankoBg87 said:

Bas to, digne ruku u sekundi i kraj, ne znaš gde ćeš, znači autobus krenuo, još kad kaže 50 da idete, gde znam koliko idem, gledam na saobraćaj, prvi put išao 65 ili tako nesto, zadnja, smirio se motor i prošao al kad je digao ruku djavola. 

Meni se ta vezba uopste nije svidela, jer zahteva da ne koristis kocnicu uopste. Ja sam je u nekim slucajevima instinktivno koristio i kao nije bilo dobro.

Ako je cilj vezbe da se oseti brzina i nemoc na 50 na sat, ok, ali ja ne vozim trotinet ili neko vozilo bez kocnica. 

Ako je vec uveden autobus kao realna prepreka, vezba treba da ukljuci sve moguce skilove da bi se taj autobus izbegao, a ne da me lisava upotrebe nekog od alata (u ovom slucaju konkretno kocnice).

Ok, kontam poentu, da se izvede manevar bez kocenja. Samo ne znam da li je to u bilo kojoj realnoj situaciji potrebno... 

• Sviđa mi se 1

pre 35 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

Svaka čast ko vozi svakodnevno i nosi full opremu. Skidam kapu za izdržljivost. 

Mislim nije poenta ni da dobije čovek toplotni udar. 

Ja, Forma duboke cizme, mesh jakna, pantalone, pojas, duboke rukavice. 

Mislim da je i do toga kako se telo navikne. 

pre 35 minuta, cikamike je napisao:

Meni se ta vezba uopste nije svidela, jer zahteva da ne koristis kocnicu uopste. Ja sam je u nekim slucajevima instinktivno koristio i kao nije bilo dobro.

Ako je cilj vezbe da se oseti brzina i nemoc na 50 na sat, ok, ali ja ne vozim trotinet ili neko vozilo bez kocnica. 

Ako je vec uveden autobus kao realna prepreka, vezba treba da ukljuci sve moguce skilove da bi se taj autobus izbegao, a ne da me lisava upotrebe nekog od alata (u ovom slucaju konkretno kocnice).

Ok, kontam poentu, da se izvede manevar bez kocenja. Samo ne znam da li je to u bilo kojoj realnoj situaciji potrebno... 

Ima tu ono nesto, prvo sto mi kažu 50, znas kad cu to da ubodem, znaci moram da gledam u tablu a ne na put, 4 puta probao ni jednom pogodio brzinu, prvi put sam preterao i naravno kocio, sa nekih 65 do 45+, prošao bez panike, još stoje tamo i ti gledaš šta će ti pokažu i to ti odvraća pažnju, 

Kad se podvuce crta sve top i ima to svoje zasto, ovih dana cu da odem malo sam da neke radnje ponovim. 

• Ne silazi, 3881 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
13 hours ago, Motorcyclist said:

727800330_1006758698771689_1022883218535

Oboren motociklista na uglu Rumenačke i Partizanske u Novom Sadu.  Stanje nije poznato. Uviđaj je u toku

Koji je motor? Mala kawa? 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja