Jump to content

Moto Zajednica

Moto skup -- zarada ili finansijski krah i Deo istine (spojene teme)

Recommended Posts

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Mislim da nema potrebe da se previse uzbudjujete oko cena ulaznica tj da li ce biti besplatne ili ne.Meni licno je ispod casti da ne platim ulaznicu jer time pomazem da se odrzi skup.Ono sto ce se sigurno desiti a to da ce oni skupovi kojima je cilj da izvacre bajkere biti sve slabije poseceni jer vec su se prosle godine neki "pokazali " . Samo je potrebno vremena i za nekoliko godina tacno ce se znati gde je dobar skup gde los a do tada... tranzicija bate ;) :o

Ispod casti  ;) A sto se tice te love, ona definitivno zavrsi u necijem dzepu. Jer kad ti dodjes da platis, skup je vec spreman i organizovan. Nista ti nepomazes tim placanjem. Ja sam za to da vozac motora neplaca, ali da pesaci i ako neko vodi suvozaca, da oni placaju. Mislim da je to realno. Secam se da se jednom desilo da pesaci nisu placali. A mi motorom pa smo placali. Uzas.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

necu da vas davim o teskocama organizacije skupa u Beogradu gde niko apsolutno nema ni sluha ni duha da finansijski podrzi moto skupove

osim sto dobijemo ponesto od sponzora za nagrade koje podelimo ucesnicima.tako da o zaradi mozemo samo da sanjamo i trudimo se da

minus bude sto manji.pa sa obzirom na takvo stanje cinjenica stvarno mi smeta kad neko govori o tome da se skup pravi da bi se samo zaradilo.

pokusajte samo da se setite duzine spiska sponzora u manjim sredinama od privatnih firmi pa sve do opstine i gradske uprave.mi ovde dobijemo podrsku u vidu dozvole za odrzavanje od opstine i od policije za defile na cemu smo im zahvalni.razmislite malo o tome pre nego sto govorite o podeli zarade ...

E sad. Unapred se izvinjavam ali kao i uvek bicu malo opsirniji. na zato sto moram da nesto otkucam i napravim se pametan.

U beogradu je situacija specificna po mnogo osnova. Prvo grad i onako pritiska ogrumna guzva i netrebaju im neki tamo motoristi da im zagorcavaju zivot. To  stpo su ti motoristi u vecini iz tog istog beopgrada nije bitno.

Na bilo kom vecem skupu u Srbiji, vecina posetilaca dolazi iz Beograda ili okoline, a opste je poznatio da se na skup ide i da bi se malo provozalo motorom. Tako ispadne da je skup u Beogradu suvisan, osim ako ono divljanje na adi huji ne zovete skupom.......

Pre jedno desetak godina (mozda malo manje) u drustvu nekih mojih starijih drugara povela se prica o MAS-u, dakle asocijaciji moto klubova srbije.

U startu je napravljena , po meni, greska, posto je svaki klub vukao na svoju stranu, i pokusavao da izboksuje najbolji termin za svoj skup.

Nazalost to ide i dalje podjednako traljavo i klubaski, o samim motorcklistima niko ni ne misli.

Tada sam imao predlog da se u MAS uclanjuju posebno motorciklisti kao clanovi klubova, i da oni direkno placaju neku minimalnu clanarinu, da klubovi u svojoj nadleznosti imaju pravljenje zurki, a da se MAS-u ostavi organizacija 2-3 velika skupa godisnje, svake godine u drugom mestu.

Takodje da svaki klub u zavisnosti od broja clanova delegira nekog da pomogne skup u organizaciji (redari, sankeri,pozarni) sto bi im se nadoknadilo novcano iz kase MAS-a, koji bi naravno ostvarivao neki profit, ali bi novac ostajao tamo gde treba. S tim novcem bi donirali skupovi koji ne mogu da skupe dovoljno sponzora, i kupovali bi se reklamni materijali, placao zakup domena, placao blagajnik, sekretar i direktor MAS-a, odn pokrivali bi se interni troskovi organizacije.

Sponzori bi lakse prihvatali organizaciju koja iza sebe ima celu srbiju , nego male kl;ubove koji na bazi poznansta iskamce koju stotku, a ostatak naplate od motorista, koji su vec sebili lepu kintu u gorivo, a planiraju da nesto jedu i piju. Naravno MAS kao pravno lice ima pravo da prodaje na skupovima flasirano pice ,k.vodu i sokove, a moguce je organizovati i rostilj (a ne da jedemo one splacine i nedopeceno meso pasa lutalica)a moguce i jednu pokretnu kuhinju (ja licno preferiram pasuljce vise nego rostilj, a moze i riblja corba).

Predlog nije prosao iz jednostavne price da tu njih nema, nema organizatora najvecih zurki (ne moto skupova) u srbiji.

I do god bude tako placacete 250-500 din ufur, na livadu, gde nema hlada, nema wc-a, losi muzicari sviraju na traktorskoj prikolici, ali su vam zato doveli striptizete. Valjda racunaju, ovi bednici i onako ne karaju nista, pa bar da gledaju.

Sve zavisi od jake organizacione baze koja ce srusiti postojece stanje. Sponzora ima ali nece da sponzorisu tudje ludilo.

Setite se skupana hajduku pre skoro 15 godina, e tako ja zamisljam moto skup. Ko nije bio propustio je poslednji spektakl u ovoj drzavi koji je bio na dva tocka. Prodavana je lutrija (koja nije bila obavezna za motorcikliste i posetioce) a na kraju je dodeljen MOTORCIKL, JAKNA i KACIGA, proglaseni pobednici po kategorijama, i svirala je YU-Grupa (nisam ljubitelj, ali jebote).

Vec nestrpljivo cekam komentare, unapred naglasavam da nisam hteo nikoga da uvredim, ali jednostavno me previse boli .......

Za mladje, postoji i snimak na televiziji Studio B. 

• Drug član, 1414 postova

Setite se skupana hajduku pre skoro 15 godina, e tako ja zamisljam moto skup. Ko nije bio propustio je poslednji spektakl u ovoj drzavi koji je bio na dva tocka. Prodavana je lutrija (koja nije bila obavezna za motorcikliste i posetioce) a na kraju je dodeljen MOTORCIKL, JAKNA i KACIGA, proglaseni pobednici po kategorijama, i svirala je YU-Grupa (nisam ljubitelj, ali jebote).

Vec nestrpljivo cekam komentare, unapred naglasavam da nisam hteo nikoga da uvredim, ali jednostavno me previse boli .......

Za mladje, postoji i snimak na televiziji Studio B. 

Sto jes`, jes`, to je bio fantastican MOTO SKUP i ti skupovi na pocetku su nam bili nekako najbolji, stvarno smo uzivali ;D :D;)

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36

Nase zelje nisu bas uvijek u skladu sa mogucnostima. Ja bi zelio da napravim extra susret i da impresioniram sve prisutne i imam bruku ideja ali nemam dovoljno novcanica. Sve je to povezano sa novcem zato ne treba bas puno nada polagati u nekakve rajske (besplatne moto susrete) Meni je dobro i ovako, protegnem se koliko mogu, ulaznicu platim a za jelo i pice sta ostane (uglavnom otkidam od pica) POZZ svima

• mk SPID, 71 postova
  • Motocikl: HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER

POMINJETE MOTO SKUP NA CESMI,BRAVO,JESTE BIO PRAVI.I SADA MI JE DOVOLJNA LIVADA I PRAVI BAJKERI KOJI NE TRAZE KONCERT EKSTRA GRUPA NA SKUPU.A POSLE OPET NEKI TRAZE VECU BINU,BOLJE OZVUCENJE,JACE GRUPE.PONAVLJAM DA JE TO ONDA KONCERT.SKUP SE I ZOVE SKUP JER SE SKUPE BAJKERI DRUZENJA RADI A NE ZBOG KONCERTA.I DA,ONO NA ADA HUJI ZOVEM SKUPOM,A MOLIM OBJASNJENJE O KAKVOM DIVLJANJU SE RADI.JA LICNO BIH SVAKI SKUP OCENIO NAJVISOM OCENOM IZ RAZLOGA KOJE SAM NAVEO.A KO HOCE SKUPE MUZICARE I MOTOR NA POKLON UMESTO CISTOG R'N'R-A I OPREME,KOZMETIKE I OSTALOG ZA MOTORE STO SE PODELI KAO POKLONI .............E PA BRACO TO MOZE U KURCU MESECU BEZ DOBRIH PARA

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

ne pisi velikim slovima i procitaj pravila foruma

......

Brate Milane,nije stvar PRAVILA nego elementarne pristojnosti o pisanju na netu,uopshte. Naime,kada se pishe velikim slovima,stiche se utisak da vichesh i da se deresh...a to svakako ne zzelimo,zar ne. Ti nisi ljut.

A svako mozze da ima svoj stav u datoj temi,to se nece osporiti...samo bez tenzije!  ;)

• mk SPID, 71 postova
  • Motocikl: HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER

E moj brate Jovane,nisam ljut niti vicem.Ti bar znas da nisam u tom fazonu.Naravno da nam ne treba ni tenzija u polemici,opsujem kad se iznerviram,nista neobicno.Uopsteno receno covek ne treba da pise po netu nervozan.

Pozdrav tebi i svim Bajkerima

p.s.Verujem kad vidim ovo sta sam sad napisao da ti vise lici na mene

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja